Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ praat met aanvoerder over aflopend contract: ‘Denk dat we eruit gaan komen’

Laatste update:

Ron Vlaar keerde drie jaar geleden na negen jaar afwezigheid terug bij AZ en was in zijn eerste twee seizoenen een stabiele factor in de verdediging van de Alkmaarders. In de huidige voetbaljaargang kwam hij, mede door blessureleed, minder aan spelen toe dan hij eigenlijk had gewild, maar Vlaar gaat er alsnog van uit dat zijn aflopende contract verlengd zal worden.

“Ik heb het gevoel dat we eruit gaan komen. Ik heb het naar mijn zin en ben op mijn plek bij AZ. We hebben ook gesproken over een carrière na het voetbal. In welke rol dat zou zijn, dat weet ik nog niet. Ik wil hier gewoon graag blijven. Ik denk dat de club heel stabiel is en een duidelijke structuur heeft. Ik kan dus heel veel leren en ik denk dat ik ook zeker wat te bieden heb. Volgend seizoen gaan we kijken wat daarbij past”, laat de 33-jarige aanvoerder weten via de officiële kanalen van zijn club.

Vlaar geeft aan dat hij zich zijn eigen seizoen anders had voorgesteld, meer had willen spelen en fitter had willen zijn. Op het moment dat hij er weer klaar voor was om te spelen, stond de verdediging van het elftal van John van den Brom echter goed: “Toen heb ik geduld moeten hebben. Ik heb gas gegeven op de training. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor de andere jongens die wél speelden. Concurrentie maakt je beter. Het gaat om de club. Dat heeft me dan ook geen moeite gekost en ik ben daar ook nog nooit gefrustreerd over geweest.”

AZ beleeft met een knappe derde plek in de Eredivisie een prima seizoen, maar liet onlangs in de bekerfinale de kans liggen om het jaar ook met zilverwerk af te sluiten. Vlaar is ondanks deze domper toch tevreden over de prestaties van zijn ploeg: “We hebben heel goed voetbal laten zien en het publiek vermaakt. Dat was een van onze doelstellingen en ik denk dat dat goed gelukt is. Natuurlijk kan het altijd beter. Ik merk ook aan de groep dat er meer inzit en er dingen voor verbetering vatbaar zijn. Dat is een uitdaging. Het is goed om te proeven dat de groep daarmee bezig is.”

Vind jij dat AZ het contract van Ron Vlaar moet verlengen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ondanks dat we de beker niet hebben gepakt is het uiteraard een topseizoen gebleken met een uitstekende terechte verdiende 3e plek aan het einde.
De ambitie was er aanval op cq plek tussen de traditionele top 3......missie geslaagd dacht ik zo.
Feit is wel dat de verdediging beter stond en speelde zonder Vlaar en dus met Pantelis en Stijn centraal.
Desondanks denk ik dat je met iemand met zo'n status en gezicht van de regio moet verlengen alleen al voor de motivatie in en om de kleedkamer.

Ik twijfel of je wel met hem door zou moeten gaan. Respect voor zijn carrière, maar hij takelt toch wel snel af. Volgend seizoen gaat het normaal gesproken nog minder worden qua kwaliteit. Past hij dan nog wel bij het niveau dat AZ nastreeft om de volgende stap te maken?

5 mei 2018 om 13:35

In tegenstelling tot het begin van het seizoen is hij nu verdomde fit.
Ik twijfel ook nog een beetje(zie mijn eerste reactie) maar ben echt onder de indruk van zijn drive en de daaraan gekoppelde prestatie-drang.
Ron is wat dat aangaat de perfecte prof en het is voor Az bijna een must om hem op wat voor manier dan ook binnen huis te houden.

Zouden alleen al met hem moeten verlengen vanwege de op en top prof dat hij is en wat hij uitstraalt richting deze veel te jonge groep. Zijn ervaring kunnen we uitstekend gebruiken bij AZ

5 mei 2018 om 13:41

Zo lang Vlaar kan lopen, blijft hij een toegevoegde waarde voor AZ.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren