Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ neemt na een jaar alweer definitief afscheid van peperdure miskoop

Laatste update:

Djordje Mihailovic mag zich definitief speler van Colorado Rapids noemen, zo meldt AZ op de clubwebsite. Het dienstverband van Mihailovic bij AZ blijft daardoor beperkt tot slechts een jaar. Volgens technisch directeur Max Huiberts heeft zowel de sportieve als de privésituatie bijgedragen aan het vroege vertrek van de Amerikaan. Volgens Amerikaanse bronnen ontvangt AZ drie miljoen euro in ruil voor zijn diensten.

Het avontuur van de 25-jarige Amerikaan bij AZ werd geen onverdeeld succes. Mihailovic tekende in de winter van 2023 in het AFAS Stadion, maar wist nooit een vaste basisplaats te veroveren.

AZ betaalde destijds een transfersom van ongeveer zes miljoen euro om Mihailovic over te nemen van CF Montréal. Sindsdien speelde hij 36 wedstrijden voor de club, waarin hij slechts twee doelpunten wist te maken en twee assists gaf.

Dit seizoen kwam Mihailovic in acht van de zestien wedstrijden in de Eredivisie in actie. Slechts drie keer had hij een basisplaats. In de Conference League mocht de rechtspoot vier keer opdraven, waarvan één keer vanaf de aftrap.

Trainingskamp
AZ vertrok vorige week dinsdag richting het Spaanse Marbella, waar het tot en met afgelopen zaterdag verbleef. Trainer Pascal Jansen nam 28 spelers mee op het trainingskamp.

Vanwege het toen al aanstaande vertrek ging Mihailovic niet mee op trainingskamp met de Alkmaarders.

Colorado Rapids is de derde MLS-club waar de aanvallende middenvelder onder contract staat. Naast Montréal kwam hij ook al eens uit voor Chicago Fire.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekker dan. Heeft misschien een handvol wedstrijden de kans gekregen. Je ziet echt wel dat er voetbal in zit, maar dat het er nog niet helemaal uitkomt. Zou wel helpen als je trainer je dan eens wat langer dan 5 minuutjes in laat vallen, maar dat zat er niet in. Vind het jammer dat hij vertrekt, maar voor Djordje alleen maar beter denk ik. Wens hem veel succes bij z'n nieuwe club.

2 januari 2024 om 16:16

Onlangs basisspeler tegen:

Zrjinski ... maar 1-0 gewonnen van hele matige tegenstander
PSV 0-4 eraf, na 10 minuten wedstrijd beslist
Utrecht 1-1
Almere uitslag 4-1, maar toen Mihailovic gewisseld werd stond het 1-1

Niet echt een beste indruk achter gelaten, los van de prestaties van het elftal. Kansen genoeg gehad, ook al eerder afgelopen seizoen.

2 januari 2024 om 16:21

Zelden zo'n slechte beargumentatie gezien over het niet functioneren van een speler.

NEC, niet gespeeld, 1-2 eraf.
HHC Hardenberg, niet gespeeld, ternauwernood 2-3 gewonnen.
Feyenoord, niet gespeeld, 1-0 eraf.
Legia, maar 11 minuten, 2-0 eraf.

Misschien ligt het dat AZ over het algemeen de laatste weken niet functioneert? Of had je daar nog niet aan gedacht?

2 januari 2024 om 16:45

AZ heeft afgelopen kalenderjaar 55 wedstrijden gespeeld. Mihailovic zat daarvan 51 keer bij de selectie, dat zorgt voor 4590 mogelijke minuten. Hij heeft echter maar 1076 minuten gemaakt, in 36 wedstrijden, niet eens een kwart van de mogelijke minuten over een heel jaar. Daar zitten zelfs maar 10 basisplaatsen bij en geen enkele keer 90 minuten. Bij zijn 26 resterende invalbeurten zitten maar 8 wissels van 20 minuten of langer speeltijd. Hoe heb je dan in godsnaam genoeg kansen gehad? Je moet wel een ongekende supersub zijn om met zulke mogelijkheden iets van jezelf te laten zien.

2 januari 2024 om 17:31

Iets van klasse was wel leuk geweest hoor. Hij heeft één goede wedstrijd gespeeld tegen RKC, that's it.

2 januari 2024 om 18:47

Hij heeft dus nooit echt de kans gekregen om goede wedstrijden te spelen. Dat kost, al helemaal als je van een ander continent komt, gewoon tijd en daarvoor moet je ook minuten maken. Dat heeft hij steevast niet gedaan of alleen gedaan toen het niet liep en dan krijg je dit. Mihailovic in een lekker draaiend AZ had zich prima kunnen laten zien. Heeft een heerlijke dribbel in de benen en is passend ook hartstikke goed. Jansen ziet in hem alleen een backup voor De Wit, zonder de tactiek zo aan te passen dat Mihailovic niet op dezelfde manier als De Wit hoeft te spelen. Zijn totaal verschillende spelers, geen wonder dat je dan niet uit de verf komt.

8 januari 2024 om 19:50

Leuk zo’n lijstje. Denk je dan niet dat hij op de training te weinig heeft laten zien om meer minuten te krijgen? Wedstrijden zijn maar een fractie van de mogelijkheden van spelers om te laten zien dat je beter bent dan je concurrent

8 januari 2024 om 20:06

Zo'n jongen traint natuurlijk wel dagelijks. Kennelijk zijn de technische leiding en de technische staf het erover eens dat hij te weinig indruk maakt om hem vaker op te stellen. Daarbij kun je in meer dan 1.000 minuten echt wel iets laten zien. Het betreft immers tweemaal een half seizoen.

8 januari 2024 om 23:00

Tja, die zijn het er ook over eens dat BMI beter is dan Penetra, Goes en Dekker of dat vBrederode de ideale vervanger van Karlsson is. Punt van mijn verhaal is ook meer dat de technische staf (en met name de coach) gewoon te koppig is om iets aan te passen om andere spelers te laten floreren.

2 januari 2024 om 16:28

Hij kan samen met Evjen in de groepsapp bij de jeugdspelers die alleen mogen spelen als Pascal geen bejaard lievelingetje meer over heeft. Ontzettend zonde dat spelers waar echt wel de nodige kwaliteit in zit zo verwaarloosd worden omdat Pascal zo koppig is. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een Dani die 2 potjes moest banken heeft Djordje ook nooit een kwaad woord gesproken in de pers. Een keurige volwassen prof die vooral misMATCH en niet zozeer misKOOP is vind ik.

2 januari 2024 om 16:55

Het is ook wel opmerkelijk dat je kennelijk 6 miljoen euro betaalt (al staat op Transfermarkt 3 miljoen) voor een speler die er niet bovenuit steekt. Bij een club als AZ heb je voor dat soort bedragen wel een uitblinker. Maar goed, je kunt niet altijd 6 gooien.

Als die jongen nou nog een jaar of 20 was, oke. Echter is hij wel gewoon 25 jaar. Dan had het er al uit moeten komen. Dan kun je hem beter zo snel mogelijk weer verkopen. Nu vang je er nog wat voor en dan beperk je het verlies. Ik snap AZ dus wel in deze.

2 januari 2024 om 18:50

Of je laat hem wat vaker in de basis starten, ook als het goed loopt en je zorgt ervoor dat hij niet de rol van De Wit overneemt, zodat Mihailovic ook eens goed uit de verf komt. Hij mag alleen op komen draven als het niet loopt en dan verwacht Jansen dat hij net zo gaat beuken en sleuren als De Wit doet. Dat gaat niet, want het is simpelweg een heel ander soort speler. Dat hij nu weer weg gaat ligt imo slechts voor een klein deel aan Mihailovic zelf.

2 januari 2024 om 21:34

Mwa, doorgaans stelt een trainer zo'n aankoop direct op. Kennelijk overtuigde hij vanaf het begin al niet genoeg. Als zo'n jongen weinig indruk maakt op de training en het in de minuten die hij krijgt ook niet laat zien, houdt het wel op. Tot op heden kun je ook niet stellen dat hij de trainer het tegendeel bewijst.

2 januari 2024 om 16:56

Mwah, ik had ook niet meer echt het idee dat het eruit zou komen. Hij heeft inderdaad niet erg veel kansen gehad (vooral het eerste halfjaar van 2023), maar ik vond hem wel heel erg door de ondergrens zakken in wat we hebben gezien. Dan is de afweging: geef je het vertrouwen om hem na slechte wedstrijden nog een paar wedstrijden te laten staan of grijp je in? In de staat waarin AZ verkeerde laatste maanden begrijp ik wel dat er dan niet veel ruimte is om langer te blijven staan.

Er waren nu ook wel weinig aanknopingspunten om verbetering te verwachten. Zowel op 10 als 8 was hij positioneel echt aan het zwemmen en was hij toch wel een grote reden waarom AZ in die wedstrijden overlopen werd op het middenveld. Het ging gewoon een stuk te snel voor hem en hij was hier fysiek niet tegen opgewassen. Het tempo was ook de reden waardoor hij niet de tijd had voor een snelle passeerbeweging of een splijtende pass, die heb ik namelijk niet echt kunnen ontdekken bij hem.

Ik had er meer van verwacht, ook omdat je ziet dat hij wel met zeeën van tijd de techniek wel heeft, maar uiteindelijk is het toch een domper geworden. Als je dat afzet tegen z’n transferprijs en z’n salaris, lijkt een vertrek mij ook de beste keuze.

2 januari 2024 om 18:53

In de wedstrijden die hij heeft gespeeld was het niet best nee, maar hij heeft dan ook haast geen wedstrijd gespeeld in een lekker lopend AZ. Ik had wel willen zien hoe hij het zou doen bij bv GAE thuis. Toen liep het elftal als een zonnetje en dan komt een speler als Mihailovic veel beter uit de verf. Dan kan hij zijn pass en dribbel gebruiken om spelers vrij te spelen door constante positiewisselingen en goed combinatievoetbal. Dat is nou precies waar het aan ontbrak toen hij op mocht komen draven, maar ontbreekt ook als AZ matig speelt met Dani op 10.

Is het nou 6 miljoen of 3 miljoen? Transfermarkt meldt 3 miljoen aankoopprijs namelijk. Als het 6 miljoen is dan zou het voor AZ begrippen een mega miskoop zijn.

2 januari 2024 om 16:30

Dat ligt waarschijnlijk aan wie het vraagt. AZ zal waarschijnlijk 3m noemen, een verkopende club 6m omdat het waarschijnlijk 3m + bonus is. En de stelligheid waarmee ze dat zeggen, zegt vaak wel wat over de waarschijnlijkheid. Waarschijnlijk waren het hele makkelijke bonussen, zoals AZ haalt top5 oid.

Bizar wel, ik meen me te herinneren dat dit de absolute recordaankoop van AZ was, toch? Volgens mij hadden Feyenoord en AZ destijds allebei interesse in zowel Bullaude als deze jongen, maar dat lijken toch niet echt lekkere aankopen geweest.

2 januari 2024 om 17:02

El Hamdaoui is sowieso nog recordaankoop (7M in 2007) en ook Pelle en Dembele zitten in ieder geval op dezelfde hoogte als Mihailovic (6M). Het is overigens überhaupt onduidelijk hoeveel er voor hem betaald is. Zowel 3 miljoen als 6 miljoen worden genoemd, dus mogelijk is het 3 miljoen + 3 miljoen in bonussen. Het moge in ieder geval duidelijk zijn dat het teveel is geweest.

2 januari 2024 om 20:24

Ah ok, dank voor je toelichting

'Tekende in de winter van 2023'. Snelste transfer ooit? 😉

2 januari 2024 om 19:29

Het is nu 2024, weet niet of je het door hebt ?

Hoop dat az iig 2 ervaren jongens weet te strikken deze zomer. Nog steeds op rechts voor geen goede speler en centraal achterin is er ook wel wat nodig. Het zijn teveel jonge jongens dit seizoen waardoor het vaak moeizaam loopt

Je kan niet altijd 6 gooien. Goed gedaan van Az om niet te lang er bij stil te zitten en een verlies te accepteren.

8 januari 2024 om 20:03

Het is ook wel wat vreemd dat ze uberhaupt 6 miljoen euro voor hem hadden neergeteld. In de MLS was het allemaal ook niet zo indrukwekkend en toen was hij toch al 23 jaar. Niet oud natuurlijk, maar voor 6 miljoen euro mag je wel iets meer verwachten naar mijn mening.



Zes miljoen is niet betaald maar media papegaaien elkaar weer eens na. De transfersom was drie miljoen exclusief bonussen die konden oplopen tot uiteindelijk max.. tegen de zes miljoen. Deze bonussen zijn echter niet of nauwelijks gehaald. AZ kon nu drie miljoen voor hem vangen en hem dus met vrijwel gesloten beurs weer van de hand doen. Desalniettemin blijft het uiteraard jammer dat het met deze knul niets geworden is. De techniek was wel aanwezig maar het kwam er in wedstrijden nauwelijks uit. Zat niet goed in zijn vel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren