Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ maakt borst nat: ‘Als je kijkt naar die wedstrijd tegen Feyenoord... ’

Laatste update:

AZ-trainer Pascal Jansen voorziet een lastig tweeluik met Lazio in de achtste finale van de Europa League. Vrijdagmiddag werd duidelijk dat de Alkmaarders aan de Romeinen zijn gekoppeld tijdens de loting in Nyon. Jansen weet dat Feyenoord het begin dit seizoen bijzonder lastig had met Lazio, toen er in Rome met 4-2 verloren werd.

"Dan hoor je wel: zó, nou, stevig!", vertelt Jansen aan Voetbal International over het moment dat AZ aan Lazio werd gekoppeld. "Hier en daar ook een klein applausje, als het gaat om de grootte en de sterkte van de tegenstander. Er is een mooie tegenstander uitgerold. Daar gaan we ons te zijner tijd heel goed op voorbereiden en kijken wat er te halen is." Jansen weet al het een en ander van de Romeinen. "Ze hebben een van de minst gepasseerde defensies van de Serie A. En als je kijkt naar die wedstrijd die ze tegen Feyenoord hebt gespeeld…"

Lazio hoefde dit seizoen in de competitie slechts negentien tegentreffers te slikken. Aartsrivaal AS Roma doet het net zo goed. Alleen Juventus (zeventien) en Napoli (vijftien) doen het in dat opzicht beter dan de Romeinse clubs. Tijdens de openingswedstrijd van de groepsfase van de Europa League ging Feyenoord hard onderuit in het Stadio Olimpico. Met name in de eerste helft werden de Rotterdammers overrompeld. Binnen een half uur stond het 3-0. Op de laatste speeldag van de groepsfase nam Feyenoord revanche door Lazio met 1-0 te verslaan en te veroordelen tot de Conference League.

"Wij moeten onze borst wel natmaken, het is een stevige tegenstander", vervolgt Jansen. "Als liefhebber is het wel mooi om je te meten met een tegenstander uit een van de sterkste competities. Waarbij ook gezegd moet worden dat je de poule die wij hebben gehad ook echt niet even met twee vingers in de neus doorloopt." AZ eindigde als groepswinnaar in een poule met Dnipro-1, Apollon Limassol en FC Vaduz. Nu wacht een treffen met de nummer vijf van de Serie A. De heenwedstrijd vindt plaats op dinsdag 7 maart in Rome. Niet op de gebruikelijke donderdag, omdat AS Roma het Stadio Olimpico dan bezet voor het Europa League-treffen met Real Sociedad. Op donderdag 16 maart volgt de return in Alkmaar.

Wie plaatst zich voor de kwartfinale?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toen Feyenoord uit speelde waren ze nog niet zo ver .het team van Feyenoord was net bij elkaar zonder voorbereiding omdat Feyenoord laat spelers haalden. Az moet top zijn om die Italianen te verslaan maar over 2 wedstrijden zie ik lazio winnen

Die eerste pot tegen Lazio was niet best, maar dat was begin september na heel veel wisselingen. Het voorseizoen was ook dramatisch. De tweede wedstrijd geeft wat dat betreft een iets beter beeld. Als Az goed gedisciplineerd speelt, maar ook durft te voetballen hebben ze zeker kansen. Een beetje onderschatting, en niet meegaan in hun provocaties en het komt goed. Az is namelijk ook een hele goed ploeg.

Erg mooie pot, eindelijk weer eens een aansprekende tegenstander waar Az zich aan kan meten en het uiterste word gevraagd van spelers.Mooier kan het bijna niet.Ik ben al die tegenstanders wel een beetje zat waarvan je "alleen maar kan verliezen" omdat ze op papier verre de mindere zijn.Hiervoor ga je naar het stadion en wil je als speler ook.

24 februari 2023 om 20:44

Juist. Als je in Europa speelt en al helemaal in de knock out fase wil je toch juist dit soort ploegen loten?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren