Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ lijkt voor te sorteren op vertrek sleutelspeler en betaalt 2,5 miljoen euro

Laatste update:

AZ gaat zich versterken met David Møller Wolfe, zo melden diverse Noorse media. Onder meer BT weet dat de Alkmaarders rond zijn met SK Brann over een transfersom van om en nabij de 2,5 miljoen euro voor de 21-jarige linksback. Met de komst van Møller Wolfe lijkt AZ in te spelen op een eventueel vertrek van Milos Kerkez. De Hongaar staat op de radar van meerdere Europese (sub)topclubs.

Begin deze maand onthulde BT al een eerste bod van AZ op Møller Wolfe. De nummer vier van Nederland had 1,7 miljoen euro over om zijn tot medio 2026 lopende contract af te kopen. Nu blijkt AZ iets dieper in de buidel te moeten tasten, al troeft het daarmee wel talloze concurrenten af. Møller Wolfe kan de hele linkerflank bestrijken en is door die veelzijdigheid een gewild doelwit in Europa.

De aanstaande transfer van de Noor legt des te meer de spotlight op Kerkez Laatstgenoemde werd in januari al bekeken door onder meer Leeds United, Borussia Dortmund en Atlético Madrid en geniet concrete belangstelling van het Benfica van Roger Schmidt. Makkelijk zal AZ Kerkez echter niet laten gaan. De negentienjarige linksback staat nog tot juli 2026 onder contract in het AFAS Stadion en vertegenwoordigt volgens Transfermarkt een marktwaarde van tien miljoen euro.

Kerkez beleeft pas zijn eerste volledige seizoen in Alkmaarse dienst en staat daarin op 48 duels over alle competities. Vijfmaal vond hij het net, even vaak was hij aangever. Donderdag moest Kerkez wel verstek laten gaan in de eerste halve finale van de Conference League tegen West Ham United (2-1 verlies). Hij was geschorst en werd naar behoren vervangen door Mees de Wit.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hier is over nagedacht. Als Kerkez niet dit seizoen gaat dan is het wel volgend seizoen. Zijn vervanger heb je dan al in huis, tegen een mooi bedrag.

Ontzettend veel geld voor Noorse begrippen maar zeker een talentvolle speler met potentie. Had hem graag nog een jaar in Noorwegen gezien.

14 mei 2023 om 14:02

Gaat toch ook steeds beter met het Noorse voetbal? Niet gek dat ze steeds meer gaan vragen!

14 mei 2023 om 14:28

Kan je wat meer vertellen over deze speler? Behalve dan dat hij de gehele linkerkant kan bespelen. Het artikel zelf gaat meer over Kerkez dan Wolfe...

Goede aankoop lijkt me. Ken de speler totaal niet, maar dat er een nieuwe linksback nodig is om het komende verlies van kerkez pp te vangen is wel duidelijk. De Wit heeft het niveau gewoon niet. Hopelijk heeft de scouting z'n werk een beetje gedaan en is dit weer een succes. Altijd leuk om Scandinaviërs bij onze club te zien.

Kerken kost maar 10 miljoen? Dan zou ik als Ajax zeggen hier hebben jullie 15 miljoen + Wijndal terug.

14 mei 2023 om 14:30

De marktwaarde is 10 miljoen euro, niet wat hij moet kosten. Gezien Kerkez nog meerdere jaren vastligt zal hij veel meer moeten opleveren.

14 mei 2023 om 16:34

Dat is zijn waarde volgens transfermarkt. Kerkez zal zeker minimaal het dubbele op moeten leveren, en eigenlijk zou het driedubbele echt gewenst zijn.

14 mei 2023 om 17:04

Tussen de 20 en 25 miljoen zal wel een mooie bedrag zijn voor iemand die nog maar een jaar basis speelt. Wie weet krijg je er nog een mooie doorverkoopclausule erbij.

15 mei 2023 om 21:04

Maar hij is wel al international!

14 mei 2023 om 21:23

Wijndal was vorig jaar zogenaamd ook 10 miljoen euro waard (en volgens de Transfermarkt website is hij dat nog steeds waard). Een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren