Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ komt als enige in de buurt van traditionele top drie: ‘Dat is mooi’

Laatste update:

AZ begon het seizoen 2014/15 met Marco van Basten als hoofdtrainer, maar eind september nam John van den Brom het stokje al van hem over. Na enkele onrustige dagen, waarin er veel gedoe was rond de terugtreding van Van Basten en de spanningen tussen de club en Alex Pastoor, arriveerde Van den Brom. Nu, drieënhalve maand later, is de club in volkomen rustig vaarwater gekomen en kijkt men naar de tweede helft van het seizoen.

/

AZ deed het bepaald niet slecht, sinds de aanstelling van Van den Brom als trainer. Hij debuteerde met een remise tegen FC Twente (2-2) en onder zijn leiding haalde de club vijftien punten uit acht competitiewedstrijden. Op de clubwebsite van de Alkmaarders berekende men dat alleen de traditionele top drie het beter deed dan AZ zelf, sinds de trainerswissel in het AFAS Stadion.

“Dat is mooi”, reageert Van den Brom, die momenteel met zijn spelers in Portugal verblijft. Daar bereidt AZ zich voor op de tweede helft van het seizoen. Terugkijkend op zijn eerste maanden erkent Van den Brom dat het lekker liep met AZ. “We zaten in een goede flow, die helaas werd onderbroken door FC Utrecht. De verschillen in de Eredivisie zijn klein, maar we moeten naar onszelf blijven kijken. Want het kan nog steeds beter. Als we dingen nog beter samen doen, kan het een heel leuk proces worden. We staan er goed voor, maar hebben nog niets. We willen wel heel graag en dat is ook een mooie ambitie.”

Van den Brom heeft zijn best gedaan de sfeer in de groep optimaal te houden. Hij zegt dat weken zoals deze, in Portugal, daar ook ideaal voor zijn. “Vanaf het moment dat je wakker wordt totdat je gaat slapen, ben je met elkaar bezig. Dat is een voordeel voor het groepsgebeuren. Als je normaal met elkaar omgaat, krijg je respect over en weer. Dat is voor mij heel simpel. Ook als speler was ik altijd bezig om dingen te creëren met elkaar, met als doel uiteindelijk wedstrijden te winnen.”

Denk jij dat AZ dit seizoen een ticket voor Europees voetbal verovert?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ze doen het wel goed voor hun kunnen. Maar voor een kampioenschap missen ze toch spelers die het verschil maken. Toch netjes hopen dat ze Europees voetbal halen. Die nemen het wel serieus.

8 januari 2015 om 09:47

AZ zal echt geen kampioen worden zonder een rijke voorzitter zoals Scheringa. Nu loopt er veels te veel jeugd (wat goed is) in de ploeg rond om kampioen mee te worden. Ze hebben wel spelers die het verschil kunnen maken zoals Berghuis en Gudelj, maar met 2 daarvan ga je het echt niet redden.

8 januari 2015 om 09:58

Ik denk dat we 4de kunnen worden. We zijn beter dan pec die nog wel gaan zakken denk ik en als twente weer een vormdipje krijgt, gaat az weer europa in en helpen we de eredivisie weer

8 januari 2015 om 10:03

Daar heb ik wel vertrouwen in. Berghuis gelukkig weer helemaal terug naar de winsterstop en die hebben we echt nodig. Als Tankovic nou leert afmaken en de rest gewoon fit blijft en doet wat ze deden moet Europees voetbal zeker lukken.

8 januari 2015 om 10:11

Twente heeft al een vormdip. Veel slechter dan de laatste wedstrijden kan het niet met deze selectie. Met het materiaal wat Schreuder heeft moet je gewoon 3e/4e worden.

8 januari 2015 om 10:18

Hij bedoelt ook niet dat we kunnen concurreren met Ajax of PSV, hij doelt erop dat wij het gewoon zeer goed doen sinds zijn aanstelling, daarin heeft hij gelijk. Op de wedstrijd tegen Utrecht na heb ik alleen maar leuke wedstrijden gezien. Er werd gevochten en gestreden. Dan kan je soms een verschil in kwaliteit compenseren, zoals dat het geval was tegen Feyenoord.

Wij kunnen dit seizoen vierde worden. De traditionele top 3 is dit jaar een maatje te groot. Ik denk dat de strijd om de vierde plek gaat tussen FC Twente en AZ. En als ik dan heel eerlijk ben denk ik dat wij het meer verdienen dan het oersaaie FC Twente. Aan die club irriteer ik me echt mateloos. Met zulke voetballers zulk lelijk voetbal spelen, dat is eigenlijk vloeken in de kerk.

8 januari 2015 om 18:11

Feyenoord was heer en meester in de Kuip maar... wat een kansen kreeg AZ 1-5 was geen gekke uitslag..... Tankovic miste 2-3 keer 1 op 1 met Vermeer, Feyenoord speelde alles of niets met Van Beek en Kongolo voorin. Als Tanokvic iets scherper was dan stond AZ nu derde en was alles hosanna daar , Nu is het omgedraaid terwijl het eigenlijk wel mee valt bij Feyenoord 3 punten voor op PEC en 4 punten voor op Twente...

8 januari 2015 om 11:07

kampioenschap is ook geen doel en kan ook niet gezien de begroting en selectie.

AZ doet het goed zoals verwacht na de trainerswissel want vd Brom is een goede trainer die met Ado, Agovv en Vitesse al goed presteerde en met Anderlecht kampioen werd.

V basten is net als Wouters de ideale assistent, komt te kort als hoofdcoach en nu wordt er ook weer fris gevoetbald met resultaat waar vd Brom ook voor staat

Laatste wedstrijd sloeg nergens op.. Maar ik heb vertrouwen in de 2de seizoenshelft.
En dan moet het best lukken om bij de top 5 te eindigen.
En eindelijk krijgt de jeugd echt een kans. Waar de fans al lang op hebben gewacht, en ze zakken nieteens door de mand.
Nu al benieuwd naar volgend seizoen wanneer de jonkies wat meer ervaring hebben en beter op elkaar ingespeeld zijn.

Wat een suggestieve titel weer, voor de mensen die het hele artikel willen lezen zonder te provoceren. Kijk op Az.nl. Beetje jammer Vz.

Het bekende praatje van alle coaches, groepsproces, lekker rust, warm land etcetc.
Het gaat mij meer om welk systeem wij straks gaan spelen. 4-4-2 is bewust voor gekozen vanwege de blessure golf van de sterkhouders.
Maar nu alle weer terug zijn en over een paar weken wel weer op oorlogssterkte zijn, vraag ik het me af.
Wie er allemaal gaat spelen en hoe?

En dan hebben we natuurlijk nog Dhr. Hoedt, die zijn carrière aan het vergooien is alleen zelf nog niet door heeft.

8 januari 2015 om 10:30

Ik kan alleen maar respect opbrengen voor AZ. Jullie nemen de EL altijd heel serieus. Vorig seizoen hadden jullie echt heel erg veel geluk qua lotingen, maar ondanks dat ik Ajacied ben, is het AZ van harte gegund.
Alleen hebben jullie niet het materiaal om mee te kunnen met de top 3. Zo jammer.
Maar ik heb hoop op nog betere tijden.

Wordt dit seizoen wel spannend wie er 4e gaat worden. FC Twente, AZ en PEC Zwolle kunnen allen 4e worden, al maakt het in principe niet uit of je 4e of 7e wordt.

8 januari 2015 om 11:13

Dat klopt, alleen als alles heel blijft, en niet tegen schorsingen aangelopen wordt. Is het misschien mogelijk, maar de garantie dat je nu nog 17 wedstrijden gaat winnen geeft niemand je.en dit jaar wordt sowieso lastig, maar voor een evt 3 plek gaan is mogelijk.
Het moet allemaal mee zitten, wat dat betreft blijft voetbal een geluk sport.

8 januari 2015 om 12:37

Vitesse gaat er zeker nog bii komen, durf ik me handen voor in het vuur te steken. Zwolle en az krijgen we nog thuis. En het verschil is niet groot. Vlak Groningen ook niet uit, daarnaast verwacht ik dat az een terugval krijgt.

8 januari 2015 om 15:05

Over ongelukkig gesproken, Vitesse op stip op Nr1. Maar dat bedoel ik ook, stel ze waren er wel allemaal ingegaan had Vitesse idd heel ergens anders gestaan.
Alles hangt aan het gelukfactor, maar daar hebben natuurlijk meerdere clubs mee te maken.

8 januari 2015 om 15:46

Had dit... had dat... Dan blijf je bezig. Als alles goed ging bij Vitesse stonden ze op 1.. maar dat geldt ook voor AZ, Ajax, Twente en ga zo maar door.

Was Berghuis niet geblesseerd... was Johansson niet geblesseerd... was Henriksen niet geblesseerd...

Had AZ wel (verdiende) gewonnen bij Feyenoord... had je geen punten (3-3) verspeeld tegen Excelsior door een zwakke Esteban (1-2 en 3-3) en was AZ niet zo slecht bij een clubje zoals Willem 2...

Daar hebben we niets aan Ruud.

8 januari 2015 om 22:42

Eerlijke, objectieve reactie. Alleen jammer dat je er bij zegt dat AZ 'heel erg veel geluk had qua lotingen'..

AZ lootte Slovan Liberec en Anji voordat met Benfica de (toen nog) zwaarst mogelijke opponent uit de koker kwam.

Slovan Liberec speelde in de groepsfase 2x gelijk tegen Sevilla, zowel uit als thuis. Sevilla won het toernooi uiteindelijk. Anji was natuurlijk behoorlijk weggegleden, maar ook geen makkelijke tegenstander gezien de uiterst barre omstandigheden op dat moment.

Ajax heeft de afgelopen keren moeten buigen voor ploegen als Steaua Boekarest en Red Bull Salzburg, dat zijn net zo min sprekende namen als die twee ik net noemde.

AZ heeft een puikeprestatie geleverd en daar hoeft niet altijd een 'maar' tegenover te staan.

8 januari 2015 om 10:33

Wanneer komt Henriksen terug, die heeft echt geweldige wedstrijden gespeeld dit seizoen voor zijn blessure als aanvallend middenvelder dacht ik.

Maar dan zal hij concurreren met Dos Santos die het ook wel goed doet maar wat jong is.

Overigens zie ik AZ wel in de top 4 eindigen, top drie niet die zijn gewoon ijzersterk dit jaar ( eindelijk )

8 januari 2015 om 11:01

Hij is terug, en kan weer spelen

8 januari 2015 om 14:04

Ik hoop dat Van den Brom Henriksen in de basis gaat zetten ja, speelde in de roerige periode rond de wisseling van Pastoor-Van Basten zeer goed, met name die 3 wedstrijden onder interim-trainer Dennis Haar.

Henriksen was toen 3-4 wedstrijden op rij ''de beste'' met ook de winnende goal tegen Zwolle als verzilvering van zijn spel.

Henriksen is sinds half December weer fit, maar AZ wilde geen risico nemen om hem (te) vroeg met (jong) AZ mee te laten doen. Helemaal omdat Haye en Dabney Dos Santos het goed deden...

Rochet
M. johansson
Gouweleeuw
Wuytens
Poulsen
Gudelj
Ortiz
Henriksen
Berghuis
Tanko/Haye
A. Johansson

Het is ook knap van AZ en Van den Brom dat AZ alsnog best hoog staat ondanks alle problemen...

- De problemen met/rond/om Pastoor
- De fysieke klachten van Van Basten de problemen die daaruit voort vloeien
- De zware blessures van Johansson (mistte de eerste 3-4 maanden)
- De blessure van Berghuis van 3 maanden
- Henriksen die 4 maanden mist (en pas 2de seizoenshelft pas terug is).

En daaruit voortvloeiend.. is het team zelden. goed ingespeeld... zodra Van den Brom kwam... kwam er soort van een vaste 8/9 basisspelers.

Wat dat betreft heeft AZ misschien wel het meeste pech gehad met trainerswisselingen, blessures... want Johansson en Berghuis zijn de beste 2 van AZ normaliter............en Henriksen was juist heel erg sterk bezig.

8 januari 2015 om 11:26

Vergeet niet te melden dat we met een heel jong team spelen waarvan een aantal uit de jeugd. Vind het knap hoe makkelijk die meespelen en zich hebben ontwikkelt de eerste seizoenshelft.

8 januari 2015 om 14:02

Haye, Tankovic, Hoedt, Luckassen, Dos Santos zijn inderdaad allemaal jonge spelers...

Normaliter zijn alleen Poulsen (29) en Elm (29) en Wuytens (29) de spelers met ervaring.. en daarvan speelt vooralsnog alleen Poulsen in de basis. Misschien dat Wuytens in de 2de seizoenshelft weer centraal speelt wanneer Hoedt is opgerot.

Verder heeft AZ naast bovenstaande talenten heel veel spelers zoals Mattias Johansson, Aron johansson, Markus Henriksen, Nemanja Gudelj, Jeffrey Gouweleeuw... die zijn allemaal ook maar 22-23 ongeveer...

Super jong team!

AZ blijft wat dat betreft toch verbazen. Faillisement, trainerswisselingen, bestuurlijke onrust, elke jaar de beste spelers kwijt, toch 1 van de beste jeugdopleidingen optuigen en nationaal en internationaal blijven presteren. Doen de andere clubs iets fout of doet AZ het gewoon heel goed? Nobody's als Johan Derksen zaten er in ieder geval goed naast.

8 januari 2015 om 11:10

iedereen zit er wel eens naast, en je moet het ook afrekenen op einde v het seizoen

Zwolle stond vorig jaar ook in de top 6 maar aan het einde stonden ze gewoon weer in het rechterrijtje, welliswaar wel met een beker, dus wel knap

AZ heeft een selectie die met clubs als Groningen, Twente, Heerenveen en Feyenoord kan wedijveren dus met een goede trainer moet je dan ook ergens tussen plaatsen 3 en 7 eindigen, ze staan waar ze horen te staan

8 januari 2015 om 11:49

Derksen riep in 2009 dat AZ binnen afzienbare tijd in de Jupiler zou spelen. Dat was natuurlijk vooral uit frustratie omdat hij de inkomsten kwijt was van de paginagrote advertenties van DSB in dat roddelblaadje. Maar ook het bewijs dat ze daar niets weten van bepaalde clubs.

8 januari 2015 om 11:51

Hoho, VI claimt een onafhankelijk weekblad te zijn....

"de verschillen in de Eredivisie zijn klein, maar we moeten naar onszelf blijven kijken. Want het kan nog steeds beter. Als we dingen nog beter samen doen, kan het een heel leuk proces worden. We staan er goed voor, maar hebben nog niets. We willen wel heel graag en dat is ook een mooie ambitie.”

Je zal toch zoveel gebakken lucht in een interview weten te stoppen. Dat is toch ook een prijs waard?
Ongelooflijk...

Ik vind dat AZ een selectie heeft die het de tradionele topclubs gewoon lastig moet en kan maken en zich er eigenlijk wel tussen kan nestelen.
Het heeft met Berghuis een van de grootste talenten op de nederlandse velden maar heeft ook met Johannsson een echte spits die nu van blessure is terug gekeerd. De gehele traditionele top drie mist een echte spits die voorin constant voor dreiging kan zorgen. Op het middenveld hebben ze Gudelj, een van de weinige echte mannetjes putters die je niet zomaar omver loopt en nog eens een goede trap in de benen heeft en met Ortiz hebben ze nog een ouderwetse stofzuiger die het vuile werk opknapt.
Dos Santos is een nieuw talent ala Maher maar alleen wel met meer inhoud en ook Tankovic en Haye zijn begenadigde talenten.
Achterin is Gouweleeuw echt een van de beste centrumverdedigers die Nederland rijk is en wordt het talent Hoedt nu al door Roma gekoesterd. Verder hebben ze met Poulsen een ervaren opkomende back.
AZ is een beetje laat op gang gekomen maar ik denk dat ze zich in de top drie gaan nestelen met dit materiaal en na de winterstop verder gaan met een fantastische reeks.

8 januari 2015 om 20:55

nee je kan het in een wedstrijd ff lastig maken of een x bepaalde periode, maar op langere termijn winnen de betere en grotere selecties

en dat zijn momenteel Ajax en Psv, en om die reden is Ajax al jaren achter elkaar kampioen geworden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren