Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ handelt razendsnel na vertrek Reijnders: aanvoerder Jong Portugal onderweg

Laatste update:

Tiago Dantas lijkt de opvolger van Tijjani Reijnders te worden bij AZ, zo meldt onder meer het Algemeen Dagblad. De Alkmaarders willen de 22-jarige middenvelder, tevens aanvoerder van Jong Portugal, voor een seizoen huren van Benfica. In Lissabon ligt Dantas nog tot medio 2024 vast, waardoor het niet ondenkbaar is dat zijn verbintenis eerst nog wordt verlengd. De Portugese journalist Pedro Almeida verwacht snel witte rook.

AZ ziet met Reijnders een gewaardeerde kracht vertrekken naar AC Milan. De middenvelder speelde in het afgelopen seizoen 54 officiële wedstrijden, waarin hij goed was voor 7 doelpunten en 12 assists. Omdat de selectie van AZ momenteel niet over een directe vervanger beschikt, lijken de Alkmaarders razendsnel toe te slaan op de transfermarkt. Daarbij is het oog gevallen op Benfica-talent Dantas, die volgens Transfermarkt 3 miljoen euro waard is. AZ zal de Portugees in eerste instantie op huurbasis overnemen.

Dantas speelde in het afgelopen seizoen op huurbasis voor PAOK Thessaloniki, waar hij in 39 officiële wedstrijden goed was voor 5 doelpunten en 2 assists. De rechtspoot genoot een groot deel van zijn jeugdopleiding bij Benfica, waar hij echter nooit wist door te breken in de hoofdmacht. De teller staat momenteel op slechts één duel voor o Glorioso. Dantas kwam zelfs vaker in actie voor Bayern München dan voor Benfica. In het seizoen 2020/21 speelde hij op huurbasis twee duels voor der Rekordmeister. De Duitsers besloten de optie tot koop in het huurcontract van Dantas uiteindelijk niet te lichten.

AZ zou de vierde club worden waar Dantas op huurbasis gaat spelen, na Bayern, CD Tondela en PAOK. In Portugal staat de middenvelder bekend als een groot talent, dat nog altijd wacht op zijn definitieve doorbraak. Tijdens het afgelopen jeugd-EK was Dantas zelfs aanvoerder bij de Portugezen, die in de kwartfinale werden uitgeschakeld door Jong Engeland, dat het toernooi uiteindelijk won. In totaal speelde Dantas al achttien interlands voor Jong Portugal. Daarin was hij goed voor één doelpunt en één assist.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Alleen met optie tot koop doen, opleiden kan Az zelf wel met eigen talent.
Neem aan dat dit o.a. een speler is die ook gaat zorgen voor meer breedte in de selectie, want met Clasie, Mihailovic,Mijnans heb je in principe al 3 middenvelders voor de basis.
Ik hoop dat er binnenkort ook een CV word gepresenteerd, want die positie lijkt me toch prio.

20 juli 2023 om 07:08

Voor meer breedte? Dit is een speler die je echt wel in de basis mag verwachten. Clasie zal hij er niet uit spelen als aanvoerder (toch?). Maar verder kan hij prima de concurrentie aan met die andere twee. Denk dat er inderdaad vooral prioriteit gegeven moet worden aan de verdediging, want zo kan je echt aankomend seizoen niet aanvliegen.

20 juli 2023 om 07:45

Naast aanvoerder is Clasie ook één van de betere spelers bij AZ afgelopen seizoen. Erg onderschat in mijn ogen tov Reijnders, Karlsson, Kerkez etc.

20 juli 2023 om 08:28

Volgens mij echt niet onderschat, wordt bijna overal en door iedereen genoemd als de belangrijkste speler van AZ, afgelopen seizoen.

20 juli 2023 om 07:12

Als je Europees speelt dan heb je er wel meer dan 3 goede spelers dat in aanmerking komt voor de basis? Daarnaast is Clasie inmiddels 32 en zal hij ook langzaam minder worden en is iemand anders de hand wel een pré. Als hij dan echt als breedte speler wordt gehaald dan is huren toch juist beter? Mocht hij ontevreden raken vanwege zijn speelminuten, dan ben je hem na een jaar weer kwijt. Zijn er nog grote talenten dat eraa komt voor op het middenveld? Knap hoe AZ dat altijd zo makkelijk weet op te lossen.

20 juli 2023 om 07:58

Zie je Dani de Wit niet als een basisklant? In iedergeval als hij weer helemaal fit is.

20 juli 2023 om 08:30

Mijnans en Mihailovic zijn opties om Reijnders te vervangen in de basis. De Wit staat onder Jansen in principe al in de basis op 10.

21 juli 2023 om 11:59

Thanks

20 juli 2023 om 10:02

Ik zou toch heel erg graag Goudmijn aan het werk willen zien bij AZ. Koopmeinders ben ik geen fan van. Ben benieuwd of er daadwerkelijk nog jongens gaan doorbreken, valt na Boadu, Stengs, Wijndal en Koopmeinders tot zover best tegen qua eigen opleiding..

20 juli 2023 om 10:28

Wouter Goes en van Brederode doen het niet slecht toch? Helaas heeft de eerst genoemde een zware knie blessure opgelopen van de week.

Dit was juist het seizoen voor beide om echt te laten zien dat ze niet alleen mee zouden kunnen op het niveau van het eerste, maar ook wat toevoegen.

20 juli 2023 om 11:15

Brederode hahaha die komt geen lantaarnpaal voorbij

20 juli 2023 om 14:05

Van Brederode komt veel te kort voor AZ naar mijn mening. Onbegrijpelijk dat ze die voor jaren hebben verlengd.

Dit is geen speler voor de breedte hoor. Aanvoerder van Jong Portugal die afgelopen seizoen alles heeft gespeeld in Griekenland. Prima vervanger mits je koopoptie kunt bedingen

Ik vond Koopmeiners het niet slecht doen bij Excelsior, enig idee waarom hij geen kans krijgt?

20 juli 2023 om 11:20

Omdat niet slecht bij Excelsior bij lange na niet goed genoeg is voor AZ.

Heeft het bij PAOK zeker niet onaardig gedaan. Speler heeft potentie, dus alleen huren lijkt me niet ideaal voor AZ. Nog genoeg tijd om een vervanger te zoeken, dit lijkt meer een noodoplossing imo.

20 juli 2023 om 10:35

Hij heeft het goed gedaan bij Paok, jammer ik had hem graag nog een seizoen gezien bij Paok!

En weer is Jansen aan het experimenteren met cv ipv van eentje gaan zoeken. Dat is de zwakke punt van AZ. En de jeugd meer kans geven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren