Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘AZ gaat afscheid nemen van John van den Brom’

Laatste update:

AZ en John van den Brom gaan aan het eind van dit seizoen uit elkaar, zo weten het Algemeen Dagblad en De Telegraaf zondagavond te melden. Het is de bedoeling dat zijn assistent Arne Slot de taken van de hoofdcoach in de toekomst gaat overnemen. Het contract van Van den Brom bij de Alkmaarders loopt aan het eind van het seizoen af. Van den Brom zou al een oriënterend gesprek hebben gehad met FC Utrecht.

Van den Brom is sinds de zomer van 2014 eindverantwoordelijke bij de Eredivisionist en heeft in de loop der jaren veel lof ontvangen voor de manier van spelen van AZ. De Alkmaarders behaalden een aantal keren Europees voetbal, maar een prijs werd nooit gewonnen onder de 52-jarige hoofdtrainer. Vorig seizoen eindigde AZ knap als derde in de Eredivisie.

Dit seizoen verloopt het minder goed bij de formatie uit Alkmaar. Mede door de verkopen van Wout Weghorst en Alireza Jahanbakhsh heeft AZ afgelopen zomer veel kwaliteit ingeleverd. AZ staat momenteel op de zesde plek in de Eredivisie, met 22 punten uit 15 duels. Twee seizoenen geleden was de positie van Van den Brom ook al wankel door de mindere resultaten, maar toen besloot de club door te gaan met de coach.

AZ werd in het begin van de huidige voetbaljaargang Europees uitgeschakeld door Kairat Almaty uit Kazachstan. De start van het Eredivisie-seizoen verliep in eerste instantie goed met overwinningen tegen NAC Breda en FC Emmen, maar tegenvallende resultaten tegen onder meer Heracles Almelo, sc Heerenveen en Willem II zorgden uiteindelijk voor een mindere klassering in de Eredivisie.

Van den Brom is volgens Voetbal International de voornaamste kandidaat om Dick Advocaat op te volgen bij Utrecht. Advocaat heeft aangegeven dat hij slechts tot het einde van dit seizoen als interim-trainer actief zal zijn en eigenaar Frans van Seumeren heeft al gesproken met Van den Brom over een dienstverband. Er is gesproken over een tweejarige verbintenis met een optie voor nog een seizoen, aldus het weekblad.

Zou dit een logische stap zijn voor AZ?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goede keuze (van beide partijen). Chemie lijkt wel op, tijd voor een frisse wind + versterkingen in de zomer.

9 december 2018 om 21:25

Dat klopt. ik vind het wel een risico dat Slot hoofdtrainer wordt zonder enkele ervaring op dat gebied. Je zag het al bij De Jong bij Utrecht. Dat werkte ook niet echt. En AZ is een te grote club om zomaar eventjes wat uit te proberen denk ik.

9 december 2018 om 21:56

De Jong had wel ervaring maar was qua persoon en communicatie een probleem...

9 december 2018 om 21:46

Ik denk dat het toch meer met kwaliteit dan met chemie te maken heeft. AZ heeft de laatste 4 jaar voor 80 miljoen meer verkocht dan er is aangekocht. Als je je selectie zo dusdanig uitholt dan houdt het een keer op. Zeker als je alternatief 13-in-een-dozijn-types zijn als Guus Til. Sinds 2010 is er voor 135 meer verkocht dan gekocht. Zal er niet nog ergens een potje liggen om gewoon eens 4 (voor AZ begrippen) toppers gaat halen?

9 december 2018 om 21:58

chemie op? spelers qua selectie veranderen voortdurend de meeste spelers van deze selectie hebben niet lang met vd Brom gewerkt hoor

ze missen 2 topscoorders en daarvoor is Johnson terug gekomen geblesseerd, andere spits is geblesseerd en Wuytens is geblesseerd en dan 6e staan op 3 punten afstand van nr 4, en volgende week gezien het programma weer 4e of 5e staan is niets mis mee gezien de blessures

Ik ben benieuwd wat de beweegredenen zijn. Hij heeft het uiteindelijk nog lang vol gehouden. Heeft dit jaar kwalitatief gezien ook een minder elftal dan vorig jaar.

9 december 2018 om 22:43

Hij woont bij mij om de hoek in Amersfoort. Stukje korter naar werk rijden is ook wel fijn

Lijkt me een prima beslissing. John heeft prima resultaten gehaald in de afgelopen seizoenen, al was het voetbal niet altijd om aan te zien. Dit seizoen gaat het minder, maar dat ligt vooral aan het spelersmateriaal. De chemie is denk ik een beetje uitgewerkt. Slot nam de afgelopen seizoenen al iets meer de leiding qua tactiek, dus daar ben ik wel blij mee.

mooi, kan ie naar FC Utrecht, verzorgd aanvallend voetbal met resultaat staat vd Brom garant voor

9 december 2018 om 21:58

Nou, dat valt wel mee. Vorig seizoen was het voetbal van AZ inderdaad erg mooi, maar de seizoenen daarvoor was het vaak genoeg niet om aan te gluren. Resultaat staat hij inderdaad garant voor. Zou een mooie trainer zijn voor Utrecht.

Te lang mee gewacht. Ik vind het geen coach die wat extra's brengt. Tactisch brengt hij niks nieuws meer. Toch kun je hem niet alleen maar de schuld geven van hoe het dit seizoen loopt. 37 goals en 18 assists vertrokken uit Alkmaar en daar is gewoon totaal geen adequate vervanging voor teruggehaald. Boadu is/was te jong, Stengs net terug van een blessure en die Johnson is een zeer matige aankoop. AZ mist gewoon die doelpunten, dat merk je. Voor de rest zit er echt nog wel voetbal in die ploeg.

9 december 2018 om 21:35

lol, niet iets extra s brengt? Hij heeft goed gepresteerd bij Agovv, ADO subtop gehaald, Vitesse subtop, Anderlecht kampioen gemaakt en met AZ subtop jaren gespeeld met meestal goed voetbal...

ja er is geen coach die Altijd over iedere wedstrijd top presteert, zelfs v Gaal, Mourihno etc niet

9 december 2018 om 22:43

Van den Brom heeft gewoon matig spelers materiaal. Kijk wat AZ vorig jaar had rondlopen.

Toch wel bijzonder. Toen het vorig jaar goed liep was dat volgens de meeste supporters te danken aan Slot. Nu 't minder gaat r is 't allemaal de schuld van Brom en wordt Slot genoemd als opvolger. Hopelijk gaat Max z'n limiet voor internetbankieren eens verhogen in de winterstop...

9 december 2018 om 21:37

het ligt meestal aan de selectie, 2 topscoorders zijn verkocht daar is Johnsen voor terug gekomen, en er zijn wat blessures en dan staan ze nu ff 6e op 3 punten afstand van plek 4, waar ze dus met Kerst of volgende week al weer zouden kunnen staan. Hoe kortzichtig zijn mensen met voetbal altijd zeg...

9 december 2018 om 21:59

Natuurlijk zijn mensen kortzichtig, daar ben ik ook geen uitzondering op. Maar het gaat natuurlijk niet alleen om de positie op de ranglijst, het voetbal is niet om aan te zien en de stoere ambities kunnen voorlopig wel weer in de koelkast. Alleen een gunstige bekerloting kan 't seizoen nog redden, anders wachten op de playoffs

9 december 2018 om 22:45

maar wat had je verwacht dat AZ hoger kan dan de playoffs? top 3 heeft toch een voorsprong qua middelen en selectie? AZ is met Vitesse en Utrecht toch de kandidaten voor de playoffs met daar achter een Heerenveen en Heracles?

AZ kan toch niet ff er van uit gaan dat ze top 3 spelen waarvan alleen de 3e plek haalbaar is als je zelf een goed seizoen draait en Feyenoord een slecht?

en kan vd Brom er wat aan doen dat 2 topscoorders worden verkocht en 4 basisspelers geblesseerd zijn?

bekertoernooi is altijd een tombola, 1 wedstrijd verliezen wat gewoon kan, en je ligt eruit

Mits hij er zelf oren naar heeft en alleen als FC Twente promoveert lijkt me dit een ideale coach voor FC Twente. Prima coach, ervaren rot in de eredivisie en overal goede resultaten geboekt. Zeker in de tijden welke FCT beleeft kan hij een rustpunt zijn zodat het voetbalbedrijf weer opgebouwd kan worden.

Maar ik denk a) dat hij wel betere opties heeft, b) wel 10x nadenkt voordat hij bij Twente instapt en c) dat Twente niet promoveert en hij niet in de 1e Divisie wil coachen. Ik zal het echter wel toejuichen.

9 december 2018 om 21:59

Twente kan hem niet betalen en lijkt niet te promoveren dat zal eerder Sparta of Den Bosch worden

Rutten zal wel voor Twente kiezen

Oké het gaat niet super maar 6e plek.. Ben ik de enige die dat helemaal niet zo slecht vindt..

10 december 2018 om 08:25

Als je vorig seizoen als derde eindigde en nu zesde staat, met na 15 wedstrijden al 20 punten achterstand op Psv, 18 op Ajax en 13 op Feyenoord, dan mag je toch niet tevreden zijn?

Na 5 jaar als coach van Az word het ook wel tijd voor vernieuwing. Denk zelf dat hij al een beslissing heeft gemaakt om volgend jaar Fc Utrecht te gaan trainen. Arne Slot vind ik zelf een goede opvolger en kent Az nu al door en door. Wel hoop ik dat er in de winterstop twee defensieve en 1 aanvallende krachten bij komen om alvast te wennen voor het nieuwe seizoen.

9 december 2018 om 22:11

Vraag mij af of hij niet eens wat anders wil (weer een stap zoals Anderlecht). Straks heeft hij de komende 20 jaar de hele subtop gecoacht.

9 december 2018 om 22:47

20 jaar... dan is ie dus al in de 70? lol, misschien heeft zijn vrouw ook nog wat te vertellen en er moeten natuurlijk wel clubs komen, je kan niet als coach zeggen hallo ik ben vd Brom ik wil bij u trainen... en misschien vindt ie in NL wel fijn qua leven en subtop als druk ook fijn, top 3 is bezet

9 december 2018 om 23:21

Als je ziet dat iemand zoals Keizer al in het buitenland zit en Bosz etc. in Israel hebben gezeten dan denk ik dat VD Brom wel het zou moeten aandurven en kunnen in het buitenland. Daarvoor heeft hij ook een zaakwaarnemer.

9 december 2018 om 23:30

hij heeft bij Anderlecht gezeten

wij weten helemaal niet of ie dat ambieert en of zijn familie dat wil, zijn allemaal persoonlijke keuzes

4 basisspelers geblesseerd, en dan 6e staan op 3 punten afstand van plek 4

volgende week AZ-Excelsior... 3 punten en Heerenveen - FC Utrecht en Heracles Psv.. nou raar als Utrecht en of Heracles punten morsen en AZ over beide of 1 heen gaat en dan staan ze dus 4e of 5e, waar ze thuis horen, maar thuis horen is een groot woord want ook selecties van Vitesse en Utrecht kunnen vinden dat ze daar horen en dan nog staat dat nooit vast want anders zouden we geen competitie hoeven te spelen met 34 wedstrijden nietwaar?

Je hebt de top 3 Psv, Ajax en Feyenoord die qua begroting en selecties beter zijn dan de rest, van de rest maken qua selecties en begroting dan met name Vitesse, AZ, Utrecht en Heerenveen normaliter aanspraak op de plaatsen 4 t/m 7. Echter afhankelijk van vorm, flow, blessures etc. kunnen uitschieters of tegenvallers zijn, zoals nu Heracles ff een flow had. Utrecht had/heeft veel blessures en gedoe rond trainerswissel en rode kaarten in begin, Vitesse mist ook belangrijke spelers door blessurers, AZ ook, en ja dan zit het dicht op elkaar, of je dan ff plek 7 of 5 staat hoeft niet te betekenen dat een coach dan opeens goed of slecht is. Dat hangt van zoveel factoren af.

Dick Advocaat is nu een toptrainer omdat Utrecht 4e staat na een slechte start en vorig jaar was ie flop omdat ie met Sparta degradeerde? wat een kortzichtige onzin...

9 december 2018 om 22:09

AZ dacht ook wel even thuis van Willem II te winnen, dat liep ook net even anders. Ik vind 't eerlijk gezegd vrij kortzichtig om te stellen dat AZ staat waar het thuishoort en men verder niet moet zeuren, want volgens mij is dat ongeveer de strekking van je betoog

9 december 2018 om 22:16

Utrecht verloor thuis van Emmen...

je kan niet alle wedstrijden winnen, er zijn altijd verrassingen anders hoef je geen competitie meer te spelen en als je verliest ligt het dan alleen aan de trainer, ligt het niet aan spelers etc?

9 december 2018 om 22:21

Jij begint je verhaal met de mededeling dat AZ volgende week 3 punten pakt tegen excelsior, daarom noem ik de wedstrijd tegen Willem II. Natuurlijk ligt 't niet alleen aan de trainer, maar dat heb ik ook nergens beweerd volgens mij

9 december 2018 om 22:52

nee maar wel dat ze niet staan waar ze horen te staan, ik betoog dat je niet een positie op voorhand aan een club kan plakken, er is een bandbreedte waarin je kan eindigen, afhankelijk van blessures, breedte selectie, kwalteit selectie, vorm, kwaliteit en vorm etc tegenstanders etc

PSV moet kampioen worden, Ajax ook, maar 1 van die 2 wordt het niet , heeft die club of trainer dan gefaald? AZ is samen met Vitesse, Heerenveen, Utrecht, de club die moeten knokken voor plaatsen 4 t/m 8, en er zijn teveel factoren die uiteindelijk bepalen waar het eindigt en dan heb je nog die play offs die helemaal de vorm van dat moment bepalen en of blessures. En het is dan niet af te schuiven op alleen een trainer, of alleen een bestuur of alleen 1 of 2 spelers, etc...

9 december 2018 om 22:45

Van den Brom heeft aantrekkelijk voetbal gespeeld. Met Frank gaat AZ dit missen.

Goed dat AZ voorselecteert en afscheid neemt, vorige 2 winters werd er naar het schijnt al lastig over verlengen gedaan. Slot kwam er vorig jaar al bij en werd tactisch de baas, dat was terug te zien

9 december 2018 om 22:54

Slot werd tactisch de baas, ik begrijp dat je dat positief bedoelt? en diezelfde Slot is nu ook daarin nog de baas? maar dan is volgens jouw redenatie (die ik niet deel ) die toch mede schuldig aan de zogenaamde teleurstellende 6e plaats nu???????

Tjaaa raar beleid van AZ . Tientallen miljoenen opstrijken door 2 toptransfers en dan weinig tot niets van dat bedrag herinvesteren. Het is dan ook niet zo gek dat ze 6e staan en niet meer 3e of 4e. Het is gewoon een middelmatige club uit de middenmoot en daar kan van den Brom niks aan doen. Je kan niet het zelfde voetbal verwachten na het verliezen van je beste spelers . Dat valt met jeugd en een paar flutaankopen niet opvangen. Begrijp dat AZ niet even 25 miljoen gaat uitgeven aan nieuwe spelers maar haal op z’n minst dan 2 goede vervangers en als je dat niet doet sta er dan ook niet van te kijken dat je afglijd naar het niveau van Pec Zwolle.

9 december 2018 om 22:28

Je mag natuurlijk vinden wat je wilt van AZ en hun beleid, maar een middenmoter is AZ natuurlijk al heel lang niet meer. Laatste 15 jaar vrijwel jaarlijks top 5, aantal Europese kwartfinales en een paar prijzen

Ik blijf hopen op Peter hyballa, of in elk geval een trainer met een beetje karakter.

Ook ben ik van mening dat er een top spits moet komen maar vrees ik dat huiberts volledig vertrouwt op boadu( en druif). Twee top verdedigers zijn ook echt nodig want wat er nu staat, tjah daar hoef ik denk ik geen woorden aan vuil te maken. Misschien ook nog proberen om maher langer vast te leggen, al heb ik daar weinig hoop op, en je heb volgend jaar gewoon weer een redelijk selectie staan.

9 december 2018 om 22:27

Hyballa die clown die niet bij NEC presteerde? wil je met AZ naar het rechterrijtje?

die verdediger is er, Wuytens, maar geblesseerd, maar zo heeft iedere club zijn problemen zoals bij Utrecht de belangrijke Strieder geblesseerd is en Bahebeck en bij Vitesse Matavz o.a.

9 december 2018 om 23:59

Ik ben altijd wel fan geweest van hyballa, vond nou niet bepaald dat nec toen echte kwaliteit in de selectie had. Ja inderdaad Wuytens is gebleseerd en een prima centrum verdediger maar dan moet er nog Minimaal 1 topper naast. Vlaar is zwaar op z'n retour, die griek kan het niveau gewoon niet aan, bergsma en weigelt hebben mij ook niet kunnen imponeren.

De blesures van Wuytens en Boadu zijn gewoon heel rot, met name die van Wuytens.

6e of 4e is maar 3 punten verschil, volgende week staan ze weer 4e of 5e, wat is je punt? begroting van Feyenoord, Ajax en PSV is veel groter

AZ mist spelers door blessures: Johnsen, Wuytens, Boadu, Vejinovic... en

nog 2 wedstrijden tot de winterstop

AZ - Excelsior, PSV- AZ, laat het 3 punten zijn
Heerenveen - FC Utrecht, FC Utrecht- Ajax, laat het 2 punten zijn als ze 2x gelijk spelen van dit Ajax win je niet zomaar en uit bij Heerenveen ook niet wat Utrecht is nog kwetsbaar ook vandaag gezien en vorige week tegen Excelsior
Heracles-PSV, Excelsior-Heracles, hooguit 3 punten voor Heracles, en zal na winterstop in elkaar zakken..
Vitesse-VVV, De Graafschap-Vitesse, 4 punten?

Direct na de winterstop AZ-FC Utrecht.... nou allemaal dicht op elkaar... 1 punt verschil kan op de ranglijst 1 of 2 plaatsen op de ranglijst schelen

de bal is rond, en of je nu 6e of 5e staat of eindigt wil niet betekenen dat vd Brom, Slutski, Advocaat etc dan opeens geen of wel een goede trainer zijn

Als je ziet welke spelers er weg zijn gegaan en de aantal blessures die er nu zijn spelen, vind ik het AZ het helemaal niet zo slecht doen. Maar toch zie ik dit niet als een verassing komen omdat vd Brom wel altijd in zijn AZ-periode ter discussie heeft gestaan. Zowel bij de supporters als bij de directie kwam er bij mij nooit over dat er veel vertrouwen aanwezig was.

bij iedere club zijn er van die periodes

als er gewonnen wordt is er niets aan de hand, als er verloren wordt gaat men zondebokken zoeken, zo is het overal

Ik zeg al twee seizoenen dat AZ onder JVDB aan het stagneren is. Ik hoop niet dat Utrecht met hem in zee gaat.
Dan kunnen ze beter Groenendijk of Fraser losweken.
Ook al hoop ik als Sparta fan dat Fraser met rust gelaten wordt.

10 december 2018 om 00:08

Groenendijk vind ik een lichtgewicht en Fraser vond ik tactisch bij Vitesse niet heel sterk. Dan kan je als Utrecht zijnde beter doorgaan met Petrovic.

Vd Brom daaintegen is een trainer die nu al tijden op een hoog niveau acteert en zijn team bij vlagen goed laat voetballen. Daarnaast durft hij de jeugd ook de kans te geven.

tsja...al jaren word je genaaid door v/d Brom. In grote wedstrijden gaat hij angstig voetballen. In uitwedstrijden halen ze al jaren meer punten dan thuis. Leuke voor je publiek....gewogen en te licht bevonden. Alleen 5 jaar is echt te lang gebleken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren