Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AZ brengt bod uit: ‘Lastig om te zeggen of we er snel uit gaan komen’

Laatste update:

AZ heeft bij ADO Den Haag een formeel bod neergelegd voor Mike van Duinen. De club uit Alkmaar wil deze zomer afscheid nemen van onder meer Denni Avdic en hoopt de voorhoede van de ploeg van hoofdtrainer Marco van Basten met Van Duinen te versterken.

/

“Het is lastig om te zeggen of we er wel en snel uit gaan komen”, zegt Earnest Stewart, technisch directeur van AZ, in gesprek met FOX Sports. “Dat we met elkaar praten, geeft in ieder geval aan dat ons bod niet meteen van tafel is geveegd.” ADO wil Van Duinen liever niet kwijt en vraagt de hoofdprijs, circa twee miljoen euro, voor het afkopen van het contract, dat medio 2016 afloopt.

Het management van de 22-jarige Van Duinen, Pro Football International, wil geen commentaar geven. “Het ligt onder de rechter, zoals dat dan heet. Zolang beide clubs er niet uit zijn, doen wij geen mededelingen.” Stewart wilde geen mededelingen doen over de hoogte van het bod.

Denk jij dat Mike van Duinen deze zomer bij ADO Den Haag vertrekt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Denk dat het wel rondkomt en dan ben ik wel benieuwd wat de Chinezen in petto hebben. Ado kan wel wat gerbuiken

28 juli 2014 om 19:49

Als we eens zo kijken naar de voorbereidingsfase dan hebben de Chinezen tot nu toe niks gedaan. Het lijkt wel alsof ze dit seizoen slechter zijn dan vorig jaar. Maar we moeten natuurlijk niet vergeten dat het oefenwedstrijden zijn en meestal zeggen die niet zo veel.

28 juli 2014 om 19:58

De uitslagen zeggen inderdaad niet veel, maar wel of er goed gevoetbald wordt natuurlijk, kijken of de spelers elkaar makkelijk kunnen vinden etc. Zoals nu op dit moment voetbalt Twente tegen Sporting, het is 1-0 en dat doelpunt is niet belangrijk, maar wel hoe die tot stand kwam.

En wat nog veel belangrijker, hoe doet Wiedemeier het, om gelijk zelf maar te antwoorden, hij doet het redelijk

28 juli 2014 om 20:13

ze mogen ook nog niks doen de aandelen zijn nog niet over gedragen dat duurt 6 a 8 weken

28 juli 2014 om 20:14

6-8 weken? dan is de transfermarkt dicht

28 juli 2014 om 20:36

Daarom zal Den Haag niet snel toehappen op dat bod van az .als het een beetje tegen zit kan Den Haag ( chinezen ) in de winter pas aankopen doen

28 juli 2014 om 22:53

Ik hoop echt dat hij niet vertrekt.. Hij is een van onze sterkhouders die we echt nodig zullen hebben!

28 juli 2014 om 23:08

Inmiddels is het nog 3 a 5 weken voor het rond is.

Toch een mooie stap hogerop voor hem! Wordt een mooie strijd met Aron Johannsson om een basisplek.

28 juli 2014 om 20:13

welke strijd? Johansson is namelijk geblesseerd daarom zoekt AZ een spits

28 juli 2014 om 20:47

Aron Johansson mist maar 4-6 wedstrijden waarschijnlijk...

Vorig jaar had Aron Johansson 0.0 concurrentie. En daarnaast speelde AZ 56 wedstrijden.... alleen Real Madrid en Bayern Munchen speelden er in Europa toen meer........en dat met een selectie die maar een kern van 14-15 spelers had.

Dan is het niet gek dat ze in de play-offs helemaal instortte. Toen ontbraken Aron Johansson, Beerens etc. in de play-offs.

Dus wat rickaz klopt gewoon hoor. Eindelijk serieuze concurrentie voor Aron Johansson, waarbij het van te voren 60/40 in het voordeel van Aron is op basis van vorig seizoen. Dus moet Van Duinen maar meteen vlammen (als het rond komt) om dat gelijk te trekken.

Avdic (slecht) en Babalj (geblesseerd) waren niet eens concurrenten te noemen van aron. Houdt je ook niet scherp.

28 juli 2014 om 22:17

Voor hem wel ja.. Ik zou hem nooit halen en al helemaal niet voor 2 miljoen. Als je echt een stap hogerop wil is Van Duinen een matige aankoop. Totaal geen groot talent zoals Gudelj en Gouweleeuw dat wel waren.

Als je zelf geen type Mike van Duinen kunt opleiden dan is het beter om de jeugdopleiding op te doeken. Bespaart ook weer een hele verhuizing naar Wijdewormer. Dit is geen jongen die je over 2 jaar weer doorverkoopt voor 8 miljoen, daar is hij te houterig voor.

28 juli 2014 om 20:12

houterigheid bepaalt de prijs niet

28 juli 2014 om 20:50

David, zuur as always Zo jammer soms hoor kerel.

Haye, Hoedt, Overeem zijn toppertjes die je opleidt. Je kan niet alleen maar toppers (voor niveau AZ) opleiden. Maher, Messaoud ook goede spelers. Dat ze niet allemaal bij AZ doorbreken is kwalijk te noemen, maar je moet soms een afweging maken (messaoud) tussen de huidige spelers en zijn potentie.

En ieder team koopt spelers en niet allemaal om winst te maken (idealiter wel) maar soms ook gewoon om het niveau omhoog te brengen. Kijk Ajax met Moisander (van ons) of een Christian Poulsen. Puur om het niveau omhoog te halen zodat andere spelers kunnen excelleren.

Je moet namelijk wel een podium bouwen waar mensen op kunnen presteren.

We hadden Mitchell Te Vrede maar die had toen concurrentie van Pelle, Sighthorsson, Jonathas etc en koos eieren voor zijn geld richting Excelsior.

En Zia Sakirovski is met zijn 17 jaar nog te jong om voor de leeuwen te gooien dan moet je wel de transfermarkt op.........of je moet met Babalj/avdic een heel jaar willen spelen.

28 juli 2014 om 20:51

Mario Gomez
Mandzukic
Dzeko
Llorente
Negredo

Zijn ook niet bepaald materiaal om te gaan turnen....en niet erg flexibel...

Van Duinen is voor AZ gewoon een redelijk goede speler. Te groot voor het servet (ado) en te klein voor het tafellaken (top Nederland).

28 juli 2014 om 21:19

te klein voor het tafellaken? hoe kom je daar in godsnaam bij? heeft hij al in de top gespeeld? beetje voorbarig vind je niet!

28 juli 2014 om 21:32

Je kan potentie inschatten. En een absoluut top talent is hij niet (à la Depay) dus ik schat hem in dat hij te klein is voor het tafellaken. Mijn mening

En je hoeft niet in de top gespeeld te hebben omdat te weten.... dat Etienne Reijnen nooit Barcelona gaat halen weet iedereen al zonder het te proberen....

28 juli 2014 om 22:18

jan1980, positief en snel tevreden als altijd

Te groot voor het servet? Welke topprestaties heeft hij dan geleverd bij Ado? En als hij te klein is voor het tafellaken, wat moet AZ er dan mee? Wij willen toch structureel top 5 spelen met uitschieters naar boven? De prijzen bij AZ duiden daar tenminste wel op.

Ik zit gewoon op aankopen te wachten van het niveau 'wow, niet verwacht'. Geld genoeg in kas.

29 juli 2014 om 09:33

@david ik ben het wel met je eens. We hebben aankopen nodig, zoals Gudelj vorig jaar. Doen we dit jaar Ziyech, maar dat lijkt er niet in te zitten. Ik begrijp deze aankoop trouwens heel goed. Johansson kan gewoon topscorer worden in de Eredivisie. Dan is van Duinen een goede spits voor daarachter.

29 juli 2014 om 09:47

David.

Het feit dat media zeggen dat we 15-20 miljoen binnengehaald zegt niet.

En je moet weten dat AZ ieder jaar nog tussen de 3 en 6 miljoen operationeel verlies heeft geleden. Voor de minder onderlegde economen onder ons in jip en janneke taal..............................az geeft teveel geld (vaste kosten, salaris etc) uit dan er binnenkomt in de omzet (sponsors, tv geld etc)..............dit gat moet ieder jaar gevuld worden door de baten en lasten Die voornamelijk bestaan uit inkomende en uitgaande transfers.

29 juli 2014 om 09:51

David,

En oh daarnaast.........als jij bijvorobeeld 10.000 europ je rekening hebt staan of meer als je een carriere hebt..........dan geef jij toch ook niet alles in een maand uit? Tot er niets staat?

- AZ heeft vast wel wat maar bouwt een buffer voor komende jaren in geval de transferinkomsten tegen vallen of als we jaren Europees missen (begroten ze groepsfase op dus ieder jaar mis je dan 1.5-2 miljoen)

Heeft niets met snel tevreden te maken maar met realisme.....................ik heb liever dat AZ geld op de bank houdt en er daardoor over 10 jaar nog is....................1 Ziyech kost 4 miljoen + 3 jaar 7 ton salaris (bij wijze van) en daarna verkoop je hem hopelijk voor meer dan 6.1 miljoen dat is weinig marge om winst te maken.

En AZ is een handelshuis.

Het is makkelijk om op Berghuis (kostte 3 ton) Aron Johansson (1.5m) Gouweleeuw (1.5) Gudelj (2.5) en Tankovic (tekengeld) winst te maken dan op iemand die 6.1 miljoen kost. Natuurlijk moet je er +/- 1 miljoen bij de andere spelers optellen voor het salaris gedurende 3-4 jaar bij de club.

Prima aankoop ik zou gewoon die 2 miljoen op tafel gooien met Johansson gaat het ook niet zo lekker ook al schiet hij er 18 goaltjes in. Ik denk als AZ V Duinen haalt ze wel eens mee kunnen doen met de Titel

28 juli 2014 om 19:58

nu denk je wel heel ver laten we ons eerst maar eens plaatsen voor de europa leage! 4e is haalbaar!

28 juli 2014 om 20:04

Ik meen het serieus er zijn niet echt belangrijke spelers weg waarvan van de top clubs dat wel is gebeurd

28 juli 2014 om 20:20

Oh heb ik iets gemist? Welke belangrijke spelers zijn er bij Ajax weg? Niet met de Jong komen, want die leverde afgelopen seizoen al vrijwel geen bijdrage aan het kampioenschap.

28 juli 2014 om 20:32

Ajax had afgelopen seizoen geen bepalende spelers, maar een sterk collectief. Er waren geen echte uitschieters. Dus waarschijnlijk doelt hij niet op Ajax.

28 juli 2014 om 21:27

en toch droom je nu echt te veel! AZ word bij lange na geen kampioen maar kan wss veel meer dan vorig seizoen!

Zal een mooie aankoop zijn voor az
Ben benieuwd wie Van Duinen bij ADO opvolgt.

Van Duinen kan dan beter een jaar bij Den Haag blijven. AZ is misschien financieel een stap hogerop maar qua club toch niet. Buiten dat vind ik hem alles behalve een echte killer voor de goal.

28 juli 2014 om 20:48

haha , mooie grap

28 juli 2014 om 22:24

had ook weinig zin om hier een reactie op te typen, zo zonde van de tijd. Eindconclusie is ddat AZ idd niet 1 stap omhoog is, maar minimaal 3 Anders moet deze jongen zich eens in de landstitels , bekerwinsten en de behaalde Europese resultaten en de Uefa Coefficienenlijst verdiepen (en de historische resulaten in de ED) alvorens hij hier weer repliek geeft

28 juli 2014 om 23:12

Helemaal mee eens maar ik heb het niet over de resultaten van de afgelopen jaren. Want daarin is AZ lichtjaren verder dan Den Haag. Maar meer over de club zelf. Den Haag ademt in mijn optiek veel meer voetbal uit. Kijk maar naar het publiek beleving etc. en ik heb het idee dat dat bij AZ veel minder is. Althans dat is mijn eigen ervaring.

28 juli 2014 om 23:26

Leuk man.
Ga eens de Wikipedia pagina's van AZ en ADO vergelijken, eens kijken of je dat dan nog steeds met droge ogen kunt herhalen.

29 juli 2014 om 09:07

Zo indrukwekkend is dat lijstje van AZ ook weer niet hoor, snap echt niet waar die hoogmoed vandaan komt. 2x landskampioen en 4x beker.

29 juli 2014 om 12:15

Heb je ook de Europese avonturen van de twee vergeleken? Hoe vaak is ADO de afgelopen 15 jaar nou in Europa geweest? Eén miserabele keer. AZ negen keer, waaronder een jaartje Champions League.

En dan kijken waardoor AZ eigenlijk werd uitgeschakeld:
Benfica, Anzhi (toen nog met o.a. Eto'o), Valencia en andere, over het algemeen hoog aangetekende tegenstanders.
En Ado? Door Omonia Nicosia... Wie? Ja precies.

29 juli 2014 om 12:23

Zoek het eens op zal ik zeggen..nou ik zal je de kleine moeite besparen, 2 landstitels en 2 bekers. Ieder seizoen, nou dit seizoen speelt AZ geen Europees hoor. Sinds wanneer speelt AZ ieder seizoen Europees?

29 juli 2014 om 13:17

Landskampioen tijdens de Tweede Wereldoorlog, knap hoor. En ondertussen geld verstrekken aan Winterhulp, je weet wel, die Duitse organisatie.

AZ speelt sinds 2004 aan bijna één stuk door in Europa, het enige jaar dat we dat we dat niet deden werden we kampioen van Nederland. Iets wat ADO niet gelukt is in het moderne tijdperk. En ook Feyenoord nog steeds niet, ondanks dat ze al jaren niet meer het excuus van Europees voetbal hebben.

Mikey, blijf bij den haag!

Ik had voor Linssen en Kramaric gegaan. Van Duinen is een goede spits, maar past meer bij een club als Utrecht of Groningen vind ik.

28 juli 2014 om 21:13

We zoeken een 2de spits. Van duinen kan de backup van Aron Johansson zijn EN op de vleugels spelen.

Vleugels zijn er in theorie genoeg met Berghuis, Tankovic, Hupperts en Rosheuvel.

Tankovic ipv Gudmundsson
Hupperts ipv Beerens
Van Duinen ipv Avdic

Gaat AZ per saldo op vooruit...

28 juli 2014 om 21:45

Dan ga je uit van een middenveld zo vorig jaar met Ortiz, Gudelj en Elm. Zelf vind ik Elk niet goed genoeg. Ik vind hem te traag en te slap. Ik zou graag Gudelj en Ortiz op het middenveld met daarvoor Berghuis. Die laatste komt net wat snelheid te kort op de vleugels, maar heeft een heerlijke techniek en zou achter de spits heel goed tot zijn recht kunnen komen denk ik. Daarnaast mist AZ nog een spel met een individuele actie. Hupperts moet het vooral van hard werken hebben en zijn scoren vermogen. Jóhannsson is een allround spits, maar niet specifiek eentje die zijn eigen kansen creëert, Berghuis heeft dat wel maar komt wat snelheid en explosivitieit te kort. Lijsten heeft dat wel, een speler die je de bal kan geven, naar binnen snijden, man uitspelen en dan wel zelf scoren, dan wel een ander in stelling brengen. Kramaric zou een hele goede concurrent voor Jóhannsson kunnen zijn. Een speler die echt een heel groot talent was, daarna is zijn carrière in het slop geraakt, heeft een stap terug gezet en kan nu twee stappen vooruit gaan zetten. Eventueel kan dan ook met twee spitsen spelen.

29 juli 2014 om 09:53

Per saldo gaan we er voorop vooruit dan.

Ik heb de stille hoop dat hij Tankovic (bij Fulham jeugd) op ''10'' zet.

Maar afgaande van de wedstrijd tegen Vvv........probeerde hij Henriksen uit op 10.... die kwam veelvuldig naast de spits te staan... terwijl Berghuis en Hupperts wat terug zakte..........waardoor het een 4-2-3-1 systeem leek te worden.

Het liefste zie ik natuurlijk ook Elm/overtoom vertrekken en een Ziyech komen maar dat is niet realistisch.

Daarnaast is Haye ook een groot talent.

2 miljoen is wel veel geld voor een Mike van Duinen hoor.

Hopelijk kunnen we de prijs drukken en Overtoom en/of Gorter meegeven. Zo raken wij spelers kwijt die voor AZ te min zijn... terwijl ze voor ADO van waarde kunnen zijn misschien.

1 miljoen + die 2 spelers lijkt me voor iedereen een mooi scenario. Maar ik weet niet of Overtoom daar wel zin in heeft.

Ik heb namelijk het gevoel dat Overtoom een soort van ''bogarde'' gaat doen. En liever op zijn 3.5 ton per jaar wilt blijven zitten dan dat hij voor 1 ton bij ADO of een andere club aan het werk gaat.

Dat is wel een leuke speler voor AZ. Past echt goed als spits daar. Twee miljoen wilt AZ best betalen denk ik.

29 juli 2014 om 02:46

Twee miljoen is veel te veel voor Van Duinen. Misschien als hij wat Europese ervaring heeft, dan stijgt hij boven de twee uit.

29 juli 2014 om 10:46

Hij heeft Europese ervaring toen hij met ADO Europa League speelde

29 juli 2014 om 12:06

Verdomd, je heb gelijk. Die hele vier wedstrijden

---AZ heeft bij ADO Den Haag een formeel bod neergelegd voor Mike van Duinen.---

Tja, het is natuurlijk lastig om te zeggen of ADO en AZ er snel uit gaan komen...

Verder vind ik van Duinen een leuke voetballer bij ADO en dus geen versterking voor een club dat meer ambitie heeft. Als ADO hier een aardig bedrag uit kan slepen is dat heel gunstig.

je weet nooit of een speler bij een betere club meer kansen krijgt en gaat maken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren