Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Atlético meldt zich na penaltyserie in kwartfinale Champions League

Laatste update:
/

Atlético Madrid is na Paris Saint-Germain, FC Porto, Real Madrid, Bayern München en AS Monaco de zesde kwartfinalist in de Champions League geworden. De Spanjaarden verloren de eerste wedstrijd tegen Bayer Leverkusen en hadden het in de return niet gemakkelijk, door lang op een 1-0 voorsprong te blijven staan. Daarna volgde een verlenging en omdat daarin niet werd gescoord, kwamen er strafschoppen aan te pas. Bij een stand van 2-2 na acht pogingen schoot Fernando Torres raak en miste Stefan Kiessling zijn penalty.

Drie weken geleden verloor Atlético in Duitsland met 1-0 en kwam het er in het eerste half uur niet aan te pas. Nu ging het beter en dat kwam mede door een bijzondere tactische omzetting van Diego Simeone. El Cholo zette aanvoerder Gabi op de bank en liet Cani beginnen. Gesteund door het fanatieke publiek won Atlético vaker de strijd op het middenveld en werd er een razend tempo gehanteerd. Grote kansen bleven echter uit en halverwege de eerste helft incasseerde Atlético een domper.

/

Doelman Miguel Moyá ging er geblesseerd vanaf en liet zich vervangen door Jan Oblak, de dure Sloveen die na zijn debuut geen serieuze wedstrijd meer keepte. Het Vicente Caldéron heette hem echter hartelijk welkom en gaf hem zo de benodigde steun. Oblak stond er nog maar net in, toen Mario Suárez zijn team aan de leiding schoot. Leverkusen werkte een hoekschop niet goed weg en daarna kwam de bal voor de voeten van Suárez: hij haalde uit en via Ömer Toprak werd Bernd Leno kansloos gelaten. Simeone en de zijnen trokken de stand over twee duels bezien gelijk.

Een tegengoal van Bayer Leverkusen zou het voordeel echter helemaal bij de Duitsers leggen, dus was het achterin goed opletten. Die Werkself reisden drie keer eerder af voor een Europese returnwedstrijd met een 1-0 voorsprong op zak en gaven het daarna nooit weg. Karim Bellarabi besloot het voor de verandering eens van grote afstand te proberen, maar bracht Oblak er niet mee in de problemen. Bayer-trainer Roger Schmidt wilde het liever niet aan laten komen op een verlenging en besloot een spits eraf te halen voor een spits: Josip Drmic kon vertrekken en Kiessling, die dit seizoen lang niet zo trefzeker is als men van hem gewend was, loste hem af.

/

Atlético bleef intussen echter ook zoekende naar de 2-0, die de nekslag zou kunnen zijn. Arda gaf een bal in een kansrijke situatie weg, Antoine Griezmann werd ingesloten zodra hij de bal kreeg en Leno redde later op een poging op doel van Arda. Na negentig minuten stond het nog altijd 1-0 door Suárez, dus werd er verlengd. Torres was er inmiddels ook bijgekomen, maar serieuze kansen bleven uit. In de tweede helft van de verlenging was dat anders: Leno keerde een schot van Raúl García, na goed voorbereidend werk van Arda.

Simon Rolfes schoot aan de overkant van afstand maar net naast en Torres zag Leno redding brengen op een kopbal. Het draaide uiteindelijk uit op strafschoppen en in die reeks schoot Raúl García meteen de eerste poging voor Atlético over het doel. Calhanoglu trof vervolgens Oblak en dus bleef het 0-0. Daarna scoorden Antoine Griezmann en Simon Rolfes wel en benutte ook Suárez zijn poging. Ömer miste echter namens Leverkusen en dus stond het 2-1, na zes penalty's. Daarna redde Leno op het schot van Koke en schoot Gonzalo Castro wél raak (2-2). Torres schoot zijn strafschop binnen en vervolgens miste Kiessling de allerlaatste trap, waardoor Atlético zich bij de laatste acht meldt.

Ben jij blij dat Atlético Madrid door is?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Slechte wedstrijd. Vechtvoetbal pur sang. Ik gunde het Atletico wel, dus ik ben blij met de uitslag. Dit gun je niemand, wat Kiessling overkomt!

17 maart 2015 om 23:44

Ik vond dat Atlético een aantal hele goede aanvallen had, heel blij dat ze door zijn.

18 maart 2015 om 00:04

Niet alleen Kiessling, er waren meerdere penalty's dramatisch genomen!

nog nooit Duitsers zo slecht penalty's zien nemen, alsof ze wilden missen..

17 maart 2015 om 23:36

Wat een spanning staat er op zo'n penalty he! Ga er maar aan staan!

17 maart 2015 om 23:38

Zijn bijna geen duitsers die geschoten hebben

Nee is ff een grapje , maar inderdaad.. Heel slecht

17 maart 2015 om 23:53

Een grapje is pas goed als het gebaseerd is op waarheid

Alle strafschoppen werden door Duitsers genomen. En het merendeel daarvan was ronduit bagger. En hulde voor Oblak, die stilstond bij de eerste!

17 maart 2015 om 23:49

Vooral die Toprak. Toen hij z'n aanloop nam zag je al dat het fout ging. Calhanoglu schoot door het midden maar dat moet je pas doen als de keeper al een kant op gedoken heeft, anders pakt hij hem en dat gebeurde ook.

18 maart 2015 om 07:53

Niet om het een of ander en zeker niet discriminerend bedoelt of zo maar de nonchalance waarmee de twee Turkse jongens van leverkusen schoten zag je niet bij die andere strafschoppen. Of het overmoed is, zenuwen, ik weet het ook niet maar zo'n typische Duitse speler als rolfes gebeurt dit ook gewoon niet. Kiessling was ongecontroleerd maar niet laconiek, net als uli hoeness in de EK-finale van 1976

Zoveel penalty's over.. Wat matig. Zenuwslopend in ieder geval, mooi einde. Leuk dat Atletico door is, zie ik meer klaarspelen in de kwartfinale dan Leverkusen.

17 maart 2015 om 23:41

FC Bayern Munchen rolt dit Atletico de Madrid met 2 vingers in neus van de mat..

Ik vind dit team ver weg gezakt dan vorige jaar en dat is natuurlijk niet meer dan normaal met het vertrek van sterspelers: Diego Costa, doelman Courtois en Felipe Luiz (alle 3) nu Chelsea.

17 maart 2015 om 23:44

Spelen ze al zeker tegen Bayern dan? Tegen Porto of Monaco hebben ze een prima kans en ik denk tegen PSG ofzo ook.

17 maart 2015 om 23:47

Jaja met 2 vingers in de neus.. simeone is een van de beste coaches ter wereld die verzint wel wat

17 maart 2015 om 23:47

PSG weet ik zo net nog niet? Met Godin er weer bij, zie ik ze wel van een Monaco winnen en Porto zijn de laatste maanden ook aan goede-reeks bezig.

Grootste-kanshebbers zijn mij nog steeds: FC Bayern München, Real Madrid en FC Barcelona.

17 maart 2015 om 23:47

Dat wil ik nog wel eens zien dat Bayern dit Atletico wegspeelt. Je onderschat ze toch echt wel hoor

18 maart 2015 om 00:07

@vd.Vaart
Dat zijn al jaren de grootste kanshebbers, je weet vantevoren al dat die 3 clubs steevast de halve finale halen...

Wat een dramatisch penalty serie was dat.

Torres, el nino! Je bent mijn favoriete voetballer en toen je naar de stip stapte sloeg mijn hart een keer over.. Als ie maar niet mist!! En hij schiet prachtig raak! El nino for life!!

17 maart 2015 om 23:39

Hij had geen blauwe shirt vandaar..

17 maart 2015 om 23:41

Wooehooee jij bent grappig! Ik heb torres altijd gesteund en wat is die beslissend geweest voor chelsea met zijn goals die die maakte... Hij maakte er niet veel, maar vaak zeer belangrijk!

18 maart 2015 om 09:17

Hahaha dit is het meest hilarische wat ik vandaag heb gelezen. "Ik zag torres en mijn hart sloeg over." Haha wtf.

17 maart 2015 om 23:55

Ik denk dat wij het goed met elkaar zouden kunnen vinden haha! Ik dacht precies hetzelfde, mooi om te zien dat hij de beslissende scoort

18 maart 2015 om 09:18

Een penalty... Hoe moeilijk is dat.

18 maart 2015 om 09:37

Vraag dat maar aan de spelers van Leverkusen of de (ex)spelers van AC Milan t 2005.. Er staat zoveel druk op! Helemaal bij deze speler!

Dit krijg je als je als trainer niet besluit te trainen op strafschoppen. Je schaamt je de ballen toch uit je broek als je dit ziet. Die Oblak stapte zo vroeg bij Calhanoglu maar omdat hij zo gefocust was op de bal zag hij dat niet.

Voller zou moeten optreden en voor straf het verplicht maken om na de trainen te oefenen op strafschoppen, misschien helpt het ze volgend jaar.

17 maart 2015 om 23:43

Was echt om je te schamen, die aanloop van Toprak. Als ik niet beter zou weten zou ik gewoon zeggen dat Toprak en Hakan zijn omgekocht. Enige die ik credits geef is Leno, die stopte de bal van Koke heel goed, en zat verder ook dicht bij die van Torres.

Verder moet ik altijd aanhoren hoe geweldig Kiessling wel niet is. Daar verwacht je toch met alle respect tenminste een bal op goal van.

17 maart 2015 om 23:45

Van beide turkse jongens was het gewoon ronduit schandalig, de hele aanloop al. Van Kiessling zag ik het ook al aankomen, ook een speler die ik liever niet zo snel een strafschop zie nemen.

17 maart 2015 om 23:58

hahah turken zijn nie bepaald goed in penaltys ik zij al tegen mn vader naast calhanoglu en toprak gaan missen

18 maart 2015 om 07:57

Inderdaad. Bedoel het niet discriminerend of zo maar lijkt me gewoon niet echt hun ding. Toen die twee er stonden dacht ik ook aan hen als potentiële missers, niet aan rolfes of castro. Dan hebben die Duitsers toch wel koelere oer-Duitse spelers achter de hand zou je denken, hoewel leverkusen ook veel buitenlandse invloeden kent.

18 maart 2015 om 10:59

Gnst
Jij weet net zo goed als ik dat je geen goeie voetballer moet zijn om een penalty binnen te trappen en dat goeie voetballers ook penalty's missen.

18 maart 2015 om 11:28

Belgunner.

Tuurlijk mag en kan je een penalty missen, dat kan elke wereldspeler overkomen. Maar de manier waarop geschoten werd is schandalig. De aanloop, de houding en zelfs het schot, en vervolgens ook het nonchalant teruglopen.

18 maart 2015 om 11:42

Ja, daarin heb je zeker gelijk. Ik doel op je 2e alinea ("verder moet ik altijd aanhoren hoe geweldig Kiessling wel niet is. Daar verwacht je toch met alle respect tenminste een bal op goal van".

Ikzelf vind Kiessling ook geen geweldige spits, maar een geweldige spits mist de goal ook wel eens. Zie de penaltymissers van Messi.

Wat je 1e alinea betreft heb je inderdaad volledig gelijk. Die aanloop en houding van Toprak was waarlijk schandalig.

17 maart 2015 om 23:46

Heeft niks te maken met dat.
Ga jij maar een strafschop nemen tegen Atletico Madrid in het Calderón.
Dat is pas een hel.
Bij Leverkusen zaten ze allemaal al met trillende knieën voor dat de strafschoppen waren genomen.

17 maart 2015 om 23:54

Dan zijn het slechte spelers. Los daarvan horen slechte spelers ook te weten dat de manier van aanlopen en de manier van schieten van Calhanoglu en Toprak slecht waren, dat veranderd niet als je in een ander soort stadion staat met een bepaalde atmosfeer. Of beide spelers wisten al dat ze op deze manier zouden nemen, of beide besloten het te doen tijdens de aanloop. Beide opties zijn slecht en zijn af te leren door er simpel op te trainen.

18 maart 2015 om 02:00

Is Seedorf dan ook een slechte speler?

18 maart 2015 om 07:58

Nee maar wel minder geschikt voor dit soort dingen. Dat kan toch?

Sjonge jonge jonge, wat heb ik verschrikkelijk slechte penalty's gezien, zo'n calhanoglu met een fantastische trap die dan zo'n raar aanloopje doet en hem in passt. Toprak ook zo domme aanloop, was 1 van de 3 die hem kansloos over ramde. HOE moeilijk kan het zijn???!? Je weet dat dit kan gebeuren, train er even op en je zou die bal toch binnen moeten schieten zoals de captain van Bayer die hem PERFECT in de kruising schoot, drama dit.

Tuurlijk ben ik niet blij dat Atleti door is haha, nu maar hopen dat we ze niet loten.
Weet iemand trouwens wanneer de loting is voor de kwartfinales?

17 maart 2015 om 23:40

Ik dacht deze vrijdag maar weet het niet 100% zeker

17 maart 2015 om 23:58

klopt, deze vrijdag (20 Maart, 12 uur)

Die gast met die baard komt in aanmerking voor slechtste penalty ooit.,wat een kluns.

Calhanoglu officieel de slechtste penalty ooit. Trouwens wat een triest publiek in Madrid

17 maart 2015 om 23:49

Verklaar je nader? Omdat ze de spelers van de tegenstander uitfloten enz? Dat is tegenwoordig vrij normaal?

18 maart 2015 om 00:50

Ik vind het niet echt normaal dat je elke speler van Bayer die een penalty wil nemen zo uitfluit

17 maart 2015 om 23:59

en dat zeg je na een penalty die man schiet vrijtrappen erin als of het niets is en hij mist toevalig een penaty dat overkomt ook wel de beste hoor net of messi en c7 nooit hebben gemist

18 maart 2015 om 00:04

Triest publiek? Ze supporten tenminste de hele wedstrijd door hun team, dat ze de tegenstanders uitfluiten is vrij normaal.

18 maart 2015 om 00:20

Ik vond die van Toprak nog slechter eigenlijk :P

Ach wat waren de penalty's van Calhanoglu en Toprak slecht ingeschoten. Wel grappig dat ze beide Turks zijn, maar het gebeurt de beste. Calhanoglu blijft een baas met zijn vrije trap. Jammer voot Leverkusen, maar zie toch liever Atletico door. Kunnen het de 3 topfavorieten toch lastig maken.

18 maart 2015 om 00:00

hahaha ik als turk geef toe wij turken zijn niet bepaald goed in penaltys

18 maart 2015 om 02:02

Behalve met EK 2008 😎

18 maart 2015 om 13:00

toen waren we goed omdat we gemotiveerd waren en er in geloofde xd

Pff wat een slaapverwekkende wedstrijd, het enige wat nog erger is dat is de nabeschouwing met Van Vliet, Van Hanegem en de Mos. Afschuwelijk awkward haha.

17 maart 2015 om 23:39

Ja zo hahahahaha, gaat nergens over

Wtf dachten Garcia, Calhanoglu en Toprak bij hun penalties. Wat een nochtante houdingen zeg..

17 maart 2015 om 23:40

Garcia schoot hem gewoon binnen hoor. Het was KieBsling die m miste op het laatst

17 maart 2015 om 23:41

García was volgens mij de eerste die miste bij atletico, Raul García

17 maart 2015 om 23:43

García miste m ook, was de eerste

17 maart 2015 om 23:49

Ooh sorry. Raul Garcia miste m inderdaad. Ik bedoelde die Spanjaard(?) bij Leverkusen

18 maart 2015 om 00:06

Castro.

Jammer boys; Schijt penalty's! Trots gevoel overheerst toch vandaag na deze loterij..

Zaterdag wacht weer een topper in Gelsenkirchen tegen Schalke 04 en The Hunter in vorm.

18 maart 2015 om 00:22

Trots waarop precies als ik vragen mag? Dat ze werkelijk waar dramatisch hebben gespeeld en toch niet afgeslacht zijn door een bijna even beroerd Atletico?

Wat een shit avond, twee vreselijke ploegen door. Hopen dat morgen het voetbal wint!

17 maart 2015 om 23:40

Barcelona zal je niet teleurstellen

Een typische Atletico wedstrijd met weer een vracht aan nutteloze gele kaarten.

18 maart 2015 om 04:23

Ik kan wel genieten van dit atletico.ze hebben niet de allerbeste spelers maar toch maken ze het elk team lastig.en ze gaan echt ten strijd geweldig hoe simeone dit heeft overgebracht op zijn team.echt een vechtmachine.van zon instelling kunnen de grote teams nog wel wat van leren.

Na morgen denk ik toch 3 Spaanse ploegen en 0 Engelse ploegen in de CL, ik denk namelijk dat het city niet lukt barca uit te schakelen. De Duitsers hebben Bayern er in zitten en morgen Dortmund die tegen juve moet, misschien dan nog 2 Duitsers.
Lijkt er op dat de Engelse weer teleur hebben gesteld in Europa, 2 grote Engelse ploegen uitgeschakeld door 2 Franse ploegen en dat voor de competitie die zich de beste ter wereld noemt, wel knap dat Frankrijk 2 ploegen er nog in heeft zitten met name knap van Monaco.
Spanjaarden domineren weer in Europa lijkt het.

18 maart 2015 om 08:01

En het ergste is nog dat die Engelse clubs ook nog eens nauwelijks Engels zijn. Wat dat betreft is enige heimwee naar de tijd dat Manchester united, Liverpool en zelfs Nottingham forest en Aston villa met oer-Britse teams Europese successen vierden.

Wat pakt leno die penalty van koke goed zeg. Bal was hard en zou denk ik het zijnet in zijn gegaan!

17 maart 2015 om 23:41

Inderdaad. Prachtig gestopt. Niet voor niks dat Leno zo goed is. Koke schoot hem gewoon goed binnen. Hij was zelf verrast dat ie m had gestopt

17 maart 2015 om 23:47

Hij zat ook bij 4 van de 5 penaltys in de goede hoek. Prima penaltykeeper. Zij hebben leno en wij krul 😜

Wat een schandalige penalties van Leverkusen. Waarom laat je in hemelsnaam Toprak nemen. Van een speler als Kiessling verwacht je tenminste een degelijke penalty. Door Leno werd het nog spannend, maar wat een belabberde penals van Leverkusen, mogen zich echt diep schamen. Krijgen ze eindelijk eens een kans om door te bekeren leggen ze dit op de mat.

17 maart 2015 om 23:59

Ja Hakan ook, die was zo ongelofelijk slecht. Ik denk dat je een speler van de plaatselijke fc beter achter de bal kon laten staan. Leno maakte het nog spannend, maar dit was zo slecht dat ik zelfs zou overwegen om het salaris van Toprak en Hakan voor 2 weken in te houden.

Hoogtepunt van de wedstrijd was toch wel Arda. Wat was die man goed zeg. Voor de rest viel het zwaar tegen.

Je zou denken: de slechtste penaltyreeks ooit... Maar wellicht is er iemand hier die zich de reeks van Brazilie tegen Paraguay (?) in 2011 nog kan herinneren.. Na die reeks is dit echter een 'mooie' tweede.
Manmanman wat een droevigheid.

Over de wedstrijd zelf: Atleti wilde wel maar kon niet echt, Leverkussen was te opzichtig bezig met het behouden van de 1-0 voorsprong. In mijn ogen Atletico terecht door, maar om nou te zeggen dat ik ze nog verder zie doorstromen, nee. Overigens wel weer een hoop overtredingen aan de kant van de Madrilenen. Jammer, er zit voetballend voldoende kwaliteit in het elftal maar ze gaan zich binnenkort wederom in de vinger snijden met dit bikkelharde spel.

Ik durfde niet meer te kijken. Afschuwelijk, het is een loterij! Kunnen ze het niet afschaffen. Gelukkig heeft Atletico gewonnen.

Terim weet i.i.g. dat hij Toprak en Hakan nooit een penalty moet laten nemen. Wat schoten die hem zwak in zeg en met name van iemand met de trap van Hakan verwacht je dat ie hem stijf in de kruising schiet.

Arda Turan wat een strijder is hij zeg. Echt een heerlijke balbehandeling. Jammer dat hij er niet bij is tegen Nederland.

Waar is Elphenomeno die scheet hem voor de wedstrijd al in drie kleuren door de spanning. Volgens mij heeft hij de penaltyreeks niet gered.

18 maart 2015 om 04:26

Haha die is nergens meer te bekennen omdat hij de duitsers niet meer kan ophemelen en beter als de spanjaarden te noemen.lijkt er toch op dat spanje dit jaar weer domineerd in europa.

Waarom heb ik het gevoel dat Hakan en Ömer expres hebben gemist?

18 maart 2015 om 00:02

En waarom zouden ze dat doen?

18 maart 2015 om 01:11

Ja inderdaad waarom zouden ze dat doen dan? Lekker makkelijk om iets te schreeuwen zonder te beargumenteren. Van Toprak had ik het wel verwacht, je laat een verdediger geen penalty nemen. En zeker geen Toprak die amper fatsoenlijk kan schieten. Calhanoglu zat totaal niet in de wedstrijd.

Als je Omer Toprak een penalty laat nemen vraag je ook om problemen.

Omdat er veel gemist werd, was het een interessante penaltyserie. Wat faalden Hakan en Omer zeg wauw. Raul Garcia en Kiessling zijn normaal gesproken toch wel aardig penaltynemers dus dat verbaasde me. Bij alle 3 goals van Atletico zat Leno echt dichtbij moet ik zeggen. Grappig was dat hij de penalty van Koke juist pakte, terwijl die het strakst laag in de hoek was van allemaal. Misschien had hij hoger moeten schieten maarja goed dat Atletico door is. Ik geef ze goede kans tegen alle andere outside kandidaten. Tegen de favorieten kunnen ze het ook goed doen denk ik. Ze zijn altijd sterk tegen Real, tegen Barca wonnen ze vorig jaar en is ook een wedstrijd opzich en tegen Bayern kunnen ze met het publiek en al die strijd misschien op kleine uitslagen spelen.

Ik moest best hard lachen na de penalty van Toprak, bij de aanloop zag ik al dat hij ging missen, alsof hij 10.000 euro kreeg als hij mis schoot.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren