Atlético Madrid wint streekderby, hoofdrollen voor Torres en Koke

Atlético Madrid heeft zaterdagmiddag de streekderby tegen Getafe gewonnen. Daags na de zege van Valencia in en tegen Elche stapte ook het team van Diego Simeone als winnaar van het veld: 2-0. Door de overwinning blijft de achterstand op de nummer drie uit Valencia één punt bedragen. De regerend landskampioen van Spanje heeft vijf en zes punten minder dan respectievelijk Real Madrid en Barcelona, die zondagavond tegenover elkaar staan.

/

Het team van Simeone legde in de eerste helft al de basis voor de overwinning. De ruststand van 2-0 was zonder meer verdiend. Atlético had tien doelpogingen, waarvan vijf op doel, terwijl de streekgenoot in de eerste 45 minuten niet verder kwam dan één schamele poging. De defensie van los Colchoneros had geen enkel probleem met de onschuldige voorzetten van Getafe.

Na drie minuten lag de bal al in het net. Fernando Torres beantwoordde een vrije trap van Koke met een kopbal in de kruising en maakte daarmee zijn 95e goal voor de Madrilenen. Zeven jaar en 298 dagen geleden scoorde el Niño voor het laatst in de Primera División. Atlético verdubbelde op slag van rust de voordelige marge. De vrije trap was wederom van Koke en Tiago Mendes kreeg alle ruimte om Vicente Guiata met een kopbal te verschalken: 2-0. Koke staat tot dusver dit seizoen op negen assists, allen uit standaardsituaties.

De 2-0 van Tiago betekent dat Atlético voor het eerst sinds 1996/97 in één seizoen 21 competitiedoelpunten met het hoofd heeft gemaakt. Het team van Simeone had in het tweede bedrijf weinig te duchten van Getafe en probeerde zelf via counters en standaardsituaties de score uit te breiden. Torres en Tiago waren na rust echter minder zorgvuldig in de afwerking. Atlético verloor dit seizoen nog geen enkel thuisduel met een Madrileense tegenstander: zes overwinningen en drie remises.