Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Atalanta-coach krijgt keiharde kritiek van ex-speler: ‘Er was geen vrijheid’

Laatste update:

Joakim Maehle heeft hard uitgehaald naar Atalanta-trainer Gian Piero Gasperini. De 26-jarige vleugelverdediger werkte in de afgelopen 2,5 jaar bij de Italiaanse club samen met Gasperini, maar heeft daar weinig positieve herinneringen aan overgehouden. Deze zomer vertrok de Deen voor zo'n twaalf miljoen euro naar VfL Wolfsburg.

"Hij bepaalde alles", blikt Maehle op een persmoment van de Deense nationale ploeg terug op de samenwerking met Gasperini. "Eigenlijk was er helemaal geen vrijheid. Ik leefde op een mooie plek en het weer was lekker, maar ik kon er niet van genieten. Mentaal was het superzwaar. Als je een geweldige wedstrijd speelde en je een week later in de eerste twintig minuten niet zo goed was, dan moest je weer achter in de rij aansluiten. Er was geen rust zoals je die elders ziet. Mentaal was ik echt toe aan verandering."

Een voetbalgevangenis wil Maehle het niet noemen, vertelt hij desgevraagd lachend. "Dat zijn jouw woorden. Maar Gasperini bepaalde alles, ja. Als we twee keer op een dag trainden, mochten we soms niet naar huis omdat het dan beter zou zijn als we op het trainingscomplex sliepen. Je hebt het gevoel dat je een nummer bent. Er is geen relatie met de coach. Hij werd bijvoorbeeld boos op mij omdat ik Rasmus Højlund voor de training had opgehaald met de auto. Rasmus had geen rijbewijs en geen chauffeur, maar toch wilde Gasperini niet dat we samen zouden rijden. Dan zouden we plezier hebben. Ik kreeg op mijn kop. Na een tijdje worden dat soort zaken vermoeiend."

Uiteindelijk besloot Maehle dus te vertrekken bij Atalanta, om zijn carrière in Duitsland te vervolgen. Momenteel staan er vier Nederlanders onder contract bij de club uit Bergamo: Hans Hateboer, Marten de Roon, Teun Koopmeiners en Mitchel Bakker. Eerstgenoemde was in de afgelopen jaren een directe concurrent in Italië van rechtsback Maehle.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Klinkt inderdaad als een ongezonde drang naar controle echter verzinnen spelers uit rancune ook wel eens verhalen.

5 september 2023 om 21:10

Klinkt als topsport waarbij je mentaal ook gewoon top moet zijn.

5 september 2023 om 21:20

Je medespeler geen rit naar de training mogen geven omdat het ''plezierig'' kan zijn heeft niks met topsport te maken.

5 september 2023 om 21:25

Het verhaal zoals hij verteld heeft niets met topsport te maken.

5 september 2023 om 23:22

Nou, dat stukje over een wedstrijd goed spelen en de wedstrijd daarna na 20 min worden gewisseld natuurlijk wel. Maar dat je geen teamgenoot mag ophalen is van de zotte.

6 september 2023 om 22:06

Daar ben ik het volledig mee eens. Het ging mij vooral over de andere benoemde punten. Ik kan mezelf trouwens niet voorstellen dat een trainer het afkeurt dat ploeggenoten met elkaar mee rijden. Het lijkt me daarom ietwat overdreven wat hij aangeeft, maar dat kan ik uiteraard niet hard maken.

5 september 2023 om 21:21

Niet de eerste speler die na een tijdje niet meer goed overweg kan met Gasperini. Papu Gómez ging hem al voor, en ook Ilicic was niet zijn beste vriend (naast zijn mentale problemen).

6 september 2023 om 10:40

Demiral en Malinovski ook

Misschien is het handig om naar jezelf te kijken wanneer je niet goed genoeg bent, in het geval van Maehle.

5 september 2023 om 22:03

Een speler kan natuurlijk alleen een objectief oordeel vellen over een trainer waaronder hij succesvol is geweest?

Zo erg zal het niet zijn. Toloi (2015), Palomino (2017), de Roon (2017), Djimsiti (2016, 2 uitleenbeurten), Hateboer (2017), Sportiello (2013-2023, 2 uitleenbeurten en net vertrokken naar Milan) en Duvan Zapata (2018, net vertrokken naar Torino op huurbasis) spelen daar toch al voor langere tijd of hebben gespeeld. Als het allemaal zo erg was hadden ze het vast niet zo goed vol gehouden.

Het is natuurlijk wel heel vervelend om 2x op een dag te moeten te trainen en tussendoor niet naar huis te mogen gaan. Dat klinkt erg vermoeiend en mentaal zwaar tegenover het heerlijke salaris wat daar dan tegenover staat.
Topsport mentaliteit van deze tijd.

6 september 2023 om 03:19

Als ik het zo lees gaat het erom dat ze na de 2e training niet naar huis moesten, maar op de club moesten slapen. Dat is wel iets anders.

Geen “vrijheid” maar dat bracht ze wel resultaten en een winnende/presterende coach heeft altijd gelijk.

Goede speler Maehle. 12 miljoen was een koopje voor Wolfsburg.

Hij heeft juist een topclub mentaliteit binnen de club gebracht, idd als je minder speelt kan je je plek kwijt raken. Dat is heel normaal, Daar kan Allegri bijv heel erg van leren aangezien je bij hem weken slecht kan spelen en nooit je plek verliest

Hij heeft redelijk vaak in de basis gestaan, 25x en 9x ingevallen. Afgelopen seizoen.

Hij heeft er uiteindelijk ook gewoon 3 seizoen gezeten onder de zelfde trainer.

Dat met Hojlund is wel vrij apart natuurlijk, maar als die een keer op het complex moet slapen lijkt mij niet zo’n ramp.

Deze trainer heeft toch wel een aantal spelers echt beter gemaakt/laten spelen.

Als je kijkt naar Ademola Lookman vorige seizoen is dat toch wel netjes wat hij heeft neergezet. Dat lukte hem jaren ervoor niet bij clubs als, Leicester, Fulham en Leipzig.

Met Hojlund ook gewoon een jonge spits opgesteld en Zapata en Muriel laten banken.

Gasperini is ,in vergelijking tot de grote clubs, met een klein budget bijzonder al meerdere seizoenen succesvol dus zijn aanpak werkt. Plus twee keer op een dag trainen en dan slapen op het trainingscomplex is in Italië niet ongebruikelijk, als dat niet bevalt is een overstap naar een competitie waar dat minder gebruikelijk is wel zo verstandig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren