Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Assaidi officieel gepresenteerd in Dubai: ‘Liverpool was een foute keuze’

Laatste update:

Oussama Assaidi is officieel gepresenteerd bij Al-Ahli. De aanvaller tekende een contract voor drieënhalf jaar bij de club uit Dubai en het zou gaan om een transfersom van zes miljoen euro. “Dit is een van de grootste clubs in de Verenigde Arabische Emiraten en het is een eer om voor deze club en in deze geweldige stad te mogen spelen. Ik kan niet wachten om weer te voetballen.”

/

De 26-jarige Assaidi begon zijn carrière bij het huidige Almere City FC en kwam via De Graafschap en sc Heerenveen bij Liverpool terecht. De Marokkaans international kwam op Anfield echter niet verder dan vier competitiewedstrijden en werd later verhuurd aan Stoke City. “Ik heb bij Liverpool uiteindelijk niet veel kansen gehad. Het is uiteindelijk een foute keuze geweest om naar die club te gaan.”

“Wanneer ik speelde, deed ik het niet eens zo slecht, maar de clubs in Engeland blijven maar nieuwe spelers kopen en daar ging het denk ik mis. Mijn periode bij Stoke was prachtig en ik hoop dat ik die lijn bij Al-Ahli kan doortrekken”, vervolgt Assaidi op de website van zijn nieuwe werkgever. Afgelopen zomer toonde de zesvoudig kampioen van de VAE ook al belangstelling, maar Liverpool wilde de speler toen niet laten gaan.

“Ik ben blij dat de tweede poging wel gelukt is. Ik heb ook met mijn vriend Karim El Ahmadi gesproken en die heeft mij aangemoedigd om voor deze club te gaan spelen. Ik denk dat ik nu de juiste beslissing heb gemaakt. Ik ben een moslim en ga nu in een islamitisch land spelen”, aldus Assaidi. El Ahmadi speelde drie jaar geleden al even op huurbasis voor Al-Ahli. De club neemt overigens ook deel aan de Aziatische Champions League; men is in de groep ingedeeld bij Tractor Sazi uit Iran en Nasaf uit Oezbekistan.

Volg jij de Aziatische Champions League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hier gaan we weinig meer van horen helaas. Maar goed, hij heeft de schaapjes wel op het droge en dat is natuurlijk erg lekker.

19 januari 2015 om 15:02

Als fan vind ik het ook jammer omdat er veel meer in zat maar maar dan had hij ook 'maar' gespeeld bij een subtopper of lager ergens in Duitsland, Spanje of Italië en daar win je waarschijnlijk ook geen prijzen mee.

Voor ons Europeanen/fans van het Europese voetbal lijkt wel alsof je carrière enkel geslaagd kan zijn als je het goed hebt gedaan in Europa wat niet zo is want je kunt in Azië en Zuid-Amerika ook enorm succesvol zijn, prijzen winnen en veel geld verdienen.

Nu maakt hij dus eigenlijk de beste keuze en kan hij met deze club misschien wel prijzen winnen (aziatische CL, beker, titel) en veel meer geld verdienen.

19 januari 2015 om 16:21

Ook niet zo raar, in europa speel je op het allerhoogste niveau, en het lijkt me dat je liever kampioen word van bv engeland, duitsland of spanje dan van VS of ergens anders waar je veel geld kan verdienen. niemand kijkt je natuurlijk vreemd aan, als je van europa naar dubai vertrekt, veel geld, mooie stad en nog is veel geld, maar zeker voor ook voor spelers in europa verkiezen zij succes in bun voetbalcarriere liever dan dat, en je kunt trouwens prima verdienen in de subtop van engeland of duitsland..

19 januari 2015 om 19:06

Natuurlijk verdien je goed maar nooit zoveel als Assaidi nu zal doen. Plus je leeft daar echt als een god itt Engeland, Spanje,...

19 januari 2015 om 18:44

Kon, toentertijd, naar Ajax. Koos uiteindelijk voor Liverpool. Zonde want het was/is? Een geweldige voetballer. Zeker om naar te kijken. Heerlijke acties.

19 januari 2015 om 19:03

Mooi voorbeeld waar de belangen van de zaakwaarnemer belangrijker waren dan de ontwikkeling van z'n pupil. Erg jammer dit... Ook jammer dat assaidi al op 26 jarige leeftijd al kiest voor de zandbak...

Ik ben een moslim en ga nu in een islamitisch land spelen, vind ik een beetje een raar zinnetje ,maakt toch niet uit waarin je geloofd of waar je vandaan komt ? Denk dat een stap naar een topper in de eredivisie en dan weer omhoog een betere keuze was geweest.

19 januari 2015 om 14:42

Als hij dat nou fijn vind is dat toch prima?

19 januari 2015 om 14:45

Ja van mij mag hij dat fijn vinden , maar ik snap persoonlijk niet wat had zinnetje toevoegt en waarom hij het zegt.

19 januari 2015 om 14:57

Ik denk dat het wel fijn is als je als moslim in een land woont waar jouw geloof de norm is en niet tot een minderheid te behoren. Zeker als je je hele leven in Nereland hebt doorgebracht en je hebt dat nooit meegemaakt lijkt het me erg lekker om mee te maken.

19 januari 2015 om 17:52

Hem was gevraagd om zijn mening te geven. En hij vindt het daar prettiger omdat het voor moslims steeds moeilijker wordt om in het westen te leven. Jij gaat dat - als niet moslim - tog niet snappen

20 januari 2015 om 08:56

Is gewoon een slap excuus. Hij gaat daar sowieso voor het geld heen, geef m eens ongelijk...

19 januari 2015 om 14:45

Nee, maar het is wel makkelijker om in een land je geloof te practiceren, omdat iedereen het daar eigenlijk ook doet. Dat is ook een van de redenen waarom Demba Ba toch maar besloot om naar Turkije te gaan.

Hij kon naar Ajax gaan, maar besloot op het laatste moment om naar Liverpool te gaan. Slechtste keuze die je kan maken. Babel heeft precies dezelfde fout gemaakt, maar die besloot uiteindelijk weer weg te gaan naar een club in Europa.

19 januari 2015 om 14:51

Babel komt juist van Ajax en heeft bij Liverpool een stuk vaker gespeeld dan Assaidi. Babel is trouwens nog steeds geliefd onder de Liverpool fans terwijl de meesten waarschijnlijk allang Assaidi vergeten zijn.

19 januari 2015 om 15:17

Je weet dat Liverpool in europa ligt?

19 januari 2015 om 15:17

Mwa, de meningen van de Liverpool fans over Babel zijn verdeeld. De ene helft vind het zonde dat hij weg ging en de andere helft is er juist blij mee. Zelf vind ik het wel zonde. Ik kan nog steeds genieten van de doelpunten tegen Lyon, Chelsea en Derby en zijn foto van Webb in Man u kleding.

19 januari 2015 om 15:45

Ik probeer daarmee te zeggen dat hij i.t.t Assaïdi wel gewoon in Europa bleef, wijsneus.

19 januari 2015 om 14:57

Sluit gewoon beter aan bij zijn belevingswereld en hij zal de cultuur wel fijner vinden. Kan toch?

19 januari 2015 om 14:59

Zelfde als iemand met een verwesterde opvatting en manier van leven naar dat soort landen gaat. Je moet je aanpassen en in zijn geval is het precies andersom hij hoeft zich minder aan te passen daar dus is dat prettiger.

19 januari 2015 om 15:05

Dubai is net zo westers als Europa, de verschillen zijn niet meer zo groot.

19 januari 2015 om 15:13

Je ziet wel degelijk nog steeds mensen in islamitische kleding en het gebedsoproep en dingen als alcohol en gokken etc zijn er strafbaar dus de verschillen zijn er wel degelijk

19 januari 2015 om 15:47

@maroc007, Ik ben 2 keer in Dubai geweest, en alcohol is overdag inderdaad 'verboden', maar 's avonds zijn er ontzettend veel Arabieren die in nachtclubs gewoon alcohol drinken. Gokken gebeurd 'offshore' dat willen zeggen dat het net zoals hier verboden is maar dat het via buitenlandse goksites gaat.

19 januari 2015 om 16:13

In Dubai denken ze heel graag dat ze islamitisch zijn, maar dat is helaas niet het geval. Die kledij is meer een traditie dan dat het bij hun geloof past. Het is meer voor tegen de hitte. Je gaat niet in een jeans rondlopen bij 40 graden natuurlijk.

19 januari 2015 om 17:37

Sinds wanneer is gokken hier verboden?

19 januari 2015 om 18:01

@djordjevic, pokeren is in Nederland officieel verboden; het mag alleen bij Holland Casino wat van de Nederlandse staat is.

19 januari 2015 om 18:14

Daar kan ik alleen maar mee instemmen. Toen ik daar op vakantie was, was er ook een 'bar' aanwezig. Tegen de avond uren kwamen hier altijd meerdere arabieren, met witte gewaden en een tulband naar binnen. De Pakistani en indiers, met kurta's, houden zich dan wel aan hun geloof en bidden zelfs in hun restaurant of in het park. Oussama is een religieuze jongen, en een van zijn familieleden is ook een Imaam. Ik kan zijn keuze wel begrijpen, opzich, maar hoop niet dat hij teleurgesteld wordt door zijn naïviteit, het is geen Saudie Arabie. El Arabi als voorbeeld is ook naar Al-Halil gegaan, volgens hem, ook voor zijn geloof, maar keerde al snel terug naar Europa.

Haha die poll ik denk dat 99 procent van de mensen die niet uit Azië komen dit niet volgen

Aan de ene kant is het jammer dat hij nu ergens gaat spelen waar wij hem nooit meer zien, het is toch een sierlijke voetballer. Maar ik snap hem wel, hij gaat daar een fortuin verdienen en een topspeler zal hij niet meer worden in Europa anders was hij bij Liverpool of Stoke wel geslaagd.

En dit is een goede keuze zeker...grappen maker.

19 januari 2015 om 14:42

Op financieel gebied wel, hij kan zich zelf financieel onafhankelijk spelen.. Iets wat hem misschien niet zou lukken als hij sportief de beste weg zou kiezen.

19 januari 2015 om 14:54

Dat is waar, maar hij heeft juist commentaar op Liverpool dat hij niet aan spelen toe kwam. Hij vindt het sportieve vlak dus wel belangrijk

19 januari 2015 om 15:18

Lemet. Nouja hij zal nu ook in ieder geval wel weer aan spelen toe komen. Het niveau is alleen niet super natuurlijk.

19 januari 2015 om 16:12

wat denk je dat hij verdient als speler van Liverpool? hij had makkelijk in de premier league kunnen blijven spelen bij een middenmoter.

19 januari 2015 om 16:28

@jorgajax

Assaidi verdiende ongeveer 1 miljoen pond per jaar bij Liverpool als ik Google mag geloven.

Stoke wou Assaidi overnemen destijds, maar vonden de salariseisen van Assaidi te gortig, dat was zo'n 2.5-3 miljoen per jaar dacht ik.

Lijkt me nu dus sterk als hij dat bedrag niet zal aantikken!

De poll doet het hem echt...

Ja daar horen we nooit meer wat van, de beste keuze op financieel gebied neem ik aan.
Maar als ik zo die groepsindeling van de Aziatische Champions League zie, dan ga ik toch maar kijken hoor..

Ik ben benieuwd waar hij zou spelen als hij destijds voor de tussenstap in de vorm van Ajax had gekozen. Was een gruwelijke linksbuiten in zijn hoogtijdagen bij Heerenveen.

19 januari 2015 om 15:10

Haha, dan stond hij daar nog en had nog nooit iemand van Kishna en Fischer gehoord
Ajax moet er absoluut niet rouwig om zijn.
(achteraf) totaal overbodig

Ja Oussama.. Dat wisten wij al. Had dan eerst naar Ajax gegaan voor twee seizoenen Ofzo.. Of naar een minder grote club. Waarom leren ze nou nooit eens om stap voor stap aan het werk te gaan. Had er dan ongetwijfeld beter voor gestaan. Uiteindelijk blij dat hij niet kwam, naar Ajax.. Anders had een van de twee , Kishna of Ghazi er niet gestaan. Misschien alletqee zelfs niet. En nu hij naar t verre oosten trekt is t toch duidelijk datgene voor hem t belangrijkste is.

Succes daar en maak er wat van zou ik zeggen.

Zou El Ahmadi ook niet gezegd hebben dat hij eigenlijk nog veel te jong is om daarheen te gaan? Zoals dat toen ook tegen El Ahmadi is gezegd door Cannavaro.

Ja no sh*t Sherlock. Dat wist iedereen toch al? Als je geen naam hebt, wordt je echt niet opgesteld bij een club als Liverpool. Daar kijken ze immers meer naar iemands naam, wat hij gekost heeft en waar hij vandaan komt dan naar hoe goed de speler eigenlijk is. Als hij een eerlijke kans had gekregen, dan zat hij nu in de basis, want voetballen kan hij zeker wel.

Als hij toen der tijd naar Ajax was gekomen, had hij misschien nu bij Liverpool met een basisplaats gepseeld.

19 januari 2015 om 14:46

Bull. Echt. Skrtel had een grote naam toen hij kwam, net zoals Agger? Echt niet. Naam zegt iets, maar niet alles. Anders hadden Downing en Carroll ook nog bij LFC gespeeld.

Engelse clubs blijven maar spelers kopen....ja, niet zonder reden lijkt me. Aangeven dat Liverpool een foute keuze was, maar wel de fout bij een ander leggen. Volwassen instelling.. Nu de beste keuze voor je portemonnee in ieder geval, omdat je het bij een club van naam niet meer waar kan maken. Na dit avontuur afbouwen in Nederland en dan de vergetelheid in met je zakken geld, leuk man.

19 januari 2015 om 15:20

Draytonpark. Ik kan me vervelende dingen voorstellen hoor. Vrijwel iedereen leeft in vergetelheid zonder zo'n grote zak geld als Assaidi gaat krijgen bijvoorbeeld

19 januari 2015 om 15:49

inkemontana

Touché, maar die zijn de aandacht die ze voorheen kregen dan ook niet gewend en zullen het dus ook niet missen. Kan me voorstellen dat je als voetballer toch een bepaalde status en aanzien gewend bent, dat ben je zo kwijt als je die kant kiest.

Kent El Ahmadi soms elke speler van Arabische afkomst? Misschien ligt het aan mij, maar in dit soort berichten lijken ze dan heel vaak naar El Ahmadi te verwijzen als referentiepunt.

19 januari 2015 om 23:21

Karim heeft ook in Qatar gespeeld. En heeft ook samen met Assaidi bij Marokko gespeeld.

Liverpool was inderdaad een foute keuze maar of dit nu een goede keuze is..
Was lekker bij Liverpool gebleven tot het einde van het seizoen en daarna terug naar de eredivisie gekomen

Zonde dat het hem niet lukte om door te breken bij Liverpool. Toen hij binnen kwam, brak ook Sterling door. En ja een Engelsman krijgt nu eenmaal voorrang bij Liverpool. Iets wat hij vooraf niet had kunnen inschatten. Het mag een feit zijn dat je bij Liverpool er direct moet staan of je hebt bijna geen kans. Tenzij je uit Engeland komt of nog door kan groeien naar een beter niveau in een vrij korte tijd. Bij clubs met veel geld is het vrij gemakkelijk om een vervanger te halen.

Nog altijd zonde dat hij de stap naar Engeland heeft gemaakt in plaats van eerst naar Ajax.

Pittig zware loting voor de ACL zeg benieuwd hoe ze het daar gaan doen!

En dit zal heel slecht uitpakken voor het Marokkaans voetbal. Niet dat het op dit moment wat uitmaakt gezien Marokkaanse elftal een ban met een geldboete van de Afrikaans voetbalbond heeft gekregen. Maar spelers die verkassen naar het midden-oosten zijn een zere plaag waar je niks aan hebt binnen Marokkaanse elftal. Ik weet zeker dat Assaidi niet meer in de plannen van bondscoach Badou Zaki voor zal komen. Hij selecteert op basis van spelers met veel speelminuten plus een goede vorm en liefst speelbaar in Europa.

Jammer en helaas harde realiteit en dat zeg ik als Marokkaan. Maar Marokkaanse voetballers hebben geen visie om bij een topclub te kunnen spelen maar om rijk genoeg te kunnen worden. Het zal nooit wat worden met dit soort mentaliteit. Belhanda, Boussoufa, Boussabon, Diba, Kharja, El Hamdaoui en ik kan nog heel veel verder gaan. Ze kozen allemaal voor het geld zelfde als spits Youssef El Arabi. Was bij Caen 1 van de grootste goalgetter. Komt een Saoudische club aan en weg is tie. Na een domme keuze kwam tie bij Granada terecht. Gelukkig gaf hij het ook toe.

@ Tazaoui jij hebt nu makkelijk praten achter je pctje maar als jij dat geld kon verdienen had je het ook gedaan. Het is inderdaad jammer dat die jongens die keuze maken maar het ze kwalijk nemen kan je niet. Barrada bijvoorbeeld pakte in een seizoen 10 miljoen euro nou als je dat kon pakken had je het ook gedaan.

"liverpool was niet de juiste keuze", nee dan Al-Ahli daar ga jij je in de kijker spelen van de grote clubs!

Met alle respect, had hij niet beter kunnen proberen bij Stoke City kunnen blijven?

zonde hoor, wanneer je 26 bent en nu al in die competitie gaat spelen. Wanneer het zou gaan om pakweg een voetballer van almere city is dit nog wel te begrijpen. Maar om nou als premier league voetballer op je 26ste die kant op te gaan is erg vreemd. Zegt genoeg over de ambities van Aissaidi.

Weer een voorbeeld van een speler die de ene verkeerde keuze na de andere maakt. 26 jaar en dan in die zandbak gaan spelen, volstrekt ambitieloos blijkbaar!

Had eerst naar Feyenoord moeten gaan ofso 

Jammer hoor van zo'n goeie voetballer. Had hem graag als nog bij Ajax gezien

20 januari 2015 om 00:45

Southampton zou nog beter voor hem zijn. Dit doet pijn

20 januari 2015 om 09:00

Ja Southampton zou ook een mooie club zijn. Koeman moet alleen oppassen dat hij niet te veel "nederlanders" haalt. Nu gaat het goed, als het straks minder gaat gaat het tegen hem werken. Zie van Gaal bij Barcelona

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren