Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ashley Cole kondigt afscheid aan: ‘Alle jongensdromen zijn uitgekomen’

Laatste update:

Ashley Cole heeft zondagmiddag officieel zijn afscheid als speler aangekondigd. Volgens de 38-jarige linksback, die in zijn lange loopbaan bij onder meer Arsenal en Chelsea actief was, is de tijd gekomen om andere dingen te gaan doen. Cole zat zonder club na zijn vertrek bij Derby County.

“Na lang nadenken ben ik tot deze beslissing gekomen”, zegt Cole in gesprek met Sky Sports. “Ik kijk uit naar de volgende uitdaging in mijn leven, die hopelijk in het trainersvak ligt. Ik hoop nooit verwacht dat ik het zover zou schoppen als voetballer. Ik heb op WK’s gespeeld, heb de Champions League veroverd ben meerdere keren kampioen geworden. Mijn jongensdromen zijn allemaal uitgekomen.”

Cole doorliep de jeugdopleiding van Arsenal en debuteerde twintig jaar geleden in de hoofdmacht van the Gunners. In 2006 haalde toenmalig manager José Mourinho de vleugelverdediger naar Chelsea. Daarna volgden nog avonturen buiten Engeland bij AS Roma en Los Angeles Galaxy. Derby was afgelopen seizoen de laatste werkgever van Cole.

Cole heeft 687 officiële wedstrijden en 107 interlands namens Engeland achter zijn naam staan. De Engelsman beleefde in 2012 zijn absolute hoogtepunt, toen hij met Chelsea de Champions League wist te winnen. Daarnaast werd de prijzenkast aangevuld met drie landstitels, eenmaal de Europa League en zeven keer de FA Cup. Geen enkele speler wist zovaak als Cole de nationale beker te veroveren.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Ashley Cole is de beste linksback die ik ooit heb zien spelen, verdedigend was hij echt de beste en talloze keren zijn gewocht in goud waard. Tegen Barcelona in 2012, zou Chelsea zwaar verloren hebben als Cole niet meegespeeld zou hebben. Hij wordt niet genoeg gewaardeerd in mijn optiek, zeker in Engeland niet, door zijn “image” wat echt enorm jammer is! Als je ziet hoe men over Evra spreekt dan doet men Cole echt enorm te kort!

Overigens onbegrijpelijk dat VZ er voor kiest om een Arsenal logotje boven dit artikel te plakken.. Net zoals ze kozen om Lampard in een City shirt boven het artikel met Lampard’s pensioen te plakken..

18 augustus 2019 om 16:28

Cole staat ook in mijn top 10 lb's. Geweldige back.

Verder vind ik het logischer van er een Arsenal logo bij te zetten, Cole komt daar uit de jeugd en heeft er enorm veel wedstrijden gespeeld.

18 augustus 2019 om 16:45

@alexdelpiero10, als hij in je top 10 lb's staat, betekent dat dat hij niet bij de top gerekend wordt bij jou. (daarmee bedoel ik de absolute elite, top 3). Ik heb al vaker een gesprek gehad met vrienden over de beste lb's en rb's. Ik zou erg graag willen weten wie je nog bij jou top10 schaart. Dit is helemaal geen sneer of weet ik veel, maar echt oprechte interesse.(veel mensen voelen zich meteen aangevallen, dus ik vermeld het maar even )

18 augustus 2019 om 17:09

IFCBI

Ik voel mij niet aangevallen door een simpele vraag hoor haha, dat zou maar erg zijn.

1. Maldini
2. Roberto Carlos
3. Bixente Lizarazu
4. Philip Lahm
5. Eric Abidal
6. Patrice Evra
7. Ashley Cole
8. Marcelo
9. Filipe Luis
10. Jordi Alba

Dit zijn enkel left backs die ik persoonlijk heb bezig gezien uiteraard.

18 augustus 2019 om 17:13

Bij backs denk ik meteen aan Roberto carlos, maldini, Lahm, Zanetti Marcelo, Maicon. dan spelers die ik zelf nog aan het werk heb gezien.

18 augustus 2019 om 17:35

Tuskii

Klopt maar het gaat nu over Linksbacks enkel, Zanetti, Maicon waren rechtsbacks.

18 augustus 2019 om 19:03

@alex, mooie selectie! Al zou ik abidal er ook tussen zetten. Voor de rest ben ik het met je eens, alleen is mijn indeling niet helemaal hetzelfde. Maar dat is puur persoonlijke voorkeur natuurlijk.

18 augustus 2019 om 19:15

Ifcbi

Abidal idd mijn god, zet die er maar bij ipv Sandro dan, Sandro moet nog veel winnen en spek eten om op Abidal's niveau te komen. Abidal zou ikzelf op 5 zetten, geweldige speler geweest.

18 augustus 2019 om 20:24

Maicon, kom op zeg. Die heeft twee of drie seizoenen goed meegedaan in de absolute top en daarna afgegleden. Noem wat rechtsbacks betreft dan Dani Alves of Cafu ofzo. Alaba komt voor linksback ook wel in aanmerking denk ik.

18 augustus 2019 om 17:25

Dan heb je de laatste tien jaar weinig buitenlands voetbal gekeken als je hem de beste vond.

18 augustus 2019 om 18:26

Cole vs Ronaldo waren altijd wel heel lekkere duels, zeker als Chelsea supporter. De enige back die hem echt onder controle wist te houden in een wedstrijd, verder nooit een back daar in zien slagen. Voor mij ook zeker top 5 beste LBs en een essentieel onderdeel van Chelsea’s succes, als hij geen geschiedenis bij Arsenal zou hebben gehad zou hij ongetwijfeld als Chelsea icoon worden gezien

18 augustus 2019 om 18:33

Ajaxcied

Ronaldo heeft Cole wel echt eens flink op zijn kont gezet, toen nog in UTD - Arsenal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren