Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

AS Roma acht tijd rijp voor 'verandering' en stuurt coach de laan uit

Laatste update:
/

AS Roma heeft Rudi Garcia woensdag uit zijn functie ontheven. De Franse oefenmeester wordt verantwoordelijk gehouden voor de tegenvallende prestaties van de afgelopen maanden en staat per direct op straat. Ook zijn assistenten Frédéric Bompard en Claude Fichaux krijgen hun congé.

De Romeinsen wonnen slechts één van de laatste tien wedstrijden en liepen mede daardoor een forse achterstand op in de Serie A. Het gat met koploper Napoli bedraagt nu zeven punten. “Namens mijzelf en iedereen binnen de club wil ik Rudi Garcia bedanken voor het belangrijke werk dat hij sinds zijn komst heeft verricht”, zegt voorzitter James Pallotta. “We hebben goede tijden gekend samen, maar nu is de tijd rijp voor verandering.”

Garcia werd in de zomer van 2012 aangesteld bij i Giallorosi, nadat hij Lille in 2011 verrassend naar de Franse landstitel wist te leiden. Hij eindigde zowel in het seizoen 2013/14 als het jaar daarna op de tweede plek met zijn elftal. Wie de Fransman opvolgt in de Italiaanse hoofdstad is nog niet duidelijk; verwacht wordt dat Luciano Spalletti zal worden geïnstalleerd. Hij was tussen 2005 en 2009 ook al actief bij de club.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Werd tijd ook, het was gewoon op voor Rudi Garcia en Roma. Volgens sommige bronnen is Spalletti in beeld als voornaamste kandidaat.

Edit: Spalletti is coach van Roma, melden de Belgische en Italiaanse online kranten.

13 januari 2016 om 12:21

Spalletti zou blijkbaar gisteren al naar Miami gevlogen zijn om te onderhandelen met Pallotta. Lijkt me slechts een kwestie van tijd tot hij voorgesteld wordt als nieuwe trainer van Roma.

13 januari 2016 om 12:22

Ik wilde dat inderdaad ook net zeggen dat het ideale gelegenheid is voor Spalletti om er nu in te stappen bij Roma. Wie weet kan hij van Doumbia weer een goede speler maken gezien zijn verleden in Rusland.

De Rossi of Totti stoppen en leiden? Zou wel leuk zijn

13 januari 2016 om 12:51

Volgens betrouwbare bronnen wordt de nieuwe trainer Spalletti. Gisteravond gesignaleerd met de technisch directeur van Roma. Kwestie van tijd voordat het openbaar gemaakt wordt door beide partijen.

13 januari 2016 om 15:27

Als Totti stopt, breekt mijn hart. Blijft een prachtige voetballer en door blessureleed hebben we dit jaar niet van hem kunnen genieten. Hij is niet de jongste meer maar het blijft een held en als hij zijn minuten mag maken is hij een mooie herinnering aan een schitterende generatie die helaas ook tot een einde komt.

Eindelijk, eindelijk, eindelijk! En dan ook nog de verloren zoon Spalletti terug, nu maar hopen dat hij ook nog de vrije hand bij transfers krijgt.

13 januari 2016 om 12:26

Ik las dat hij graag Criscito zou meenemen. Ook benieuwd wat er nog in huis zou komen van een eventuele transfer van El Sharaawy, al weet ik niet indien Romanista's staan te springen voor zijn komst?

13 januari 2016 om 12:30

We hebben al belachelijk veel uitgegeven aan vleugelspitsen die allemaal niet hebben geleverd wat er van ze verwacht werd. Ik zou liever zien dat we eens aandacht geven aan onze backs, want dat blijft echt een zorgenkindje. Vrees dat ons wanbeleid niet alleen eindigt bij Garcia, persoonlijk vind ik dat ook Sabatini moet opstappen.

13 januari 2016 om 12:39

Is het echt zo erg met Garcia? Ik vond m eigenlijk wel goed en om nou te zeggen dat 7 punten niet te overbruggen is, nee zeer zeker niet. Verder denk ik gewoon dat het hele aankoopbeleid slecht is:$ Roma heeft een aantal jaar met een bejaarde keeper op doel gespeeld, Roma heeft onwijs slecht gehandigd inzake die marrokaanse verdediger die naar Bayern is.
voor mij lijkt het probleem dus veel dieper te zitten dan trainer, klopt dit?

13 januari 2016 om 12:45

Zeker, ook onze direttore sportivo (technisch directeur) Walter Sabatini heeft veel vreemde aankopen gedaan of een Benatia geen loonsverhoging gegeven, waardoor hij de stap naar Bayern maakte. Het punt met Garcia was meer dat hij tot in de eeuwigheid vasthield aan z'n 4-3-3, en hij eigenlijk geen alternatieven had. Dit zorgde ervoor dat we door Bayern en Barca totaal van de mat gespeeld werden, en dat zelfs in de Serie A op een gegeven moment wisten hoe ze Roma moesten neutraliseren. Die tactische stijfkoppigheid is z'n ondergang geworden.

13 januari 2016 om 13:52

Maar is dat niet gewoon een bepaalde visie hebben? Bedoel, je weet met Guardiola dat je iemand haalt die ook 4-3-3 speelt(of varianten daarop, maar het tactisch concept blijft hetzelfde), terwijl je met Mourinho weet dat je een verdedigende coach haalt.

Persoonlijk denk ik dat de selectie gewoonweg niet denderend is. Ze hebben een aantal klasse spelers, maar ook heel veel middelmaat. Je hebt zo sterk als je zwakste schakel zeggen ze wel eens.

Eerder deze dag hoorde ik dat Spalletti het gaat overnemen van Garcia. Is ook wel een logische stap om Garcia nu te ontslaan. Soms is de rek er uit met trainer en spelers, dat is in dit geval zeker zo. Dan kan je nog 1, 2 of 3 maanden langer doorgaan, maar zal het niet beter worden.
Ik hoop dat Roma er weer bovenop komt.

Leuk dat Spalletti weer terug is. Hopelijk geeft zijn terugkeer Roma nieuw elan.
De koek was inderdaad op voor Garcia, het is tijd voor verandering.

Was een kwestie van tijd, voordat Garcia eruit ging. En terecht, het is geen slechte coach hoor, maar met dit materiaal moet je wel beter presteren, en leuker voetbal spelen. Ik kan mij nog die wedstrijd tegen ons herinneren, dat was gewoon schandalig haha. Spalletti wordt de nieuwe coach, daar gaan ze er goed mee op vooruit. Er worden ook al wat nieuwe namen genoemd van spelers, ben benieuwd wie er allemaal gaan komen.

Dit zie je wel vaker: Een coach die een goed fundament kan neerzetten in het begin, maar vervolgens komt er een tijd waar je als coach de ploeg weinig meer kunt bijleren en wordt je opnieuw achterhaald. Tijd voor verandering is het dus inderdaad, zeker omdat Roma de laatste maanden zwaar ondermaats presteert.

Ben benieuwd hoe Spalletti met dit materiaal gaat spelen. Ik heb het idee dat Garcia toch wel wat meer van open voetbal houdt. Dat heeft echter niet gewerkt zo blijkt. In ieder geval heb je met Spalletti een goede link met Zenit om bijvoorbeeld daar Criscito op te halen.

Eindelijk komt het er dan van.
Rudi Garcia heeft in z'n eerste seizoen geweldige prestaties zowel qua resultaten als qua spelniveau neergezet. Maar daarna ging het alsmaar meer bergaf.

Al bijna anderhalf jaar zijn de resultaten niet meer constant, en is vooral het spelniveau ondermaats.
In Europa werden we een aantal keer zwaar vernederd, en vooral defensief kreeg Garcia de zaakjes maar niet op orde. Vooral mentaal toonde het team heel weinig veerkracht.

Spalletti vond ik een geweldige coach in z'n vorige periode bij Roma. En hij heeft toen ook Real Madrid weten te kloppen in de achtste finales
Hopelijk brengt hij terug wat broodnodige Italiaanse grinta in het team.

Dat werd tijd ! Alleen had ik liever iemand anders gezien dan Spaletti. Ik weet nog goed de vernedering van 7-1 door man u in 2007 (onder leiding van Spaletti dus). Heeft ook in de Serie A gefaald door 3 speeldagen van het einde een voorsprong weg te geven en zo nog de titel te verspelen aan Inter. Bij Zenit in de CL heeft hij het ook niet bijster gedaan. Spijtig dat ze Garcia niet eerder ontslagen hebben en hun kans gegrepen hebben om Montella aan te stellen. Forza Roma !!!

Ik ben ook geen voorstander van Spaletti's 4-2-3-1. Geef mij maar een systeem met 2 spitsen ! Hopelijk krijgen jongeren meer hun kans, want onder Garcia was dat maar droevig.

Werd hij niet in 2013 aangesteld in plaats van 2012?

13 januari 2016 om 13:15

Klopt ;-).

Beter voor beide partijen. Ik hoop dat Rudi Garcia naar Lyon gaat, want ik denk dat hij hun echt beter kan maken en weer uit de dip komt helpen. Genesio doet het opzich niet verkeerd in die twee wedstrijden die hij heeft gecoacht voor Lyon (4-1 tegen Troyes en in de Coupe de France 7-0). Of misschien weer terug naar Lille die nu zeer matig doet met toch wel een talentvolle groep.

Beter voor beide partijen. Het viel tegen,en de druk werd groot.
Roma mag trouwens zelf ook wel eens investeren in een nieuwe spits en CV ,want dat loopt niet helemaal lekker.
Met Spalletti heb je een waardige en ervaren opvolger.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren