Bernardeschi
Algemeen
Vrienden (3)
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


  • Zondag, 13 december 2015
  • Bernardeschi
  • 0 punten
  • Lid
  • Definitieve ban
  • 524
  • 31 jaar (12-12-1990)
  • 3
Persoonlijke berichten
18 januari 2016 om 12:33
#1

Jammer dat Fiorentina verloren heeft. Een tijdje geleden stonden ze er een stuk beter voor maar de selectie is gewoon niet breed genoeg.

Wat is precies de reden dat je voor Fiorentina bent geworden? Ik vind het ook een geweldige club. Ik ga vanaf februari 3 maanden in Florence wonen en Italiaans leren. Ik vind Florence de mooiste stad waar ik ooit ben geweest

19 januari 2016 om 14:01
#2

Ik hoop ook dat hij eens gaat investeren joh. Afgelopen zomer is er ook veel verkocht en ik was eigenlijk verbaasd dat Fiorentina het tot voor kort zo goed deed...

Het is elke keer weer hetzelfde lied. Je denkt even dat bepaalde teams meedoen om de titel maar uiteindelijk komt Juventus toch wel weer bovendrijven. AS Roma is ook elk jaar hetzelfde verhaal... Ik hoop echt dat Napoli de titel pakt. Die mensen gun ik het een keer.

Het hele Toscaanse landschap is gewoon geweldig mooi. Wij komen al jaren in Italie en het is gewoon echt ons tweede thuis. We vinden nagenoeg alles prachtig aan Italie. Daarom wil ik de taal ook graag leren.

Florence heeft zoveel historie, zoveel kunst, de winkels zijn prachtig, de restaurants zijn geweldig, de mensen zijn elegant. De stad is schoon, heeft geweldige pleinen en in tegenstelling tot veel andere grotere steden zijn zelfs de buitenwijken mooi. Florence is ook niet te groot en chaotisch zoals Rome. Ik zou daar echt kunnen wonen, daarom ga ik er ook heen

Mijn broer spreekt al vloeiend Italiaans doordat hij een tijd in Verona heeft gewoond (overigens ook een prachtige stad).

We hebben een appartement gehuurd (ga samen met mijn ma) en we krijgen les via Italstudio op de scuola leonardo da vinci.

Ik ben fan van Catania doordat ik een paar keer op vakantie ben geweest in Oost-Sicilie en vanwege de bijzondere shirts van de club en het prachtige logo. Ongelofelijk jammer dat die club zo is afgezakt...

Wanneer ik in Florence ben ga ik ook zeker wedstrijden van La Viola bezoeken

25 januari 2016 om 10:20
#3

Hee gozer. Een goed resultaat voor Fiorentina en Inter dat zich verslikt in Carpi. Ze staan weer 3e dus jij bent vast tevreden.

Ondertussen zijn er ookal de nodige aankopen gedaan maar ben benieuwd of dit echt versterkingen zijn voor Fiorentina. Iniedergeval zijn het goede aankopen voor in de breedte en die heb je sowieso nodig om mee te blijven doen.

Eind februari speelt La Viola thuis tegen Napoli en eind april thuis tegen Juventus dus die wedstrijden wil ik zeker gaan bijwonen.

Ik vind het gewoon geen reclame voor de Serie A als Juventus alweer kampioen wordt. Het zou juist geweldig zijn als een ander team een keer kampioen wordt...

Ja Toscane is gewoon prachtig. Wij hebben door het landschap gereden en zijn toen ook gestopt bij een restaurant in de Radda Chianti regio. Dit is tot op heden de mooiste plek waar ik ooit ben geweest. Deze locatie leek gewoon een filmset. Echt ongelofelijk mooi...

Mijn moeder heeft vroeger een relatie gehad met een Italiaan. Dat is uiteindelijk uitgegaan maar door mijn moeder zijn we eigenlijk besmet met het Italie virus. Vanaf jongs af aan komen we al in het Noorden van Italie bij het Lago di Caldonazzo. Dit is echt ons tweede thuis geworden inmiddels...

Mijn broer heeft een paar jaar geleden een half jaar in Verona gewoond en spreekt nu vloeiend Italiaans. Mijn moeder en ik willen dit ook ontzettend graag en dat is ook de reden dat wij nu naar Florence gaan.

Sicilie is ook heel mooi al is het gewoon enorm zonde dat men overal afval neergooit en het eiland zo vervuilt raakt. Sicilie is gewoon zo puur en zo back to the basic hoe men daar leeft. Het is gewoon uniek en je moet het gewoon een keer gezien en beleeft hebben. Ik ben er in de zomer geweest maar ik raad je aan om lekker in het voorjaar te gaan, een auto te huren en door Sicilie te rijden. De temperaturen zijn dan al zeer aangenaam en er is genoeg te zien.

Je moet ook echt een keer de Amalfi kust zien en de regio daaromheen. Het dorpje Positano is fenomenaal mooi en ook Capri is prachtig. Zoals je kunt merken heb ik al veel in Italie gezien. Ook Cinque Terre bij Genoa is prachtig

Ben wel erg benieuwd hoe jij fan bent geworden van Fiorentina en wat jouw affiniteit is met Italie?
Ik hoop dat ook jij op een moment de kans krijgt om naar Florence te gaan en Italiaans te leren

4 februari 2016 om 11:14
#4

Ciao amico,

Wat een einde gisteren. Had me al neergelegd bij een teleurstellend gelijkspel maar wat een heerlijke actie en goal van Zarate zeg.

Grappig om te constateren dat met name Engelse clubs heel veel geld uitgeven aan spelers uit de Serie A, ze vervolgens vaak teleurstellen zodat Italiaanse clubs ze voor een schijntje terug kunnen halen. Zarate was voor best wat geld gekocht en nu haalt Fiorentina hem voor slechts 2 miljoen terug.

Mammana is dus niet doorgegaan maar die Benalouane schijnt een aardige verdediger te zijn. Was erg belangrijk bij Atalanta en voor 7 miljoen gekocht door Leicester dus dan moet je wel wat kunnen. Dat hij bij Leicester weinig speeltijd kreeg is natuurlijk niet zo vreemd.

Fiorentina speelt dominant voetbal (bijna elke wedstrijd meeste balbezit) en ik heb er wel vertrouwen in dat er in de wedstrijd tegen Napoli (die ook aanvallend spelen) veel gescoord gaat worden.

De wedstrijd tegen Juventus zou wel helemaal een gekkenhuis worden. Heb ook al wat video's gezien van de tifosi van Fiorentina in het uitvak bij Juventus, echt genieten man.

Florence is echt mijn favoriete stad. Verona is ook super mooi maar daar raak je toch wat eerder op uitgekeken doordat het wat kleiner is. Het enige minpuntje wat je aan Florence kan verzinnen is de hoeveelheid toeristen. Vooral in de zomer barst het van de Chinezen... (met alle respect).

Ja je moet inderdaad gewoon een voertuig huren en het binnenland verkennen voor het pure Italie. dat geld voor Toscane maar ook zeker voor Sicilie.

Genoa is wel een indrukwekkende stad maar er lopen ook veel duistere figuren rond, een beetje zoals dat in Napels ook is. Voor Genoa en Napels geld eigenlijk vooral dat de omgeving er omheen prachtig is maar de steden zelf ook wel veel vuile plekken hebben.

Het stadion van Genoa en Sampdoria is echt super mooi. Er hangt een beetje een Engelse sfeer en wij hebben er ook een rondleiding gehad toen we daar waren op vakantie.

Wat betreft jouw liefde voor Italie kan ik je alleen maar de hand schudden. Alleen al vanwege de keuken zou ik altijd voor Italie gaan i.p.v. Spanje of Frankrijk. Ik vind Fransen trouwens ook totaal niet vriendelijk.

Ik heb privelessen Italiaans gevolgd in Nederland maar ik werk fulltime en moet dan 's avonds die lessen volgen. Het is best lastig om je dan nog vol te concentreren, anderhalf uur bezig te zijn met Italiaans en dan gewoon weer verder te gaan met je dagelijkse dingen in het Nederlands.

Ik hoop/verwacht dat wanneer je in Italie bent, je niet alleen die taal leert tijdens je les maar ook gewoon de hele dag door dingen oppikt en daardoor leert.

Catania doet het redelijk, ze hebben 11 punten in mindering gehad vanwege omkoping en vanwege het niet nakomen van afspraken. Zonder die strafpunten hadden ze ergens bovenin gestaan. Ik verwacht wel dat ze volgend jaar promoveren naar de Serie B. Ze spelen nu echt tegen clubs uit kleine dorpjes terwijl Catania toch een grote stad is (ik dacht de 9e stad qua inwoners van Italie).

Ze hebben zo'n beetje iedereen verkocht en werken nu veelal met Italiaans talent. Ik hoop dat ze terugkomen, simpelweg omdat ik het leuk vind als er wat meer clubs uit het zuiden in de Serie A spelen i.p.v. alleen maar clubs uit het noorden.

Op naar Bologna, een mooie club met een mooi stadion maar hoop natuurlijk dat Fiorentina deze derby wint

8 februari 2016 om 09:28
#5

Ciao ciao,

Klopt inderdaad. Ik ken een gozer uit Italie die een tijdje in Londen heeft gewoond. Hij vond het er super alleen kon er niet aan wennen dat het er zo vaak regende. Als je gewend bent aan de zon dan kun je ook bijna niet aarden in landen als Engeland

Ja die Tomovic bakt er vrij weinig van. Fijn dat ze Benalouane nog op het nippertje hebben gehaald maar het lijkt een beetje op een plan B. Je hebt nu de kans om voorronde CL voetbal te spelen en dan doen ze er zo weinig aan om de zwakste linie te versterken...

Ik zie ze tegen Napoli zeker scoren maar Juventus kan wel oerdegelijk zijn in topwedstrijden. Die zie ik (helaas) ook zomaar met 0-1 winnen maar hoop het natuurlijk niet. Juventus zou toch niet het hele seizoen kunnen blijven pieken?

Dat is zeker waar, die Chinezen leveren veel geld op maar Florence is een openlucht museum en die lui zorgen er soms voor dat het dan meer op een kermis gaat lijken hahaha.

Ja Genoa heeft wel grauwe plekken hoor, bepaalde straatjes waar dubieuze figuren lopen, de haven en een snelweg die gewoon over de stad loopt. Het had wel mooie plekken maar ook veel vuile plekken. Steden als Napels en Genoa hebben wel iets maar het zijn geen klasse steden zoals Florence en Bologna dat wel zijn. In Bologna is alleen een stuk minder te doen dan in Florence.

Haha zo'n Italiaan op tv zei een keer ''het enige wat Fransen kunnen is cognac maken''. Verder bestaat de Franse keuken enkel uit ''boter, boter en boter''.

Er zijn best wel mensen die Italie waarderen alleen Frankrijk is een echt campeer land (plekken op campings zijn dacht ik een stuk ruimer dan in Italie) en in Spanje heb je natuurlijk veel meer zuipplekken voor jongeren waar je in Italie eigenlijk alleen Rimini hebt. Dat vind ik overigens alleen maar mooi dat Italie dat niet heeft.

Gelukkig woon ik nog thuis, dat is ook de reden dat ik nu financieel nog in staat ben om dit avontuur aan te gaan. Ik ben net als jij 25 jaar namelijk

Van het weekend heeft Catanie verloren. Ze hebben nog een lange weg te gaan. Palermo en Catania zijn grote steden maar natuurlijk ook gewoon arme steden. Op Sicilie zie je gewoon veel armoede. In tegenstelling tot Florence heb je in Catanie echt best wat plekken waar je 's avonds liever niet loopt.

Ik was opzich wel blij met een puntje bij Bologna ja. Natuurlijk hoop je vooraf op de winst maar als je zo lang met een man minder speelt en je pakt bij een rivaal een punt dan is dat niet verkeerd. Vooral ook omdat Inter en Milan weer punten hebben verspeeld in gemakkelijkere wedstrijden. Roma heeft wel gewonnen maar in eigen huis van een degradatiekandidaat op het nippertje winnen is niet bepaald overtuigend.

Wist jij trouwens dat de rivaliteit met Bologna vooral is ontstaan na dit incident:

18/6/1989: Ivan Dall´oglio
Nog een tragedie voor Fiorentina – Bologna op de voorlaatste speeldag. Een trein met Bologna-supporters wordt aangevallen door een groep Fiorentina-ultra´s. Na een stenenregen wordt ook een molotovcocktail in een wagon gegooid. Twee supporters raken zwaargewond. Er vallen gelukkig geen doden, maar Ivan Dall´oglio wordt voor het leven zwaar verminkt aan het gezicht.

Sindsdien is de wedstrijd ook veel beladener. Zoals je waarschijnlijk al kunt merken vind ik het erg interessant om meer over het Italiaans voetbal en met name Fiorentina te weten te komen. Die clubexpert artikelen van Fiorenza zijn ook erg goed!

A dopo!

25 februari 2016 om 21:57
#6

Dit moet je eens lezen man.

Fiorentina fans are tired of being seen as customers by the club's owners

http://www.theguardian.com/football/the-gentleman-...

17 maart 2016 om 16:56
#7

Heey gozer, kan me alleen maar bij jouw woorden aansluiten. Van het weekend zat ik weer in het Artemio Franchi maar heb ik een zeer matige wedstrijd gezien. Zowel buiten als binnen het stadion was duidelijk merkbaar hoe goed de fans van Fiorentina en Hellas met elkaar kunnen opschieten. Het leek er bijna op alsof de 1-1 cadeau werd gegeven om die reden. Heel erg zonde. Er moeten hele gekke dingen gaan gebeuren wil Fiorentina nog derde worden. Ik hoop het natuurlijk maar voor nu moet Fiorentina vooral proberen om Inter achter zich te houden... Kun jij mij trouwens vertellen waarom Ilicic en Bernardeschi niet begonnen? Ze zijn misschien wat minder in vorm maar Tello is in de kleine ruimte gewoon erg matig al had hij een goede assist bij de 1-0. Leuk voor Pasqual dat hij in de basis mocht beginnen op zijn verjaardag maar aanvallend had je erg weinig aan hem...

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Dinsdag 28 juni
FC Groningen is niet van plan om Jörgen Strand Larsen zomaar van de hand te doen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren