Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arsenals onbekende juwelen deel 1: Chuks Aneke

Laatste update:

Arsenal staat bekend om zijn fantastische jeugdopleiding. Ik vind het de moeite waard om iedereen op de hoogte te brengen van de talenten die niet iedereen kent. Dus geen Ramsey, Merida, Wilshere, Gibbs of Walcott, maar obscure, jongere ventjes. Deel 1: Chuks Aneke.

Chukwuemeka Aneke kwam op 3 juli 1993 in Newham in London ter aarde, de zoon van twee Nigeriaanse immigranten. Op 1 mei 2001 begon hij te spelen bij Arsenal op het Hale End, de jeugdacademie waar Wenger jaren aan gewerkt heeft. Toen al viel hij op door een buitengewone controle, een krachtige bouw en een elegante, nonchalante stijl van spelen. Liam Brady en Steve Rowley, de twee grote scouts en opleiders van Arsenal, schijnen Chuks (zoals hij genoemd wordt) al jaren te waarderen en proberen hem wanhopig uit de schijnwerpers te houden. Dat is redelijk gelukt. Namen als Ozyakup, Wilshere, Afobe en McDermott zijn beter bekend bij het grotere Arsenal publiek terwijl Chuks toch behoord tot de allergrootste talenten in Engeland. Hij krijgt dan ook steeds meer tijd in de spotlights: hij scoorde vorige maand de winnende goal tegen Portugal voor de Engelse onder-17 jeugspelers en heeft recent de velden bij Arsenal's onder-18s gedomineerd. Dit leidde er dan ook toe dat de Engelse site sport.co.uk, die veel top-10 lijstjes maakt, hem nummer 1 zette in hun lijst van 10 beste talenten die vorig jaar onder-16 speelden in Engeland.

Chuks is een krachtige, lange en 'leggy' middenvelder, die zowel aanvallend als verdedigend kan spelen. Hij is een passer in de trend van Veron, Riquelme en Vieira, maar dan met de kracht en anticipatie van een Essien of Senna. Het liefst speelt hij als centrale middenvelder, of achter de spitsen, maar als spelverdeler naast een balwinnaar in een 4-2-3-1 is hij ook meer dan geschikt. Tegen Portugal bewees hij met een prachtig afstandschot dat hij meer dan goed kan schieten. Hoewel hij zeer krachtig is, is Chuks niet erg snel. Hij heeft een goede dribbel en fantastische controle maar verwacht geen dribbels a la Messi. Hij is meer de krachtige renner die Vieira ook was. Men zegt dan ook wel eens dat Aneke de nieuwe Vieira is: aanvallend sterk, fantastische passes, krachtige, goede runs en domineert het veld. Maar hij is 16. Tot vorig jaar was hij de aanvoerder van de onder-16s, en een regelmatige invaller bij de onder 18s. Nu is hij een van de belangrijkere spelers van de onder-18s, en heeft veel verantwoordelijkheid. Voor de speler die vroeger regelmatig met Jack Wilshere in een team zat, zou je kunnen zeggen dat de groei van Aneke nog meevalt. Hij is immers nog geen speler van het eerste team. Maar Brady weet wat hij doet. Hij moet deze jongen rustig brengen. Voor zover ik heb gezien aan interviews, is Aneke een heel rustige, welbespraakte jongen. Geen bling-bling, geen Kanye West zonnebrillen, maar een beschaafde vent. Hij heeft al een aantal keer met het eerste team meegetraind en naar verluidt was bij de oefenwedstrijdjes alleen Fabregas een betere passer.

In 2007 zei Wenger in een interview dat er twee jongens rondlopen bij Arsenal in de jeugd die 'technisch perfect' zijn en niks meer kunnen leren op dat vlak. Veel namen worden genoemd. Wilshere zou een logische zijn, Afobe ook, maar nader onderzoek heeft geleerd dat het ging om Chuks Aneke en Zak Ansah, een nog jongere spits uit de onder-16s. Als je ziet hoe heel Engeland bij tijd en wijlen kan hypen over Wilshere, zoals afgelopen zomer, wat kan een speler dan wel niet die technisch beter is? Ik laat jullie alvast van hem weten, zodat jullie er op voorbereid zijn. Maar onthoud de naam, want deze juweel gaat ver komen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ongelooflijk hoeveel jij er vanaf weet.
het lijkt wel alsof jij in de organisatie zelf zit daar.
ook dit is een heel goed artikel en ook erg informatief.
arsenal is iniedergeval echt een club voor jou met de manier van werken , en ik hoop ook voor jou dat ze deze ingeslagen weg zullen blijven voortzetten.
ik vraag me alleen echt af of deze spelers ook echt een keer grote namen gaan worden bij Arsenal en er niet heel veel jongens alleen maar talenten blijven.
of dat ze als ze ouder zijn weggekocht worden,
ik zou iniedergeval als ik deze naam later hoor aan jou denken

Leuk stuk en goed initiatief om verschillende talenten van arsenal onder de loep te nemen, zodat andere fans deze ook beter leren kennen. Vaak krijg je namelijk maar eenzijdige verhalen op de forums, omdat deze door 1 dezelfde schrijver wordt geschreven. Nu met jou erbij krijg je waarschijnlijk een heel ander beeld over deze nog onbekende jongens, als de mensen deze talenten al kennen bij naam dan.

zo wel heel mooi zijn als we de nieuwe Vieira nu al binnens huis hebben. En dat Wenger over zo'n jonge jongen al zegt dat hij technisch al perfect is en niets meer valt bij te leren moet natuurlijk geweldig zijn voor zo'n jongen. Nu hopen dat hij met de beide benen op de grond kan blijven en door blijft spelen zoals nu en nog belangrijker zich door blijft ontwikkelen.

Geweldige stukje 'interne-scoutingswerk'!

. Aneke is inderdaad een van de (secrets) grote talenten bij Arsenal. De nieuwe Vieira is naar mijn mening beetje overdreven Afobe is wel iets bekender dan Aneke. Watt is ook een van de meest technische speler van Arsenal.

. Nogmaals geweldig stukje 'interne-scoutingswerk'

27 oktober 2009 om 11:19

Ik vind het serieus niet overdreven, de nieuwe Vieira. Aneke is echt enorm. Een krachtpatser waar je u tegen zegt maar met een techniek om je vingers bij af te likken. Er zijn maar weinig mensen bij heel Arsenal die ik hoger inschat, mogelijk Ozyakup en waarschijnlijk Wilshere en Ramsey hoewel die flink ouder zijn, en mogelijk Ansah, en Kyle Young (broertje van). Vieira en Aneke is een realistische vergelijking hoewel ik niet fan ben van vergelijken met spelers, echter was het voor dit artikel wel handig. Zo goed is Aneke echt, en binnen Arsenal en zelfs de Engeland setup wordt er op die manier over hem gedacht.

watt is een leuk verhaal, toen hij 14 was wou Barcelona hem hebben (zou hun eerste Engelsman zijn voor de Cantera) en was hij officieus de beste speler van Engeland in de leeftijdsgroep. Na een aantal 'wilde' jaren is hij nu bescheiden geworden en werkt hij keihard, op het veld en er buiten. Watt kan heel ver komen, was in de Youth Cup magistraal.

27 oktober 2009 om 11:32

Kyle Young is iets van dertien? Het enige wat ik daarvan weet is dat Ashley ooit zei dat Kyle veel meer talent had, maar dat was volgens mij nogal tongue in cheek.

27 oktober 2009 om 11:34

Ik ben zelf ook geen fan van vergelijken met grote namen. Het noemen van soort type speler kan ik wel hebben. Aneke is inderdaad echt een beer. Zag foto samen met Barazite en Frimpong of Afobe. Die gasten lijken echt allemaal krachtpatsers. Dat zit in hun genen.

. Wat betreft Wilshere en Ramsey, beiden zijn zeer intelligent en weten makkelijk de oplossing te vinden. Zie beiden wel Diaby, Denilson en Eboue (op rechtsmid of rechtsbuiten) uit de basis spelen volgende jaar. Nu zijn beiden nog te jong om hele seizoen mee te spelen, met name Wilshere. Ik ben blij dat er een interne-scoutingswerk is. Nu kunnen we de leden van Voetbalzone laten zien wat voor talenten Arsenal allemaal heeft.

. Dat van Watt's verleden wist ik niet. Denk dat Watt een hele goeie buitenspeler gaat worden mits hij niet naast z'n schoenen gaat lopen. Je kent het gezegde: Een vos verliest z'n haren maar verliest z'n streken niet.

27 oktober 2009 om 11:56

Goonernl; het was niet tongue in cheek, hoewel het wel een leuke snelle quip was. Hij is echt de beste. Tenminste, qua techniek. De dingen die je moet leren, zoals de fysieke dingen en ook mentale kracht, daar wordt het naar gissen. Maar op jonge leeftijd liet hij meer zien dan Ashley en is dan ook niet voor niks naar Arsenal ipv Watford. Daar was hij al voor de doorbraak van Ashley. Samen met Banjuka (een 14 jarige Albanees) is hij een zeer getalenteerde raswinger en beiden kunnen ver komen.

thierry2004: dat is inderdaad waar, dat ze nu al krachtig zijn. Voor sommige spelers is dat echter een nadeel, want ze hebben het daardoor in de jeugd te makkelijk. Kijk eens naar Bendtner: bij de reserves meesterlijk, want hij was sterk. Daardoor was de stap naar de PL te groot want hij vond zichzelf te goed, omdat hij wedstrijden domineerde. Ook heb je het risico dat de ontwikkeling stopt omdat spelers zoveel beter zijn dan anderen uit hun leeftijdsgroep. Dat voordeel komt dan echter vooral uit het fysieke. Naar mijn mening is dat ook het verhaal achter de matige ontwikkeling van Wayne Rooney.

28 oktober 2009 om 18:48

Ik ben het grotendeels met je eens martstolze.
het is al decennia bekend uit de jeugdelftallen van de voetballanden dat de jeugd met Afrikaanse roots over het algemeen fysiek het sterkst zijn, maar wel de zwakste keepers hebben, verder zijn ze heel snel uit hun spel (tactisch/concentratievermogen is minder) te halen. De zuid Amerikaanse voetballers technisch het beste (naast het feit dat ze vaak het meest volwassen zijn op het veld.. ze kunnen de tegenstander goed intimideren, scheidsrechters manipuleren etc.) De Europese talenten zijn vaak het minst mannelijk, het minst technisch, maar tactisch vaak iets beter dan de rest van hun leettijdgenoten. Daarnaast beschikken de Europese landen in de jeugdwk's doorgaans over de beste keepers. De Aziatische landen hebben om de 10 jaar 1 kandidaat die serieus meedingt om de prijzen. Daarom zien we ook op de jeugd Wk's heel vaak een zuidamerikaans- afrikaanse finale.
het klopt dat fysiek sterke spelers op den duur geen concurrentie lijken te hebben. Maar Rooney was vanaf zijn 16e al in het eerste van Everton (scoorde zelfs een klassegoal tegen Arsenal). Hij is dus juist uitgedaagd en juist op een goede leeftijd overgestapt naar een hogere niveau. Echter.. Rooney werd teveel overhyped. Hij is klasse speler.. 1 van de besten die er in de PL rond lopen. Maar op zijn 16e en 17e zijn hem superlatieven toegedicht die hij natuurlijk nooit waar kan maken. Dat gold nog meer voor Adu, maar die vergelijking wil ik eigenlijk niet maken omdat Rooney toch geslaagd is in zijn voetbalcarriere. Verder heeft hij 2 voetbreuken gehad... op een zeer jonge leeftijd en kampt hij met eerder een zwaar lijf (groffe bouw) dan een gemusculeerd/atletische lijf (waar veel afrikaanse spelers over beschikken). Met spelers van Afrikaanse komaf is het grootste probleem de mentaliteit en concentratievermogen, en soms gebrek aan tactisch inzicht.. ik generaliseer, dat weet ik... maar zo is het makkelijker beredeneren. Technisch zijn ze vaak het verst van allemaal en Fysiek zijn ze ook in het voordeel. Maar op het moment supreme... gebeurt het niet. Dus hoe groot het talent van Aneke ook is... ik heb mijn twijfels bij zijn echte doorbraak. De afrikaanse spelers die echt doorbreken op wereldtopniveau waren over het algemeen in de jeugd nog niet zo belangrijk tot matig. Daarom heb ik ook vraagtekens ook bij de uiteindelijke doorbraak van bijv. Balotelli. Ik ben benieuwd.

Aneke heeft wel degelijk een grotere reputatie dan Mcdermott. Als je de enorm voor de hand liggende spelers als Gibbs, Frimpong en Wilshere weglaat, gaat het altijd om Afobe, Ansah en Aneke.

Van wat ik van Aneke in de jeugdelftallen heb gezien (zo goed als niets, alleen wat highlights) heeft hij enorm veel potentie. Het jammerlijke van dit soort talenten is dat je nooit weet wat hun nog staat te wachten in hun ontwikkeling. Henri Lansbury leek jaren geleden voorbestemd voor de wereldtop, maar de ziekte van Pfeiffer (toch? Glandular fever = pfeiffer?) heeft hem heel erg ver teruggeworpen, en dat geldt ook voor Rhys Murphy met zijn enkelblessures! Bij die Afrikaanse Engelsen zijn de voortekenen wel zeer veelbelovend, vooral Afobe's doelpunten per wedstrijd gemiddelde is extreem hoog.

27 oktober 2009 om 11:16

Dat is Pfeiffer ja. En dat is voor de ontwikkeling heel er lastig. Wat je zegt over Murphy klopt ook, maar die staat volgens mij achter Watt en Sunu in de rangorde.
ik hoorde heel veel over Mcdermott, en alle sites waren lang over hem bezig want hij was 'de beste jonge keeper ter wereld'. Dus ik denk dat zijn naam wel bekend zal zijn.

jongens als Afobe en Ansah zijn bekend en heel goed, maar Ansah is gewoon Engels. Zijn vader is Andy Ansah, een oud prof. Ansah is wel een gigantisch talent. Afobe scoort heel veel en (dit hoorde ik laatst) Stuart Pearce schijnt een enorme fan te zijn en te lobbyen binnen de Fa... Hij is bloedsnel, sterk en met slimme runs, en een dodelijke killer. Net Eto'o (hoewel dit soort vergelijkingen vaak alleen maar averechts werken)

volgende artikel zal gaan over een buitenlander, Ignasi Miquel, want dat is een leuke voetballer en het is voor mij interessant om te schrijven over buitenlandse jongens bij Arsenal.

27 oktober 2009 om 11:31

Je geeft zelf het probleem al aan, Mcdermott is een keeper en die halen niet zomaar de spotlights. Wat ook niet in zijn voordeel spreekt is dat Arsenal die Zuid-amerikaanse pipo van zestien heeft aangetrokken, ik blijf het keepersbeleid bij Arsenal vreemd vinden, ook in de jeugdopleiding.

dat van Stuart Pierce klopt, hij had/heeft inderdaad plannen om Afobe bij onder 21 te halen. Als je kijkt naar zijn idiote doelpuntenproductie in de jeugdelftallen is dat niet eens zo verwonderlijk, ik kan niet wachten op het moment dat hij z'n opwachting maakt in de Carling Cup.

voor zover ik weet is Sunu nooit echt heel hoog ingeschat, tenminste niet meer na een stormachtig begin. Doet het heel aardig, maar lijkt toch een klein beetje tekort te gaan schieten. Ik weet zeker dat Murphy boven hem stond, en Watt verdween na een superieure periode in -16 ook een tijdje uit beeld. Hij is nu weer terug, als een compleet andere speler weliswaar, maar zeker wel met potentie.

ben wel benieuwd naar Ignasi Miquel, weet ik zelf niet heel veel van en heb hem maar een paar keer in actie gezien.

27 oktober 2009 om 12:05

Moet je weer gelijk geven: de keepers verbazen mij ook. Je hebt Shea, Mcdermott, Martinez, Chambes, Reice-cook en Aksoy in de leeftijdsgroepen onder 16 en onder 18... Dat is nogal veel. Martinez is echt fantastisch, beetje als Romero, en speelt dit jaar nog in Argentinië. Maar dat doen we inderdaad raar.

afobe heeft weer gescoord tegen Azerbaijan dit weekend, twee maal.
sunu was duur, en we speelden zelfs een speciale oefenwedstrijd tegen Chateauroux om hem in te kunnen schatten. Hij speelde heel erg goed maar het is er nooit helemaal uitgekomen. Dat Wenger hem toch opstelt in de CC zegt wel wat. Lyon schijnt hem heel graag te willen maar wij gaan hem echt behouden. Niet echt een nieuwe Henry, meer Wiltord (ook qua niveau) maar zeker zeer getalenteerd.

Leuk stukje, ik vind het knap dat je dat allemaal weet. En ik dacht dat ik veel wist. Trouwens ook een goed idee om alle onbekende talenten van een team te noemen.

Mooi stukje zo leer ik steeds weer meer potentiele toppers van Arsenal kennen

Wees voorzichting met de vergelijking met Riquelme. Een unieke speler en persoonlijkheid, onaantastbaar voor de andere spelmakers op de wereld :D

27 oktober 2009 om 13:16

Zoals wij hierboven duidelijk proberen te maken, is het niet de vergelijking met de speler zelf (want iedereen is uniek) maar met het soort speler. Riquelme was een metronoom, een passer van uitzonderlijke klasse, die openingen vond en het spel bepaalde. Ook was hij niet de snelste. Ik ken zijn klasse maar ik kan je vertellen dat deze Aneke in zijn wedstrijden dezelfde rol (en kwaliteit) heeft.
maar ik begrijp je opmerking natuurlijk.

Leuk zulke artikelen. Ik kende hem nog niet, bij mij komen spelers pas in beeld wanneer ze voor de reserves spelen. Als ik dit zo lees is hij wel een groot talent. Wat Arsenal alleen nog mist is een paar ervaren spelers die deze jonge spelers de laatste stap naar de top te maken. Het zal mooi zijn als Arsenal er in slaagde om Arshavin, Rosicky en RVP lang vast wisten te houden zodat zij de talenten kunnen helpen.

de talenten van de huidige reserves die ik ooit op het hoogste niveau zie spelen zijn: Szcsesney ofzo, Merida, Watt en misschien Coquelin en Barley.

houd ons op de hoogte van zijn ontwikkelingen.

1 november 2009 om 20:20

@gertd

ik zie Afobe en Aneke ook wel heel ver komen.

on: Wat is de jeugopleiding van Arsenal om te smullen, goeiendag zeg. Havard Nordtveit, Fran Merida, Henri Lansbury , Aneke en nog veel meer zijn potentiële toppers.

Mooi stukje over een nog onbekende speler, in ieder geval voor mij.
ik wil toch even de kanttekening maken, en dat geldt niet alleen voor jou, dat er over het algemeen wat voorzichtiger omgegaan moet worden met het ophemelen van talenten en ze een gouden toekomst voorspellen. Helemaal bij jongens op een dergelijke leeftijd, die nog niet eens uitgegroeid zijn, kan er nog zoveel veranderen waardoor hij de top niet haalt.

27 oktober 2009 om 15:05

Ik begrijp jouw zorgen heel goed en die zijn ook terecht. Er zijn een aantal blogs, vooral Arsenal maar ook Man U en Chelsea, die de jeugd bijhouden. Ik heb wel eens contact gehad met een paar van die bloggers en die weten de rol die ze hebben ook. Ze weten dat het vergelijken met spelers gevaarlijk is. Daarom zal ik in het vervolg ook niet vergelijken maar het soort speler noemen, dat is een beter principe. Maar in alle eerlijkheid, Aneke is de hype wel waard. Er kan echter inderdaad nog zoveel gebeuren.

Mooi stukje, goed geschreven ook.

leuk om te zien wat er zoal in de jeugd van Arsenal rondloopt. Hopelijk horen we deze naam nog vaker en valt hij niet in de vergetenheid.

@martstolze:

geloof mij maar Ozyakup wordt nog groter! Onthoud zijn naam maar.. hij is een diamant dat leeft.
kijk hoe oud hij nog is en kijk wat voor pass'en geeft niet normaal meer... ik hoop echt dat hij volgend jaar voor de first team gaat spelen..

Martstolze: leuke column weer. Je schrijfstijl is erg prettig om te lezen. Wil je alleen waarschuwen voor een overkill. Laat de mensen een paar dagen hebben om de artikelen te lezen, anders ben je over twee weken door je stof zijn of daalt je motivatie.

aneke zegt mij helemaal niks, maar ben ook bekend met de jongeren van Arsenal buiten het Cc-team. Er schijnt in ieder geval een hoop talent rond te lopen, maar laten we eerlijk zijn: vooralsnog is er nog weinig doorgebroken. Spelers als Vela, Wilshere, Bendtner en Gibbs zitten er dicht tegenaan maar zijn nog geen basisspelers gebleken. Ik ben echt benieuwd of het systeem dat Arsenal en Wenger hebben ontworpen voor de jeugd succesvol gaat zijn.

27 oktober 2009 om 16:05

Haha, cheers Jonagold, maar ik heb altijd wel wat om over te schrijven.... Er zijn bloggers online die elke dag een artikel schrijven en vaak zijn dat goede artikels... Ik zal niet altijd wat schrijven maar ik wil wel in de goede spirit blijven, want anders raak ik ongeinteresseerd en dat is niet de bedoeling. (had dit wat eerder gezegd, ik heb net weer een artikel geschreven)

je twijfels zijn terecht, maar de meeste echt goede jeugd die Arsenal nu heeft zijn nog te jong voor het eerste team. Bendtner is een uniek geval want die komt nog uit de tijd dat er veel spelers niet slaagden, en het netwerk niet zo goed is als nu. Ook waren het toen veel buitenlanders en nu ook veel Engelsen. Je hebt genoeg reden om te twijfelen maar er zijn genoeg jongens die heel ver gaan komen.

27 oktober 2009 om 16:37

Heb ook wel vetrouwen in de nieuwe spelers, hoor. Ben alleen bang voor het "ajax-syndroom". Dat er zo weinig weerstand is in de jeugd vanwege de superieure techniek, dat bepaalde andere kwaliteiten onderbelicht blijven, en dat die juist bij het ontstaan van weerstand in de PL bij deze jonge spelers te kort komen. Maar goed, we zullen eens zien hoe een deel van de volgende generatie het doet tegen Liverpool morgen.
trouwens, waar haal je al die informatie vandaan. Je hebt echt veel kennis over Arsenal, ook over dingen waar andere fans (zoals ikzelf) weinig tot geen weet van hebben: mag ik je weten wat je geheim is?

27 oktober 2009 om 21:03

Ja, dat mag je weten. Ik lees alle goede Arsenal blogs, vooral via Newsnow en Goonernews, en alle goede artikelen van kranten en sites. Ik heb een fotografisch geheugen dus ik onthoud alles en sites als Young Guns en Arsenal Youth ken ik zo goed als helemaal (omdat het me zo boeit).
ook msn ik met bloggers die net wat meer weten dan ze in hun blogs vertellen, en heb ik de gebruikelijke contacten. Een Insider van de AST (arsenal Supporters Trust) vertelde mij bijv. dat Arshavin een keuring had voordat welke site dan ook het wist.
en de analyses van de spelers: ik heb Atvo, dat kijk ik regelmatig en dan zie je die spelers dus spelen. Zo kan je een oordeel krijgen en op basis daarvan trek ik conclusies.
maar ik heb altijd al veel onthouden, dat is waar ik artikelen op schrijf, mijn geheugen.

ik heb nog een vraag denk jij dat Ozyakup dit voetbalseizoen nog debuteerd bij the first team?

27 oktober 2009 om 16:30

Nee, helaas niet. Ik ben een gigantische fan maar hij is te jong. Maar de bank is mogelijk wel realistisch, als we de wedstrijd tegen Liverpool in de Carling Cup overleven in een volgende ronde, of zoals vorig jaar Frimpong, Coquelin en Thomas tegen Portsmouth tegen het einde van het seizoen, dan kan hij wel op de bank zitten. Maar spelen? Denk het niet. Volgend jaar is een heel ander verhaal.

Hey martstolze,je hebt hier een mooi stuk geschreven.zo leren we de minder bekende talenten van arsenal kennen.

Prachtig geschreven, leest makkelijk en er staan veel dingen in die handig te zijn om over zulke spelers te weten. Er staat dat hij op meerdere positie's uit de voeten kan, maar op welke positie speelt hij in het elftal waar hij nu in speelt ?

27 oktober 2009 om 22:06

Op dit moment speelt hij bij Arsenal onder-18 op drie plekken, afhankelijk van de formatie of de medespelers.
in een 4-3-3 is hij een creatieve centrale middenvelder. In een 4-2-3-1 is het de aanvallende middenvelder achter de spits, OF de spelverdeler naast de balwinnaar. In een normale 4-4-2 is het een centrale middenvelder en in een 4-4-2 met diamant is het de aanvallende middenvelder achter de spitsen. Arsenal speelt ook in de jeugd meestal 4-3-3, de dan is hij de Fabregas van het team, zoals die hij in de 1e is. Bij een 4-2-3-1, die de jeugd ook wel eens gebruikt, is hij, afhankelijk van medespelers, de Gerrard of de Xabi Alonso (om even de spelers van Liverpool vorig jaar als voorbeeld te nemen) Hij is het best als aanvallende middenvelder maar zijn fysieke kracht en fantastische passing zorgen ervoor dat hij ook een diepe spelverdeler kan zijn.

Oguzhan Ozyakup ken ik.
mijn neef voetbalde samen met oguzhan bij az en ze komen allebei uit zaandam waar ik overigens ook werd geboren. Nu woon ik in Hoorn. Ik sprak Oguzhan nog in de zomervakantie.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren