Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arsenal verslaat Monaco na strafschoppen en wint de Emirates Cup

Laatste update:

Arsenal heeft beslag gelegd op de Emirates Cup. In het eigen Emirates Stadium kwam de ploeg van Mikel Arteta binnen negentig minuten niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen AS Monaco, maar na een strafschoppenserie (5-4) mag Arsenal alsnog de beker omhooghouden. Eddie Nketiah scoorde namens de thuisploeg en Youssouf Fofana kopte raak namens Monaco. Jurriën Timber begon aan de aftap en deed zestig minuten mee.

De eerste grote kans van de wedstrijd werd gecreëerd door Monaco. Aleksandr Golovin kreeg de bal teruggelegd en haalde uit van net buiten het zestienmetergebied, maar Aaron Ramsdale ranselde de bal knap uit de bovenhoek. Even later liet ook de thuisploeg van zich horen. Via Nketiah had Arsenal op voorsprong kunnen komen, maar de spits kopte de bal rakelings over het doel.

Enkele minuten later maakte Fofana er namens Monaco alsnog 0-1 van. Via een corner kopte de centrale middenvelder hard raak. Heel lang konden de Monegasken niet genieten van de voorsprong, want ook Arsenal had blijkbaar geoefend op hoekschoppen. Gabriel Martinelli slingerde de bal voor het doel en Nketiah promoveerde de hoekschop nog voor rust van korte afstand tot doelpunt: 1-1.

Na rust was Wissam Ben Yedder heel dichtbij het tweede doelpunt van Monaco, maar hij zag de paal in de weg staan. Twintig minuten voor tijd leek Leandro Trossard namens Arsenal de 2-1 binnen te schieten, maar hij faalde van dichtbij en schoot naast. Verder dan 1-1 kwamen beide ploegen dus niet. Strafschoppen moesten uiteindelijk bepalen wie er met de Emirates Cup mee vandoor ging.

In de penaltyreeks trok Arsenal aan het langste eind. De eerste drie penalty's van beide ploegen werden overtuigend binnengeschoten. Bij de vierde strafschop van Monaco ging het echter fout. Takumi Minamino schoot de bal niet ver genoeg in de hoek, waarop Ramsdale kon keren. De winnende pingel werd door Gabriel Magalhães genomen namens the Gunners. Hij aarzelde niet en knalde succesvol raak, waardoor Arsenal de Emirates Cup in de wacht sleepte.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Matige wedstrijd, bij vlagen wel redelijk voetbal maar de boel nog niet op scherp en veel blinde voorzetten.

Gelukkig gaat het zondag "echt" beginnen met de Community Shield.
Al vrees ik wel voor City als weer dit niveau op de mat gelegd wordt.

Timber valt me overigens positief op, doet het goed defensief en doet in de opbouw zeker niet onder.

Vorig seizoen in pre-season walste Arsenal over iedereen heen. Er was een geweldige sfeer in het team. Goals vlogen erin en iedereen leek de tijd van hun leven te hebben. Dat momentum kreeg een vervolg in de competitie en had nog altijd een effect to ongeveer december. Ineens kwam er zand in de motor. Andere teams vonden manieren om ze beter af te stoppen en Arsenal heeft sindsdien wat meer moeite in wedstrijden. Er was echt een hele reeks in de tweede helft van het seizoen waar het echt heel moeizaam ging en Arsenal lijkt nog altijd in die vorm te zitten. Denk dat er meer creativiteit in moet via Havertz' positie. Weet alleen niet of Havertz dat in zich heeft. Zijn lichaamstaal alleen geeft me al een depressie. Het was altijd zo'n passive speler voor Chelsea. Als Arteta dat weet om te draaien met hem kan hij een brug naar nieuw Arsenal succes worden. Daarnaast heeft Arsenal ook gewoon een nieuwe spits nodig. Gabriel Jesus zit vaak in de lappenmand. Vandaag was er weer wat met zijn knie. Ik snap ook niet waarom Raya gehaald wordt terwijl je geen goede vervanger hebt voor Saka en Jesus. De top prioriteit zou een speler moeten zijn die op 9 en de vleugel uit de voeten kan. Je kunt Saka niet weer volledig uitbranden door het seizoen heen. Hij heeft ook rust nodig en is een jonge speler en je ziet vaak met jonge spelers wanneer zij teveel spelen nadat zij debuteren dat er vaak problemen optreden met fitness en vorm. Trossard is een goede concurrent voor Martinelli en doet het behoorlijk op 9. Maar hij is niet echt een geweldige 9. Nketiah is ook gewoon niet goed genoeg. Kwioir en Timber zijn goed voor de breedte achterin. Ook meer mogelijkheden nu met Jorginho, Rice en Partey op het middenveld. Als Havertz gaat lopen kunnen er interessante dingen gebeuren, maar Arsenal heeft gewoon meer mogelijkheden nodig voorin. Vieira is ook niet goed genoeg. Gewoon verkopen. Nketiah ook gewoon verkopen. Hij is 24 en zie geen topper erin. Hij kan een leuke speler zijn voor de middenmoot in de PL.

2 augustus 2023 om 21:50

Heb het al vaker gezegd maar Nketiah is zo slecht nog niet. Lijkt een stuk sterker en gespierder dan vorig seizoen waardoor hij de nodige duels vaker wint. Voorin zie ik niet echt problemen bij Arsenal.

Middenveld is nu beetje slordig omdat Havertz en Rice nog moeten wennen aan het spel. Het antwoord om spelers te kopen helpt niet altijd. We moeten de spelers tijd geven. En ik vond Vieira niet slecht spelen vandaag als rechtsbuiten. Hij maakt de nodige stappen in zijn ontwikkeling.

2 augustus 2023 om 22:09

Nketiah heeft zeker stappen gezet, alleen schiet hij gewoon de ballen die er wel in moeten er niet altijd in.

2 augustus 2023 om 22:12

CP heeft een bod gedaan van 30+ miljoen op Nketiah. Hopelijk accepteren ze dat. Balogun wilt weg en zal misschien 40-50 miljoen opleveren. Daar kun je wel een type Toney voor halen.

2 augustus 2023 om 22:21

Eddy Nketiah gaf ergens vorig jaar al aan dat hij zich besefte dat hij heeft lopen slapen afgelopen jaar/jaren. Hij vertelde dat hij altijd 1 van de beste was in de jeugd e.d. hij dacht er al te zijn. Hij merkte al op dat al zijn toenmalige ploeggenoten wel speelden, toen gaf hij ook aan dat hij meer werk moest verzetten om ook daar te komen. Goed om te horen dat hij er ook echt werk van heeft gemaakt. Hopelijk verlaat hij Arsenal dit jaar om ergens anders veel minuten (en goals) te maken. Hoe staat het met de spitsen van Arsenal nu eigenlijk? Gabriel Jesus, Balogun en Nketiah blijven alle drie?

2 augustus 2023 om 22:22

Vind het een lachwekkende bod van Palace. En ik ben 1 van de weinige die hem ziet zitten. Trouwens Jesus ligt eruit voor een aantal weken. Dus ik zou Nketiah helemaal niet verkopen.

2 augustus 2023 om 22:22

Jesus is vaste basis, balogun en Nketiah gaan waarschijnlijk weg. Wat mij betreft heb je Trossard als zelfde type als Jesus en haal je een type Toney op.

35 miljoen is een fantastisch bod en ik hoop dat Arsenal het snel accepteert. Voorlopig Trossard maar basis en balogun als back up.

2 augustus 2023 om 22:23

Jesus is eerste spits daarna Nketiah en in nood kan Trossard daar spelen. Trossard speelde vorig seizoen in de spits daar een aantal keren en deed het best goed. Martinelli kan daar ook spelen.

2 augustus 2023 om 23:04

Nketiah maakt vaak de verkeerde beslissingen. Vertraagt het spel teveel. Degelijk voor de goal maar daaromheen vrij matig. Vieira is ook te passief. Niet echt het niveau dat Arsenal nastreeft.

3 augustus 2023 om 00:45

Hij vertraagt het spel juist te weinig vind ik. Hij speelt voornamelijk met de rug naar de goal. Dan krijg je amper tijd om aan te nemen. Hoe kan hij spel vertragen als hij de bal niet klemt? Dat is wel een zwakte van hem. Maar hij is daar beter in geworden tijdens preseason.
Vieira speelde vandaag goed genoeg en oogt stabieler dan eerst. Heeft vandaag vier key passes geleverd en had een assist moeten hebben.
Het is heel makkelijk om te zeggen dat spelers niet goed genoeg zijn maar kom met goede argumenten waarom.

2 augustus 2023 om 22:13

‘Als Havertz gaat lopen kunnen er interessante dingen gebeuren’

Dat heb ik mezelf inderdaad ook drie jaar zitten vertellen. Is er niet echt van gekomen. Ik zou het knap vinden van Arteta als hij alles eruit weet te halen bij Havertz maar je hebt nu een miljoenenaankoop waarbij direct al dusdanig werk aan de winkel is dat hij bij sommige fans al 1-0 achter staat. Ik begrijp de aankoop nog altijd niet maar wie weet gaat Havertz ons verrassen.

2 augustus 2023 om 22:21

Havertz heeft de meeste loopacties gehad van de PL. Arsenal heeft de spelers die hem goed kunnen bedienen. Ik denk zelf dat hij ons gaat verrassen. Voetballen kan hij namelijk wel.

2 augustus 2023 om 23:37

En die spelers had ie met Chelsea onder Tuchel niet wil je zeggen? Het was week in week uit een festijn van gemiste kansen van onder meer Pulisic, Mount, Werner en deze Havertz. De kansen kreeg hij echt wel, het is absoluut geen killer dus ik hoop niet dat je je hoop daarop hebt gevestigd. Nu Arteta plannen op het middenveld met hem lijkt te hebben hoeft dat dan ook niet, alleen ben ik wel heel benieuwd of het er bij Arsenal wel uit gaat komen op die plek. Bij ons zag het er niet uit namelijk. Hij kan inderdaad heus wel voetballen maar hij lijkt een ontzettend specifieke handleiding te hebben, wanneer er ook maar iets niet klopt lijkt het al snel nergens meer op met Havertz.

3 augustus 2023 om 00:05

Het kan ook zomaar gebeuren dat het bij ons er wel uitkomt. Gebeurd vaker bij spelers. Bij de oude club kwam het er niet en bij z'n volgende wel. Door zijn periode bij chelsea staat er nu eenmaal een vergrootglas op hem gericht. Ben geen fan van zijn aankoop had van mij bij jullie mogen blijven. Wordt graag verrast.

3 augustus 2023 om 00:55

Kan ik je wel uitleggen denk ik, vorig seizoen stond op zijn plek Xhaka.

Xhaka deed het top, maar hij kwam elke keer in posities in of rondom het 16-meter gebied waar je meer poacher-kwaliteiten nodig hebt. Je kan de goals van Arsenal erop terugkijken, Xhaka stond constant in gevaarlijke posities. Als een Havertz daar aanspeelbaar is, is hij wel gevaarlijker voor de goal dan Xhaka. Ik denk dat ze dat in hem zien, een speler die meer goals/assists kan leveren vanaf die positie dan Xhaka kon.

Buiten dat, fysiek geen kleine jongen dus staat wel zijn mannetje in de duels. Puur verdedigend uiteraard wel minder dan Xhaka en dat was ook echt een leider in dit team. Dat zie ik Havertz niet per se zijn.

Ervaring in de CL (gewonnen en gescoord in de finale), dat zal ook zeker meegespeeld hebben. Ook met Timber.

3 augustus 2023 om 07:53

Bij Chelsea liepen er geen ode, jesus, Saka of Martinelli rond. Dus ja dat maakt het echt een verschil. Daarnaast is Arteta een coach die graag wilt aanvallen. Een van de redenen dat havertz onder Bosz zo goed presteerde.

4 augustus 2023 om 18:46

Chelsea's CL winnende team was beter dan dit Arsenal. Dus dat argument gaat niet op.

Wat een geweldige foto van Timber! Erg benieuwd waar zowel Arsenal als City staan zondag.

Ik vond het middenveld drie keer niks. Rice als LCM en Smith Rowe op RCM is hopelijk iets wat we nooit meer gaan zien. Vind Smith beter als ie hangend vanaf links speelt. Trossard beste speler in preseason. Zijn lichtvoetigheid moet me denken aan Rosicky of Arshavin. Leuke speler om erbij te hebben.

Begin me toch af te vragen of we Xhaka hadden moeten houden. Ik denk niet dat Havertz en of Rice op die positie meteen van waarde kunnen zijn. Beide spelers hebben tijd nodig. Een transitie periode tot januari was beter geweest. Hopelijk verzint Arteta iets. Zinchenko wordt toch flink gemist als 1 van hen daar moet spelen.

2 augustus 2023 om 21:34

Verwacht dit seizoen nket dat rice sterren van de hemel speelt. Ik geef hem persoonlijk een jaar om in te komen en wennen aan het spel van arteta. Timber zal daar minder moeite mee hebben aangezien hij het spel ook bij ajax speelde.

2 augustus 2023 om 21:46

Timber is erg goed. Denk dat hij de voorkeur krijgt op links als Zinchenko niet speelt. Past erg goed bij de club.
Een jaar wachten op Rice is wel erg lang. Hopelijk is ie binnen een paar maanden al op dreef en denk dat we met hem in de basis de nodige wedstrijden wel winnen. Denk dat Partey en of Jorginho nog wel even de vaste CVM’s worden.
Hopelijk is Arteta niet zo dom om met Havertz en Rice te beginnen op middenveld tegen City. Dat wordt chaos.

2 augustus 2023 om 22:29

1 ding weet ik wel. Havertz zal de meeste wedstrijden spelen, arteta heeft gepusht voor hem icm zijn prijskaart. Hoop dat hij iets verzint waardoor het middenveld stabiel blijft en geen gatenkaas zoals we tegen unjted zagen.

2 augustus 2023 om 22:37

Daar ben ik ook bang voor. Ik hoop dat Havertz rustig wordt ingebracht samen met Rice. Het liefste Havertz op de bank de eerste maanden en dat hij op de trainingen rustig gaat wennen voor zijn nieuwe positie. Of misschien hem in de spits zetten de eerste maanden.
Heb het liefst voor nu een middenveld met Rice, Odegaard en Partey. Dat zorgt voor de minste problemen in de omschakeling.

Leuke ploeg dat Arsenal. Altijd leuke voetballers gehad en een echte traditieclub. Een goede voorbereiding is het halve werk zegt men.. dus ze zijn op de goede weg

Wedstrijd niet gezien maar ik vind het jammer dat de Emirates Cup niet meer twee dagen is zoals een aantal jaar geleden. Maar goed, ben benieuwd hoe we ervoor staat als wij Community Shield spelen.

Ben toch benieuwd hoe het dit jaar gaat. Voorbereiding was matig maar zegt niet altijd veel. Jesus blijkt toch weer last van de knie te hebben. Als we met Eddy het seizoen in moeten zie ik het sombertjes in. Middenveld lijkt ook nog niet in balans en zinchenko missen we wel. Ook lijken tegenstanders ons tactiekje ( waar we er maar 1 van hebben) wel een keer door te hebben. Beetje somber ik weet het maar het goede gevoel is er nog niet.

2 augustus 2023 om 22:32

Nketiah was vorig seizoen vier maanden onze vaste spits en deed het naar mijn mening niet slecht daar. Ik snap niet waarom Arsenal fans hem niet mogen als spits zijnde. Ik vond hem vandaag goed spelen met weinig aanvoer. Lijkt erg gretig. Hij is erg breed geworden en is de sterke spits geworden die men graag wilde naast Jesus.

Daarnaast is het niet erg als Arsenal iets minder start zolang de drie punten maar binnenstromen. City begint ook niet altijd voortvarend aan het seizoen maar pieken rond januari en februari pas. Als Arsenal dat ook doet dan maakt het niet zoveel uit.

2 augustus 2023 om 22:37

Dat was geen 4 maanden toch? Hij vulde het in het begin ijzersterk in, maar als ik me niet vergis koos MA na een wedstrijd of 10 toch steeds vaker voor Trossard

2 augustus 2023 om 22:42

Of twee of drie maanden. Nketiah kreeg op een gegeven moment last van zijn knie waardoor Trossard in de spits speelde.

2 augustus 2023 om 23:01

Klopt, de eerste wedstrijden deed hij het goed. Daarna werd het snel minder. Het is een leuke prima spits maar volgens mij is het de bedoeling dat Arsenal kampioen wil worden. Dat gaat met Eddy niet lukken, hij is geen (wereld)top en dat is wel nodig om kampioen in de PL te worden.

3 augustus 2023 om 00:49

Daarom vind ik hem goed genoeg als backup spits. Je hebt niet overal een eerste klasse speler nodig zolang ze maar passen in het spel. Als hij de enige spits was voor het gehele seizoen dan maakte ik me zorgen natuurlijk.

3 augustus 2023 om 06:35

Die moet gewoon naar palace, eddy the eagle

3 augustus 2023 om 15:06

Niet geheel waar somagunner. Het waren 9 wedstrijden. Toen kreeg Trossard de kans terwijl Nketiah nog gewoon fit was en daarna was Nketiah inderdaad geblesseerd. En die 9 wedstrijden waren absoluut geen 3 maanden. Hooguit 2. Trossard werd dus al in de spits gezet voordat Nketiah geblesseerd raakte.

3 augustus 2023 om 16:09

Had me vergist omdat de blessure van Jesus vier maanden duurde. Maar het was inderdaad 9 PL wedstrijden op rij.
Las des tijds dat hij in de laatste wedstrijd of twee al langer last had van een blessure voordat hij helemaal niet meer in de basis stond.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren