Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Arsenal slaat toe bij PSG en bereikt akkoord voor vijf seizoenen’

Laatste update:

Weinig lijkt een transfer van Layvin Kurzawa naar Arsenal meer in de weg te staan. De 27-jarige linksback van Paris Saint-Germain wordt al enige tijd in verband gebracht met een transfer naar de Londense club en volgens France Football is de deal inmiddels ook al bijna beklonken. Kurzawa zal zich na dit seizoen transfervrij gaan aansluiten bij Arsenal, zo klinkt het.

De linkervleugelverdediger beschikt bij PSG over een aflopend contract en de samenwerking zal niet verlengd worden. Kurzawa kan zodoende aankomende zomer transfervrij verkassen en heeft over belangstelling niet te klagen: behalve Arsenal informeerde bijvoorbeeld ook Internazionale bij het management van de dertienvoudig Frans international.

Kurzawa ziet echter geen heil in een overstap naar Italië en heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Arsenal. De verdediger is aankomende zomer vrij om te gaan en staan waar hij wil en volgens France Football is hij reeds akkoord met Arsenal over een contract voor vijf seizoenen. Alleen de tekenbonus die Kurzawa zal gaan opstrijken in het Emirates Stadium is nog onderwerp van discussie, zo klinkt het.

Kurzawa zal bij Arsenal vermoedelijk de concurrentiestrijd moeten aangaan met Kieran Tierney. Laatstgenoemde revalideert momenteel van een zware schouderblessure, maar geniet veel vertrouwen binnen de club. Tierney werd afgelopen zomer voor liefst 27 miljoen euro overgenomen van Celtic en is nog altijd slechts 22. Sead Kolasinac is door de afwezigheid van Tierney op de linksbackpositie momenteel de eerste keus van trainer Mikel Arteta, maar zijn toekomst lijkt door de naderende komst van Kurzawa dus buiten het Emirates Stadium te liggen.

Kurzawa zelf staat na vijf seizoenen voor een vertrek bij PSG. De linksback werd in de zomer van 2015 voor 25 miljoen euro overgenomen van AS Monaco, maar wist uiteindelijk nooit aan de hoge verwachtingen te voldoen. Hij moest in zijn eerste twee seizoenen in Parijs Maxwell voor zich dulden in de pikorde en kreeg later grote concurrentie van Yuri Berchiche en Juan Bernat. Dit seizoen was Kurzawa in de Ligue 1 pas zesmaal basisspeler namens PSG.

Zou Layvin Kurzawa een versterking zijn voor Arsenal?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kolasinac speelt toch juist vrij goed? Waarom dan Kurzawa halen en Kola laten gaan. Kurzawa ook vrij blessuregevoelig.

18 januari 2020 om 15:09

Ik snap deze transfer ook niet. Met Tierney als eerste keus en Kola als back up zit je prima. Het kan natuurlijk zijn dat Kola zal vertrekken en dan is deze transfer wel te snappen want dan is Kurzuwa, gezien hij gratis is, wel een degelijke optie. Ook proberen Meunier aan te trekken maar ik lees voor Meunier over interesse van Bayern dus dat zal niet evident worden.

18 januari 2020 om 15:18

Doet ie niet, maar Kurzawa, please niet aub.

18 januari 2020 om 15:24

Bovendien is Tierney gehaald afgelopen zomer. Heel bizar om zo 3 linksbacks te hebben waarvan er geen 1 wereldtop is en ze qua kwaliteit niet veel verschillen. Ook nog een 5-jarig contract, belachelijk.

18 januari 2020 om 15:30

Tierney heeft de potentie om wel echt top te worden. Kola vind ik niet bepaald de slimste en weinig voetbal intelligentie hebben. Dus kurzawa als back up is prima en dat kola dan waarschijnlijk weggaat.

18 januari 2020 om 15:31

Denk ook eerlijk gezegd niet dat ze kolasinac laten gaan. Maar alle linksbacks bij Arsenal zijn enorm blessuregevoelig. Ik weet niet of kurzawa dat ook is, maar een extra goedkoop alternatief is in de huidige situatie nooit weg.

18 januari 2020 om 17:51

Kolasinac heeft sinds het voorval met Ozil en het hele gezeik met die gang groepen uit Londen meteen aangegeven niet meer in Londen te willen zijn. Arsenal heeft gok ik aangegeven dat ze hem nog niet kwijt willen omdat Tierney geblesseerd is maar ik gok dat hij in de zomer vrij snel weg zal zijn

Ik dacht dat Arsenal met Tierney afgelopen zomer een goede back had binnengehaald. Heeft die jongen na zijn blessure nog wel een kans gehad? Het lijkt me ook dat Arsenal op het moment meer heeft aan een centrale verdediger.

18 januari 2020 om 15:04

Tierney ligt er helaas weer maanden uit, lijkt er dus op dat Kolasinac zal vertrekken in de zomer en Tierney met Kurzawa de concurrentiestrijd mag aan gaan.

18 januari 2020 om 15:19

Tierney word ook gewoon basis alleen is geblesseerd. Kurzawa als back up is ook prima. Kola vind het nogal lastig om te verdedigen en om na te denken heb ik het idee.

18 januari 2020 om 15:42

Tierney kan toch ook CV?

Ehhh... zouden we niet eerder een back-up voor Bellerin in huis moeten halen?

18 januari 2020 om 15:10

Hopelijk Meunier, al mag Meunier dan wel eerste keus worden😀 Maar Meunier staat ook in de belangstelling van Bayern blijkbaar...

Centreback of middenvelder lijkt mij toch een hogere prioriteit. Maar goed altijd nog beter dan een extra aanvallerEdit: ik lees zojuist dat kolasinac wederom geblesseerd is. Dan begrijp ik enigszins deze keuze. Saka komt gewoon tekort voor de linksback, misschien leuk tegen de wat zwakkere tegenstanders, maar verdedigend komt hij een hoop te kort

Snap niets van Arsenals transferpolitiek, Sven Mintlaff nog steeds verantwoordelijk? Kurzawa is derde LA voor 15 miljoen? Dit is geld weggooien. De CV en CM is priority!
GK: Leno LA: Tierney CV: Upemacano CV: Chambers RA: Bellerin CM: Tonali CM: Toreira LAM: Aubameyang CAM: Ozil RAM: Pépé SP: Martinelli. Slechts 2 aankopen! 30 miljoen Tonali en 40 miljoen Upemacano.

18 januari 2020 om 15:07

30 miljoen voor Tonali en 40 miljoen voor Upemacano? Doe ze allebei maar x2 in waarde , dat zal juister zijn.

18 januari 2020 om 15:46

Vriend weet je ueberhaupt hoe de voetbalwereld in elkaar steekt? Upemacano heeft een aflopend contract en dat is geen 80 miljoen waard.

18 januari 2020 om 16:07

‘Vriend’... aangezien ik je niet ken nogal een vrijpostige manier van aanspreken. ON: Upe zijn contract loopt volgens mij tot 2021, daarnaast zijn er verschillende geruchten geweest dat er afgelopen zomer boden van +/- 60 miljoen gedaan zijn op Upemacano, die geweigerd werden. Hij heeft trouwens een clausule in zijn contract van 80 of 100 miljoen euro... waar je die 40
Miljoen dan haalt is me dan ook een compleet raadsel.

Hij is transfervrij en vind hem een aardige back, dus lijkt me een prima toevoeging aan de selectie. Als je weer terug naar de top wilt zul je overal dubbel bezet moeten zijn in zo'n zware competitie. Ik ben er blij mee.

Nee joh haal anders weer een linksachter ipv een rechtsachter of centrale verdediger en ook nog eens een verschrikkelijk slechte speler volgens PSG-fans.

Ze hebben bij Arsenal sinds Wenger altijd een voorkeur voor Fransen gehad. De meesten daarvan waaraan halfgare Fransen. Zelfs met Henry, Vieira en Petit heeft Arsenal in de CL nog nooit een deuk in een pakje boter getrapt. Ik begrijp die overdreven voorkeur voor Franse spelers niet.

18 januari 2020 om 16:08

Finale tegen Barcelona vergeten? Veel beter kan je niet doen denk ik. Helaas wel verloren die finale maar ook een groot deel met 10 man moeten spelen aangezien Lehman werd uitgesloten met een rode kaart. Alsnog 0-1 voorgenomen maar helaas , door invaller Larsson, nog met 2-1 verloren.

18 januari 2020 om 18:48

Die finale was een uitzondering. Voor de rest was het in de CL jaren kommer en kwel.

Het is maar waar je de prioriteiten legt natuurlijk. Volgens mij is op de linksachterpositie niet direct een probleem. Ik had mij op andere posities in de verdediging gericht.

Kurzawa is een grap + blessuregevoelig. Zou in elk opzicht een rampzalige aankoop zijn.

PSG fans correct me if I am wrong, maar volgens mij kan Kurzawa ook links centraal in de verdediging uit de voeten. Wat zou betekenen dat we zowel een back up op de centrale punt als op de vleugel hebben binnen gehaald. Als we dan zien dat Saka straks in de basis mag beginnen op linksachter en Mustafi op centraal, ben ik blij dat we Kurzawa (het schijnt) gratis mogen ophalen.

18 januari 2020 om 15:43

Vertongen kan ook op LB, maar dat betekend niet dat hij daar echt goed is. saka is geen linksback, Kolasniac is erg blessuregevoelig en pakt ook geregeld geel. Hij doet het goed dit seizoen, maar kan bij weinig inzet erg wisselvallig zijn. Tevens is zijn voorzet niet echt goed, dat verschil is echt heel erg met Tierney als LB. Vind het een goede speler hoor, maar begrijp wel als je deze gratis kan ophalen dat moeten doen.

Bij Kurzawa moet ik toch altijd weer glimlachend terugdenken aan die wedstrijd tegen Jong Zweden waar hij zwaar getrollt werd door Guidetti!!

Linksback heeft toch geen prio nu? Zorg eerst voor een fatsoenlijke concurrent voor Bellerin en een breker op het middenveld. Een CM die kan verdedigen. Wat er nu rondloopt voldoet simpelweg niet.

Ondanks dat Kurzawa gratis is (daarentegen waarschijnlijk wel een riante tekenpremie -
+ salaris), blijft het beleid van Arsenal toch enigszins onbegrijpelijk. Het topsegment zal niet snel meer naar Arsenal komen, maar er zij kunnen het budget beter gebruiken voor de posities waar dit echt hard nodig is om een volgende stap vooruit te kunnen maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren