Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Overbodige grootverdiener doet opvallende belofte in kleedkamer van PSG’

Laatste update:

Paris Saint-Germain gaat er in januari alles aan doen om Layvin Kurzawa te lozen. De 29-jarige vleugelverdediger is zelf echter geenszins van plan om les Parisiens achter zich te laten, zo meldt L’Équipe. Kurzawa zou zelfs in de kleedkamer van PSG hebben verzekerd dat sportief directeur Leonardo eerder zal vertrekken dan hij.

Kurzawa leek in de zomer van 2020 al op weg naar de uitgang van PSG. Zelfs tegen zijn eigen verwachtingen in kwam de Franse grootmacht echter nog op de proppen met een aanbieding om zijn aflopende contract te verlengen, waardoor hij tot medio 2024 bijtekende. De in 2015 voor 25 miljoen euro van AS Monaco overgenomen Kurzawa speelde vorig seizoen nog 28 wedstrijden, maar sinds de komst van Nuno Mendes in de afgelopen transferwindow is hij volledig overbodig geworden in Parijs.

Trainer Mauricio Pochettino deed dit seizoen pas één keer een beroep op Kurzawa: tijdens de wedstrijd om de Trophée des Champions tegen Lille OSC speelde hij negen minuten mee. Dat was overigens voor de komst van Mendes en toen gaf Pochettino in zijn basiself nog de voorkeur aan Abdou Diallo als linksback. Kurzawa liet in de zomer echter aanbiedingen van Olympique Lyon en Galatasaray lopen om nog voor zijn kans bij PSG te gaan. Nu die kansen beperkt zijn, is hij niet direct van plan om in januari alsnog te vertrekken.

“Degene die mijn contract verlengd heeft, gaat eerder vertrekken dan ik”, zo heeft Kurzawa in de kleedkamer van PSG gezegd. PSG gaat er desondanks alles aan doen om hem in januari te lozen om zo ruimte te maken in het salarishuis, maar dat belooft geen gemakkelijke operatie te worden. Kurzawa strijkt in Parijs namelijk een salaris op dat maar een paar clubs in Europa kunnen bieden. Vooralsnog lijkt hij niet van plan te willen inleveren om elders weer aan het voetballen te kunnen komen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vond het sowieso best onbegrijpelijk dat ze opeens alles op alles wilden zetten om hem te laten bijtekenen. Liet al jaren zien dat het verdedigend helemaal niet best was. Dat hij dan nu niet weg wil, tja. Daar kan ik ook wel bijkomen.

8 maanden geleden zijn contract verlengd, wat niemand snapte (al helemaal niet voor 4 seizoenen) en waar iedereen gek van op keek om hem nu te willen lozen maar niet kwijt te raken. Jep die Leonardo weet precies wat ie doet!

Ik vind hem wel een typische Ligue 1 verdediger. Europees komt die misschien tekort. Maar bij elk team in de Ligue 1 staat hij gewoon in de basis. Weet niet hoe het nu met hem gaat nu die niet meer speelt.
Bij PSG spelen is niet voor iedereen weggelegd, maar de club verlaten, zou ook niemand 1,2,3 doen.

Dit krijg je als je middelmatige spelers een veel te groot contract geeft. Zelfde als in Barcelona met Umtiti. Ik vind het altijd wel een beetje lachen dat een club zo graag van dit soort spelers af wil en de speler nog gewoon voor zijn 'kansen' wil blijven gaan.

11 december 2021 om 11:41

Het probleem met Umtiti is alleen dat hij tijdens de contract verlenging top 5 verdedigers in de wereld was. Dat hij zo zou af zakken tot een amateur had niemand zien aan komen.

11 december 2021 om 12:05

Inderdaad best zonde wat blessures met hem gedaan hebben. Vond hem op z'n piek nog steeds indrukwekkender dan de nieuwe garde bij Barça. Vrijwel iedere CB die ze nu hebben op Piqué in z'n piek na. Maar over voor hun 'kansen' gaan, Paul... Het gaat er natuurlijk meer om dat hij liever z'n enorme contract uitdient bij toch één van de grootste clubs in de sport, omdat hij dondersgoed weet dat dat soort contract en club er never nooit meer in zit.

11 december 2021 om 12:12

@Deem, dat zal denk ik de reden zijn dat hij kansen tussen haakjes heeft gezet.

11 december 2021 om 16:06

Ja, goed. Maar ik bedoel maar. Iemand als Bale of zo zou met wat motivatie de weg omhoog misschien nog kunnen vinden. Umtiti is gewoon kapot door blessures. Die kan nog zo graag willen, maar die heeft alleen maar stapjes omlaag in z'n toekomst.

Leonardo moet ergens een belastend videootje van de sheik hebben. Het kan niet anders. Hoe kan die man gehandhaafd worden met de bagger-deals die hij sluit? Overbetaalde spelers, belangrijke mensen wegdoen en vervangen met oude knarren (met alle respect), je belangrijkste speler nog steeds niet kunnen binden, en nog wat middelmaat binnenhalen.

Kurzawa heeft geen enkele reden om weg te gaan. Langlopend contract en een prachtig salaris. Dat heeft Leonardo hem zelf aangeboden. Dus waarom zou Kurzawa nu dan opeens gaan vertrekken? Hij zou wel gek zijn. Lekker contract uitdienen met dat mooie salaris. Als PSG van hem afwil hadden ze hem niet moeten laten bijtekenen

Wat ie nu aan brood op de plank krijgt zal geen 1 club geven. Groot gelijk.

Zal wel een financieel dingetje zijn oftewel alleen PSG biedt hem zoveel geld, andere clubs niet. Tja, geld is en blijft bepalend in sommige opzichten. Heb de beste man overigens nooit echt vaak zien spelen, dus kan geen oordeel vellen over z'n niveau

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren