Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arsenal-legende Henry neemt stelling: ‘Dat was buiten alle proporties’

Laatste update:

Thierry Henry beleefde onder leiding van trainer Arsène Wenger grote successen in het shirt van Arsenal. De inmiddels gestopte aanvaller beseft dat de prestaties van zijn ex-club de afgelopen jaren minder zijn geweest, maar de Fransman heeft nog altijd veel respect voor zijn 65-jarige landgenoot.

/

Dat respect mist Henry echter bij sommige supporters van the Gunners en daar ergert de voormalig topvoetballer zich mateloos. Het elftal van Wenger ging onlangs, na een 3-0 achterstand, met 3-2 onderuit bij Stoke City en de coach kreeg van de eigen aanhang teksten als ‘rot op bij deze club’ en ‘fuck off’ naar zijn hoofd geslingerd. Henry vindt dat onbegrijpelijk.

“Ik dacht dat het een grap was”, laat de 123-voudig Frans international weten aan The Times. “Je kunt van streek zijn, dat snap ik helemaal. Maar toen ik zag wat er bij Stoke gebeurde, dacht ik: dat is totaal onnodig. Fans mogen hun mening laten horen, daar heb ik alle begrip voor, maar wat daar gebeurde was buiten alle proporties. Helaas gaat het tegenwoordig zo in het voetbal.”

Ben je het met Thierry Henry eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Iets veel relevanter: Hoe lang denkt men (het bestuur o.a.) dat de fans geduld zullen opbrengen?

Heel lang was het verhaal de salary cap en het afbetalen van het stadion. Nu geeft Arsenal geld uit, maar echt doorstoten doen ze niet. Natuurljk heeft Man City meer geld, maar een paar jaar lang deed een Arsenal niet veel meer onder aan een Chelsea.

Hoe lang gaat dit sub-top verhaal door?

14 januari 2015 om 10:48

Wenger gaat pas als Wenger wil gaan, daar heb ik totaal geen problemen mee.
Bovendien denk ik ook helemaal niet dat een andere coach het beter zal doen, alleen Ancelotti misschien.

14 januari 2015 om 10:52

Ik denk dat men denkt dat de fans helemaal geen geduld zullen hebben, zoals altijd vandaag de dag. een realistische fan zal echter ook in de gaten hebben dat de financiële daadkracht pas sinds anderhalf jaar vergroot is bij Arsenal. Dat betekent dat men gefaseerd spelers aan kan trekken en niet (zoals bij de aankomst van een sjeik) bijvoorbeeld 500 miljoen in een club kan pompen. De achterstand op City en Chelsea heb je niet zomaar van vandaag op morgen gedicht.

edit: typefout

14 januari 2015 om 10:59

Sorry, maar het gat naar City is groot. Naar Chelsea niet per se.
En dat is dus het punt waar velen zich op verkijken (hier in Nl?). In the UK is het al lang bekend dat ze niet presteren naar hun middelen. Beetje Schalke van Engeland

14 januari 2015 om 11:03

Ik vind het toch behoorlijk groot hoor als je kijkt naar wat er op het veld staat en (belangrijker nog) wat er op de bank en op de tribune zit. Waar Arsenal het doet met een jeugdteam achter de hand kan Chelsea zo 3 sterke selecties het veld insturen. Dat verschil is funest als je erbij wil zijn als de prijzen in mei verdeeld worden.

14 januari 2015 om 15:19

Het tegenovergestelde is waar, volgens het Engelse publiek behoren clubs als Arsenal en Liverpool nog steeds tot de top. Door de komst van C & C in de absolute top van het Engels voetbal zijn er inmiddels 5 clubs die elk jaar een serieuze gooi doen naar de landstitel, met daarnaast nog een aantal outsiders. Dat houdt dus in dat er elk jaar 4 topclubs 'teleurstellen'.

We hebben het de afgelopen jaren gezien. Liverpool heeft financiële risico's gelopen door grote investeringen te doen in hun selectie, om de strijdt om de landstitel af te dwingen. Dat is ze niet gelukt, door verschillende factoren. Allereerst hebben ze een aantal slechte investeringen gedaan, denkende aan Carroll, Adam en Downing. Mede omdat zij geen topspelers kunnen aantrekken, aangezien ze de salarissen die door vele andere clubs worden aangeboden simpelweg niet kunnen opbrengen. Daarnaast win je de strijdt nooit op korte termijn, hoeveel investeringen je ook doet, United, Chelsea & City gaan daar over heen. Ook dat is zichtbaar; Chelsea raakt achterop, laatste landstitel dateert uit 2010 en ze investeren afgelopen zomer fors in de selectie om dit jaar wel de titel af te dwingen.

Daar kun je als Arsenal zijnde tussen willen zitten, maar als je het financiële draagvlak nog niet hebt én de structuur er nog niet naar is, dan is dat onverstandig. Simpel voorbeeld: Je kan nu een grote speler, ik noem even Cavani, binnenhalen. Hij heeft een salaris eis van 2 ton per week. Voetbalsupporters denken over het algemeen dat een club dit doodleuk kan neerleggen. Maar dat brengt enorme scheve verhoudingen binnen de club, tot 1 jaar geleden was er nog een salarisplafond van 110.000 per week. Kortom, je kan niet zomaar het roer omgooien en dubbele salarissen gaan uitgeven, tenzij je van te voren de hele huidige selectie een upgrade geeft.

Met de juiste investeringen kan een club als Liverpool en Arsenal echt wel een landstitel pakken. Maar daar gaat enige tijd overheen, en aangezien beiden clubs pas net weer wat draagvlak hebben om de concurrentie aan te gaan, heeft dat nog tijd nodig. Helaas zijn het de supporters die niet willen nadenken over de dingen die op de achtergrond liggen. Zij kijken enkel naar de sportieve prestaties.

De ene dag is hij een legende en de andere dag moet hij weer weg. Dat zijn helaas de Internet supporters tegenwoordig in de tijden van Henry had je alleen te maken met de gasten in het stadion.

14 januari 2015 om 10:54

De 'een op de andere dag' analogie gaat natuurlijk niet op bij Arsenal. Wenger heeft 1 prijs in 9 jaar tijd (?) gepakt en pas dit seizoen zijn er veel stemmen die vinden dat hij moet vertrekken. Gooners hebben extreem veel geduld gehad met Wenger.

14 januari 2015 om 12:00

Arsenal fans zijn verwend want toen Wenger daar aan de macht kwam waren ze letterlijk failliet met allemaal troep voetballers en slechte faciliteiten en stadion. Kijk wat hij heeft bereikt. Ik zou hem ongelimiteerd steunen.

14 januari 2015 om 13:23

Dus je mag geen kritiek hebben wanneer een manager week na week dezelfde tactische fouten maakt en er niet van lijkt te leren? Of omdat het zo lijkt dat de spelers totaal geen ambitie tonen op het veld? Tevens betalen de supporters in het stadion een enorm geldbedrag om er te mogen zitten dan mag je toch wat verwachten.

Ik heb heel veel respect voor Wenger maar op een gegeven moment was de emmer dit seizoen ook bij mij vol. Ik moet ook toegeven dat ze zich tot nu toe aardig herpakt hebben. Hopelijk kunnen ze deze lijn doortrekken en trekt Wenger deze periode twee spelers aan die hoognodig zijn (CV en Dmf).

14 januari 2015 om 13:50

Je mag ten alle tijdens kritiek hebben, maar vragen om zijn ontslag gaat wat verder dan krtiek. Hij heeft vorig jaar een aankoop gedaan van 50 miljoen en dit jaar 40 miljoen. Als je verwacht dat hij net als PSG gaat spenderen, dan volg je de verkeerde club.

14 januari 2015 om 14:02

Dat is ook niet wat ik persoonlijk verwachte maar ik verwachte wel een andere mentaliteit bij de spelers en dat Wenger leert van zijn tactische fouten. Dat begint er nu eindelijk een beetje op te lijken.

Verder zou het ontslaan van Wenger midden in het seizoen geen oplossing zijn aangezien er geen adequate vervanger kan worden gevonden die gelijk kan beginnen.

Schandalig natuurlijk, Wenger weigert mee te gaan met de geldstrooiiende meute en presteert gewoon naar behoren vind ik. Zijn aankopen zijn prijs-kwalitatief gezien voldoende (alhoewel Ozil nog steeds niet heeft bewezen het geld waard te zijn) en Arsenal kan nog altijd richting CL zoals ze nu staan. Daarnaast vind ik Arsenal toch iets constanter goed spel laten zien dan aan het begin van dit seizoen.

Ik ben het met Henry eens dat dit niet past bij de club Arsenal en geen respect toont naar een man die ontzettend veel voor ons betekend heeft. Ik denk echter niet dat het niet uitgeven van 200 miljoen per zomer de oorzaak is voor de grootste frustatie. De oorzaak is juist het niet versterken van de posities die het meest nodig zijn.

Hoe kan je nou als club zijnde accepteren dat je de nummer een verdedigende back up verkoopt en hier geen adequate vervanger voor haalt, terwijl je al jaren problemen hebt achterin en ieder seizoen een periode hebt waarin meerdere verdedigers geblesseerd zijn. Jenkinson, Sagna en Vermaelen zijn vertrokken maar enkel Debuchy en Chambers zijn teruggehaald. Hierdoor ga je er dus in de breedte zelfs op achteruit, in de linie die ons ieder jaar het meeste problemen oplevert.
Zelfde verhaal met Song. We verkopen onze DMV en halen enkel Flamini terug. Leuk dat je Flamini haalt om jonge spelers te begeleiden en soms als back up te dienen, maar hoe kan je nou verwachten dat je met enkel Flamini en Arteta kan winnen van de absolute top? Het probleem is niet alleen het geld dat niet uitgegeven wordt, maar de manier waarop en waaraan het wel uitgegeven wordt. Trek een goede, lange derde CV aan met Premier League ervaring op niveau en een goede Dmv, en we maken kans. Doe dit niet, dan blijf je altijd max. plek 4 omdat we de verdedigende kracht, breedte en kunde missen om 50 wedstrijden per jaar top te zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren