Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arsenal grijpt naast Tunesisch toptalent: 'Ik wilde in Qatar spelen'

Laatste update:
/

De toekomst van Youssef Msakni lag zogenaamd in Europa, maar de aanvaller annex aanvallende middenvelder uit Tunesië gaat over een half jaar in Qatar aan de slag. Lekhwiya betaalt liefst 11,5 miljoen euro voor de 21-jarige international, die zich op 1 januari 2013 bij zijn nieuwe werkgever meldt. Onder meer Arsenal had serieuze belangstelling.

"Ik wilde in Qatar spelen en ik wilde deze kans daarom niet laten liggen", stelt Msakni. "Ik kijk ernaar uit om daar een goede indruk te maken. Arsenal had eveneens interesse, maar niet voldoende om mijn keuze op hen te laten vallen. Wellicht speel ik ooit in een Europese topcompetitie."

"Lille had ook interesse, maar voor hen geldt hetzelfde als voor Arsenal. Lekhwiya toonde van alle clubs de meest concrete belangstelling." Msakni debuteerde bijna twee jaar geleden in het hoogste keurkorps van Esperánce Tunis en momenteel staat de teller op twintig doelpunten in slechts 39 ontmoetingen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Msakni wat doe je nou. Wat zijn je ambities? Veel geld verdienen? Meest getalenteerde Tunesische voetballer van het moment maar talent gaat bij Noord Afrikaanse voetballers altijd gelijk met laksheid en nonchalance.

10 juli 2012 om 00:39

Dan moet je wel snel geld verdienen, want als je weet dat je na 3 jaar nooit meer wilt werken....moet je toch echt naar Qatar gaan.

10 juli 2012 om 08:09

Misschien moet hij van z'n ouders in een islamitisch land voetballen, Omdat ze anders bang zijn dat hij z'n geloof links laat liggen. Weet jij veel, die jongen is pas 21

10 juli 2012 om 00:45

Hoezo, "gaat altijd gelijk met laksheid en nonchalance"?

10 juli 2012 om 00:49

Dus als iemand een club buiten Europa kiest is hij laks en nonchalant?

10 juli 2012 om 01:30

@damsco93, dat zegt hij toch niet?

Hij zegt: "meest getalenteerde Tunesische voetballer van het moment maar talent gaat bij Noord Afrikaanse voetballers altijd gelijk met laksheid en nonchalance."

10 juli 2012 om 03:14

Ja tuurlijk. Zidane, benzema, gourcuff, hadji, boussouffa, fellaini, boularhouz,.. Allemaal laks en arrogant. Je hebt gelijk...

10 juli 2012 om 03:22

Lijkt me duidelijk dat Edenhazard het heeft over voetballers die ook echt zijn geboren en opgegroeid in Noord-afrika.

10 juli 2012 om 11:45

Haha wat een koekenbakker, je noemt op Hadji na werkelijk geen één speler op die daadwerkelijk in Noord-afrika geboren is. En daarnaast is Hadji juist wel een voorbeeld voor die stelling, want die had veel meer uit zijn carriere kunnen halen!

10 juli 2012 om 12:33

Hahaha jij bent vast ook een Noord-afrikaan! Niet wat echte Noord-afrikaanse spelers opzoeken maar gewoon de bekendste met Noord-afrikaanse roots, zo laks!
Edenhazard heeft gewoon geljik, anders was de ontwikkeling daar ondertussen ook wel wat verder.

10 juli 2012 om 13:27

Zidane is geen echte Noord-afrikaan? Als hij het niet over afkomst alleen had gehad, had hij dat moeten zeggen.

Dat mensen die in Noord-afrika zijn opgegroeid economie als prioriteit zien, dat snapt niemand hier? De kortzichtigheid is niet te geloven.

10 juli 2012 om 14:02

" talent gaat bij Noord Afrikaanse voetballers altijd gelijk met laksheid en nonchalance."

Ik zie hier niets over opvoeding maar enkel dat talent gepaard gaat met laksheid, hiermee insinueert hij wel degelijk dat het genetisch is.

10 juli 2012 om 15:55

Gourcuff?
Volgens mij is hij gewoon heel Frans..

10 juli 2012 om 13:25

Zidane nonchalant? Benzema? Afellay? Bouhlarouz? Rami? Waar heb je het over? Met afkomst heeft het weinig te maken, hoor. Als je spelers bedoelt die echt opgegroeid zijn in Noord-afrika, die hebben waarschijnlijk zulke grote armoede meegemaakt dan voor een fractie van het salaris in een regenachtige Engelse stad gaan wonen geen prioriteit is.

Of terwijl, geld voor toekomst. Volgens mij is hij één van de enige spelers die Qatar voor Arsenal kiest op zo een jonge leeftijd en met zoveel talent.

Haha nou veel plezier daar dan. "ik wilde in Qatar spelen.." yeah right ... €€€

Sowieso niet verstandig om op die leeftijd een stap naar een club waar je je verder kan ontwikkelen (zoals Arsenal en Lille) te laten schieten, maar wie weet zien we hem nog terug in een Europese topcompetitie, zoals hij zelf zegt.

Geld geld geld en nog eens geld geld geld.

Is misschien wel beter voor hem hij kan toch al Arabisch. Anders heeft hij misschien te maken met een cultuur verschil.

10 juli 2012 om 00:44

Nee dat zou uitmaken, daar groei je Toch vanzelf in.

Als hij daar heen wil dan moet hij dat zeker doen, ook al gaat hij voor geld.

10 juli 2012 om 00:53

@masuka

Het Arabisch wat ze daar spreken is heel anders, Tunesisch is een verbastering van het echte Arabisch; Geldt voor alle Noord Afrikaanse landen.

Frappante keuze van dit talent; Ach, hij zal nooit meer een dubbeltje hoeven om te draaien.

10 juli 2012 om 01:15

Tunezen onderling verstaan elkaars soms niet eens, Marokko, Libie en Algerije zijn ook onverstaanbaar voor de rest van de Arabische wereld

Maar ik begrijp die jongen wel, is opzich niet eens zo een gekke stap, naar europa gaan kan altijd nog

10 juli 2012 om 01:28

Het Arabisch dat wordt gesproken in de Golfstaten staat in geen enkele verhouding tot de straat- en spreektaal in Tunisië. Enige verdieping mag toch wel verwacht worden van iemand met niveau 3 of hoger.

10 juli 2012 om 01:42

Weet niet of je zojuist op mijn reactie hebt gereageerd; Zo ja, lees mijn reactie nog eens.
Ik beweer namelijk precies hetzelfde, Tunesisch of beter gezegd: Noord Afrikaans Arabisch is slechts een zwak dialect.

Overigens vind je plenty Berberse, Franse en Spaanse woorden terug in dit dialect.

10 juli 2012 om 01:45

@bustan,

uit jouw post blijkt dat jij de kunst van het op niveau kunnen discussiëren helaas niet meester bent.

Tuurlijk, Masuka had inderdaad een stukje voorwerk kunnen doen. Maar op een discussieforum onderscheiden degenen zich, die dit soort details door de vingers kunnen zien. Elkaar niet aanvallen op elke (kleine) onjuistheid maar juist inhoudelijk ingaan op het onderwerp komt het niveau van een discussie ten goede.

10 juli 2012 om 12:40

Mijn waarneming was geadresseerd aan masuka. Die stelt dergelijke aansporingen op prijs om het niveau van een shoutbox ermee te kunnen ontlopen. Ik ben onbaatzuchtig als het om dat leerproces gaat en hij zal er ongetwijfeld zijn voordeel mee gaan doen.

10 juli 2012 om 12:56

@impeccable
Je hoeft mij dat niet uit te leggen ik ben zelf van Marokkaanse afkomst en ik snap ook wel dat het Arabisch niet het zelfde is.

Maar ik neem aan dat hij toch wel ooit op school heeft gezeten. En daar krijg je volgens mij gewoon Koraan Arabisch te leren of zit ik helemaal fout?

@bustan
Voor de duidelijkheid dit is een voetbal website. De reacties die hier onder worden gezet bestaan voor 95 uit het voetbal jargon. Dus als het je niet aan staat kun je je maar beter aanmelden op een andere site.

10 juli 2012 om 15:50

Wat je zelf wel wat je zegt of bedoelt? Vind je je eigen woordkeuze niet wat overdreven?

Ik denk dat hij zeker voor arsenal zou kiezen als het kon, maar ze kwamen er beide op financieel vlak niet uit.

10 juli 2012 om 21:17

Geen probleem hoor. Kwestie van respect voor individuele of afwijkende communicatiestijlen.

10 juli 2012 om 08:20

Geef hem eens ongelijk, als hij nu vet kan cashen zit hij er de rest van zijn leven warmpjes bij, hij kkan natuurlijk finaal door de grond zakken bij Arsenal. Misschien heeft hij geen vertrouwen in zichzelf, en denkt hij nu kan ik meteen cashen, straks als ik door het ijs ben gezakt, niet meer.

Haha geniaal! Op je 21e naar Qatar gaan en dan zeggen dat je het niet voor het geld doet! XD

Het blijft trouwens leuk om te zien dat het scoutingsapparaat van Arsenal ook veel in de mindere competities actief is.

Jammer eigenlijk. Ik weet niet of Arsenal verstandig zou zijn voor hem, maar bij Lille zou het zeker kunnen lukken. Speelde goed op de Afrika Cup.

De vraag is inderdaad hoe concreet de belangstelling is geweest. Ik kan me niet voorstellen dat als je voetballer bent in de bloei van je leven dat je Qatar verkiest boven Arsenal of Lille. Ik kan het me daarentegen wel voorstellen dat als je financiële zekerheid wilt voor jezelf en je familie, en de club uit Qatar heel concreet is en met een grote zak geld komt dat je daarvoor kiest omdat je wellicht die keus niet nog een keer zal krijgen. Ik ken deze speler verder niet, toch jammer dat we hem wellicht ook nooit zullen zien in Europa.

Die dacht met een club als Lekhwiya kan ik nog eens prijzen winnen.

Arsenal wordt altijd genaaid . Niet naar Arsenal willen omdat je naar Qatar ($) wil, pijnlijk.

10 juli 2012 om 11:22

Misschien ook maar beter voor Arsenal, deze man zou zich ontwikkelen tot een topspeler onder Wenger en na 3 jaren vertrekt hij dan naar City voor het geld haha..

Ach ja wens hem veel plezier in de zandbak, het niveau zal ongetwijfeld een stuk hoger liggen dan de matige competitie waarin Arsenal en Lille spelen.

10 juli 2012 om 11:31

Haha, nee dat hij dan naar City ging lijkt me wel duidelijk. Maar dan had Arsenal nog wat geld gevangen voor die jongen. Nu gaat hij naar Qatar... Toch pijnlijk dat een jong talent voor Qatar kiest en niet voor een club als Arsenal.

10 juli 2012 om 11:34

Pijnlijk zou ik niet zeggen, het is immers zijn keuze en in mijn ogen niet een al te snuggere.

Er zijn genoeg talenten die graag naar Arsenal zouden willen dus een afwijzing is niet het einde van de wereld lijkt me.

10 juli 2012 om 11:57

Nee, maar dan ben je een grote club als Arsenal en komt er een jongen niet naar jouw club, omdat hij in Qatar wil voetballen. Dat is toch best pijnlijk. Natuurlijk zijn keuze, maar best pijnlijk om aan te horen lijkt me dat.

10 juli 2012 om 12:00

Daar is niks pijnlijks aan in mijn ogen, nogmaals: Ik vind het een domme keuze van hemzelf en daar kan je als Arsenal zijnde niet treurig om zijn.

Voor elke afwijzing staan er weer 10 in de rij om wel daar te mogen spelen. Er zijn immers meer spelers die opmerkelijke keuzes maken waar wij niks van begrijpen.

10 juli 2012 om 01:49

Want bij Arsenal krijg je alleen eten en onderdak......

10 juli 2012 om 12:03

@ Asaprocky

Vergeleken met Qatar wel ja...

On : Rare keuze vind ik zelf.
Arsenal sla je niet zomaar af aangezien ze talenten wél laten spelen.

ik snap echt niet waarom mensen gelijk zeggen geld geld geld
kijk aub eerst naar jezelf
als jij ergens anders al een euro meer zou kunnen verdienen door het zelfde te doen (en het is iets wat je helemaal geweldig vind) zou ik nu al weten dat 99.99% het zelfde zouden doen.
Dus mensen aub hou op met gelijk te beginnen dat doet ie voor het geld jullie werken ook voor het geld niet alleen voor je plezier want dan werkte iedereen wel bij een goed doel.

onn: Ik vind het jammer dat deze jongen niet in europa is gaan voetballen schijnt een groot talent te zijn en helaas voor mij kan ik hem nu dus niet volgens
hopelijk komt ie als nog op een wat latere leefdtijd naar een mooie europese club en zullen we veel van deze jongen horen

De zaalvoetbalcompetitie in Qatar is de aflaatplek voor ambitieuze spelers die aan het begin van hun loopbaan willen cashen om vervolgens elders als voetbalmiljonair furore te gaan maken. Het is een nieuw verdienmodel.

Gewelig hoe zij dat zegt, ik wil iets laten zien. Kom op zeg je houd jezelf voor de gek. De hele wereld weet dat hij alleen voor het geld naar Quatar gaat. In Quatar valt weinig te presteren. Geld maakt het voetbal en de jeugdige talenten kapot.

Arsenal had interesse en Lille ook maar die zijn nooit concreet geworden dus was er voor hem helemaal geen keuze te maken.
En misschien speelt hij veel liever in een Arabisch land met dezelfde cultuur , gewoontes en hetzelfde klimaat en zit hij helemaal niet te wachten op het regenachtige Londen en kan hij in Qatar net zoveel verdienen of zelfs meer.

10 juli 2012 om 09:20

Tja, zo dacht ik er ook al over. En als een club als Arsenal echt intresse heeft dan komen ze volgend jaar wel weer terug voor hem.

veel mensen snappen het niet!

voor zon jongen is het belangrijk dat die in zijn profcarriere zo veel mogelijk geld verdiend, Hij heeft denk ik geen universiteit gestudeerd en dus moet hij vanaf zijn 18e tot zijn maximaal 38ste zo veel mogelijk verdienen om zijn pensioen op te bouwen.. dus in 20 jaar tijd, hij zal daarna geen doktor ofzo worden en met die levensstandaard zal hij dus veel moeten verdienen om na zijn 38ste met pensioen te gaan, tenzij die ambities heeft als trainer of in de voetballerij maar, er zijn ook spelers na hun carriere die het later financieel moeilijk hebben! waarom? levenstandaard is anders en zijn meestal niet opgeleid en dus komen ze moeilijker aan een fatsoenlijke baan. dus die jongen heeft gelijk! en als jij bijvoorbeeld bij een kantoor 1600 euro per maand krijgt? en een ander bedrijf komt en die bied je hetzelde werk aan voor 2500 euro dan ga je mij niet vertellen dat iemand er nee tegen zegt!!

on: leuk om te zien dat arsenal ook in deze landen actief is

Dit is wel verrassend te noemen. Had namelijk echt verwacht dat hij naar Arsenal zou gaan.
Heb hem in maart zien voetballen en maakte zeker indruk op mij, een aantal van zijn teamgenoten vertelden mij toen al dat hij naar Arsenal zou vertrekken.

Jammer jammer, had hem wel in Engeland willen zien spelen.

Laat die jongen daar lekker voetballen joh... hij is 21 en wilt geld verdienen dat weetje zoiezo. Het is wel een beetje slim want ik denk met zijn kwaliteiten dat hij meer gaat scoren en zijn waarde veel meer omhoog gaat waardoor die later als hij rond de 24 25 in europa is ook veel gaat verdienen en veel meer belangstelling gaat krijgen van topclubs dan lille bijvoorbeeld. Want die jongen weet zelf dat het voetbal in Qatar niet zoveel voorstelt dus die denkt ik pik me doelpunten en veel geld in me jongere jaren en speel later bij een topclub in Europa waar ik ook veel ga verdienen en dan later terugkomen naar Qater om weer toren hoog geld te verdienen.

Jammer dat iedereen gelijk "geld" roept. Misschien is deze jongen wel een erg gelovig persoon. En wil hij liever in een islamitsch land leven dan in het "heeujjjzuipeeeneukeee" europa. Een land waar iedereen gewoon 5 keer per dag gebed houdt. Don't judge to soon my friends..

Ambiteus is hij niet. Wie gaat er nou in quatar voetballen als je naar europa kan. Durft hij de concurrentie niet aan. Geloof ook niet dat we hem nog zien aangezien er niet veel gescout wordt in quatar.

10 juli 2012 om 19:06

youssef msakni heeft zijn huidige club rijker gemaakt en 20% van de transfersom gaat naar zijn vorige club(stade tunisien) daarnaast verdient hij er zelf ook goed aan. En er is een clausule in zijn contract opgenomen waardoor het voor hem makkelijker zal zijn om eventueel vroegtijdig naar europa te verkassen. De eigenaren van PSG zijn ook betrokken/eigenaar van Lehkiwiya dus daar is wel het een en ander mee verbonden.

Hele goeie dribbelaar deze kerel speelt met speels gemak tegenstanders uit en heeft vaak ook nog het overzicht bij de laatste pass. Hoop dat hij over max 2 jaar bij PSG zal spelen.

10 juli 2012 om 19:56

Oke bedankt voor de info. Wist niet dat psg iets met deze club te maken heeft. Het is voor hem te hopen dat hij dan als nog een x in europa gaat spelen.

Deze jongen verkiest duidelijk het financiële aspect boven het sportieve.een opmerkelijke keuze maar hij zal waarschijnlijk in Qatar zoveel verdienen dat het een aanbod is dat moeilijk valt te weigeren.

Het zou mij niet verbazen als, om in Noord-afrika te blijven, Arsenal nu zou gaan lonken naar de Egyptische verdediger Islam Ramadan van het Alexandriaanse Haras El Hodoud. Wellicht dat deze 21-jarige uitblinker van het recente Olympische Toulon toernooi de Qataarse verleidingen zou kunnen weerstaan. London 2012 is een nieuwe gelegenheid om zich in de kijker te spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren