Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arsenal gewaarschuwd: ‘Van Persie en ik vertrokken, maar de club kreeg geld’

Laatste update:

Thierry Henry is van mening dat Arsenal moet overwegen in de winterse transferperiode afscheid te nemen van zowel Mesut Özil als Alexis Sánchez. Het contract van beide sterspelers loopt aan het einde van dit seizoen af in het Emirates Stadium, waardoor de Londense club naast een transfersom dreigt te grijpen voor het duo.

Arsenal is er nog altijd niet in geslaagd Özil en Sánchez te overtuigen hun verbintenissen te verlengen. "Je zult ze gaan missen als ze vertrekken, want het zijn goede spelers. De vraag is nu echter of je ook geen geld gaat overhouden aan ze", wordt de oud-spits van the Gunners geciteerd in de Engelse media. "Als er in januari een club komt met een bod, moet je op zijn minst het geld pakken, want uiteindelijk ga je ze hoe dan ook verliezen."

"Ze hebben beiden nog geen nieuw contract getekend, dat is iets wat we zeker weten, dus je zult geen geld voor ze ontvangen als ze aan het einde van dit seizoen vertrekken. Het zou een dubbele straf zijn", vervolgt Henry. De Fransman verbaast zich over de gang van zaken bij Arsenal. "Robin van Persie vertrok, ik vertrok; veel spelers vertrokken, maar de club kreeg er geld voor. Deze jongens lopen straks gratis de deur uit, dus houd je ze in de hoop ze te overtuigen van een langer verblijf, of ga je ze verkopen?"

Ben jij het eens met Thierry Henry?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben benieuwd of Arsenal ze gaat behouden (lees contract verlengen). Alexis bij Man U zou ik mooi vinden. Ozil kan overal aan de slag, wat een geweldenaar is dat!
Ben benieuwd Wenger. Zonder hun ga je niet voor de prijzen spelen!

29 december 2017 om 22:30

Als Arsenal slim is laten ze de spelers i.i.g niet naar directe concurrenten zoals Man Utd gaan. Dat is een garantie voor een nog slechter seizoen namelijk. Özil gewoon naar Barcelona (indien hij echt weg wil) en Sanchez naar Madrid of Parijs.

29 december 2017 om 23:05

En jij denkt dat Arsenal dat bepaalt...?
Je hebt weinig verstand transfers helaas...als ik jou was zou ik me beetje in verdiepen...

Beiden spelers hebben een contract tot aan het eind van dit seizoen...
Een spelers beslist waar die wil spelen en niet de club..alleen als je een contract hebt met meerder jaren en de club die jou wil hebben de afkoopsom betaalt kan je huidige club je aan je cobtract houden.

In dit geval heeft Arsenal weinig te beslissen...
Alexies gaat naar City...hij zal zijn contract uitdienen bij Arsenaal en daarna gratis vertrekken naar City en daar teken bonus krijgen...

Van Ozil zou je nog kunnen zegfen dat hij weg wilt in de winterstop voor weinig geld...misschien naar Barca.
Maar ook Barca kan zo iets als City flikken.

30 december 2017 om 00:22

Wat een hoop aanvallen in een paar zinnen, overhaaste conclusies Adil-10.
Arsenal heeft er zeker een zegje in. Alexis heeft geen clausule, dus weiger clubs in Engeland. Voilá. Desnoods laat je ze maar op de bank zitten tot ze liever naar Duitsland of Frankrijk gaan.

30 december 2017 om 01:14

Geen aanval maar je snap het nog steeds niet met je frankrijk en duitsland.
Laten banken voor een half jaar en City wil hem als nog hebben dus ook banken schiet je niks mee op. Want het gaat maar om 5 maanden en niet 5 jaar.

30 december 2017 om 07:13

Vergeet de zaakwaarnemer niet. Die weet vaak heel goed hoe hij dit spelletje moet spelen om er zelf wijzer van te worden....

30 december 2017 om 14:35

Als Sanchez 5 maanden op de bank zit gaat hij bij City ook niet spelen, aangezien Sané en Sterling extreem goed presteren atm.

''deze jongens lopen straks gratis de deur uit, dus houd je ze in de hoop ze te overtuigen van een langer verblijf, of ga je ze verkopen?"

Als Ózil en Sanchez de intentie hadden om te blijven, waarom zouden ze dan zolang wachten met het tekenen van een nieuw contract? Arsenal zou best wel gek zijn als ze nu niet cashen. Voor die 2 kunnen ze nog wel minstens 100 miljoen pakken lijkt me, ondanks hun aflopende contracten.

29 december 2017 om 22:25

Welke club gaat minimaal 50 miljoen betalen om een contract van 6 maanden af te kopen?

29 december 2017 om 22:34

Contractduur heeft een aardige invloed op de prijs, maar niet zo groot als velen denk krijg ik de indruk. Als Arsenal kenbaar maakt dat ze van hen afwillen deze winter, dan kan het bieden beginnen. Bekijk het zo: welke club laat de kans liggen om Ozil of Sanchez in deze markt voor minder dan 50 op te halen? Als een Chelsea of Juve dat nu niet op tafel leggen bijvoorbeeld, gaan ze in de zomer 'gewoon' naar Psg en City, waar ze het meeste salaris krijgen

29 december 2017 om 22:41

Dan beloof je hen deze zomer beter een tekenbonusje van 25 miljoen. Ben trouwens eens benieuwd wie er interesse zal tonen. Bij City, Barca, Psg, Juve en Bayern zijn ze alvast niet nodig. En gaat Ozil vlak voor het WK het risico willen nemen om op de bank te belanden?

29 december 2017 om 22:47

Denk dat City en Psg wel bereidt zijn om dat bedrag op tafel te leggen voor Sanchez. United en Barca zouden Özil ook wel kopen voor die prijs lijkt me.

29 december 2017 om 22:54

Ja maar ik denk dat het risico dat je 1 van die 2 misloopt een hoge prijs heeft. Zullen genoeg gegadigden zijn

29 december 2017 om 23:03

Misschien heb je gelijk. We zullen het zien. Voor een dergelikke prijs zou ik ze dan laten gaan, anders hou ik ze (vooral Ozil) liever om te strijden voor een top 4 plek. Geld is toch niet echt een probleem, eerder dat men het niet wil uitgeven, dus de 20 miljoen die je volgens mij ongeveer kan vangen, zegt me dan niet zo veel. 50 of meer is een ander verhaal

29 december 2017 om 23:05

Ja Sanchez mag van mij vertrekken, maar dat geldt wel voor meerdere spelers. Ozil blijft hopelijk

30 december 2017 om 15:24

Özil is te oud en ik reken er op dat einde seizoen bij Manchester United 4 gaan vertrekken ivm einde contracten die niet worden verlengt maar ook Carrick en Zlatan moeten ervangen worden.

Ik zie liever een rechtersbuiten,centraal middenvelder,defensief middenvelder en een rechter vleugelverdediger.

De dertigers eruit en minimaal 4 inkopen en uit eigen jeugd ook aantrekken door verhuren en laten invallen🤔

29 december 2017 om 22:29

Özil wil volgensmij wel oprecht blijven, heeft naar mijn gevoel ook veel meer plezier bij Arsenal en noemt zichzelf ook een echte Gunner. Bij Özil spelen een aantal dingen een rol: Geld, blijft Wenger en welke spelers koopt Arsenal. Özil wilde namelijk ook dat Arsenal een nieuwe spits kocht, dat gebeurde in de vorm van Laca.

Sanchez daarentegen is geen Gunner. Sanchez is een toch wat meer typische Zuid-Amerikaanse voetballer die altijd om de prijzen wil spelen, wat bij Arsenal door constant falen niet mogelijk is. Het maakt niet eens meer uit wat je Sanchez gaat bieden en ik geef Sanchez gelijk. Ga lekker naar Real Madrid of Paris. Ik verwacht dat Sanchez weggaat in de winter en Özil niet, als Arsenal dan slim is kopen ze meteen Lemar.

30 december 2017 om 00:57

Maar Bayern heeft nu ook al James. Persoonlijk vind ik voor een topteam Ozil beter, maar dan heb je wel 2 toppers voor 1 plek. Daarnaast heeft ook Bayern geen echte cvm, al maakt dat bij hen iets minder uit.

Het is heel simpel. Arsenal moet de beide heren een ultimatum stellen. Willen ze niet verlengen? Dan worden ze inderdaad maar verkocht (doe dit dan wel tijdig) en haal meteen vervangers. De vervanger voor Sanchez zou Lemar moeten zijn, voor Özil heb ik niet zo 1,2,3 iemand in mijn hoofd op Isco na.

Het is spijtig dat het zo moet lopen voor Arsenal met haar topspelers, maar dit is wel eigen schuld. Waar de concurrenten blijven gooien met geld en daadwerkelijk de gewenste posities versterken moet Wenger maar aan zijn eigen ideaal vasthouden. Momenteel hebben we maar één vleugelspeler van niveau, dat is Sanchez. Waarom zette Arsenal niet door en kwam Lemar? Arsenal heeft momenteel een keeper die relatief oud is en niet altijd even goed presteert, waarom wordt daar geen rekening mee gehouden? Arsenal heeft slechtst twee centrale verdedigers die het niveau aankunnen, Mustafi en Koscielny. (holding niet constant genoeg, Chambers niet goed genoeg, Mertesacker te oud) Arsenal heeft ook maar een echte rechtsback, want Debuchy kun je niet meetellen. Arsenal heeft geen vervanger voor Özil indien hij als aanvallende middenvelder zou spelen. Arsenal heeft eigenlijk maar één defensieve middenvelder die het niveau ook niet aan kan.

Dat zijn een paar problemen in de huidige selectie, de aankopen van dit jaar zijn goede aankopen, maar het zijn te weinig. Als je alleen al ziet wat City koopt aan backs aangezien de selectie anders niet breed genoeg is om zowel kampioen te worden en de CL proberen te winnen. Als Arsenal tijdig en elk jaar sinds de komst van Özil ook maar één extra topper hadden gehaald had je voordat City het nu doet al op eenzame hoogte kunnen staan (niet met Wenger als coach).

29 december 2017 om 22:36

Ik ben het met je eens, maar moet wel weer advocaat van Wenger spelen. Hij wil toch ook dat een topper komt? Probleem is dat eigenaar niet zoveel wil uitgeven en dan moet dezelfde Wenger voor media zeggen verantwoorden. Begrijp me niet verkeerd, ik vind dat het misschien wel tijd is voor een nieuwe trainer, maar transferbeleid is niet 1 2 Wengers schuld. Ik vind zelfs dat Arsenal nu onder Wenger helemaal niet slecht doet met huidige selectie. Als ik kijk naar ploegen boven Arsenalm zie er geen 1 die een slechter selectie heeft dan Ars enal.

29 december 2017 om 23:01

Davitdavtyan

Je bent niet geslaagd als advocaat, helaas
Als je deze comment een paar jaar terug had geplaatst had je gelijk gehad, zeker waar. Momenteel heeft Arsenal genoeg geld en ook genoeg dat uitgegeven mag worden. De lasten van het Stadion zijn al jaren verleden tijd. Het probleem hierin is dat Wenger perse niet teveel wil betalen voor spelers aangezien hij dit ze niet waard vindt. Daarin is het zeker wel de schuld van Wenger. Daarnaast handelt Wenger met transfers te traag en laat hij bijna altijd zijn kaas van het brood eten. Wenger is zogezegd vergane glorie die niet met zijn tijd is meegegaan en daarom ouderwets is.

Ik vind het knap dat je durft te beweren dat Wenger het dit seizoen goed doet. Ik zal je even een lijst geven van fouten die Wenger als coach alleen al dit seizoen heeft gemaakt. De selecties van teams boven Arsenal zijn inderdaad niet minder, maar dat zegt niet alles.

De eerste fout van Wenger dit seizoen is aantreden met 5-2-3 omdat hij zijn verdediging niet goed genoeg kan neerzetten dus maar een extra man erbij. Door dit systeem lopen de combinaties niet meer en zijn te vaak spelers met te weinig voetballend vermogen aan de bal (zoals Kolasinac en Bellerin, of Koscielny die aan de zijlijn moet voetballen).
De volgende fout is de soms onverklaarbare basisopstelling van Wenger. Tegen Liverpool en City begon Lacazette zonder reden op de bank, terwijl Lacazette in de toppers vaak prima presteert. Vervolgens verlies je met 2-1 van Watford doordat Wenger matig wisselt en Watford de druk laat opvoeren zonder er iets tegenover te stellen. Je speelt gelijk tegen Soton en Westham door gebrek aan energie, motivatie en wilskracht bij de spelers, dat is tevens de taak van de coach/trainer.
Het beste voorbeeld is wellicht nog wel de gewonnen wedstrijd van afgelopen donderdag tegen Crystal Pallace. Arsenal staat in minuut 75 met 1-3 voor, vervolgens haalt Wenger Lacazette eraf voor Coquelin, daarna Xhaka voor Maitland Niles. Dan speel je 6-3-2 tegen een degradatiekandidaat.... Door dit nieuwe systeem is er geen druk meer en zet je jezelf vast op de eigen helft. Lacazette is dan een perfecte speler om bijvoorbeeld in de counter gevaarlijk te zijn, bovendien verdedigd hij actief mee. (haal dan Özil eraf). Maar het is toch beschamend dat Wenger tegen een team als CP de druk laat lopen in minuut 75 om de wedstrijd nog spannend te houden waardoor je nog bijna gelijk speelt? Een team als Arsenal moet bij een 1-3 niet verslappen maar de druk hoog houden waardoor Crystal Pallace wel uit de tent moet komen. Vervolgens kun je ze afstraffen en met 1-5 eventueel winnen.

30 december 2017 om 01:06

Hangover96. Ik snap je punt, maar ik vind ook dat je jouw comment van "netto" uitgaven (die je erg vaak maakt op vz) ook in perspectief moet plaatsen. Namelijk dat Arsenal weinig tot geen spelers heeft die veel waarde vertegenwoordigen, en dat er bij Arsenal geen wonder onderhandelaar zit a la Levy die altijd 20 miljoen extra bij elke uitgaande transfer op krijgt. Daarnaast is er geen enkele Chinese club langs gekomen voor een speler van ons (Chelsea vangt lekker 75 miljoen voor een matige speler als Oscar).. Liverpool vangt voor Suarez 80 miljoen, en nu voor Coutinho waarschijnlijk 150 miljoen, maar dat zijn dan ook de enige klappers. Spurs vangt voor Bale 100 miljoen, Modric 35 (koopje achteraf) en voor Walker gewoon 60 miljoen. Arsenal heeft gewoon geen spelers die gewild zijn vind ik, buiten Alexis en Ozil. Voor Ozil is niemand geweest denk ik, en Alexis maak je gewoon een keuze in. De rest vertegenwoordigt absoluut geen grote transfer waarde vind ik..

30 december 2017 om 01:09

Daarbij doet Arsenal ook nog eens aan kwantiteit kopen in plaats van kwaliteit.. Lucas Perez, die Japanse spits, Welbeck, Chambers, Holding, Elneny en bijvoorbeeld Debuchy (niet helemaal eerlijk vanwege blessures maargoed) kostten samen ook zo'n 100 miljoen. En allemaal zijn ze niet meer dan squad players.

30 december 2017 om 14:29

Jackieboy10

Welbeck is een nuttige spelers. Chambers en Holding zijn/waren potentieel spelers. Die Japanse spits was inderdaad een blunder. Elneny is selectie opvulling en Lucas Perez is een goede spits die geen kans heeft gekregen. Debuchy was toen hij werd gekocht simpelweg een goede back bij Newcastle.

Het zijn inderdaad squad spelers, maar er zit zeker logica in de transfers.

Ik denk dat ze beter beide spelers kunnen verkopen, vangen zoveel je kan. Dat zou rest van het seizoen wel moeilijker maken, maar met dat geld kan er wel geïnvesteerd worden. Niet dat Arsenal middelen tekort komt , maar extra 80mil kan geen kwaad. Een ding is wel duidelijk, transferuitgaven moeten omhoog, anders zal Arsenal steeds zakken.

Ik ben benieuwd wanneer Ozil en Sanchez zelf wat laten horen. Voor wat ik heb meegekregen wordt er dagelijks van alles over gezegd en geschreven behalve door de twee heren zelf.

29 december 2017 om 23:03

Zo werkt dat in het voetbal. De voetballers spreken überhaupt bijna zelf nooit, dit doen de zaakwaarnemers die altijd zeggen: 'we kunnen niks over de situatie zeggen.' wat dan uit het verband wordt gerukt en later in de krant staat als: 'sanchez weigert te praten over contract, vertrek dreigt!'

Boeiend, je verdient zoveel met tv-gelden dat het relatief lage bedrag wat je nu nog kan krijgen voor Özil en Sanchez te verwaarlozen is. Bovendien, met hun heb je een grotere kans op CL-voetbal, wat prestige brengt en daar hecht ik dan net wat meer waarde aan.

Komt ook nog bij kijken dat meerdere ploegen hun een contract kunnen aanbieden, wanneer ze transfervrij zijn. Theoretisch gezien vergroot dit de kans dat ze bij een buitenlandse club tekenen zoals PSG of Bayern.

Niet om lullig te doen, en ik snap het punt van Henry, maar hoezo kregen we geen geld voor die spelers? van Persie is voor 35M naar United gegaan, Henry zelf is ook voor 30M (?) naar Barca gegaan en zo zijn er nog wel meer. Zijn voorbeelden kloppen dus feitelijk niet.

30 december 2017 om 01:25

Hij zegt dat hij en van Persie juist wel geld hebben opgeleverd. Dat zal bij Ozil en Sanchez anders zijn als ze niet in januari worden verkocht.

Snap niet dat Wenger nooit is door gegaan met kwaliteit spelers halen. Nooit een sterke verdediger gehaald jaren wachten op een spits en ga zo maar door. Terwijl ze zoveel geld hebben, Het is zonde om Arsenal zo te zien terwijl ze een club zijn met de mogelijkheden om makkelijk voor het kampioensschap te strijden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren