Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Arsenal bespaart na vertrek van drietal twintig procent op salariskosten’

Laatste update:

Andrei Arshavin, Sébastien Squillaci en Denílson werden het afgelopen jaar amper opgesteld door trainer Arsène Wenger, maar het drietal streek wel een riant salaris op bij Arsenal. Nu het trio vertrekt bij the Gunners bespaart de club dan ook ongeveer twintig procent op de loonkosten.

/

Arshavin, Squillaci en Denílson mochten zich geenszins basisspeler noemen in het Emirates Stadium, maar verdienden gezamenlijk wel bijna twaalf miljoen euro per jaar en namen daarmee bijna een vijfde van de loonkosten van Arsenal voor hun rekening. Met het vertrek van de drie verschaft de club uit Londen zich dan ook de financiële ruimte om versterkingen binnen te halen.

Aanvallende middenvelder Arshavin is de enige van het trio die de afgelopen jaargang in actie kwam voor Arsenal; voor een weeksalaris van 94.000 euro speelde de Rus zeven wedstrijden in de Premier League. Verdediger Squillaci, die waarschijnlijk terugkeert naar zijn vaderland Frankrijk, incasseerde wekelijks 70.000 zonder een competitieduel te voetballen. Middenvelder Denílson ten slotte kwam de afgelopen drie seizoenen al op huurbasis uit voor Sao Paulo en blijft vermoedelijk in Brazilië.

Vind je dat Arsenal eerder afscheid had moeten nemen van dit trio?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben benieuwd of er dit keer wel eens geinvesteerd gaat worden in kwalitejt de supporters wofden tkt het bot uitgeknepen maar ze zijn altijd het ploegje van net niet.

6 juni 2013 om 09:40

Idd ik ben bang dat er voor de arsenal-supporters alleen maar net-nietspelers worden gehaald. Ben benieuwd wie Wenger in gedachten heeft want als ik hem was zou ik wel een of meerder toppers binnenhalen!

Arsenal had geen wagebill van 60 miljoen hoor, was het maar zo'n feest. Arsenal bespaart ongeveer 10 procent met het vertrek van deze 3.

6 juni 2013 om 09:45

Wauw, 10 procent is nog steeds ontzettend veel voor deze drie spelers die niet veel toevoegden aan Arsenal. Enige waarvan ik het nog enigszins jammer vind is Denilson, dacht altijd dat hij een grote toekomst tegenmoet ging.

6 juni 2013 om 09:51

Dit salaris + het huidige salaris budget, daar kun je toch een aardige poging voor Rooney wagen. Een gevaar, scheven gezichten gaan er komen in de selectie.

6 juni 2013 om 09:55

Het salarishuis van Arsenal moet sowieso kleiner worden. Dan pas kan er gekeken worden of er ook ruimte is voor een grootverdiener.

6 juni 2013 om 09:59

Niet kleiner, beter verdeeld, nu verdienen te veel tribuneklanten veel geld en verdienen de echte belangrijke spelers weinig, Wilshere verdient bijvoorbeeld minder dan Mertesacker, Cazorla en Koscielny verdienen evenveel als Denilson, dat klopt gewoon niet.

6 juni 2013 om 10:09

Ook zeker kleiner hoor. Volgens mij is ons salarishuis groter dan van Bayern. Zij hebben de beste selectie van het moment... wij de 10e of zo van Europa.

6 juni 2013 om 10:42

Arsenal krijgt het de afgelopen vijf jaar telkens voor elkaar om als verliezer uit de transfermarkt te komen.
Ondanks talloze geruchten worden de trouwe fans simpelweg genaaid door het verkoop van hun beste spelers en er word daarvan nauwelijks iets geherinvesteerd.
Het aantrekken van Talenten en spelers uit de B-categorie is het enige waren Arsenal in toe in staat is momenteel.
De club mag dan weliswaar een gezond beleid hanteren. Er zijn ook sportieve verplichtingen die voor de fans veel zwaarder wegen. Kijk bijvoorbeeld naar Bayern, hun zijn ook kerngezond en dus niet bang om een centje uit te geven.

Na eindelijk het vertrek van Andrei Arshavin, Sébastien Squillaci en Denílson mogen van mij ook nog Fabiansky, Mannone, Jenkinson, Djourou, Chamakh, Diaby, Park, Andre Santos, Bendtner, Szczesny en Podolski de selectie verlaten.
Dit moet nieuw elan gaan brengen voor The Gunners met spelers die niet tevreden zijn met alleen het behalen van de 4de plek.

Butland
N.Clyne
N''Koulou
M.Sakho
Gibbs
Fabregas
Emre Can
Walcott
J.Wilshere
S.Cazorla
D.Villa
6 juni 2013 om 10:50

@youngboss

Denk jij dat dit wel een kampioenenelftal is? Het centrale duo is niet veel beter dan het huidige, Emre Can zou ik ook niet halen. Wilshere gewoon op dit positie halen en er eventueel een sterke breker bij zetten. En als spits Jovetic of Higuain halen. Emre Can is te jong voor het huidige team, Matuidi zou wel perfect zijn. Heeft ook nog maar een contract voor een jaar. Walcott is erg wisselvallig geweest dit seizoen dus ik zou als Wenger zijnde nog zeker een nieuwe buitenspeler aantrekken. En Clyne als RB een prima optie.

6 juni 2013 om 11:31

Een poging voor Rooney moet Wenger laten, veel te negatieve sfeer rondom hem. Al vind ik het een fantastische voetballer, wil hij na 2 jaar weer weg. Higuain heb ik liever dan Jovetic, is maar 2 jaar ouder, maar wel veel CL ervaring en veel betere stats. Verder een type Matuidi of Wanyama, ervaren keeper, RB Lowton van Aston Villa en als ervaren rots Williams erbij. Het duo Mertesacker - Koscielny staat nu eindelijk, een ervaren keeper op doel maakt onze defensie eindelijk stabiel. Onder geen voorwaarde Cazorla en Koscielny verkopen. Arsenal moet begin deze maand al een grote naam binnen halen, puur om een statement te maken.

6 juni 2013 om 11:42

Als je gaat kijken hoeveel ze wel niet hebben verdien aan spelers die wel goed hebben ontwikkeld valt het wel mee. Arsenal moet paar uitblinkers halen die mee kunnen doen en 2 toppers, volgens mij speel je wel heel veel wedstrijden in PL waardoor iedereen wel aan de bak kan(bijna iedereen dan)

6 juni 2013 om 10:54

Ik geloofde er ook al niets van. Zelfs Ajax heeft volgens mij een salary bill van ruim 50 miljoen euro, laat staan Arsenal. Ik vind 120 miljoen overigens nog steeds vrij laag.

Ideaal nieuws dit. Natuurlijk verschrikkelijk dat ze überhaupt zoveel salaris aan bijvoorbeeld Squillaci hebben gegeven, want dit was het grootste obstakel in een eventueel tussentijds vertrek. Arshavin zijn salaris was in principe wel marktconform, het was toentertijd een prima speler, maar helaas is zijn mentaliteit een sta in de weg gebleken.

Nu kunnen we deze ruimte gebruiken om spelers als Jovetic, Fabregas en Rooney halen. Of iets in die trant

VZ, check your sources, Arsenal heeft een wagebill van 143.3 miljoen pond, voor het eerste elftal is het 90.6 miljoen pond. Deze spelers verdienen samen iets meer dan 200.000 pond per week, zo'n 10.5 miljoen per jaar. ofwel een ruime 11 procent van het spelerssalaris of een ruime 7 procent van het totaal(dat is inclusief de staff, de reserves en dingen als security bij wedstrijden)

Als spelers als Fabiansky, Mannone, Djourou, Chamakh, Diaby, Park, Andre Santos en Bendtner nou ook weggaan(spelers die veel te veel salaris krijgen in verhouding tot prestaties) dan kom je iets verder, dan bespaar je in totaal een dikke 29 miljoen per jaar op salaris, ofwel dertig procent van je salariskosten of ongeveer 20 procent van het totaal.

6 juni 2013 om 10:01

Beide reservekeepers wegdoen?
De rest kan in mijn ogen weg, maar Fabianski lijkt me nog wel nuttig om erbij te hebben.

6 juni 2013 om 10:13

Ja, opzich wel, maar hij verdient drie miljoen per jaar en keept echt maar amper, vind ik te veel geld voor een reservekeeper. Ter vergelijking: Szczesny zelf verdient zo'n 2.5 miljoen per jaar, dus je reservekeeper die meer verdient dan je eerste keeper?

6 juni 2013 om 10:27

Wagebill is van begin seizoen 2012/2013 en ligt nu iets hoger. Ox, Wilsere, Walcott, Jenkinson en Ramsey hebben dit seizoen hun contract nog verlengd. Alleen Ramsey heeft volgens mij geen salaris verhoging gekregen.

Veder heb je gelijk, het zou mooi zijn als een aantal speler van dat lijstje zullen vertrekken. Aantal spelers zijn makkelijk op te vangen met talentvolle jeugdspelers. Hiermee is er voldoende ruimte in het salarishuis voor evt topaankopen

6 juni 2013 om 10:36

Dan heb je nog over
Gk; Szczesny
Df; Sagna, Jenkinson, Mertesacker, Koscielny, Vermaelen, Monreal en Gibbs
Mf; Rosicky, Cazorla, Coquelin, Frimpong, Arteta, Ramsey en Wilshere
Fw; Oxlade-chamberlain, Walcott, Campbell, Giroud, Gervinho, Podolski en Miyaichi
Lijkt me nog een paar echte versterkingen nodig om niet weer om max plek 4 te spelen.

'met het vertrek van de drie verschaft de club uit Londen zich dan
ook de financiële ruimte om versterkingen binnen te halen.'

Badoem-tsjjj

Als Arsenal buiten Andrei Arshavin, Sébastien Squillaci en Denílson ook nog eens Tomás Rosicky, Marouane Chamakh, Abou Diaby, Gervinho en Olivier Giroud verkopen, dan verdienen ze geld aan deze spelers en besparen ze meer salaris kosten. Het geld kunnen ze dan investeren in echte toppers (of aankomende echte toppers)

6 juni 2013 om 10:22

Rosicky en Giroud zijn goed voor op de bank, Chamakh en Gervinho komen tekort. Diaby is een lastig geval; een geweldige speler, maar altijd geblesseerd.

Als dit soort kwalitatief arme spelers al zoveel geld bij Arsenal verdienen, dan doen ze echt aan wanbeleid. 70k voor Squilaci en 95k voor Arshavin is natuurlijk bizar hoog, voor dat geld zijn er veel betere spelers beschikbaar. Die gierigheid valt daar dus wel mee, al besteden ze hun geld telkens gewoon verkeerd.

6 juni 2013 om 10:51

Je vergeet dat Arshavin in zijn eerste periode gewoon heel goed speelde. Hij kwam ook binnen als een grote naam en daarom verdiende hij zo veel. Hij heeft echt geen 95k gekregen op basis van zijn latere prestaties hoor.

6 juni 2013 om 11:10

Blijkbaar heb jij de transfersoap van Arshavin niet gevolgd, ofwel? Arsenal heeft het transferbedrag kunnen drukken omdat Arshavin er financieel niet op achteruit wilde gaan.
Hij heeft ook een hele goede periode bij Arsenal gehad.

Btw, Squillaci krijgt 60k p/w. Nog steeds veel, maar een stuk lager dan er hier op de website wordt aangegeven

6 juni 2013 om 11:16

Arshavin was gewoon een grote naam. Daar komt bij dat Engeland geen belastingparadijs is voor voetballers waardoor je ze meer moet bieden willen ze netto hetzelfde overhouden.

Maar de grootste redenen van het te hoge salarishuis is een sociaal experiment. Arsenal dacht dat het goed voor het groepsgevoel zou zijn als de salarissen van de beste en minste spelers dichtbij elkaar liggen. Dat is volkomen mislukt natuurlijk. De beste spelers willen veel meer verdienen en de minste spelers hou je ook wel bij de club als zij deel uit maken van een winning-team. Het gevolg is dat Arsenal nu al een paar jaar de overbodige spelers niet kan slijten (te hoog salaris).

Maar een speler als Arteta bijvoorbeeld, verdient minder dan bij Everton. Ook Santi is er niet op vooruit gegaan dacht ik.

Trouwens nog een traantje gelaten toen Arsenal zich opnieuw kwalificeerde?

70.000 per week voor Squillaci, wat een afgang!
Verder doet Arsenal dit natuurlijk erg goed, die spelers wegdoen. Verder nog Bendner, Santos en die Djourou en dan kan je echt gaan bouwen aan een leuk team. Aan salariskosten ligt het in ieder geval niet zozeer meer aan...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren