Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arno Vermeulen: ‘Erik ten Hag heeft hem nooit goed zien voetballen’

Laatste update:

Kasper Dolberg is geen schim meer van de speler die zoveel scoorde in zijn eerste jaar in de hoofdmacht van Ajax. Nu lijkt de aanvaller de club uit Amsterdam te verlaten voor OGC Nice. NOS-commentator Arno Vermeulen vindt het naderende vertrek van Dolberg uit de Johan Cruijff ArenA zeker geen verrassing. "Erik ten Hag heeft Dolberg nooit goed zien voetballen. Dus ik kan mij voorstellen dat hij denkt: gaat dit 'm nog worden?”

“Misschien was het met Peter Bosz wel anders geweest”, verwijst Vermeulen op de website van de NOS naar de voormalige trainer van Ajax in 2016/17. “En 25 miljoen euro, wat nu gezegd wordt, is ook wel een bedrag. Dus ik snap wel dat Ajax hem weg doet.” Ten Hag gaf Dolberg vaak genoeg speeltijd, maar het kwam er onder de oefenmeester niet uit. “Ook op momenten dat veel mensen dachten dat Klaas-Jan Huntelaar of Dusan Tadic meer zouden leveren. Zoals tegen PAOK Saloniki bijvoorbeeld.”

“Dan kreeg hij toch weer een basisplaats terwijl er genoeg alternatieven zijn. Aan de kansen heeft het dus niet gelegen”, benadrukt Vermeulen. Dolberg kwam tot 23 goals in 48 duels in zijn eerste seizoen. Daarna volgden nog maar 22 doelpunten in 72 duels, mede door blessureleed. “Hij kan minder goed zijn dan wij denken na één heel goed jaar. Maar wat het ook kan zijn: na zijn eerste seizoen heeft hij veel blessures gehad. In de tussentijd is Ajax veel beter geworden dan het team dat de finale van de Europa League haalde."

"Hij kan gezien en gedacht hebben: die Tadic, David Neres en Hakim Ziyech doen dingen die ik niet kan. Vergeet ook niet dat Ajax destijds ook verbaasd was over zijn doorbraak. Hij kwam bijna onverwacht in het elftal. Dolberg stak er in de jeugd ook niet met kop en schouders bovenuit”, stelt de commentator van de NOS. Hij vindt OGC Nice in ieder geval niet een juiste keuze. “De lat ligt daar absoluut lager. Het kan ook zomaar de sneltrein naar beneden zijn en dat hij over twee jaar weer in Denemarken speelt.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

We gaan het zien. Hij heeft genoeg scorend vermogen. Ook zijn inzicht is denk ik wel op orde. Hij mist volgens mij voornamelijk een flinke dosis inzet. Als hij dezelfde energie zou leveren als KJH, dan zou hij al veel meer aan het aanvalsspel van Ajax hebben bijgedragen. Afjagen is ook gewoon een nuttige taak.
Ik denk nog steeds dat hij ver kan komen. Als hij blessurevrij blijft, dan heeft hij dat zelf in de hand.

Beetje een eendagsvlieg die Dolberg. Geen bijzondere speler, zwakke mentaliteit. Op maar de vergetelheid!

25 augustus 2019 om 12:46

Jammer is dat. Hij liet echt fantastische dingen zien. Van die handigheidjes die alleen topspitsen hebben

25 augustus 2019 om 14:41

Echter zijn die topspitsen mentaal vele malen sterker en kunnen hun zwakheden maskeren met puur talent. Dolberg kan dat heel duidelijk niet. Het is dus zo vreemd niet dat mensen hem bestempelen als een eendagsvlieg. Zo zou ik hem namelijk ook omschrijven.

Misschien was het met Peter Bosz...
Hij kan minder goed zijn dan wij denken...
Maar wat het ook kan zijn...
Hij kan gezien en gedacht hebben...
Het kan ook zomaar de sneltrein naar beneden zijn...

Ik maak hieruit op dat Vermeulen eigenlijk gewoon niks zeker weet. Zeg dan gewoon niks.

25 augustus 2019 om 09:28

Tja, met niks zeggen krijgen je de internetpagina's niet vol he.

Over Dolberg zelf, genoeg kansen gehad, je kan niet eeuwig aan hem blijven vasthouden.

25 augustus 2019 om 10:45

Onder Ten Hag heeft Dolberg nooit 3 wedstrijden achter elkaar in de basis gestaan. Hij heeft ook nooit 2 wedstrijden 90 minuten gespeeld achter elkaar. Ja dan is het logisch dat je vertrouwen mist, in jezelf misschien ook, maar vooral van je trainer. Onder Bosz en Keizer speelde hij veel vaker basis, hij speelde ook veel beter toen. Hij heeft natuurlijk blessures gehad, maar dan moet je zo'n jongen wel een aantal wedstrijden achter elkaar de kans geven om in ritme te komen. En dat kom je niet als je de ene week 60 minuten speelt, dan weer een kwartiertje mag invallen en de wedstrijd erop weer 90 minuten op de bank zit. Het ligt echt niet alleen maar aan Dolberg.

25 augustus 2019 om 11:30

Hij werd gewisseld omdat hij er niks van bakte. Het ligt dus wel degelijk aan Dolberg

25 augustus 2019 om 11:40

Dat valt dus reuze mee hoor. Qua statistieken had hij vorig jaar zijn beste jaar, behalve de goals. In zijn 3 jaar in de hoofdmacht had hij een eerste top seizoen, 2 klote seizoen met blessures en vorig jaar 11 goals scoren voornamelijk als invaller, is gewoon prima hoor. Hij kan nog steeds geweldig voetballen, heeft een fantastische techniek, het ontbreekt hem gewoon op dit moment aan vertrouwen.

En dat hij er helemaal niks van bakte vind ik zo'n dom gelul, iedereen praat elkaar maar na zonder er een keer goed naar te kijken.

25 augustus 2019 om 12:11

Arno Vermeulen, kan hem helaas niet goed hebben en vind hem altijd captain hindsight.... Weet altijd alles beter achteraf. Daarnaast hoort hij zichzelf wat mij betreft te graag praten.

Jammer dat het zo loopt met Dolberg. In zijn topjaar liet hij bepaalde dingen zien die ongekend waren. En dat met een mooi nonchalance. Dat nonchalante is als het niet loopt ook een groot manco. Hij lijkt er dan geen zin in te hebben. Hij heeft in een interview wel eens gezegd dat hij voetballen als werk ziet, Misschien is dat wel zijn grootste probleem. Ik hoop dat we hem weer boven zien drijven en hij zijn topjaar kan gaan evenaren. Zou mooi zijn.

Hij past niet in de tactiek van ten Hag en heeftcniet genoeg zelfvertrouwen om daar doorheen te komen. Jammer dat zo'n speler het niet redt.
Succes bij de volgende

Dolberg viel in de jeugd juist op door zijn voetballende kwaliteiten Arno. Dat was de reden dat hij mee mocht met het eerste in de voorbereiding.

Hij past niet in de tactiek van ten Hag en heeftcniet genoeg zelfvertrouwen om daar doorheen te komen. Jammer dat zo'n speler het niet redt.
Succes bij de volgende

Bij sommige doelpunten die hij het afgelopen jaar maakte dacht ik wel dat hij het nog wel in zich heeft. Maar die jongen is voor de rest nauwelijks bij het spel betrokken. In het eerste jaar dacht ik juist dat hij zo goed was vanwege zijn onverstoorbare houding, maar het lijkt er nu meer op dat het juist zijn bescheidenheid is waardoor hij nooit de indruk wekt om stappen vooruit te zetten.

Dolberg is typisch zo'n talent dat moeite heeft met de druk. Aan het begin verwachte niemand wat van hem en toen kon hij eigenlijk niks fout doen en nu heeft hij te dealen met een torenhoog verwachtingspatroon. Benieuwd of hij ooit weer de oude Dolberg wordt.

ik denk dat zijn blessureleed van Dolberg een mindere speler heeft gemaakt. hij lijkt geen schim meer van de speler die op zijn 19e zes keer scoorde in de Europa League en heeft natuurlijk ook iets van 1,5 jaar niet gevoetbald toen wat niet goed is voor je ontwikkeling

Kasper Dolberg heeft duidelijk een nieuwe prikkel nodig om het beste voetbal weer bij de spits boven te krijgen. De prikkel die Dolberg in het huidige Ajax blijkbaar kwijt is.

Toch bijzonder dat een club 25 miljoen neertelt voor een speler die het 2 jaar niet heeft laten zien.
In duels vond ik Dolberg altijd veel te voorzichtig, zette zijn "poot" er nooit eens in of voor. maar misschien heeft dat ook wel weer met zijn blessures te maken en moet er eerst gewerkt worden aan geloof en vertrouwen in zijn eigen lichaam alvorens weer goed te kunnen voetballen. Hopelijk zien ze dit bij Nice, want dan hebben ze een goede spits voor relatief weinig. Anders is het dik overbetaald.

Wat lees ik hier toch weer een hoop kortzichtige reacties. Dolberg heeft alles om uit te groeien tot een spits van (sub)top niveau. Snelheid, techniek, lengte, geweldig balgevoel en ook nog eens inzicht. Daarboven op kan hij nog fantastisch afmaken. Bij Ajax komt het er niet helemaal uit (meer), maar ik zie hem bij een andere club wel opbloeien.

Een trainer moet het wel in je zien zitten. Onder het bewind van Bosz zijn er ook diverse spelers via de achterdeur vertrokken.

25 augustus 2019 om 14:43

Dolberg heeft kansen genoeg gehad en ze niet gepakt. Het is overduidelijk dat die jongen mentaal erg kwetsbaar is. Dat zie je eigenlijk in alles terug. Het is lastig om daar overheen te stappen als het al neigt naar een structureel iets.

Captain Obvious aka Arno Vermeulen, ik hoor nu iedere keer weer dat hij niet naar Nice moet gaan en als het daar niet lukt kan het verval nog groter worden. Het lukt niet bij Ajax dus Real en Barça hadden even geen belangstelling heel gek natuurlijk dat clubs als Hoffenheim en Nice dan aankloppen, zoveel te kiezen heeft hij waarschijnlijk niet eens en dan is Nice gewoon een prachtige club in een sterke.competitie, sterker nog als hij daar potten weet te breken kan het ook juist de andere kant op gaan en raken clubs als Lyon, Monaco of Valencia geïnteresseerd, die jongen moet vooral weer gaan spelen dan komt het echt wel goed.

25 augustus 2019 om 14:45

Dan was een stap terug binnen de Nederlandse competitie wellicht beter geweest, maar de subtop kan hem niet betalen als een club als Nice nog zoveel geld neer wil tellen voor een speler die al een behoorlijke periode weinig laat zien.

25 augustus 2019 om 15:23

Waarom is een stap binnen de Nederlandse competitie beter dan? Geen club in Nederland kan dat bedrag neertellen laat staan zijn salaris, dan is Nice toch een prima keuze.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren