Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arne Slot benoemt aan welke speler Feyenoord behoefte heeft in de winter

Laatste update:

Arne Slot kan nog niet met zekerheid zeggen dat Feyenoord zich gaat roeren op de transfermarkt deze winter. De Rotterdammers missen door de Azië Cup en de Afrika Cup liefst vier spelers bij het begin van het nieuwe jaar. Slot en technisch directeur Dennis te Kloese willen echter alleen toeslaan als het meteen een aanwinst is.

Hans Kraay junior vraagt na de gewonnen bekerwedstrijd tegen FC Utrecht (2-1) of Slot niet jaloers is op PSV, waar ze met Noa Lang, Hirving Lozano en Johan Bakayoko drie buitenspelers hebben die en behoorlijk niveau aantikken dit seizoen. "Ik weet niet of ik moet gaan vergelijken met PSV", aldus Slot bij ESPN.

"Dat is het verschil tussen spelers die bij Napoli, Club Brugge, AC Milan en Barcelona vandaan komen en spelers die van een lager niveau komen. Die hebben tijd nodig om zich te ontwikkelen. Dat is bij ons eigenlijk altijd aan de orde."

Kenneth Perez haalde even voor het interview Calvin Stengs als voorbeeld aan. Volgens de Deense analist laat de buitenspeler annex aanvallende middenvelder zich te weinig zien in de grote wedstrijden dit seizoen.

"Kenneth zegt dat wij Calvin Stengs gekocht hebben om in de grote wedstrijden op te staan, maar dan moet je spelers van vijftien miljoen kopen die compleet andere salarissen vragen. Wij hebben Calvin gehaald om zo goed mogelijk voor de dag te komen in de competitie en de Champions League."

"Hij komt van Antwerp, waar ze überhaupt geen Europees voetbal speelden dat seizoen. We hopen dat hij zich dusdanig gaat ontwikkelen dat hij straks wel beslissend gaat zijn in de topwedstrijden. Wij hebben jongens die daar naartoe groeien. Die kopen wij niet."

De kans is bijzonder groot dat Alireza Jahanbakhsh (Iran), Ayase Ueda (Japan), Yankuba Minteh (Gambia) en Ramiz Zerrouki (Algerije) er bij de hervatting van de Eredivisie, in de tweede week van januari, niet bij zijn. "Achterin en op het middenveld kunnen we het redelijk opvangen. Voorin hebben we ook veel keuze", aldus Slot, die nog geen versterking(en) wil beloven.

"De wintermarkt is vaak lastig om spelers te kopen. Ik denk dat wij alleen behoefte hebben aan een speler die ons direct flink kan helpen en niet een speler die goed genoeg is om bij Feyenoord te spelen en een half jaar nodig heeft om zich door te ontwikkelen. De afgelopen jaren is duidelijk geworden of wij in staat zijn om een speler van dat kaliber te halen. Ik ben heel benieuwd of we dat nu wel gaan doen."

De voorkeur van Slot gaat niet uit naar een twijfelgeval. "Tenzij we blessures krijgen. Als je een speler wil halen die aan de bovenkant van de Eredivisie het verschil maakt, weet je wat voor bedragen je kwijt bent aan transfersommen en salarissen. Daar ligt bij ons de crux. Maar we moeten onze ogen en oren wel open houden."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Feyenoord moet gewoon kwalificeren voor de CL en eerlijk gezegd vind ik dat er bij AZ meer kwaliteit rondloopt. Slot heeft helemaal gelijk dat hij beter zijn aanval kan versterken voordat ze nog worden ingehaald. Op dit moment als AZ een kwaliteits-injectie in hun elftal zou gaan pompen dan heeft Fey een groot probleem terwijl Feyenoord wel zeker zn sterkhouders gaat kwijtraken volgend seizoen zal AZ volgend seizoen alleen nog sterker worden. Het is voor Feyenoord dit seizoen dr’op of dr’onder.

21 december 2023 om 02:31

Meer kwaliteit bij AZ? Dan hoor ik graag voorbeelden, de enige spelers van AZ die ik kwalitatief goed genoeg acht voor Feyenoord zijn Sugawara en Pavlidis, en zelfs dan kies ik nog steeds liever voor Geertruida en Gimenez..

21 december 2023 om 03:04

Ik kan je wel voorbeelden gaan noemen maar velen zullen dat willen ontkrachten door statistieken erbij te halen. AZ heeft vorige seizoen de Youth League gewonnen bijvoorbeeld, ik kijk 30 jaar voetbal en ik heb nog nooit zo een sterke/snelle/doelgerichte jeugdspeler als Ruben v Bommel gezien. Hij word gewoon 1 van de beste voetballers van deze generatie. Ik vind Bazoer ook nog steeds 1 van de beste voetballers uit de Eredivisie. De enige verschil van Feyenoord met AZ is de aanhang/legioen maar kwalitatief is AZ jonger en gewoon beter. Feyenoord gaat zn sterkhouders allemaal kwijtraken en AZ gaat maximaal Pavlidis verkopen waar de vervanger ook alweer klaar staat Max Meerdink. Volgend seizoen is AZ gewoon beter en meer ingespeeld op elkaar. Feyenoord kan spelers als Geertruida niet vervangen. Qua breedte zullen ze misschien sterker worden als ze hem verkopen maar de basiself zal wel erop achteruit gaan. Dat zie je ook dit seizoen zonder Kokcu om een voorbeeld te noemen. De breedte is er sterker van geworden maar er is niemand nog lang zo goed als Kokcu in de basiself.

21 december 2023 om 03:15

Sta je hier nog steeds achter na de wedstrijd tegen HHC?

Even zonder gekheid, van Bommel is idd een groot talent, maar 1 van de beste van deze generatie? Hii is al 19-20 toch? Zou die dan niet net als Bellingham of Musiala al bij real/Bayern spelen? Of zoals een Saka bij Arsenal?

Wellicht dat de jeugd van AZ beter is, daar doen ze het idd heel goed op, maar het 1e elftal van Feyenoord is echt wel 2-3 klasses beter dan dat van AZ

21 december 2023 om 03:27

Ik vind zijn route helemaal perfect eigenlijk, KKD en nu bij een leuk draaiend elftal als AZ.
Hij heeft echt dezelfde fysiek als die spelers die jij noemt, het is geen brederode klein en zwak. In profvoetbal komt het ook daar op neer, hoe sterk en snel je bent. Ruben v Bommel kan ook best aardig tegen een bal trappen, topclubs in Nederland en Europa hebben gewoon zitten slapen.

21 december 2023 om 03:39

Waar heb je het over? Van Brederode kan veel beter een bal bij zich houden dan van Bommel. Beide hebben géén actie, het enige dat van Bommel heeft, is een goed schot. Ik kijk elke wedstrijd van AZ, en het is echt niet een groot talent, zoals Addai of Lahdo. De selectie van AZ is echt op elke plek slechter dan Feyenoord, behalve Controleur (Clasie) en misschien spits (Pavi) en Bazoer als CV vs Trauner. Nog nooit een wedstrijd van AZ gezien ofzo? Zwakste selectie in jaren

21 december 2023 om 03:52

Ik denk dat je nog 30 jaar langer voetbal moet gaan kijken. Ruben van Bommel zou elke week moeten uitblinken om hem zo op te hemelen. Hij is een paar keer genoemd in praatprogramma's vanwege wat acties en goals, maar waarschijnlijk meer vanwege wie zijn vader is. De wedstrijden die ik van AZ gezien heb vond ik het nou niet 1 van de beste voetballers van deze generatie. En vind je Max Meerdink wèl net zo goed als Pavlidis?

21 december 2023 om 07:33

Kom op man, feyenoord vorige zomer een stuk grotere leegloop gehad dan az deze zomer en kijk eens hoe ze dat jaar erna presteerde, kampioen en kwart finale EL. Daarnaast heeft feyenoord genoeg talenten lopen die nu al regelmatig bij de eerste selectie zitten die misschien kunnen gaan doorbreken, sauer, zechiel, milambo, tsoungi, beelen, read. En als die niet bevallen kunnen ze ook nog prima inkopen, dat zie je de laatste jaren wel. Feyenoord had 2 zomers geleden amper geld om spelers te kopen en na 2 goede jaren zijn ze gelijk al in staat om meerder spelers van 7 a 8 miljoen te halen. Dat is volgens mij een segment wat az nooit betaald en dat is bij hun na jaren goed beleid, dus ben benieuwd hoe dat zal gaan als feyenoord nog een jaar CL kan halen.

21 december 2023 om 07:38

Bazoer ipv Trauner? Je bedoelt die Bazoer die de afgelopen 2 wedstrijden eigenhandig het hele seizoen van AZ in het putje gedonderd heeft? Die was gewoon schuldig aan zowat alle tegengoals tegen Legia en gisteren laat hij op kinderlijke wijze ook weer een amateur voor zich komen in een kopduel.

21 december 2023 om 09:42

Sorry Rambo.....toen ik onderstaande las:
"eerlijk gezegd vind ik dat er bij AZ meer kwaliteit rondloopt." dacht ik even....gaat het wel goed met die jongen.

Toen las ik "terwijl Feyenoord wel zeker zn sterkhouders gaat kwijtraken volgend seizoen zal AZ volgend seizoen alleen nog sterker worden." dacht ik....nee....wrs gaat het niet goed met die jongen.

Toen las ik dit:
" ik heb nog nooit zo een sterke/snelle/doelgerichte jeugdspeler als Ruben v Bommel gezien. Hij word gewoon 1 van de beste voetballers van deze generatie. Ik vind Bazoer ook nog steeds 1 van de beste voetballers uit de Eredivisie."
Nu weet ik het zeker. Dit kan ik echt helemaal niet serieus nemen.

1. Feyenoord is op letterlijk iedere positie beter dan Az.
2. AZ verliest ieder jaar z'n sterkhouders net als ieder eredivisie team. Die gaan echt niet ineens Feyenoord voorbij.
3. V. Bommel is een leuk talent....maar nog nooit zo'n goeie gezien in 30 jaar voetbal?? Dan heb je echt met je ogen dicht gezeten al die tijd.
4. Bazoer 1 van de beste voetballers in de eredivisie.....het is een leuke verdediger, maar komt echt niet in de buurt van een Hancko of bijv. Boscagli.

Heb het idee dat jouw AZ brilletje je een beetje een vertekend beeld van de werkelijkheid geeft.

21 december 2023 om 04:46

Haha az die meer kwaliteit heeft dan feyenoord. Ik vind in het algemeen feyenoord zelfs een betere selectie hebben dan psv. Alleen zijn er bij feyenoord veel spelers uit vorm.

21 december 2023 om 07:36

Ik denk dat het gat tussen PSV en Feyenoord niet verschrikkelijk groot is. Bij Feyenoord zijn ze niet eens zo zeer uit vorm, bij PSV zijn ze gewoon enorm vast in hun vorm. Alle credits naar gekke Petertje en zijn mannen. Maar hoe iemand serieus kan zeggen dat er bij AZ meer kwaliteit loopt dan bij Feyenoord of PSV… Vorig seizoen vond ik het nog redelijk close, maar op basis van dit jaar is het voor mij geen discussie. Niks ten nadele van AZ verder. Voor mijn gevoel de best geleide BVO van dit land.

21 december 2023 om 09:03

Jij vind Feyenoord een betere selectie hebben dan Psv?

Ben dan wel benieuwd wie jij allemaal beter vind bij Feyenoord.

In mijn ogen is de verdediging vrij gelijkwaardig. (Als je naar stats kijkt is die van PSV zelfs beter)
Het middenveld wint PSV vrij makkelijk. Schouten Saibari Veerman zijn alle 3 beter dan wat er bij Feyenoord rondloopt.
Dan heb je natuurlijk ook Til en Tillman nog, in mijn ogen ook allebei beter dan wat er bij Feyenoord staat.

Dan kom je aan de voorhoede waar PSV op de flanken 4 spelers heeft die bij Feyenoord alle 4 in de basis zouden staan.

De enige die ik "beter" (lees in potentie) vind is Gimenez.

Bijlow vind ik al jaren ontzettend overrated, Benetiz is absoluut niet minder.

En dan hebben we het nog niet eens over de bank, waar PSV bijna een 2e elftal van kan maken wat mee zou doen om plek 1 t/m 5.

Nee, de PSV selectie is vele malen beter.

21 december 2023 om 09:35

Jij vindt Saibari beter dan Stengs of Timber? Dat vind ik dan weer vrij opmerkelijk. Goed, we kijken allebei door een gekleurde bril natuurlijk.

21 december 2023 om 09:40

Saibari is op dit moment een van de beste (eigenlijk sinds hij niet meer op de flank speelt maar op 8/10), dus ja, ik vind hem beter dan Stengs en Timber.
Stengs vind ik zelf heel erg matig, vond ik bij AZ al.
Laat af en toe leuke dingen zien maar springt er niet bovenuit.

Timber is goed maar zeker niet beter dan wat er op dit moment op het middenveld bij PSV staat.
Zou in ieder geval geen basis staan, maar dat is uiteraard mijn mening

21 december 2023 om 09:45

Kijk ff naar het rendement van Stengs. Geen psv middenvelder die er bij in de buurt komt.

Verdediging + keeper zijn voor Feyenoord.

Wieffer en stengs zijn beter, Timber en veerman zijn redelijk gelijkwaardig al vind ik Timber beter, dat laat die ook zien op hoger niveau (CL tegen Atletico, veerman tegen Arsenal hebben we allemaal gezien)

Buitenspelers voor PSV en spits voor Feyenoord.

Overall gezien heeft Feyenoord dus zeker een betere basiself, qua breedte wint psv het wel.

21 december 2023 om 09:50

Je zegt dat Stengs beter is ivm rendement maar daarna zeg je dat de verdediging van Feyenoord beter is terwijl PSV maar 6 tegengoals heeft.. (waarvan volgens mij ook nog 2 penalties.)

Spreekt elkaar een beetje tegen, maar goed

Wieffer is ontzettend overrated, en ik ben echt niet de enige die dat vind.
Ditzelfde kun je overigens ook van Veerman zeggen, al gooit hij er zo af en toe nog een splijtende pass uit.

Schouten en Saibari zijn op dit moment misschien wel de 2 beste middenvelders van de ED.. Laten het ook in de CL zien.

Spits qua individu is inderdaad Gimenez maar LdJ past veel beter bij Psv.

Daarnaast wordt er gesproken over een selectie, en die bestaat uit meer dan de basis 11. Dus ja, ookal worden we het niet eens over de basis 11... De selectie van PSV is gewoon veel sterker.

21 december 2023 om 10:09

In de goal en achterin vind ik Feyenoord op iedere positie sterker dan PSV. Op het middenveld vind ik Wieffer niet minder dan Schouten, vind ik Timber beter dan Veerman en op "10" is het redelijk gelijkwaardig waarbij Stengs diepere dallen heeft en Saibari nu vooral de man in vorm is.

In de punt van de aanval heb ik liever Gimenez. Alleen op de flanken heeft PSV 3 spelers die van een hoger niveau zijn dan de spelers van Feyenoord.

Feyenoord heeft achterin pech met de vele wisselingen (mede door de fitheid van Trauner) en dat is het team niet ten goede gekomen. Maar vooral je analyse over het middenveld is absurd. Dat je bijvoorbeeld een Til beter vindt dan Timber, gaat helemaal nergens over.

21 december 2023 om 10:25


Til en Timber zijn toch compleet andere spelers en op verschillende posities?
Zou Timber dan eerder vergelijken met Saibari, en ja, dan kies ik toch echt voor saibari.

Hier bedoel ik overigens niet mee dat Til beter is dan Timber, dat is hij niet.

Als je echt wil vergelijken met middenveld:
Timber - Veerman
Stengs - Saibari
Wieffer - Schouten

Enige discussiepositie is Veerman/timber. Die zijn redelijk gelijk aan elkaar

Ik vind het absurd dat jij Wieffer niet minder vind dan Schouten. Iedereen ziet dat Schouten beter is, is op dit moment misschien wel de beste middevelder van de Ed

De verdediging en goal vind ik ook echt wel meevallen.
Bijlow word de hemel in geprezen, maar om wat?
Benitez doet niets voor hem onder.

Hartman - Dest = Gelijkwaardig (in potentie is Hartman wel veel beter)
Hancko - Boscagli = Kies ik (op dit moment) voor Boscagli
Ramalho hoef ik niet over te beginnen, dat wint Trauner
Geertruida - Teze = Gelijkwaardig

Ik zie ook heel veel mensen spelers afrekenen op rendement, waarom wordt dit dan niet op de verdediging gedaan met tegengoals?

Veel mensen, en ik heb het gevoel dat jij dat ook hebt, zitten nog in de waan van de afgelopen jaren waarin spelers als Teze en Saibari niets konden, mede door de speelwijze die gehanteerd werd.

21 december 2023 om 10:47

Jeetje. Boscagli ook nog eens boven Hancko. Jij bent wel heel erg gekleurd hoor. Naar mijn mening kom je bij dit elftal als iedereen fit is: Bijlow; Teze, Geertruida, Hancko, Hartman; Schouten, Timber, Stengs; Bakayoko, Gimenez, Lozano/Lang. En dit is puur kijkend over wat een speler over langere periode heeft laten zien.

21 december 2023 om 10:54

Op dit moment kies ik Boscagli zeker over Hancko.
Het feit dat jij Geertruida als CV verkiest boven boscagli zegt ook genoeg denk ik. (ik neem aan dat je hem zo bedoeld in ieder geval)

En dan een middenveld kiezen met Timber en Stengs.. noem je mij gekleurd haha.

Het enige waar ik het mee eens ben is de aanval.

Maar goed, we hoeven het niet eens te worden.

Edit:
Wat is dat toch elke keer met die 10-15 lege regels bij het aanpassen van een bericht. Heel vervelend.

21 december 2023 om 11:54

@CityOfLight, lekker laten gaan dit. Op het moment dat stengs en timber beter zijn dan saibari en veerman, en zelfs Schouten een twijfel geval is ten opzichten van Wieffer, is het de moeite niet meer waard.

21 december 2023 om 12:01

Helemaal gelijk heb je eigenlijk.

Op een leuke wedstrijd vanavond en en nog betere 2e seizoenshelft (kan dit uberhaupt?!)

21 december 2023 om 13:10

Ja, ik vind Wieffer zeker niet onderdoen voor Schouten. Die jongen wordt zo enorm onderschat. Het is ook niet voor niets dat hij op lijstjes verschijnt van verschillende topclubs. En dat terwijl hij pas een jaar in de basis speelt bij Feyenoord.

Je zegt zelf dat Veerman en Timber een discussiepositie is, maar je vindt het vervolgens gek dat iemand Timber op het middenveld verkiest boven Veerman. Dan spreek je jezelf toch enorm tegen?

En je verkiest Boscagli boven Hancko. Man man man, hoe gekleurd wil je het hebben eigenlijk?

21 december 2023 om 13:21

Wieffer word enorm overschat, niet onderschat, schouten is 2 klasses beter.

Als ik door een gekleurde bril aan het kijken ben heb jij een regenboogbril op.

Boscagli boven Hancko is ook helemaal niet gek, kijkende naar de vorm waarin Boscagli het seizoen begonnen is...

Maargoed, wij gaan het niet eens worden en dat is niet erg.
Ik wens je prettige feestdagen toe en veel succes in de 2e seizoenshelft.

21 december 2023 om 13:53

Overschat nog wel. Met andere woorden, hij kan echt totaal niet voetballen?

Ach ja, een regenboogbril is ook gekleurd. Misschien zie ik alles dan wat kleurrijker in dan dat het is. Het feit is echter wel dat die van jou bestaat uit rood-witte banen, waardoor je enkel de PSV-ers goed ziet spelen. Alsof Hancko slecht is begonnen aan het seizoen. Heeft wellicht 1 of 2 mindere wedstrijden gespeeld.

21 december 2023 om 13:57

Dat zeg ik toch helemaal niet?

Er wordt gesproken over Wieffer alsof hij het voetbal heeft uitgevonden.
Het is een prima speler die uiteindelijk echt wel bij een goede club terecht kan komen maar op dit moment beter dan schouten? Echt niet.

En ik zeg ook helemaal niet dat Hancko slecht is begonnen, Boscagli gewoon net iets beter.

En je zegt het zelf al, hij heeft misschien 1 of 2 mindere wedstrijden gespeeld, heeft Boscagli dit seizoen nog niet gedaan

21 december 2023 om 16:29

Boscagli is niet beter. Jij vindt Boscagli beter.

21 december 2023 om 16:42

Boscagli in deze vorm is beter.

21 december 2023 om 07:31

Dit is toch gewoon reacties uitlokken of niet? Feyenoord is echt op iedere positie beter, heeft een bredere selectie en een betere coach. Kortom: onzin!

21 december 2023 om 07:36

5 uur geleden geplaatst, jij zal wel een hele goede stapavond gehad hebben.... Een andere mogelijkheid is dat je er gewoon geen kijk op hebt. Sorry, hoor maar het is echt nergens op gebaseerd

21 december 2023 om 07:38

Ik heb maar een screenshotje gemaakt van je comment. Als ik me een keer slecht voel omdat ik iets niet zo goed begrepen heb, dan kom ik terug naar je comment en bedenk ik me dat het altijd nog heel veel erger kan.

Spelers voor 15 miljoen kopen had ook voor Feyenoord gekund maar dan hadden ze meer dan alleen Kokcu en Pedersen moeten verkopen. Als je Geertruida voor 35 miljoen had kunnen verkopen dan had je een vleugelspeler en vervanger van beide meer dan 10 miljoen kunnen kopen. Dat is gewoon een keuze geweest. Vorig jaar had ik overigens de titelstrijd ook nog wel eens willen zien als PSV Gakpo en Madueke had behouden. Die moesten toen ook een keuze maken.

21 december 2023 om 08:09

Geertruida niet kopen was de keuze van Leipzig. Niet van Feyenoord.

21 december 2023 om 09:39

@FR010FRDAM
Als ik het goed gevolgd heb waren er een aantal biedingen en maakte Leipzig later in dit traject de keuze dat ze een linksbenige verdediger wilden.
Denk dat als Feyenoord ja op 30/35 miljoen had gezegd dat het wellicht wel doorgang had kunnen vinden.

21 december 2023 om 08:24

Daarnaast gaat het niet alleen om transferbedragen hè.

Salarisplafond is ook een stukken lager dan PSV en Ajax. Wat Slot ook zegt, het wordt sws moeilijk om iemand te vinden die direct basis staat.

Aan andere kant hebben we nog Paixao, Ivanusec Dilrosun en Sauer nog steeds. Nog voldoende keuzes.

21 december 2023 om 08:32

Het is al 100x uitgelegd: Feyenoord zou een transfersom van 15m wel kunnen betalen maar de salarissen die spelers met zo’n prijskaartje verlangen niet.

Veel outsiders denken dat het tegen de plinten klotst vanwege twee goede transferzomers, maar jullie beseffen totaal niet waar wij vandaan komen financieel gezien. Onze poen van het landskampioenschap in 2017 is geïnvesteerd in faciliteiten. Ter illustratie: Ajax had dit in de jaren ‘90 al gedaan.

Wij komen van decennia ellende, van wedstrijden tegen clubs als Young Boys waarin over twee wedstrijden het enige hoogtepunt een spandoek was met ‘Our Dick doesn’t like Young Boys’, van protesterende eencelligen die maar niet vooruitgang willen en in De Kuip willen blijven spelen, van spitsen als.. nja, you get the point.

Dat er dan mensen rondlopen die roepen dat we wel even 15m ertegenaan kunnen gooien terwijl wij twee decennia lang gewoon stil hebben gestaan.. echt.

21 december 2023 om 10:08

@Zanazanyan

Zo gek is mijn gedachte toch niet?
Als je voor meer geld verkoopt kun je ook voor meer geld kopen en/of het salaris omhoog gooien.
Natuurlijk moet Feyenoord een inhaalslag maken maar ze maken daarin bewuste (en in mijn ogen goede) keuzes. Het salaris van Lozano is het dubbele van de best verdienende Feyenoord speler dus die was onhaalbaar maar Lang verdiend hetzelfde als bijvoorbeeld Slot.

Daarnaast kan PSV ook niet er “wel even” 15 miljoen ertegenaan kunnen gooien. Vorig jaar deze tijd stonden ze er financieel heel anders voor mede door hun salaris-huishouding. Door 3 dikke uitgaande transfers hebben ze zichzelf ruimte verschaft en er voor gekozen om de huishouding aan te houden en het geld te investeren in nieuwe spelers.

21 december 2023 om 11:07

Maar daar raak je precies de kern waar het verschil zit en dat lijk je maar niet te beseffen. Het is niet zo simpel als ‘geef meer geld uit dan genereer je meer geld’. Dat is voor ons nog een paar jaar weg.

PSV verkoopt Sangare en Madueke voor 35m elk (transfersom Gakpo ging naar dichten begroting) en ze kunnen alles herinvesteren. Lang 15m, Lozano 15m, Schouten min 12m. Pepi min 9m. Straks Tilman en Dest voor gezamenlijk 25m. Da’s 76m alleen aan transfersommen (!) al, salaris daargelaten. Bij Feyenoord kan lang niet alles een op een geherinvesteerd worden. Zelfs een Veerman, waar wij al ver mee waren, werd door PSV voor onze neus weggekaapt om een lullig verschil van 500k. Dat is pas twee jaar geleden hè.. denk jij dat één kampioenschap dat verschil wegwerkt?

Je vergelijking met Slot loopt daarin ook mank daar Slot geen selectiespeler is en geen enkele speler de impact heeft op Feyenoord die Slot heeft. Je moet een behoorlijk flatgebouw voor je kanis hebben als zaakwaarnemer wil je dat als argument aandragen voor een salarisverhoging voor je cliënt.

Stel wij zouden een Lang halen (kan niet, maar om jouw verhaal te entertainen) en we bieden hem zo’n salaris. Denk je dat dit een eenmalige post is? Wat denk je dat dit doet met de overige selectieleden? Denk je dat hun zaakwaarnemers stil blijven?

Salarissen kun je niet over meerdere boekjaren afschrijven, transfersommen wel. Feyenoord werkt daarom met langlopende contracten, maar als je daarbij ook zulke salarissen zou uitdelen met onze financiële huishouding en één speler rendeert niet heb je een flink probleem. Dat is hoe we eind jaren ‘00 bijna failliet gingen toen we spelers als Gio en Makaay haalden, die hebben we toen heel lief aan moeten kijken of we aub het salaris over 10 jaar konden uitsmeren.

Feyenoord is nog zeker 5 jaar verwijderd van het financiële niveau van PSV en Ajax. En dan bedoel ik niet omzet, ik bedoel niet winst, ik bedoel niet boekhoudkundig, ik bedoel puur qua achterstand die wij hebben ivm schulden, transferrechten (we beheren niet 100% ownership van al onze spelers), achterlopende faciliteiten (horeca, business arrangements) en stadionplannen.

Man wij hebben Lingr zelfs via een boekhoudkundig trucje moeten overnemen (officieel huren) om hem aan de selectie toe te voegen en dat gaat om een transfersom van 4m en een salaris van een bankzitter, hou op met me.

21 december 2023 om 13:58

Maar Feyenoord herinvesteerd toch ook alle transferinkomsten? Ze verkopen voor 36 miljoen en kopen voor 36 miljoen. PSV verkoopt voor 50 miljoen en koopt voor 53 miljoen maar stond vorig seizoen tig miljoen in de plus. Het verschil is dan de salarishuishouding en je zegt zelf dat PSV ook een transfer nodig had om dat te kunnen blijven betalen. Wat dat betreft zit Feyenoord er beter bij dan PSV vorig jaar rond deze tijd, ze hebben een kwalitatief gelijkwaardige selectie maar een salarishuis dat 1/3 minder is. PSV begroot momenteel aanvallender en als het mis gaat hebben ze een groot probleem maar dat is wel een keuze die Feyenoord ook kan maken. Nogmaals ik zou exact hetzelfde doen als Feyenoord en vind dat ze goed beleid voeren maarhet doen alsof PSV financieel een grote voorsprong heeft is gewoon overdreven.Feyenoord had ook kunnen kiezen om met het binnengekomen geld de salarishuishouding omhoog te gooien. Of speculeren op CL inkomsten en/of verkopen komende seizoenen. Dat kan zodadelijk ook met de opbrengsten van Gimenez en Geertruida ook. Dan kun je en 2 of 3 spelers van 10+ miljoen kopen en het salarishuis de komende 5 jaar met 2 miljoen per jaar ophogen.Je hebt een beetje een toontje alsof ik heel gekke dingen zeg maar het is geen hogere wiskunde. Het is een kwestie van keuzes maken

21 december 2023 om 14:06

Een van de redenen dat wij kunnen herinvesteren is omdat al jaren de buitenspelers uit eigen jeugd bestaat, of omdat we voor enkele tonnen grote talenten aan ons verbinden. Deze ontpoppen zich tot grootverdieners en worden vervolgens met winst verkocht. Memphis, Locadia, Madueke, Bergwijn, Malen, Gakpo en nu bijv Bakayoko. Hierdoor kunnen spelers als Lang of Lozano natuurlijk makkelijker worden aangetrokken, ook in salarissen omdat het niet veel verschilt van de grootverdieners die vertrekken.

Het is dus ook gewoon beleid, wat Slot en Feyenoord zelf in eigen hand hebben. Spelers als Sauer, Milambo zouden dit seizoen makkelijk meer minuten kunnen maken. Daarnaast moet je soms ook gewoon cashen (Geertruida) om de volgende stap daarin te zetten. Sportief is dat zeker een verlies, maar als Geertruida bijv zijn contract nu niet verlengt, ga je nooit meer 30 miljoen krijgen. Dat is financieel gewoon zonde, juist omdat Feyenoord zo in de picture staat.

21 december 2023 om 14:55

@Scummy nee hoor, dat die som nu toevallig gelijk uitviel is niet omdat alles een op een geherinvesteerd is.

We hadden 1) een flink overschot van vorige transferzomer (70 om 35) en 2) een voorschot op de CL gelden (gegarandeerd was 30m, is op 42m uitgekomen). Dat betekent dat er een som van 77m over bleef die niet geherinvesteerd is, maar is gebruikt voor een potje op te bouwen, contractverlengingen, uitbreiden faciliteiten en ja, de VvF. Feyenoord loopt financieel gezien 5 jaar achter op PSV en Ajax, maar daar gaan jij en ik niet uitkomen zo te zien.

Verder nogal ironisch dat je me beticht van het hebben van ‘een toontje’ terwijl je hele betoog doordrenkt is met een sausje ‘duh?’.

@FCKorsou dat kan, maar we hebben het zelf ook niet zo slecht gedaan met jeugdtransfers. In de laatste 10 jaar met Kokcu, Malacia, Karsdorp, Kongolo, Vilhena en Clasie ruim 100m opgehaald. Daar komen straks Hartman, Geertruida, Bijlow en Timber nog bij.

Buitenkansjes doen we ook niet verkeerd. Aursnes, Sinisterra, Senesi, Wieffer - allemaal spelers die we voor een appel en een ei hebben gehaald en voor tientallen miljoenen weg zijn gegaan of gaan. Met andere woorden: ik ben helemaal zo ontevreden nog niet over het beleid sinds 2017. Sterker nog, ik ben er eindelijk blij mee als supporter hoe de club gerund wordt.

21 december 2023 om 15:39

Sorry maar ik zie de verschillen echt niet. PSV stond er vorig jaar ook niet goed voor, had ook een overschot van vorig seizoen, kon alleen uitgeven wat er binnen kwam en in het geval van Lozano zelfs pas handelen na de CL miljoenen. Als die CL-inkomsten er niet waren geweest had PSV zelfs een positief transfer resultaat nodig gehad om zwarte cijfers te draaien. Als Feyenoord Geertruida had verkocht hadden ze toch gewoon ruimte gehad om een speler van 12/15 miljoen aan te trekken en het salarishuis met een miljoen per jaar op te hogen de komende jaren? Als het financieel nu klopt en je krijgt 35 miljoen binnen, gebruikt 40% voor transfers, 30% voor salarishuishouding en doet 30% in een potje dan ben je toch nog steeds goed bezig? Nogmaals ik prefereer het Feyenoord beleid boven het PSV beleid maar het zijn wel keuzes die ze beide kunnen maken. Dan loop je nog steeds achter qua salarishuis maar dat lijkt me eigenlijk een goed iets als je een in mijn ogen gelijkwaardige selectie hebt.Over het toontje, je begint je eerste betoog met “het is al 100x uitgelegd” en eindigde met “…. Echt” en je tweede comment eindig je met “hou op met me”. Dat is geen sausje dat is bijna letterlijk zeggen dat ik niet oplet en een domme opmerking maak.

Die spelers die er na de winter niet zijn, zijn geen basisspelers, dus waar maakt iedereen zich nou druk om?

21 december 2023 om 07:41

Het zijn wel vaak de spelers die als eerste ingebracht worden. De staf ziet ze dus blijkbaar als spelers die dicht tegen de basiself zitten.

Wat een vermoeiende man is dit toch. Altijd maar doen alsof PSV zoveel meer te besteden heeft om je eigen matige prestaties goed praten. Feyenoord heeft sinds zijn komst netto meer geïnvesteerd dan PSV volgens mij.
Elke keer hetzelfde verhaal bij deze man.

21 december 2023 om 08:07

Dat zegt niks als je veel meer spelers moet doorselecteren....feit is dat psv Feyenoord al enkele malen heeft afgetroefd op de transfermarkt.

21 december 2023 om 09:08

Nou ja matige prestaties, de man doet het gewoon geweldig als je kijkt waar Feyenoord stond toen ie 2 jaar geleden kwam. En volgens mij hebben ze nu na 16 wedstrijden ook een punt meer dan na 16 wedstrijden vorig seizoen, alleen heb je te maken met een PSV dat bizar presteert. Dat maakt de prestaties van Feyenoord niet slecht. Europees had er meer ingezeten, dat klopt.

Verder denk ik, en dit is ff een trigger warming, dat mensen de individuele kwaliteiten van de Feyenoord-spelers ook niet te hoog moeten inschatten. Het zijn goede spelers maar ik denk oprecht dat Slot die spelers 20 tot 30 procent beter maakt door ze als geheel heel goed te laten samenwerken. De beste man is wat dat betreft wat mij betreft gewoon de beste trainer uit de Eredivisie (al is Bosz natuurlijk ook wel lekker bezig). Slot heeft alleen een beetje de pech dat zijn buitenspelers wat individuele klasse missen, en laat dat nou net het aspect zijn wat veel moeilijker te compenseren is door goed teamspel.

21 december 2023 om 09:17

@keizer.

Ben het wel redelijk met je eens.

Bij Feyenoord zit het grootste probleem echt in de buitenspelers.
Daar zit ook een heel groot verschil in als je het vergelijkt met Psv.
Wij hebben Lang, Lozano, Bakayoko en in mindere mate Vertessen (die dit seizoen al een paar keer flink belangrijk is geweest, en ook Tillman nog.

Als je dat vergelijkt met Paixau (ik weet niet hoe je zn naam schrijft) en een ivanusec, dan is dat natuurlijk veel minder (zowel in teamspel als indivudueel)

21 december 2023 om 12:03

Ivanusec was tegen Celtic en Heracles weer uitstekend en in z'n eerste paar potjes ook. Die kan je daar niet echt onder scharen vind ik. Die zou ik echt niet inruilen voor Vertessen hoor.

21 december 2023 om 12:51

En vertessen doet het goed in de minuten die hij krijgt.
Schiet er ook een binnen tegen Arsenal en een mega belangrijke assist tegen Sevilla..

21 december 2023 om 09:48

Haha Slot matige prestaties, ja man, supermatig, ik verlang zo terug naar 4-0 verliezen van Trencin in de 17e voorronde van de Conference League.

21 december 2023 om 11:44

Jij ook al?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren