Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Arnaut Danjuma ziet droom over topcompetitie wellicht snel uitkomen’

Laatste update:

Arnaut Danjuma heeft wellicht zijn laatste wedstrijd voor Bournemouth gespeeld. The Cherries slaagden er afgelopen seizoen niet in om terug te keren in de Premier League, waardoor enkele grote namen uit de selectie lijken te vertrekken. Danjuma wordt door de Daily Mail al genoemd als mogelijke aanwinst van Leicester City, VfL Wolfsburg en Olympique Lyon.

Danjuma maakte afgelopen seizoen veel indruk bij Bournemouth in de Championship, met 17 doelpunten en 8 assists in 37 competitiewedstrijden als eindresultaat. De vleugelaanvaller was in beide duels met Brentford in de halve finale van de play-offs om promotie trefzeker. Het was desondanks niet voldoende om Bournemouth naar de finale op Wembley te loodsen. Danjuma werd in de Engelse media vorige maand ook al in verband gebracht met Southampton en West Ham United.

‘Natuurlijk wilde ik graag mee naar het EK, maar meer dan dit kon ik niet doen’

Voetbalzone sprak uitgebreid met Arnaut Danjuma over onder meer het Nederlands elftal.Lees artikel

Brendan Rodgers, manager van Leicester, zou Danjuma zien als de ideale vervanger van de bij AS Roma teruggekeerde Cengiz Ünder. De Fa Cup-winnaar moet dan wel een goed bod neerleggen bij Bournemouth, daar Danjuma tot medio 2024 vastligt in het Vitality Stadium. De buitenspeler wordt in de Engelse media qua statistieken vergeleken met Emiliano Buendía. De vleugelaanvaller had met vijftien doelpunten en zeventien assists een groot aandeel in de promotie van Norwich City. Buendía kan inmiddels rekenen op belangstelling van Arsenal en Aston Villa.

Danjuma zei onlangs in een uitgebreid interview met Voetbalzone dat hij hoopt volgend seizoen 'in één van de vijf topcompetities van de wereld te kunnen spelen'. Ajax, dat in februari door Voetbal International naar voren werd geschoven, leek geen optie te zijn. “Er is wel hier en daar contact geweest, maar daar is verder niks mee gebeurd. Ik wilde niet halverwege het seizoen vertrekken. Bournemouth had een traject uitgestippeld, ik zat goed en ik wil graag de club terugbrengen naar de Premier League. De timing was niet ideaal, dus dat hielp een beetje mee om bij Bournemouth te blijven. Maar ik zal nooit uitsluiten dat het altijd een keer kan gebeuren. Ajax is wereldwijd een instituut. Als ik ooit terugkeer naar de Eredivisie, moet dat wel voor een van de grotere clubs zijn. Ik zou nooit terugkomen voor een club in de middenmoot”, aldus Danjuma.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

17 goals en 8 assists in de Championship, pff dan heb je wel echt talent aangezien hij 3 jaar terug nog speler was van Nec. Danjuma zou ik het liefst in de PL willen zien ontwikkelen als het zo goed met hem gaat in Engeland. Wolfsburg en OL zijn natuurlijk ook hele mooie clubs, maar een ontwikkeling bij een PL club zou nog mooier zijn, gewoon lekker in Engeland blijven. Als hij naar Leicester gaat dan word hij gewoon de opvolger van Demarai Gray die naar Leverkusen al vertrokken is en de stand-in van Barnes.

6 juni 2021 om 11:24

Ja, inderdaad. 37 wedstrijden gespeeld. De Championship is ook de laatste jaren een opleidingsinstituut voor de Premier League geworden. Niveau is uitstekend voor een jonge speler om zich daar te ontwikkelen.

6 juni 2021 om 11:48

Niveau is sowieso uitstekend voor spelers om te ontwikkelen. Ga regelmatig wedstrijden bezoeken in de championship (toen het nog kon natuurlijk). Buiten Ajax, PSV en minder mate AZ en Feyenoord zijn de clubs beter dan de clubs in de eredivisie, wat geen schande is vergeleken met de budgetten natuurlijk. Het is jammer dat de wedstrijden zo weinig worden uitgezonden in Nederland. Ik heb me namelijk regelmatig vermaakt met de intensiteit tijdens een wedstrijd.

6 juni 2021 om 12:29

Ik zou persoonlijk liever bij Olympique Lyon spelen dan bij Leicester City. Maar dat is mijn mening, Hij doet het inderdaad heel goed en ik ben benieuwd waar die naar toe gaat. Er zullen vast wel Premier League teams zijn die hem in de gaten houden.

6 juni 2021 om 12:35

Leicester City is een club die een hele mooie ontwikkeling ondergaat en zich vast wil maken aan de top van de PL. Bij OL heb je nog te maken Toko-Ekambi die vorig seizoen 14 goals en 7 assists had gemaakt als buitenspeler, ik heb liever dat Danjuma dan speelt in de PL dan in de Ligue 1.

6 juni 2021 om 14:36

Er is een kans dat Toko vertrekt deze zomer. Is interesse van Al-Sadd.

Zou een prachtige stap zijn voor Danjuma, want heeft echt een heel sterk seizoen achter de rug.

Zat net even naar zijn statistieken te kijken van het afgelopen seizoen: alle competities bij elkaar 37 wedstrijden, 17 goals en 8 assists waarvan 33 wedstrijden, 15 goals en 7 assists in de Championship en ik weet dat je in de Championship altijd heel veel wedstrijden speelt, maar ik denk dat de statistieken van Danjuma nog beter konden zijn als hij niet geblesseerd zou zijn.

Want hij is tussen eind november tot en met halverwege januari geblesseerd geweest en in die tijd heeft hij 12 wedstrijden (11 competitiewedstrijden, 1 bekerwedstrijd) gemist en ik denk dat als hij die wedstrijden er gewoon bij was dat hij dan richting de 25 à 30 goals zou gaan en richting de 15 assists en dat zijn voor een vleugelaanvaller echt bizar goede cijfers, ook in de Championship wat toch bekend staat om een hele zware competitie.

Zou persoonlijk Leicester City een prachtige overstap voor hem vinden. Hebben de afgelopen jaren wel laten zien dat ze raad weten met spelers als Danjuma, maar ook Wolfsburg en Lyon (misschien als vervanger van Depay) lijken mij prachtige clubs.

Maar zou zelf een lichte voorkeur voor Leicester hebben.

PL en championship is wel een aardig verschil in niveau. Toen hij nog met Bournemouth in de PL speelde bakte hij er niet veel van. Natuurlijk was dat ook pas zijn eerste periode buiten competities van het niveau Nederland/belgie, maar toch. Lyon lijkt mij een betere stap dan Leicester. De verwachtingen bij Leicester zijn nu wel wat hoger dan pakweg 5 jaar geleden. Bij Lyon speel je in een competitie beter dan de championship, maar wat vergeeflijker dan de PL, bij een mooie club met veel talent en die ook doorgaans Europees speelt.

6 juni 2021 om 11:20

Valt wel mee toch qua niveauverschil? Als je een topspeler bent in de Championship, dan zou je in principe wel meekunnen in de Premier League (op Dwight Gayle en heel Fulham na): Watkins, Bowen, Benrahma, Cash, heel Leeds, Eze, Matheus Pereira (weliswaar gedegradeerd, maar toch een goed seizoen gedraaid met wba), etc. hebben allemaal een prima seizoen gekend in de Premier League nadat ze van de Championship kwamen.

6 juni 2021 om 11:50

Wat is niveau verschil? Ik bedoel er zijn ook spelers vanuit Ajax/PSV na de PL gegaan die te kort kwamen. Zo zijn er voor allerlei competities voorbeelden te vinden van goede en slechte voorbeelden.

6 juni 2021 om 13:31

Als je kijkt naar het afgelopen 3 jaar, dan zie je weinig spelers die zijn gefaald vanuit een Championship club naar een middenmoter Premier League. Naast die namen die ik noemde, kan ik nog (sub)toppers Maddison, Mount (na die uitleenbeurt aan Derby heeft hij toch zijn plek te securen), Reece James (verhuurd aan Wigan, en het seizoen erop basisspeler onder Frank), Abraham (verhuurd aan Villa, en werd basisspeler onder Frank, en kan in principe nog steeds het niveau aan, want qua conversion rate aan goals is die nog steeds van Premier League niveau), etc. Ik zie meer succesverhalen/basisspelers vanuit de Championship naar de Premier League komen, tov de topspelers die vanuit de Eredivisie naar de Premier League zijn gegaan. Propper die opeens zijn basisplaats kwijt, Angelino is te licht bevonden, Van de Beek heeft 4000 minuten "gespeeld", Klaassen is te licht bevonden en kon de concurrentiestrijd niet winnen, Janssen dacht effe van kane te winnen, Ziyech die nog kwakkelt qua vorm, Bergwijn die zweeft tussen bank en basis, Locadia die te licht was bevonden, Riedewald die nu ietsjes meer zijn draai heeft gevonden, maar ook echt 3 jaar nodig had, etc. Het is echt niet vanzelfsprekend meer dat je een succesverhaal wordt als je hebt gepresteerd in de Eredivisie, en dan naar de Premier League gaat. Een overstap eerst naar de Italiaanse, Franse, en Duitse lijkt mij beter als je nu vanuit de Eredivisie komt.

6 juni 2021 om 11:28

Je ziet steeds vaker spelers vanuit de Championship een succesvolle stap maken naar de Bpl. Zowel het niveau als de snelheid is vrij goed daar.

Een topclub als Chelsea, ja, dat is te hoog gegrepen, maar de meeste clubs uit de middenmoot moeten prima te doen zijn.

6 juni 2021 om 11:29

Wat versta jij onder er niks van bakken in de PL? Hij had een blessure opgelopen waardoor hij 23 wedstrijden aan de kant stond, dan is het niet zo dat je er niets van bakt of kunnen we al een stempel op je drukken als je tot oktober hebt gespeeld? Maar onze logica's kunnen verschillen natuurlijk.

Goed seizoen gedraaid, zou een mooie beloning zijn. Voor het Nederlands elftal zou een stap omhoog ook fijn zijn. Wellicht dat hij zich verder kan ontwikkelen en hebben we er een goede vleugelspeler bij.

Zou hij al te duur zijn voor Ajax ? Aangezien die vaak op zoek zijn naar goeie Nederlandse spelers

6 juni 2021 om 14:25

Hij zal niet te duur zijn voor Ajax, maar het zal wel weer tot een discussie komen, zie de transfersom voor Haller (22,5 miljoen). Ik denk dat hij tussen de 20 en 30 miljoen moet kosten, en dat zal ik als Ajax zijnde niet willen. Denk dat Sulemana een "goedkopere" alternatief is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren