Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arjen Robben vernietigend: ‘Ik vind het ook niet kunnen in de Eredivisie’

Laatste update:

Arjen Robben speelde zondagmiddag als invaller dertig minuten mee in het duel tussen FC Groningen en Sparta Rotterdam (1-2). Het is echter nog de vraag of de 37-jarige vleugelaanvaller volgende week tegen FC Emmen in actie zal komen voor de formatie van trainer Danny Buijs. FC Emmen speelt zijn thuiswedstrijden aan De Oude Meerdijk op kunstgras en Robben is niet bepaald een fan van die ondergrond.

“In het begin van het seizoen besloten we om wedstrijden op kunstgras over te slaan. Maar ik zeg nu nog niet dat we het honderd procent zeker niet doen. Misschien ben ik er toch bij”, zo laat Robben optekenen door het Algemeen Dagblad. De vleugelaanvaller laat zijn keuze afhangen van de trainingsweek van FC Groningen. Als er besloten wordt om aanloop naar het duel met FC Emmen op kunstgras te trainen, laat Robben de wedstrijd van volgende week vermoedelijk aan zich voorbij gaan.

“Mijn voorkeur gaat uit naar trainen op gras. Drie dagen later spelen we alweer thuis tegen AZ. Anders moet je steeds schakelen tussen de verschillende ondergronden”, geeft Robben te kennen. Hij is niet bepaald een fan van kunstgras. “Ik heb er sowieso een hekel aan. Ik vind het ook niet kunnen in de Eredivisie, laat dat duidelijk zijn. Het kan niet zo zijn dat drie clubs op kunstgras spelen. Dit hoort niet. Voetballen doe je op gras. Punt.”

Robben speelde zondagmiddag zijn vierde wedstrijd van dit seizoen. Na in het begin van het seizoen in actie te zijn gekomen tegen PSV en FC Utrecht, stond de vleugelaanvaller maanden aan de kant met kuitproblemen. Er werd aanvankelijk geprobeerd om hem tijdig fit te krijgen voor de uitwedstrijd tegen PSV van vorige week, maar zijn herstel verliep voorspoedig en daardoor kon hij twee weken eerder tegen sc Heerenveen al minuten maken. Mede daardoor moest Robben het bezoek aan Eindhoven aan zich voorbij laten gaan, maar tegen Sparta speelde hij uiteindelijk dertig minuten mee.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De Eredivisie is ook één van de weinige competities in Europa waar kunstgras word geaccepteerd. Moet je is in Engeland, Duitsland of Spanje proberen. Daar wordt meteen korte metten mee gemaakt.

2 mei 2021 om 19:19

Het is echt vreselijke troep. Knieschijven vliegen in de ronde en de bal stuitert voor geen meter. Heel Nederland bestaat uit weilanden maar we kunnen geen grasmat in voetbalstadions onderhouden. Hoop van harte dat Emmen eruit vliegt

2 mei 2021 om 20:44

Als dat de kosten waren, dan had iedereen gras. Het probleem is de verwarming onder het veld en andere maatregelen die je moet treffen om onder veel omstandigheden een goede grasmat te hebben. Als je dat bij elkaar opgeteld, dan is kunstgras al snel goedkoper.

Kunstgras moet echt worden afgeschaft in de topcompetities. Het is een vorm van competitievervalsing als je het mij vraagt.

Als het goed is gaat Emmen binnen enkele jaren over naar een normale grasmat als dat nieuwe stadion er komt. Zelfde verhaal met Cambuur. En Sparta wil ook van dat kunstgras af. Blijft alleen Heracles over, maar die stappen er toch niet vanaf vanwege hun sponsor.

2 mei 2021 om 19:29

Heeft Emmen al eerder gezegd, toch halen ze liever dure niet eu spelers. Moet gewoon duidelijk standpunt komen dat over twee jaar natuurgras verplicht is voor eredivisie voetbal.

3 mei 2021 om 02:08

Volgens mij was dat de insteek bij Emmen, en toen kwam er een onderbroken seizoen + coronapandemie. Ik vind niet dat je ze het kwalijk kan nemen dat ze het afgelopen jaar niet deden. Dit jaar zou het misschien kunnen.

3 mei 2021 om 11:48

Maar dan wel buitenlandse spelers halen, daar is wel geld voor. Ik vind dat die plastic zooi zsm uit de stadions moet, en als je geen gras kan onderhouden, dan ben je ook niet profclubwaardig.

4 mei 2021 om 09:45

Dat was al voor de Corona kwam aanwaaien. Ik vind de revival van Emmen heel knap, maar ook jammer. Had ze wel een ticket terug naar de eerste divisie gegund.

2 mei 2021 om 20:08

Dan doen we die degraderen

3 mei 2021 om 07:56

Klopt, probleem is Cambuur wil wel, alleen doordat ze binnen een paar jaar in een nieuw stadion zitten (zonder kunstgras) is het simpelweg weg gegooit geld om nu nog eens velderwarming aan te leggen, wat een vereiste is voor natuurgras in de eredivisie.

Eens! Misschien moet iemand bij de knvb 100x de blessure van blind afspelen... je best voetballende verdediger mist hierdoor het ek misschien.

als het tussen je oren niet goed zit, moet je niet spelen.

Ongelooflijk dat er in een van de rijkste landen ter wereld voetbal word gespeeld op kunst gras.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren