Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Argentijns wereldkampioen definitief jaren geschorst wegens dopinggebruik

Laatste update:

Alejandro ‘Papu’ Gómez is definitief voor twee jaar geschorst vanwege een positieve dopingtest. De Argentijnse wereldkampioen werd in oktober van 2023 al geschorst en ging vervolgens in beroep. Dat beroep is nu afgewezen en de schorsing blijft dus staan.

Het verboden middel werd al in november 2022 aangetroffen, toen de 35-jarige Argentijn nog onder contract stond bij Sevilla. Er werd toen tijdens een training van Sevilla een onverwachte dopingtest gedaan. Daar werd bij Gómez een verboden middel gevonden.

Naar eigen zeggen had hij in de dagen daarvoor een slechte nacht gehad, waardoor hij een siroopje van een van zijn kinderen had ingenomen.

Dat had hij moeten overleggen met de dokters van de club, maar dat deed hij niet. Dat komt hem duur te staan. Gómez tekende overigens in september nog wel transfervrij een contract bij het Italiaanse Monza, waar hij twee duels voor speelde.

Vlak na zijn dopingtest nam Gómez met Argentinië nog deel aan het gewonnen WK in Qatar. Tegen Saudi-Arabië (1-2 nederlaag) en Australië (2-1 zege) kwam hij ook in actie.

Gómez en Sevilla, waar hij tot afgelopen zomer onder contract stond, zijn inmiddels al enkele maanden op de hoogte van de positieve dopingtest. Deze zomer mocht hij op zoek naar een nieuwe club, maar dat bleek lastig. Weinig clubs wilden het risico aangaan, wetende dat de buitenspeler nog een straf zou kunnen krijgen.

Uiteindelijk besloten Sevilla en Gómez om zijn contract, dat nog tot medio 2024 doorliep, te ontbinden. Vervolgens vond de zeventienvoudig international eind september dus een nieuwe club: Monza.

Het is goed mogelijk dat zijn carrière ten einde is gekomen. Gómez is nu 36 jaar en tegen de tijd dat de schorsing voorbij is, is hij 38 jaar oud.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een onderschatte voetballer was hij zeg, je kan hem wel in dezelfde catogerie als Guilly en Zola scharen.

8 maart 2024 om 19:39

Zola was niet echt onderschat. Die kreeg wel veel erkenning en wordt nog steeds een chelsea legend genoemd. Giuly is inderdaad een onderschatte speler met een grote carriere.

8 maart 2024 om 19:52

🤣🤣🤣
Zola was echt goed en Papu wel eens zien spelen bij Atalanta en Sevilla?

Argentinië is dus wereldkampioen geworden met een speler die doping gebruikte. Is het zeker dat hij de enige was? Er waren er verschillende die een complete waas voor de ogen hadden gedurende de wedstrijd tegen Nederland.

8 maart 2024 om 18:57

Haha jij denkt dat prestatiebevorderende middelen hetzelfde effect hebben als amfetamines oid?

8 maart 2024 om 19:06

Zie je wel! Dan was m’n opmerking over dat je thuis bent in de verdovende middelingen toch niet geheel misplaatst! Grappieeee

8 maart 2024 om 21:35

Als je een opkikkertje nodig hebt weet je me te vinden.

8 maart 2024 om 23:05

Met hoe barca nu speelt…weet je te vinden.

Gelukkig door die goal van lamine voor het weekend voorzien.

8 maart 2024 om 19:04

Ja, Weghorst zag er inderdaad als een razende stier uit die wedstrijd.

8 maart 2024 om 19:17

Ja maar het WK is omgekocht!!!!!!!!

8 maart 2024 om 20:10

Zo doet Weghorst ook na een kamilletheetje

8 maart 2024 om 19:22

Is toch niet te geloven dit !!!!

8 maart 2024 om 21:17

Jongens, het WK2022 is 'gekocht' door Qatar. Er zijn meerdere hoge pieten omgekocht. Dit ""complot"" is nu ook bevestigd. Is het nou zo onwaarschijnlijk dat er misschien nog meer fouten zijn geweest of mensen zijn omgekocht, scheidsrechters of dopingtesters, of wie dan ook?

Sterker nog, toen bekend werd gemaakt dat Saudi-Arabië een WK mag organiseren, zat hier 90% te zeggen dat dit ook omgekocht is. Terwijl daar in principe (nu nog) geen bewijs van is ...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren