Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Argentijnen emotioneel: ‘Geboren om te lijden, maar dit vergeet ik nooit’

Laatste update:

Na afloop van de gewonnen WK-finale tegen Frankrijk kon Lionel Scaloni zijn geluk niet op. De bondscoach van Argentinië zag zijn ploeg een zeker lijkende overwinning in reguliere speeltijd weggeven, door twee treffers in korte tijd van Kylian Mbappé. In de verlenging wisten Lionel Messi en Mbappé eenmaal te scoren, waardoor de wedstrijd in 3-3 eindigde. De strafschoppen werden vervolgens beter genomen door la Albiceleste, waardoor de derde Argentijnse wereldtitel een feit is.

Scaloni kon na afloop zijn emoties maar moeilijk bedwingen. "Ik ben zó trots. Ik ben vandaag bevrijd. Dit team maakt me trots. Deze titel is van hen. Dit is een historisch moment. Ik wil tegen alle Argentijnen zeggen dat ze hiervan moeten genieten." In de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires barstte het feest los na de winnende strafschop van Gonzalo Montiel. Scaloni gaf aan dat hij hoopt dat zijn ouders, die niet in Qatar aanwezig waren, hebben meegekregen wat hij met zijn ploeg gepresteerd heeft. "Ik denk dat mijn vader en moeder dit hebben gezien en dat ze weten hoeveel impact ze op me hebben gehad. Ze hebben me altijd vooruit geduwd."

Doelman Emiliano Martínez groeide uit tot strafschoppenheld, nadat hij die rol ook al vertolkte in de kwartfinale tegen Nederland. Alle Argentijnse strafschoppen tegen Frankrijk waren raak, terwijl Kingsley Coman en Aurélien Tchouaméni misten. "Ik kom uit een klein en bescheiden dorp" vertelde de emotionele Martínez. "Op jonge leeftijd ging ik al naar Engeland. Ik draag dit op aan mijn familie." De dertigjarige doelman, die in de laatste minuut van de verlenging tevens een cruciale redding in huis had op een schot van Randal Kolo Muani, werd door zijn heldenrollen dit toernooi verkozen tot Beste Keeper van het WK.

Ook Rodrigo De Paul, die in de verlenging werd afgelost door Leandro Paredes, kon zijn geluk niet op. "We zijn geboren om te lijden en dat zullen we ons hele leven doen. Maar dit ga ik nooit meer vergeten. We zijn de terechte winnaar van het WK. We moesten de regerend wereldkampioen verslaan en dat hebben we gedaan." Voormalig Ajacied Nicolás Tagliafico, die bijna de gehele wedstrijd vol maakte, stelt dat Argentinië wist hoe het om moest gaan met de tegenslagen gedurende de wedstrijd. "Ik draag deze prijs op aan alle Argentijnen en iedereen die ons steunde."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat die Argentijnen hebben laten zien is hoe belangrijk de teamgeest/spirit is. Op nagenoeg elke positie hadden de Fransen een kwalitatief betere speler, maar toch lukte het ze bijna niet om de Argentijnen de wil op te leggen.

Ik vond ze verschrikkelijk onsympathiek, maar je moet het ze nageven dat ze ervoor gevochten hebben. Ik zie Oranje dit jammer genoeg nooit doen, is ook een cultuur dingetje, maar het laat wel zien dat je niet op voorhand kansloos ben op zon toernooi wanneer je niet per se de sterkste selectie hebt.

18 december 2022 om 21:40

Achteraf gezien heeft van Gaal toch wel gelijk gekregen vind ik, het beste “team” zal overwinnen en niet de ploeg met de meeste kwaliteit.
Ondanks dat hij ervan overtuigd was dat dit het Nederlands elftal kon zijn, met de nadruk op kon. Lieten zowel Marokko als Argentinië zien dat hechtheid van een elftal voor wonderen zorgt want beide landen vond ik op voorhand geen écht favoriet voor eindwinst.

18 december 2022 om 22:17

Dan heeft die faalhaas toch nog ergens gelijk n gekregen dit WK ...

18 december 2022 om 23:26

Argentinië was toch wel de grote topfavoriet hoor. Zowel bij de gokkantoren als bij de analisten. Zeker nadat ze de Copa hebben gewonnen. Snap niet waarom jij ze geen echte favoriet noemde. Misschien omdat de meeste spelers niet bij de grote topclubs spelen maar.

Ze waren sindsdien 36 wedstrijden ongeslagen. Ze pakten net niet het record af van Italië toen ze verloren van de Saudi's.

18 december 2022 om 21:40



Vond ze ook leuk spelen niet zoals Frankrijk wk winnen met ultra verdedigend voetbal, dat wilden ze weer flikken op die manier. tot de 80 ste minuut ha dik het gevoel het word eerder 3-0 dan 2-1

18 december 2022 om 22:53

Je hebt Argentinië weinig zien spelen lees ik, die hadden totaal geen moeite om achterover te leunen en anti-voetbal te spelen met (te) harde overtredingen, zuigen, zaniken en tijdrekken.

18 december 2022 om 21:51

Heel veel mensen vergeten ook even dat ze twee keer een 2-0 voorsprong weggaven en toch nog de wedstrijd wonnen, dan moet je mentaal echt sterk zijn.

18 december 2022 om 22:11

Deels dat, maar ook dat 'spelen om niet te verliezen' het hedendaagse voetbal kapot maakt. Het werkt bij ploegen die afhankelijk zijn van 1 speler of die simpelweg zwak zijn in 2 van de 3 linies, maar het is duidelijk dat 'spelen om te winnen' de formule is, vooral als je het gewend bent of het materiaal ervoor hebt. Ieder land met ook maar een beetje kwaliteit had dit WK kunnen winnen. Het verbaast me eigenlijk dat Marokko de enige ploeg is die verrast heeft na de poule.

18 december 2022 om 22:40

Toch ben ik blij dat wij zijn zoals we zijn. Argentinië kent een hoop meer problemen als wij. Dat zij er dan op deze onsympathieke manier vandoor gaan met de beker gefeliciteerd! Wij zullen hem ook wel een keer pakken, de vraag is alleen of jij en ik dat nog meemaken.

18 december 2022 om 23:14

Geboren om te lijden. Ik dacht dat katholieken juist van het genot en genieten zijn. Of zijn ze nu opeens protestanten geworden.

Verdiend! Het is ongelofelijk wat voor economische crisis Argentiniã« nu mee te maken heeft. Mensen hebben hun auto's verkocht en geld geleend bij de banken om Argentiniã« te supporten gedurende dit wk. Niet dat dit een voorbeeld is voor anderen, maar die mensen leven echt voor zo'n evenement.



18 december 2022 om 21:41

Niet heel gek dan dat het land zo economisch aan de grond zit.

18 december 2022 om 21:49

Lol.. jezelf in de schuld steken en kiezen voor de benenwagen voor een spelletje.. dan ben je niet goed bij je paasei. Uiteindelijk is het tijdelijk genot en gaan de miljonairs over tot de orde van de dag..

18 december 2022 om 22:27

Argentinië heeft een abonnement bij het IMF. Eens in de zoveel jaar failliet en weer lenen tot het weer failliet gaat enzovoort enzovoort.
Ze kunnen in ieder geval nu even feest vieren.

18 december 2022 om 22:35

Hahahahaha
Moest wel lachen om je reactie.

19 december 2022 om 07:24

Dit land is een land waar corruptie alom aanwezig is. Vandaar dat de fifa zo gesteld was op ze dit wk. Grote prestatie maar kleine persoonlijkheden.

De overheersende gevoelens na afloop van het WK zijn voor mij:
1. Messi bekroont zijn geweldige carrière, hoort bij de beste spelers en is wellicht de beste ooit. Al is Ronaldinho qua vermaak mijn persoonlijke all-time favoriet, waar ik altijd een lach van op mijn gezicht krijg als ik beelden van hem zie.
2. Mbappe is nu al een grootheid en neemt het stokje van Messi en Ronaldo over voor de komende tien jaren.
3. Argentinië heeft 5 strafschoppen gekregen, waarvan ik meerdere behoorlijk discutabel vond (nee, geloof niet in een complot.

18 december 2022 om 21:45

Welke penalty had niet gegeven moeten worden?

18 december 2022 om 21:50

Tegen Polen, tegen Nederland en vandaag.

18 december 2022 om 21:53

Tegen Nederland en vandaag waren wel penalty’s, 100%. Die tegen Polen kan ik inkomen.

18 december 2022 om 21:59

Die van vandaag was echt geen penalty waard. Veel te licht naar mijn mening.

18 december 2022 om 21:59

Laat ik het zo zeggen. Ik was blij dat die Pool in de verlenging nog een penalty gaf voor die handsbal van Montiel. Had hij die niet gegeven, dan had ik maar zo in een complot kunnen gaan geloven

18 december 2022 om 22:02

Polen had niet gehoeven van mij ook, maar die andere duidelijk penalty. Analisten bbc sporza vonden ook. Dembele raakte hem aan en daardoor kwam zijn voet tegen kuit aan.

18 december 2022 om 22:04

En ook steeds geen var die kijkt bij penalty’s van Argentinië. Die tegen Nederland was niet eens goed te zien of er iets gebeurde binnen of buiten de 16. Desalniettemin heeft Argentinië vandaag terecht gewonnen. Die speelde met inzet alsof ze een finale speelde, de Fransen speelde alsof ze een oefenwedstrijd om de Qatar cup speelde.

18 december 2022 om 23:00

De analisten bij sporza vonden het allemaal geen pen, op ene na, wat lul je?

18 december 2022 om 23:55

Die van 22u he, ach als jij dat vind moet je zelf weten

18 december 2022 om 21:51

Dat punt over Ronaldinho snap ik nooit zo goed. Kijk mijn avatar. Ronaldinho was echt een fenomeen, maar je zegt dat je een lach op je gezicht krijgt als je beelden van hem ziet, en dat ben ik met je eens, maar kijk even wat random beelden van Messi.. Daar krijg ik een glimlach van de joker van.

18 december 2022 om 21:57

@Vatros, de stijl van Ronaldinho is in mijn beleving ongeëvenaard. Hij was aan de bal zo uitermate sierlijk. Ieder mag natuurlijk zijn voorkeuren hebben, maar ik zoek zelden beelden van Messi op. Zidane, de oude Ronaldo, Kaka, Ronaldinho, dat doet het voor mij. Maar dat kan ook aan mijn leeftijd liggen

18 december 2022 om 22:54

Dat heeft ook met nostalgie te maken. Messi voetbalt nog steeds, waar die andere gasten al jaren gestopt zijn

Toen ik zag hoe de Argentijnen hun volkslied zongen ten opzichte van de Fransen was al duidelijk wie er ging winnen vandaag..

Geweldig gedaan door Scaloni. Tactisch zeer sterk geweest. Durfde te wisselen en tactische keuzes te maken. Chapeau.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren