Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bondscoach Argentinië overweegt opvallend besluit: ‘Moeilijk om door te gaan’

Laatste update:

Lionel Scaloni heeft voor gefronste wenkbrauwen gezorgd op een persconferentie van de Argentijnse voetbalbond. De bondscoach van het Zuid-Amerikaanse land liet weten te overwegen zijn huidige functie te verlaten. Scaloni won met Argentinië eerder een WK-titel en de Copa América.

"Deze spelers hebben mij en mijn staf heel veel gegeven, maar ik moet nadenken over wat ik ga doen", zei de trainer tegenover de pers na afloop van het gewonnen duel met Brazilië (0-1). "Het is moeilijk om door te blijven gaan, ook met blijven winnen."

"Dit is geen afscheid", verzekerde Scaloni, "maar ik wil nadenken over wat ik ga doen, omdat de lat erg hoog ligt en het moeilijk is om door te gaan. Ik zal het ook bespreken met de bondsvoorzitter en de spelers. Dit nationale team heeft een coach nodig die alle mogelijke energie heeft."

Spelers van het Argentijnse elftal waren verrast door de uitspraken van hun coach. Nicolás Otamendi, matchwinner tegen de Brazilianen, reageerde als een van de eersten. "Dit is iets waarover we intern met elkaar moeten praten. We hebben het er nog niet over kunnen hebben in de kleedkamer, omdat sommige spelers behandeld werden of bij de dopingcontrole waren."

Cristian Romero, basisklant en een van de beste spelers op het veld tegen Brazilië, hoopt dat Scaloni aanblijft. "Dat hopen we allemaal. Wat er precies in de trainer omgaat weten wij niet. We gaan er alles aan doen om hem te overtuigen om te blijven. De bondscoach is heel belangrijk voor ons."

De voorstopper van Tottenham Hotspur sprak ook meteen zijn verwachtingen uit. "We hebben een Copa América in het verschiet. Ik denk dat de coach er dan nog is." Ook Leandro Paredes en Alexis Mac Allister spraken uit dat ze de coach liever niet zien vertrekken.

Argentinië won 48 van de 66 interlands die het land onder leiding van Scaloni speelde. Met hem aan het roer wonnen Messi en co. de Copa América in 2021 en de wereldtitel in 2022.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Snap het wel.. nu kan het alleen omlaag gaan en dan kan je beter mee stoppen wanneer je 3 prijzen achter elkaar hebt gepakt.

Ik snap het wel. Buiten de Copa is er geen uitdaging meer

Ik snap wel dat hij enorm twijfelt, nu hij het WK gewonnen heeft is de druk op het winnen van de Copa ook enorm, zie die maar weer eens te winnen met al die toplanden. Stoppen op je hoogtepunt ipv troosteloos het Copa toneel verlaten.

Stoppen op je hoogtepunt! Hij wordt nu herinnert als de man die het WK heeft gewonnen, daar kan zomaar een flinke smet op komen bij een volgend toernooi waar, bij wijze van, de groepsfase niet wordt overleefdt.

Ze hebben twee prijzen achter elkaar gepakt, Copa America en Wk titel. Echt een succescoach bij de nationale ploeg. Hij is de enige die beide prijzen heeft gewonnen. Op internationaal niveau valt er voor hem niet veel te winnen. Ik snap zijn keuze, als hij zou gaan stoppen. Aan de andere kant, met deze groep kan hij opnieuw een copa America winnen en een geen enkele trainer zal hem ooit kunnen overtreffen.
Hij heeft een goed ingespeeld team wat bij Argentinie jarenlang ontbrak.

Als Scaloni zou stoppen zou ik meteen voor Simeone gaan. Die kan voor Argentinie echt een machine maken. Niet leuk om daar naar te kijken maar wel uiterest effectief. Het is een kwestie van tijd dat Messi en zijn maatje di Maria gaan stoppen, Argentinie moet dan verder bouwen aan een nieuwe team. Diego Simeone is daar uiterest geschikt voor. Mocht Scaloni gaan stoppen..

22 november 2023 om 15:03

Simeone zie ik niet gebeuren. Van meerdere spelers werd duidelijk dat ze maanden nodig hadden om zijn systeem onder de knie te krijgen in de midden jaren '10.

Na een WK winst is het natuurlijk het ideale moment voor een bondscoach om afscheid te nemen. Je kunt het zien bij Löw en bij Deschamps. In mijn optiek zijn zij te lang blijven zitten. Bij Löw heeft dat geresulteerd in 3 bijzonder teleurstellende toernooien en van Frankrijk had ik eigenlijk best verwacht dat ze de ene prijs na de andere zouden winnen na 2018, dat doen ze niet en dan levert dat toch ook weer schade op aan de reputatie van Deschamps.

Hij klinkt wel als iemand die echt vermoeid is. Een club trainen (een baan die oneindig veel intensiever is dan het zijn van bondscoach) is dus ook geen optie. Ik ben benieuwd of we hem dan ooit nog terug gaan zien in de voetballerij.

22 november 2023 om 16:19

Welke reputatie schade heeft Dechamps opgelopen? 2018 kampioen. 2020 vroeg uitgeschakeld door penalty's. 2022 finale verloren van Argentinië. Voor een bondscoach helemaal geen slechte score.

Deze kerel heeft natuurlijk alles gewonnen wat er te winnen viel met de Copa America, Finalissima en natuurlijk het WK een jaar geleden. Ook gaat Messi natuurlijk niet voor eeuwig door. Denk dat Argentiniã« ook een stuk minder gaat worden als jongens zoals Di Maria, stopt sowieso volgend seizoen als international, en Messi ermee kappen. Dan gaat het lastig worden voor Scaloni. En als je dit hoort is het natuurlijk ook niet niks de druk die erbij komt kijken.

22 november 2023 om 16:24

Garnacho Soulé Almada en Alvarez van City dan heb je toch nog gewoon een prima aanval voor de toekomst.

22 november 2023 om 16:33

Is een flink stuk minder dan met Messi. Daarnaast is het nog afwachten met Garnacho, Soulé en Almada natuurlijk. De invloed die Messi achterlaat is gigantisch hoor.

22 november 2023 om 16:39

Elke voetballer is minder dan Messi, maar je kunt nog altijd wel een beter team creëren. Messi is aan het aftakelen en word alleen maar trager, in het systeem van Argetinië komt hij tot zijn recht maar het lijkt me verstandiger om een team te bouwen voor het volgende Wk.

Messi wilt gewoon lekker blijven voetballen en het lijkt me niet dat hij voor het volgende WK de handdoek zelf in de ring gaat gooien maar je moet op een duur wel een team maken dat ook zonder Messi wat kan presteren. Nu ligt de competitie volgens mij ook bijna stil in Amerika waardoor hij daarna een paar maanden niets doet dus zijn lichaam zal ook alleen maar verder achteruitgaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren