Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arbiter van afgekeurde ‘Fer-goal’ mag zich melden als vierde official

Laatste update:

Scheidsrechter Mike Jones zal komend weekend geen wedstrijd fluiten in de Premier League; de arbiter die afgelopen zaterdag de leiding had tijdens het duel tussen Norwich City en Cardiff City (0-0), waarin een doelpunt van Leroy Fer werd afgekeurd, zou echter niet gestraft zijn.

/

Volgens een woordvoerder van de organisatie die bepaalt welke scheidsrechter welke wedstrijd krijgt toegewezen wordt er ‘geroteerd’ en is het toeval dat Jones tijdens de aanstaande speelronde slechts als vierde official wordt ingezet. Zaterdag deed een beslissing van de leidsman veel stof opwaaien, toen hij de ogenschijnlijk geldige goal van Fer afkeurde tegen Cardiff.

Nadat keeper David Marshall de bal uit het veld rolde om verzorging van Alex Tettey mogelijk te maken, leek Jones duidelijk te maken dat er ingegooid mocht worden en kon Fer de bal in het verlaten doel schieten. Onsportief wellicht, maar níet tegen de regels. Toch weigerde Jones om het doelpunt goed te keuren en gaf hij aan dat de inworp over moest, omdat hij nog niet aangegeven zou hebben dat het spel hervat kon worden.

Denk je dat het toeval is dat Mike Jones geen wedstrjd zal fluiten?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

WAT?!BIJ DEZE GOAL WORD WEL GESTRAFT MAAR BIJ HOFFENHEIM BAYER NIET!

29 oktober 2013 om 09:30

Ja, dat incident was in Duitsland en daar heeft Engeland geen inspraak in.

29 oktober 2013 om 09:31

Hele stuk gaat erom dat de scheids niet gestraft is, maar dat roteren is.

Daarnaast heeft de scheids in duitsland iets verkeerd gezien, waar deze scheidsrechter daadwerkelijk tegen de regels heeft gehandeld. Echter wel met Fair-Play in oogpunt, dus vind ik persoonlijk dat hij goed gehandeld heeft.

29 oktober 2013 om 10:50

De scheids zegt dat het spel nog niet hervat mocht worden, dus dan is het geen fout om het doelpunt af te keuren ?

29 oktober 2013 om 12:16

De scheids heeft nergens gezegd dat het spel niet hervat mocht worden, integendeel. Goede actie van de scheids om in te grijpen!

Ook zeer kansloze actie van Fer...

29 oktober 2013 om 12:22

Scheids laat volgens mij duidelijk met een handgebaar zien dat er ingegooid mag worden.

Begrijp mij niet verkeerd, ik vind dat deze scheids het goed oplost. Vind het beetje treurige actie van Fer namelijk.
maar om te zorgen dat de oorlog niet uitbreekt, kan je het beter zo oplossen toch. Niemand op het veld die daar tegen durfde te protesteren volgens mij.

29 oktober 2013 om 09:54

Football pro... Lees t stuk eerst voordat je reageert man.. Iq van een stoeptegel weer hier hoor

29 oktober 2013 om 10:02

Je capslock staat aan

29 oktober 2013 om 13:17

beginnen over een typ foutje en zelf 2 fouten maken in die zin.
Bijzonder.....

Dan zouden we in Nederland alleen nog maar 4e mannen hebben. Daar zullen de trainers ook niet vrolijk van worden.

29 oktober 2013 om 10:45

"lezen" geldt ook voor jou.

"......wordt er ‘geroteerd’ en is het toeval dat Jones tijdens de aanstaande speelronde slechts als vierde official wordt ingezet."

Goede oplossing van de scheids om de ingooi gewoon opnieuw te laten nemen. al begreep ik, en begrijp ik nog steeds niet wat bij Fer in zijn hoofd omging. Ik had het idee dat die hem gewoon naar de goal schoot en iig niet naar de keeper. Maar hij schoot hem met een houding alsof de keeper een vrije trap of achterbal mocht gaan nemen en hij hem gewoon even vervelend in de goal schoot ipv terug naar de keeper.

Vond het echt een vreemd beeld en snap het eigenlijk nog steeds niet.
hahahaha

In het interview achteraf gaf Fer ook gewoon toe dat hij wilde scoren. Hij wilde gewoon winnen zei hij. Je kan het onsportief noemen natuurlijk, maar dat de scheidsrechter de goal afkeurde omdat de ingooi zogenaamd nog niet genomen had mogen worden was echt belachelijk. Ze lieten bij de BBC ook zien dat de scheidsrechter gewoon wenkte naar Van Wolfswinkel van 'gooi maar in'.

29 oktober 2013 om 09:53

ik vind het een zeer goede actie van de scheids. Bij zo'n idioot gedrag gewoon ingrijpen en corrigeren. Fer kan hier ook blij mee zijn want anders was zijn verblijf in engeland stuk minder aangenaam geworden.

29 oktober 2013 om 09:59

Scheidsrechters hebben niet te beslissen of iemand zich aan ongeschreven regels wil houden, ze bepalen alleen op basis van de officiele regels.

29 oktober 2013 om 10:29

Precies ! Goed gezegd! De scheids bepaald hier over een ongeschreven regel.. Het is niet aan de scheids om de bal terug te geven maar aan de tegenpartij.. De keeper moet ook gewoon niet zo dom zijn om 10 meter naast z'n doel te gaan staan

29 oktober 2013 om 12:27

de scheidsrechter heeft de regels hier creatief toegepast en daarmee een groot drama voorkomen. Als die geteld had, was de wedstrijd niet uitgespeeld, daar kun je op rekenen. De gemoederen liepen nu al zeer hoog op. Verbergt een scheids zich een keer niet achter de regels, is het nog niet goed. Dat is juist wat die zeikerds van vi week in week uit de scheidsrechters verwijten.

Toch grappig (doch weer niet verrassend) om te merken dat van al diegenen die hier voor mij reageren meer dan de helft het stuk duidelijk niet heeft gelezen. Zegt ook weer genoeg over het niveau van de bezoekers op Voetbalzone.

Voor alle duidelijkheid, scheidsrechters fluiten lang niet elk weekend wedstrijden en het feit dat Jones nu geen fluit heeft dan ook niks met dat doelpunt van Fer te maken.

29 oktober 2013 om 10:00

Ik denk vooral dat de meeste mensen de uitleg van de FA niet geloven...

29 oktober 2013 om 10:37

De FA heeft eigenlijk niks met scheidsrechters te maken. Het is de Pgmol die daarover gaat. Maar dit is weer een non-verhaal dat door de media zo gebracht wordt alsof er een link is tussen de twee. En als er al een link is, is het eerder een soort beschermingsmaatregel om hem uit de schijnwerpers te halen, dan dat het een soort straf is. Scheidsrechters die gestraft worden, worden namelijk gewoonlijk één of meerdere weken naar een lagere divisie 'verbannen'. Die worden niet als vierder scheids in de PL aangesteld.

Ik vind het eerder vreemd dat Fer niet paar wedstrijden aan de kant wordt gehouden. Als club zijnde moet je dergelijk gedrag niet tolereren, hele slechte reclame voor je club. Ook voor Nederland, aangezien 2 nederlanders deze belachelijke actie uitvoerden en naderhand ook nog verdedigden.

Ik heb meer dan genoeg scheidsrechters gezien die de week erna ook weer fluiten. Ik denk dat ze dit expres doen om hem niet in de spotlights te zetten. Wat in principe geen verkeerd idee is.

Hij overtreed een ongeschreven wet van fair-play,dodelijk in Engeland.
Ben er zeker van dat zijn ploegmaats hem met zeer stille hand uit de ploeg werken,gewoon door hem niet meer in het spel te betrekken,of hem in de fout lokken.
De daad is onsportief en het komentaar erna wordt nooit vergeten.

Wat bezielde Fer om die bal in het doel te schieten? Is ie echt zo dom? Dat zoiets per ongeluk gaat..hoe raar ook..oké. Maak dan je excuses en wees nederig. Maar doodleuk toe gaan zitten geven dat je wilde scoren en het heel normaal vind? Belachelijk. Je hebt jezelf weer heel wat op de hals gehaald Leroy.

goede beslissing van de FA om hem aan te pakken, scheidsrechters beslissen namelijk niet of iets nu fair-play is of niet dat is iets tussen de twee ploegen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren