Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Apart! In bus terug na Twente zag ik op Voetbalzone: de trainer gaat naar Ajax’

Laatste update:

Bart Vriends en de rest van de spelers van Sparta Rotterdam kwamen er begin juni op een bijzondere manier achter dat hun trainer Maurice Steijn zou vertrekken naar Ajax. Vriends vertelt in de Cor Potcast dat het nieuws vlak na de laatste wedstrijd van het seizoen in de spelersbus tot hem kwam via Voetbalzone. "Dat is apart gelopen", zegt Vriends, die de podcast host met oud-doelman Maarten de Fockert en oud-aanvaller Thomas Verhaar.

Vriends beleefde als verdediger van Sparta een superseizoen onder Steijn. De ploeg eindigde boven verwachting op de zesde plek in de Eredivisie en streed tot het laatst mee om een ticket voor de tweede voorronde van de Conference League. In de finale was FC Twente uiteindelijk te sterk. Op 11 juni verloor Sparta de return in de Grolsch Veste met 1-0, nadat het drie dagen eerder op het Kasteel in 1-1 was geëindigd.

Ajax zocht naar een opvolger voor interim-coach John Heitinga en had toen al aangeklopt bij Steijn. De coach ging zoals bekend in op het aanbod van Ajax. Niemand bij Sparta wist daarvan, legt Vriends nu uit in zijn eigen podcast. "We zaten in de bus terug na de play-offs vanuit Twente, we hadden allemaal wat te drinken en zo... Er was toen nog helemaal geen sprake van. Toen we weer bij Sparta aankwamen opende ik Voetbalzone en toen zag ik: Steijn op poleposition bij Ajax."

"Waarom ik Voetbalzone open? Ik kijk daar best wel vaak op", zegt Vriends. "Jij bent volgens mij de enige voetballer die daar niet op kijkt, maar iedere voetballer die ik ken kijkt erop", zegt de centrumverdediger tegen De Fockert. "Ik kijk heel regelmatig", vervolgt Vriends. "Niet per se voor de reacties, maar gewoon koppensnellen. En de reacties dan? Als ik er zin in heb. Ik ontloop het niet, of zo." De Fockert vraagt dan: "Als je goed hebt gespeeld, dan heb je er zin in, en anders niet?" Vriends: "Nee, die artikelen gaan nooit over mij."

"Het is een krankzinnige situatie natuurlijk", vindt Vriends van de manier waarop hij achter het nieuws over Steijn kwam. "We hadden een feest, een soort afsluitende borrel, en daar zong het al rond. De hele sfeer was bedrukt, want: huh? Onze trainer gaat opeens weg. Niemand wist ervan, niemand wist het! Maar de trainer was er wel open over. Die avond raakten we aan de praat en bleek het inderdaad zo concreet te zijn dat het eigenlijk al in kannen en kruiken was."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dag Bart, mocht je weer aan het scrollen zijn en deze comment lezen. Ik luister graag je podcast. Fijne dag en succes dit seizoen

13 augustus 2023 om 03:10

Ook vanuit mij een klein berichtje. Ik zag je laatst op een festival (Orbit). Het ga je goed vriends!

Ik had Steijn anders ingeschat, ik had niet verwacht dat zijn spelers dit nieuws via voetbalzone te horen moesten krijgen. Los daarvan is t een goeie trainer, ben benieuwd hoe hij het verder in Amsterdam gaat doen. De eerste wedstrijd heeft hij netjes gewonnen zag er goed uit.
@ Bart Vriends, is hij dan zo afstandelijk als trainer, of was dit niet zijn bedoeling?

13 augustus 2023 om 07:51

Leid u in uw dagelijks leven een team? Of stuurt u iets aan? Sparta was aan het strijden voor Europees voetbal. Daar wil je als team naartoe werken, midden in de voorbereiding tegen je elftal opbiechten dat je met Ajax in gesprek bent lijkt mij dan niet handig.

13 augustus 2023 om 11:12

Ja, of direct na het eindsignaal of in de bus zou hem ongetwijfeld ook een ongemakkelijk gevoel geven. Alsof het allemaal in het teken moet staan van de grote meneer Steijn. Zo gaan die dingen. Neemt niet weg dat het voor de selectie wel vreemd moet zijn.

Hoi Bart, wie is de beste speler met wie je hebt gespeeld? Verhaar? Tollie?
Wel vreemd dat het nieuws zo tot het team komt.

Zo apart is dat toch niet. Wat had Steijn dan moeten doen ? Zijn besprekingen met Ajax open en blood delen met de gehele Sparta selectie ? Ligt het zo op straat.

Goh Voetbalzone is genoemd in de Cor Podcast! Echt artikelwaardig nieuws hoor. Ik snap dat je er blij mee bent, maar kom nou. Dit is toch niet artikelwaardig? Was het op de BBC geweest, dan had ik er begrip voor kunnen opbrengen.

13 augustus 2023 om 10:53

Ik vind het vrij nieuwswaardig dat spelers van niets wisten en eigenlijk tegelijkertijd met heel Nederland erachter komen dat hun trainer gaat vertrekken.

13 augustus 2023 om 11:06

Dat komt omdat met de media is afgesproken om het nieuws niet te delen tot het eindsignaal van de laatste speeldag. Toen dat geklonken had ging het los en heeft VZ het alleen maar herhaald.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren