Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

André Onana is woest en zoekt directe confrontatie met Samuel Eto’o

Laatste update:

André Onana is woest geworden om zijn reserverol bij Kameroen voor het duel met Gambia. Tijdens de gewonnen wedstrijd verdedigde niet de sluitpost van Manchester United het doel, maar stond zijn neef Fabrice Ondoa plotseling onder de lat. Toen Onana hoorde dat hij niet zou keepen is hij woest naar bondsvoorzitter Samuel Eto’o gelopen, weet Sports News Africa te melden.

Kameroen is er na een bizarre slotfase in geslaagd zich bij de laatste zestien van de Afrika Cup te voegen. De ploeg stond tot de 87ste minuut met 2-1 achter tegen Gambia, maar won met 2-3. Feyenoorder Yankuba Minteh, international van Gambia, kan daardoor snel weer in Rotterdam worden verwacht.

Onana zat de hele wedstrijd op de bank bij Kameroen, maar zijn reserverol heeft hij niet zomaar geaccepteerd. Op het moment dat bondscoach Rigobert Song de basiself maakte, is hij boos naar Eto’o gerend.

Eto’o wordt door Onana verantwoordelijk gehouden voor de keuze van de bondscoach, al weet Sports News Africa dat Song toch echt zelf het besluit heeft genomen.

De voormalig topspits was niet onder de indruk van de confrontatie die de doelman onmiddellijk zocht en dus besloot Eto’o helemaal niet te reageren. Het negeren van Eto’o leidde volgens de berichtgeving tot nog meer woede bij Onana, al ging hij niet over tot fysiek geweld.

De beslissing van Song is naar verluidt gebaseerd op een teamvergadering, waarin de meerderheid van de spelersgroep aan zou hebben gegeven liever Ondoa op doel te hebben dan Onana.

Het is niet voor het eerst dat het onrustig is rond Onana bij de nationale ploeg, want in 2017 gaf hij al aan nooit meer voor Kameroen te willen uitkomen. Later is hij dus teruggekomen op dat besluit.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Pffff, je wordt moe van die man…….

23 januari 2024 om 23:10

Onana is natuurlijk gewoon de beste keeper van de twee en moest koste wat het kost later ingevlogen worden. United had hem liever in Engeland gehouden, en Onana was ook liever gebleven als hij wist dat hij tweede keeper zou zijn. Maar als dat uit z’n team vergadering komt, waar Onana dan niet bij geweest is , want dan had hij dit eerder gehoord en niet pas bij het bekend maken van de opstelling dan moet hij dit accepteren. Ik kan me overigens heel goed voorstellen dat bepaalde spelers van Kameroen denken wat een gek, na bijvoorbeeld die vrije trap in de vorige wedstrijd haha. Maar Onana gaat dit niet accepteren en zit morgen in het vliegtuig terug. Het is niet goed wat hij doet natuurlijk en je mag er moe van worden, maar ik snap hem wel. Hij is verre weg de betere keeper. Onana kennende vliegt ie niet alleen morgen terug , maar gaat ie ook niet meer voor Kameroen uitkomen helaas.

23 januari 2024 om 23:16

"United had hem liever in Engeland gehouden, en Onana was ook liever gebleven als hij wist dat hij tweede keeper zou zijn."
Zou mooi zijn als iedereen zo dacht, dan had ieder land bij een toernooi maar 11 spelers

24 januari 2024 om 00:10

Dat is heel simpel op te lossen door de Afrika cup niet te spelen terwijl de Europese competities aan de gang zijn. Het is ook helemaal niet verplicht om voor je land uit te komen, dus “zou mooi zien als iedereen zo dacht” gaat hier helemaal niet op. Het moet een eer zijn, en Onana voelt die eer niet als tweede keeper, zijn goed recht. Ik snap dat best als je duidelijk de beste keeper van je land bent. Aan de andere kant zijn er weer heel veel spelers die het wel een eer vinden, dus selecties zullen altijd samengesteld kunnen worden. Je reactie slaat dus eigenlijk helemaal nergens op.

24 januari 2024 om 01:54

Volgens mij wilde Onana vooral van twee walletjes eten. Hij staat onder druk bij United en is gewoon bang om op het tweede plan te raken. Dat geschipper valt geloof ik ook niet heel goed bij de United fan's die m ondertussen langzamerhand liever zien gaan dan komen. Snap wel dat hij ernaast wordt gezet, prioriteert zn land blijkbaar niet en presteert dan bovendien ook nog niet goed genoeg om dat dan ook zonder consequenties te kunnen maken.

24 januari 2024 om 06:29

Als ie opgeroepen wordt, als ie niet zelf agzegt, moet ie komen, Manu kan daar niks aan vernderen. Want als wel dan wordt ie mag ie toch niet spelen voor Manu zoalng het toernooi duurt.

24 januari 2024 om 06:32

Spelen meer Afrikanen niet in Europa dan wel, slaat dus nergens op om het aan de Europese competitie te koppelen wanneer te spelen , Als ie niet had willen komen had ie de eer aan zichzelf moeten houden. Moet miawen als je ernaast staat. Het gaat om het team en niet om Onana

24 januari 2024 om 09:08

@nielsfleuren,
Haha nee jouw reactie klopt van geen kanten.
Hij moet wel degelijk opdraven als hij is opgeroepen en dat jij het snapt dat Onana moeilijk doet of geen eer voelt op het moment dat de coach andere keuzes maakt zegt dat veel over jouw mentaliteit

24 januari 2024 om 09:14

Haha wat een oplossing, de Africa cup aan laten passen aan de Europese competities. Moet niet veel gekker worden.

Ergens vind ik het wel mooi dat die Eto'o hem nog negeert ook van "wie denk je wel niet dat je bent." Dat moet je als speler toch ook wel héél klein maken😂😂

24 januari 2024 om 09:27

eto´o is gelukkig wel een hele snuggere gozer..

Jammer want het was een geweldige wedstrijd. Dit laat alleen maar zien dan Onana niet ze land verdedigt maar zichzelf. Hij moet zich neerleggen in het besluit en lekker gaan feest vieren want wat een wedstrijd vooral het einde was gewoon echt Afrika cup.

Niemand is groter dan het team. Onana is natuurlijk gewoon een hartstikke goede keeper, maar dit is wel de zoveelste keer dat er rondom hem gezeik is. Zou hem toch niet graag in mijn team willen hebben...

24 januari 2024 om 08:27

Ach zo goed is hij helemaal niet. Hij heeft regelmatig grote blunders en is bij United alles behalve populair. Het is voor mij onbegrijpelijk hoe Ten Hag hem naar United gehaald heeft, vooral na die actie bij Ajax. Andre denkt alleen aan zichzelf en is gewoon een egoïst en narcisist.

25 januari 2024 om 08:12

Heeft bij Ajax en Inter toch laten zien bij de top 10/15 keepers van de wereld te behoren. Maar de laatste tijd is hij niet helemaal blunder vrij, oke. Maar alsnog geen slechte keeper. Maar wat bedoel je met 'die actie bij Ajax'? Als je doelt op zijn doping ding, daar had hij zelf ook in niks baat bij, dus dat dat een ongeluk was wil ik wel geloven. Of je bedoelt iets anders?

Het gaat om het landsbelang niet om het gekrenkte ego van Onana. Bizarre reactie van een prof dit.

Grappige is nog dat de keeper die speelde Fabrice Ondoa zijn neef is, je zou denken dat Onana hem wel wat zou gunnen. Ze hebben al jaren wat onenigheid, wel bizar

24 januari 2024 om 00:44

@misgunner39, dat begon al in de jeugd van Barcelona. Ondoa was toen een veel betere keeper dan Onana. Nu is het andersom.

Die is er gewoon bij tegen the Wolves uit! 😂Althans, daar solliciteert hij wel naar

23 januari 2024 om 23:23

Als Kameroen hem op z’n plek wil zetten laten ze hem gewoon schorsen voor het afwezig zijn als hij vertrekt. Zo lang Kameroen actief is mag hij dan niet voor united uitkomen. Dus erbij zijn tegen Wolves valt nog te bezien.

Vraag me af wat de reden is dat het team heeft gezegd dat ze liever ondao op doel hebben. Onana blijft een vreemde knakker, zag je bij Ajax ook al. Pakte toen machtig veel kaarten als keeper.

Een Eto’o die voor de verandering rustig blijft is op zich al nieuws.. Onana lijkt me toch een vrij lastig persoon met een uitgesproken mening en grootheidswaanzin..

Al ging hij niet over tot fysiek geweld... haha het staat er alsof dat nogal onverwachts is..

Onana stopte na het WK van 2022. Niet in 2017.

Met Onana krijg je ook alleen maar gezeik zeg. Die kerel speelt voornamelijk voor zichzelf dan voor het teambelang. Ook bij United doet die allemaal rare dingen omdat die zijn basisplek niet wil verliezen, bijvoorbeeld dat die op het laatste moment nog bij United zat voordat die naar Afcon ging afreizen. Maar ja het keepen zelf gaat dit jaar niet best. Veel te wisselvallig en daarnaast niet echt een teamspeler...

De Thibaut van Kameroen.

24 januari 2024 om 01:06

Wel drie klassen minder😉

Vind Onana ook echt heel onsympathiek. Je ziet gewoon aan hem dat het allemaal nep is hoe die zich gedraagt. Zodra het tegen zit over gebeurd iets wat die niet leuk vind komt zijn ware aard naar boven. Vind hem echt helemaal niks

Bondscoach bepaald, en hij heeft geen ten Hag die hem altyd opsteld ook al blunderd ie erop los omdat het zijn aankoop is

Jammer dat die jongen zo’n groot ego heeft. Lijkt me een onrustzaaier in de groep.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren