Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ancelotti: ‘Ik praat hier niet graag over, maar vandaag wel: dit is verzonnen’

Laatste update:

Real Madrid voelt zich van twee punten bestolen door de arbitrage. Carlo Ancelotti zag zijn ploeg zondag tegen Girona met een 1-1 gelijkspel van het veld stappen, nadat de Catalaanse tegenstander in de slotfase een penalty kreeg. "Ik praat hier niet graag over, maar vandaag ga ik het doen: deze strafschop is verzonnen", aldus Ancelotti na afloop op de persconferentie.

Scheidsrechter Mario Melero López legde de bal tien minuten voor tijd op de stip na een vermeende handsbal van Marco Asensio, die de bal uit een vrije trap ongelukkig op zich kreeg. Op de beelden is lastig te zien of de dertigvoudig Spaans international de bal op de borst of de arm raakte, maar Ancelotti weet het antwoord. "Hij raakt hem niet met zijn arm", aldus de coach van Real. "Ik heb met Asensio gesproken en hij zei dat hij de bal op de borst kreeg. Als hij hem met de arm had geraakt was het een twijfelgeval, maar daar is niet eens sprake van. Dit is gewoon verzonnen."

Real Madrid had het moeilijk met Girona, maar leek na de 1-0 van Vinícius Júnior in de zeventigste minuut op weg naar een nieuwe zege. "De penalty daarna verbaast me", aldus Ancelotti. "Het was een belangrijk moment in de wedstrijd, omdat het helemaal in de eindfase was. We lagen op koers, maar hebben hierdoor twee punten minder." Real blijft aan kop in LaLiga, maar heeft nog slechts één punt voorsprong op Barcelona.

In blessuretijd van de wedstrijd tegen Girona volgde een nieuw moment van controverse. Toni Kroos onderbrak met een overtreding een veelbelovende aanval en kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart. Het was de eerste rode kaart in de lange carrière van de Duitse middenvelder. "Het is een beetje een discutabele situatie", klinkt het plots genuanceerd uit de mond van Ancelotti. "Ik wil dit moment verder niet aanhalen."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

In eerste instantie raakt de bal ook echt zijn borst, hij schrikt van de bal waardoor hij een ik bescherm mijn gezicht reflex doet en ja de bal
Komt tegen zijn arm aan.. zo makkelijk moet een penalty niet zijn vind ik

Don Carlo heeft hier zeker gelijk. Madrid is vandaag bestolen

Die strafschop sloeg ook helemaal nergens op. Dan ga je als VAR ook nog is die videobeelden laten zien, waar het duidelijk staat dat die hem met zijn borst eerst raakt, en dan gaat die scheids ook nog is kijken naar diezelfde beelden. En dan nog zegt die penalty! Naah dat kan toch niet! Ongelofelijk zeg die incompetente scheids met zijn team. Helaas is dit het niveau in La Liga. Als Ancelotti al loopt te zeuren over de scheids, wat hij echt nooit doet, dan doe je iets heel fout. Maar goed je hebt iets mee en natuurlijk ook wat tegen. Helaas een totale rampweek voor ons...



Don Carlo zeurt eigenlijk nooit over arbitrage dus ik denk dat hij wel echt de pest in heeft. En terecht ook, het sloeg nergens op. Wanneer gaat Tebas nou keer wat doen aan de scheidsrechters in Spanje? In elk competitie zijn ze matig en worden er verkeerde keuzes gemaakt, in Spanje is dit echter gewoon overdreven veel. De scheidsrechters in Spanje willen vaak dat wedstrijd om hun heen draait en nemen soms beslissingen waar je mond van open valt. Het maakt de competitie in ieder geval niet leuker op..

30 oktober 2022 om 22:31

In Engeland is het net zo erg.. Je moet eens weten wat ze iedere week bij Match of the day vinden van de scheidsrechters en met name de VAR.

30 oktober 2022 om 22:38

Kan toch eigenlijk niet dat de kwaliteit van voetbal steeds beter word en dat scheidsrechters slechter worden. Zelfs met het invoeren van de VAR.. ik krijg het gevoel dat veel scheidsrechters gewoon niet gecorrigeerd willen worden door de VAR!

30 oktober 2022 om 22:42

Ik vond het discutabel ,kan hem geven maar ook niet ,gelukkig heeft ie hem wel gegeven ,

30 oktober 2022 om 23:21

Wat mij betreft moet er een onafhankelijk orgaan in het leven geroepen worden welke het presteren van de scheidsrechterden een oordeel moet voorzien en eventueel sanctities kan opleggen aan scheidsrechters. Niemand tikt in het huidige voetbal scheidsrechters op de vingers en zo hebben zij vrijspel om een hele competitie te beïnvloeden.

31 oktober 2022 om 00:51

Perfect verwoord. Scheidsrechters zijn beschermd door de bonden, waar zij voor in dienst zijn. Scheidsrechters zouden eigenlijk net als voetballers, onafhankelijk moeten zijn. De enige restrictie is dan wel dat zij uit het land komen van de competitie en dus geen ‘transfers’ kunnen maken. Verder denk ik dat je helemaal gelijk hebt baassami.

30 oktober 2022 om 23:36

Deze situaties zullen altijd anders geinterpreteerd worden. Ik zou veel blijer worden als men vanaf minuut 1 een gele kaart durft trekken voor tijdrekken en tactische fouten. Dat zou al een veel grotere impact hebben. Onder het motto 'de wedstrijd niet kapot fluiten' kom je meestal in de eerste helft (en waarschijnlijk tot de 70ste minuut) ongeveer weg met alles. Het is zo een ongeschreven wet die op niets gebaseerd is. Als ik een rode kaart waardige overtreding maak in de 10de minuut is dat gewoon dommer en mag dat op dezelfde manier bestraft worden. Maar goed, zoals je zelf aankaart is 9 op de 10 scheidsrechters zo mediageil (met Lahoz als absolute topper) dat ze liefst zelf MVP van de wedstrijd zijn en alle cameras op hun hebben.

31 oktober 2022 om 02:43

Gewoon zuivere speeltijd zo moeilijk is het niet. De enigste sport waar dat niet is, is voetbal. Belachelijk !

31 oktober 2022 om 10:00

Nee gek he, omdat ie simpelweg nooit iets te klagen heeft, maar doorgaans de beslissingen in het machtige madrileens voordeel uitpakken en nu zit t een keer wel tegen en dan lopen ze te janken. Kijk maar naar een paar jaar geleden toen Ajax t een keer meezat tegen ze, dat waren ze niet gewend een scheids die in de cl tegen of in ieder geval niet met ze floot...

Zo wat was deze scheids belachelijk slecht. Alleen al die blik in zijn ogen keer op keer .. zo n scheids is niet klaar voor het hoogste niveau. Letterlijk elke beslissing die hij maakte was fout. Het was absoluut geen penalty. Ook de goal van Rodrigo had gewoon moeten tellen. De keeper had de bal niet vast. Zelfs Michel de trainer van Girona zei na de wedstrijd dat het gewoon een doelpunt was .. jammer want hier is real Madrid echt bestolen

30 oktober 2022 om 23:47

Het doelpunt van Rodrygo wordt gewoon terecht afgekeurd. Enige waar Real echt over kan klagen is het tijdrekken (voornamelijk door de keeper van Girona). Steeds zeer frustrerend als topploeg en scheidsrechters treden vaak pas kordaat op laat in de 2de helft. De blessuretijd resulteert vaak ook maar in 50% effectieve speeltijd.

Ik merk sowieso zeer weinig zelfreflectie bij de Real aanhang. Het was gewoon een zeer matig Real en een Girona dat echt wel genoeg kansen heeft gekregen om minstens een punt te halen. Ook vlak voor de gelukkige 1-0 nog een dot van een kans op 0-1. De aanval zonder Benzema is een stuk minder sterk: ik blijf het daarom onbegrijpelijk vinden dat Real geen werk heeft gemaakt van een fatsoenlijke back-up, breekt ze zuur op en zal nog vaker gebeuren.

31 oktober 2022 om 11:06

De goal wordt niet terecht afgekeurd. Dat kon pas als de keeper 100 procent controle van de bal had op het moment dat Rodrygo de bal aantikte. Op het moment van aantikken was dat niet het geval. Dat is te zien vanaf een camerahoek die de var ook tot hun beschikking had. Dus als jij zegt dat het ' gewoon terecht werd afgekeurd ' dan zit je er gewoon helemaal naast.

Verder speelde Madrid gewoon heel slecht. Dat geef ik ook ruiterlijk toe. We moeten dit soort ploegen met 5-0 oprollen, maar de ploeg oogt wat moe en dat is niet vreemd.

Je opmerking over weinig zelfreflectie bij de Real fans klopt ook van geen kant want de meeste Realfans die hier regelmatig verschijnen geven toe dat we slecht waren en niet voldeden.

Je comment is dan ook vrij gammel aan alle kanten, maar dat is niet erg.

31 oktober 2022 om 12:13

Je kan wel heel arrogant reageren amigo, maar zolang je geen valabele en onpartijdige bron kan voorleggen die jouw standpunt rond de fase met Rodrygo bevestigt, is het gewoon een terechte beslissing. De doelman van Griona had namelijk 1 hand op de bal, wat voldoende is om "controle" te hebben.

Kijk verder eens naar de commentsectie op het wedstrijdverslag. Je zal dan wel weten wat ik bedoel. Het is een ongelukkige handsbal, maar zo zijn er al zoveel gegeven dit seizoen. Als een promovendus de best uitgespeelde kansen heeft in je eigen stadion, moet je vooral naar jezelf kijken en niet naar de arbitrage.

Aangezien jij puur op de man speelt, lijkt mij jouw comment vooral vrij gammel.

31 oktober 2022 om 12:54

Dat jij het als arrogant interpreteert wanneer je commentaar wordt tegengesproken zegt voldoende over datzelfde commentaar. Ga maar zelf de regels nalezen en bekijk dan de juiste camerabeelden - ze zijn er gewoon - van het moment dat Rodrygo de bal aantikt. En ik heb het over de Realfans die hier regelmatig komen. Ook Aqua vond ons te weinig stootkracht hebben en mensen als cmg, sergioramos, Blink, real8 en conchaespina zeggen ook allemaal dat we niet goed waren. Maar ha jij leest wat in je straatje past en beoordeelt een tegenlicht als arrogantie, dus hier zal je ook niet voor openstaan denk ik zo.

31 oktober 2022 om 08:13

Je kan nog een slechte scheidsrechter zijn, dat heb je dan te accepteren. Maar als je maar 1 kant op slecht bent dan is het eerder dubieus te noemen. Iedere val partij van Girona was een vrije trap en gelijkwaardig de andere kant op, doorgaan. De rode kaart van Kroos was een lachertje. Je zou geel kunnen geven voor zo'n overtreding bij het ontnemen van een veel belovende aanval. Dat was dit bij lange na niet gezien het op de helft van Girona was en er nog genoeg spelers achter de bal stond. Hij deed ook verder helemaal niets met tijrekken. 1x geel geven om een signaal af te geven wat totaal niet heeft gewerkt. In de 9 minuten extra werd ook nauwelijks gevoetbald en daar deed hij vervolgens ook weer niets mee.

Neemt niet weg dat we ook naar ons zelf moeten kijken. Perez en Ancelotti moeten er eens goed voor gaan zitten om een nieuwe spits erbij te halen van de winter want wanneer Benzema er niet is, een ploeg zich ingraaft dan kan je niet komen aanzetten met Rodrygo en zeker niet met Asensio en Mariano.

Ik vond het ook geen penalty, maar het is eenmaal zo ook Barcelona is dit seizoen ik weet niet hoeveel penalty’s door de neus geboord en daardoor ook uit de Champions League liggen.

Ik zou me eerder zorgen maken over Benzema die dit seizoen te maken heeft met veel pijntjes zonder hem komen ze stootkracht tekort. Het is te hopen voor hen dat hij fit terugkeert uit Qatar. Dit geld ook voor Barcelona het is te hopen voor hen dat Lewandowski fit blijft.

30 oktober 2022 om 23:19

‘en daardoor ook uit de champions league liggen’. Haha nee. 4 punten waarvan 3 tegen viktoria plzen. Zal inderdaad vast niet komen omdat ze gewoon niet zo goed spelen.

30 oktober 2022 om 23:36

Kijk anders eens de beelden terug van de 100% penalty van Davies op Dembele bij 0-0 in Bayern en de 1000% penalty van Dumfries in de heenmatch tegen Inter bij 1-0 10min voor tijd. Dat waren nog enkele gradaties erger dan deze penalty, die je gewoon kan geven. In de thuismatchen tegen Inter en Bayern was Barcelona dab natuurlijk wel gewoon zeer matig tot slecht, dat terzijde.

31 oktober 2022 om 12:35

Tja, aan de andere kant had Dembele natuurlijk een keer rood moeten krijgen voor die overtreding op Darmian (uit mijn hoofd).

Zo duidelijk als wat, deze ref en zn collega's waren vandaag een schande! Zoveel vreemde keuzes, ook Rodrygo's goal. Kijk het maar even goed terug. Tijdrekken mocht lekker doorgaan en alles. Bizar!

30 oktober 2022 om 22:52

Kijk guys en Girls. Simpel. Gezegd. Tien de VAR zich aankondigde hebben een aantal experts met hun digitale tools zich al uitgesproken over dat er voor meer penalties en meer overtredingen alsook buitenspel om het spelletje eerlijker te maken. De voordelen ;als je de laatste jaren het onderwerp VAR actief hebt gevolgd dan is het minnen en plussen. Ik ben ondanks blunders vd VAR dat nog steeds de scheids de schuld heeft.

30 oktober 2022 om 23:07

Lol goed verhaal. Met de Var als toevoeging is prima. Maar het gaat om de mensen die daar dus achter zitten. De collega's van de scheids maar die was zelf een drama dus tja. Maar de Var is niks mis mee, het moet alleen juist toegepast worden met de juiste mensen.

Dit is dan de man die vaak na een overwinning waarbij Real hulp kreeg van de scheids zei ik praat niet over de arbiters.
Nu ineens wel.
Als je ze mee hebt is het makkelijk zwijgen angelotti.

30 oktober 2022 om 22:54

Sorry Guys en Girls, vergeef mij de spelfouten. Had een biertje teveel op. ,

Wat een goedkope strafschop, veel te makkelijk gegeven. Aan alles kan je zien dat dit niet opzettelijk en bewust is.

Ohh dacht dat de bal wel de arm raakte? Vandaar dat ik dacht dat het een penalty was.. maar het raakte de arm niet? Schandalig dit dan!

30 oktober 2022 om 23:39

Asensio postte daarna wel iets in de trend van eerst tegen borst dan arm, daarmee staat Ancelotti ook voor aap. Uiteraard zwaar bestraft, maar Asensio was weer good old Asensio met het omzeep helpen van een reuzekans en zijn eigen team te bestraffen met deze penalty. Ik mag toch echt hopen dat ze hem niet gaan verlengen naar 2 leuke invalbeurten. En al zeker niet voor loonsopslag. Geef die kans dan aan Arribas of Brahim Diaz. Asensio is klaar bij Real en denkt nog steeds dat hij een absolute topspeler is.

Moet eerlijk zijn in deze: Volgens mij is dat geen penalty.

De scheidsrechters zijn gewoon goed. Door al die camerabeelden zien wij gewoon sneller fouten.
Ga maar is op zo een veld staan en gericht kijken om tijdens alle duels etc. precies te kunnen ontcijferen wat er gebeurd om vervolgens er juist naar te handelen.

Daarentegen is de VAR wel wat aan te rekenen en de scheids ook wanneer hij beelden achteraf kan kijken. Zij hebben beeldmateriaal wat tot in de treueren bekeken kan worden.

Maar inderdaad. Het lijkt erop dat Real wel degelijk bestolen is ja... jammer dat dit zo moest gaan.

Als er 1 man is die het letterlijk nooit over de scheids heeft, en er ook nooit over wilt praten, is het wel Ancelotti. Volkomen terecht dat die het dit keer nu wel over de scheids heeft. Gewoon een absolute schandalige penalty gegeven aan Girona. Ik heb er een hoop gezien in mijn leven die ook schandalig waren. Maar deze komt wel in de top 3, van 1 de meest schandaligste penalty die ik ooit in mijn leven heb zien gegeven.Maar we moeten verder ook niet alleen naar de penalty kijken, waardoor je thuis weer punten laat liggen tegen een kleine team. Het probleem ligt veel dieper, en dat roep ik al wekenlang. Madridista's, moeten niet blind staren naar de resultaten, en het feit dat Real pas 1 keer heeft verloren in alle competities. Het loopt gewoon voor geen meter meer. Veldspel vind ik echt zwaar onder de maat en onze spits is plotseling zovaak geblesseerd. En van de jonkie's voorin zoals Vinicius en Rodrygo, moet je niet altijd verwachten dat ze wel ff wedstrijden voor je gaan winnen.Maar hey. Ancelotti heeft al geroepen dat de kans er dik in zit dat er niks bijkomt in januari, en dat we vrolijk met dezelfde selectie het tweede seizoenshelft verder gaan. Dan wil ik 'm ook niet horen klagen over gebrek aan kwaliteiten, als blessure's etc echt een rol gaan spelen.

Man man man, de titel van die tweet ook echt weer, Ziggo kan net zo goed een roodblauwe achtergrond in hun twitter stoppen ofzo want dit lijkt niet eens op hands

Ik snap.niet waarom Ancelotti hier zo aan het huilen is. Was gewoon een duidelijke penalty in mijn ogen. Asensio maakt gewoon hands met zijn linkerarm. Hoe stom de hands-regel ook is, het is een penalty. We moeten echt aan de hands-regel werken, want het begint echt rare vormen aan te nemen.

Er moet structureel iets veranderen in het voetbal. De scheidsrechters krijgen geen respect. De druk is enorm. Zowel binnen als buiten het veld. Door spelers en media. Dat zie bijvoorbeeld bij Rugby nooit. En waarom. Praten met en tegen de scheidsrechter is gewoon niet mogelijk. Al dat gezanig in het veld. Laat de scheids zijn werk doen. En de VAR moet uiteindelijk leidend zijn. Geen discussie mogelijk. Je zult zien dat het dan veel beter gaat. Ook op de amateurvelden. Want de jeugd neemt het over van de profs. Als die druk wegvalt dan krijg je betere scheidsrechters met autoriteit. Moet je eens een wedstrijd kijken van Barcalona. Dat is echt verschikkelijk. Dat slaat helemaal nergens meer op. Ik zou als scheidsrechter er helemaal gek van worden. Bij ieder beslissing heb je 5 man in je nek. Die zo kort op je staan. Echt walgelijk. Voetbal een spel van fouten. Ook van de scheidsrechter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren