Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Amerikanen nemen AC Milan over na financieel rampjaar in Chinese handen

Laatste update:

AC Milan is officieel overgenomen door Elliott Management, zo maakt het Amerikaanse investeringsfonds middels een statement wereldkundig. De Amerikanen nemen de Italiaanse club over van Yonghong Li, die i Rossoneri een jaar geleden overnam van Silvio Berlusconi. De Chinese zakenman bouwde echter in rap tempo een torenhoge schuld op bij Elliott Management.

Li gebruikte het geld van de Amerikanen om AC Milan te kopen en leende meer dan driehonderd miljoen euro van Elliott Management. De Chinese zakenman kon deze lening echter niet terugbetalen, waarop het investeringsfonds heeft besloten om AC Milan van hem over te nemen. “Deze transfer is het resultaat van het feit dat de vorige eigenaar van AC Milan zijn schulden niet meer kon terugbetalen”, laat men in een statement weten.

“Met de controle in handen wil Elliott bij AC Milan financiële stabiliteit creëren, met een goed management. Zodoende moet de club weer succesvol worden”, schrijven de Amerikanen, die tegelijkertijd bekendmaken dat er vijftig miljoen euro geïnvesteerd wordt om de acute problemen op te lossen. “We hebben plannen om in de toekomst meer te investeren, om de transformatie van AC Milan tot stand te brengen.”

Door de overname lijkt AC Milan in financieel opzicht in iets rustiger vaarwater terecht te komen. Door het financiële wanbeleid van de vorige eigenaar werd de Italiaanse club voor één seizoen uitgesloten van Europees voetbal, wegens het overtreden van de Financial Fair Play-regels. Vorige zomer werd er meer dan tweehonderd miljoen euro geïnvesteerd in de spelersgroep, waarmee AC Milan afgelopen seizoen als zesde eindigde in de Serie A.

Komt AC Milan er zo weer bovenop komende jaren?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat is er toch in vredesnaam gebeurd met die ontzettend mooie club van eind vorige eeuw. Kan weinig voorbeelden bedenken waar eind vorige eeuw zooooo ver weg klinkt 😉

11 juli 2018 om 09:54

Al jaren slechte management, spelers kopen die niet bij de club passen, etc etc.. maar AC Milan blijft AC Milan, ze hoeven maar 1 of 2 seizoenen top te draaien dan kunnen ze zich scharen bij de wereld top waar de club ook thuis hoort!

11 juli 2018 om 14:50

Hoop dat ze weer aansluiten bij de top

11 juli 2018 om 10:07

Idd.. men wat een puinhoop.,. die chinees kocht ook niets als paniek aankopen en speelde de olie sjeik terwijl hij blut blijkt te zijn (of niet wil investeren).. serieus Berlusconi is hier ook schuldig aan.. hoe kun je een club met meer als 100 glansrijke historie verkopen zonder te kijken wie hem koopt?? Dit is als je oude auto verkopen en hopen dat hij start en zo snel mogelijk ver weg rijd omdat je hem nooit meer terug wilt zien..

11 juli 2018 om 10:33

Paniekaankopen? Waren allemaal prima spelers met uitzondering van Kalinic. Als je al die spelers nu verkoopt hou je meer over dan het aankoopbedrag.

11 juli 2018 om 11:11

ik vrees dat dat niet gaat gebeuren, zoveel heeft AC milan niet laten zien afgelopen jaar dus de waarde zal niet gestegen zijn

11 juli 2018 om 15:57

AC Milan heeft vorig jaar voor het eerst eindelijk een beetje een fatsoenlijke transfer periode gehad. Daarvoor kun je niet ontkennen dat het de afgelopen 10 jaar een grote puinhoop is qua aankopen bij AC Milan. Anders hadden jullie er echt beter voor gestaan.

11 juli 2018 om 19:02

@MarkBakel. Spelers kunnen individueel best gegroeit zijn in waarde zonder dat het resultaat van de club beter is geworden.

11 juli 2018 om 19:03

@Dutch_CFC het is zeker niet allemaal rozegeur en manenschijn bij Milan. Zeker de afgelopen 10 jaar. Maar de club doet zijn best om uit het dal te komen maar als ik de reacties hier lees heeft een groot deel liever dat de club in de goot blijft.

12 juli 2018 om 10:18

Haha prima spelers?? Ik ga hier niet eens op reageren.. verwijder je comment Aub.. google aub de spelers die de laatste 3 jaar gekomen zijn.. de bedragen.. aantal wedstrijden etc.. Wanbeleid eerste klas..

13 juli 2018 om 21:24

Dat hoef ik niet te googlen. Ik ken de spelers. De vraag is of jij die ook kent.

Locatelli, Donarumma, Kessie, Romagnoli, Andre Silva, Bonucci, Kessie, Calabria, Curtone, Hakan, Rodriguez. Allemaal goede spelers, die ook gewild zijn in de markt. Zelfs Kalinic, de miskoop, is gewenst. Atletico Madrid wil hem bijvoorbeeld hebben.

11 juli 2018 om 10:42

Te lang gewacht met doorselecteren. Ze hadden op een gegeven moment een team van wereldklasse, maar met veel oude spelers die niks meer opleverde. Dan zit je een aantal jaar later zonder spelers en met weinig geld. Als dat geld dan ook nog geïnvesteerd wordt in middelmatige speler, blijft er niet veel meer over dan een sub-topper helaas.

11 juli 2018 om 12:05

En daar moet Real Madrid ook voor oppassen, maar met het verkoop van Ronaldo is op het gebied van doorselecteren een grote stap gemaakt. Nu Modric, Navas en Benzema nog.

12 juli 2018 om 10:17

Modric?? Een van de beste spelers ter wereld met zijn 32.. die levert niet veel op dus waarom zou je het hart van je team eruit rukken?!

Ik weet niet of dit zo goed is voor AC milan, Elliot is het puur voor de winst te doen.

11 juli 2018 om 09:56

Die gaan de Club uiteindelijk verkopen het is allemaal tijdelijk. Ene Miljarder Rocco italiaanse Amerikaan die heeft tot nu toe meeste interesse getoond

11 juli 2018 om 09:58

Rocco heeft in een interview aangegeven dat de kans dat hij Milan gaat overnemen behoorlijk klein is geworden.

11 juli 2018 om 10:09

Ja zou jij een gezonken club kopen.. met spelerscontracten met salarissen waar je bang van wordt? het erste is nog die spelers presteren niet en zijn veelal op leeftijd (dus verkopen is lastig).. dat is een kat in de zak kopen.. daarbij nog een giga schuldvan 300 miljoen erbij.. tja wat moet je bieden? - 500 miljoen?

11 juli 2018 om 10:23

Spelers op leeftijd? Je reactie is achterhaald door de tijd. Het grootste deel van de spelers in onder de 30. Daarbij hebben alle spelers een waarde en kunnen allemaal zo weg.

12 juli 2018 om 10:12

dus 30 is jong?? Daarbij.. van hun top spelers.. en basis 11.. hoeveel zijn er onder de 23?

12 juli 2018 om 18:47

Donnaruma 19, Cutrone 20, Andre Silva 21, Locatelli 20, Hakan 24, Conti 23, Rodriguez 25, Kessie 22, Romagnioli 23, Calabria 23, dat zijn toch spelers die bijna altijd in de basis staan... jij hebt geen flauw idee van wat jij zegt, jij denkt het is nog steeds Milan van 2013

13 juli 2018 om 21:26

Onder de 30 zit zeker nog restwaarde op. En als je echt wilt weten hoe de leeftijden verdeeld zijn dan bekijk je toch even de selectie. Er zitten hartstikke veel jonge spelers bij. Topspelers? Ook die zijn jong. Bonucci dan niet maar die kan ook alle kanten op qua transfer. En die jonge gasten, die spelen basis. Donarumma, vast weleens van gehoord, Cutrone, Romagnoli, Kessie om maar een paar simpele voorbeelden te noemen die jong zijn en basis staan.

11 juli 2018 om 10:08

Dit is zeker slecht.. dit is een investeerder.. die wil geld verdienen en niet de club zien floreren.. mischien alleen de club zien presteren om geld te verdienen.. maar zij zullen echt niet zoals Psg/chelsea eigenaren er geld in steken in het balng van de club..

11 juli 2018 om 10:24

Je bedoeld zoals Ajax? Lekker geld verdienen. Heeft ze geen windeieren gelegd. Kortom ik zie het probleem niet.

11 juli 2018 om 10:53

Nee niet zoals ajax. Ajax verdient geld als club, en dit geld blijft ook in de club. Als een investeerder geld wil verdienen, haalt hij het uit de club. Een klein verschil.

11 juli 2018 om 11:22

Dan nog als Ajax zijnde koop je er Helemaal niks mee. Je kan 100 of 300 miljoen op de bank en dan elke seizoen telleurstellend met lege handen, spelers die na 1 seizoen weg willen, tja daar word je al hememaal niet blij van!

11 juli 2018 om 19:00

Aannames. Dezelfde aannames als waar je verderop in dit topic andere van beschuldigd. We kennen de agenda niet van de nieuwe eigenaar. Misschien willen ze de club gezond maken of willen ze zo een hoog mogelijke positie op de ranglijst. Als het doel is om de club te verkopen en daarop te verdienen kan dat best een strategie zijn die ze gaan voeren. Maar voor de duidelijkheid ook ik weet het niet.

12 juli 2018 om 04:24

Ik reageerde op de comment van dd. Die spreekt hier nl letterlijk over. Ik zeg niet dat dat is wat gaat gebeuren, al is het op zich geen vreemde gedachte, aangezien het een investeringsfonds betreft.

12 juli 2018 om 10:12

kijk jij snapt het.. Furrr weet niet wat investeren is.. dat is geen clubliefde maar poen verdienen..

12 juli 2018 om 10:16

Jongens.. dit is een investeringsfonds.. dus een bank.. een buitenlandse notabenen in de Vs.. denken jullie dat ze in de VS een moer om AC Milan geven.. voetbal boeit ze niet.. Italie boeit ze niet.. en Milan nog minder..

Nee het eerste wat ze doen is de boeken doornemen kijken welke assets de hoogste opbrengst hebben.. gaan we de club in onderdelen of in zijn geheel verkopen om die 300miljoen die we in de MIN staan door die chinees terug te verdienen.. dat gaat niet gepaard mte miljoenen erin steken..

Dan kijken ze naar de P&l.. wat zijn onze grootste opbrengsten (die houden we erin) en welke grootste kostneposten kunnen we schrappen.. want als ze minder presteren maar daardoor 50M per jaar aan salarissen besparen.. hoeveel gaan de opbrengsten naar beneden??

En is het beter nu de club te verkopen? Of gaan we 10 jaar elk jaar 40 miljoen verdienen door hem te behouden??

Al met al.. ze willen hun verlies compenseren en het boeit ze niet zoveel als dat betekent dat AC Milan in de Serie B eindigt.. of mischien op houdt te bestaan..

13 juli 2018 om 21:33

Clubliefde van de Amerikanen? Daar spreek ik nergens over. Maar als ik jouw scenario bekijk is dat hartstikke geschikt voor bedrijfsovernames. Bij sportclubs is dat toch net even anders. Serie B? Dan is de club vele malen minder waard. Dus waar ga je je rendement terughalen? Je tv gelden dalen enorm, Champions League kan je daar niet halen en daar valt toch veel rendement te halen en je bezoekers zullen teruglopen en merchandise. Dus ja Serie B heeft zeker invloed op je inkomsten en dus rendement. De club ophouden met bestaan? Dan kan je het niet meer verkopen en dus heb je daar als fonds helemaal niks aan.

De club in stukken knippen? Ja dat kan bij een bedrijf, maar bij een club? Die kans is vrij klein. Je kan het stadion verkopen en huren. Maar het stadion is niet van Milan dus die kaart kunnen ze niet spelen.

Dus hoe ga je succesvol zijn? Veel transfers doen die geld opleveren, Europees voetbal binnen halen, bekers winnen, merchandise verkoop optimaliseren, sponsordeals verbeteren en nieuwe aantrekken. Dat soort zaken en dat hoeft een club als Milan helemaal geen windeieren te leggen.

Laten we zeggen dat het enkel maar beter kan worden. Het is nu even door de zure appel heenbijten, maar ik heb vertrouwen dat het ooit wel terug goed gaat komen.

Dat het in Amerikaanse handen terecht zijn gekomen betekent nog meer slecht nieuws, die komen alleen hun geld terug halen en weg zijn ze.
Wat doet het pijn om Milan zo te zien afglijden. Door AC Milan in 1998 ben ik zo van voetbal gaan houden.

11 juli 2018 om 10:04

Idd. Enige kans is een overname door een miljardair die van de club houdt. Maar ik weet niet of er daar nog een van is. Meeste miljardairs doen verstandigere dingen met hun geld.

11 juli 2018 om 10:49

Als ze er voor zorgen dat de club zich in een betere positie zal verkeren vind ik het mooi. Op dit moment zal er weinig interesse zijn in de club, als Elliot dit om kan draaien vind ik het prima.

11 juli 2018 om 11:21

Maar dat kan ook positief zijn, toch? Als zij er geld uit willen halen, moeten ze investeren en zorgen dat er meer geld binnenkomt. Ze zullen dus een goed plan hebben om Milan weer omhoog te helpen, lijkt me.

In ‘98 was ik 3, dus kan over dat Milan niet meepraten. Maar was het niet in 2006, dat ze met Seedorf, Pirlo, Gatusso speelden op het middenveld? Ziek gewoon. Maldini, Stam, Cafu, Dida, Inzaghi, Shevchenko en ik vergeet er nog veel, wat een spelers. Voor mijn idee zijn er ook niet dat soort spelers nu. Pak de beste CV die nu speelt en leg die naast Maldini, ik zal altijd zeggen dat Maldini de betere is. Voor mijn idee zijn de toppers uit de 00s beter dan de toppers van nu, al kan ik dat echt niet onderbouwen, gewoon een gevoel. Ronaldo en Messi als uitzonderingen daarop natuurlijk.

Zou in ieder geval mooi zijn als Milan weer aansluit bij de top, ook mooi voor de Serie A

Hele vorige zomer hier van veel mensen moeten lezen dat ze verstandig bezig waren met allemaal gerichte aankopen, 12 stuks of zo xD En dat het slim was om alles in 1 zomer te kopen, want dan kon je blijkbaar geen problemen met ffp krijgen. Wat een zooitje joh. Ook bizar dat zo'n investeringsfonds dit zo makkelijk laat gebeuren. Al is dit voor hen niet heel veel geld. Maar toch.

11 juli 2018 om 10:31

Mooie reactie. Hoe moet de gemiddelde voetbalzone bezoeker nou weten wat financieel wel of niet kan. We kunnen niet in de boeken van een nieuwe partij kijken. De gerichte aankopen zijn ook prima. Kessie, Rodriguez, Bonucci. Prima spelers. De enige miskoop is Kalinic. Dus 1 op 12 lijkt me niet verkeerd. En zelfs die miskoop kan nu naar Spanje.

11 juli 2018 om 10:38

Ja 12 nieuwe spelers. 200 miljoen (of zo) uitgegeven. Wat blijkbaar helemaal niet kon. En hoeveel plekken hoger geeindigd? En het ffp argument klopte blijkbaar ook al niet. Maar het is allemaal prima hoor.

11 juli 2018 om 10:42

@furrr, Je gaat wel lekker overal tegen in.

In jou droom wereldje , gaat alles lekker toch.

Juiste spelers gehaald, geen schuld , volgend jaar EU in.

Lekker man zo een wereldje.

11 juli 2018 om 18:51

@wehave, als er onwaarheden worden verkocht dan kaart ik dat aan in topics waar ik wat kennis van heb.

Ook hier heb ik mooie kanttekeningen. Nergens claim ik dat er geen schulden zijn, of dat alles prima gaat of dat we Europa in gaan.

Maar de spelers die we hebben gehaald zijn niet slecht, daar zit gewoon nog waarde op. Ze zijn niet te oud en er is gewoon belangstelling voor.

En wat betreft schrijfkunsten heb ik ook nog een tip; het is jouw met een w.

11 juli 2018 om 18:57

@dante. Europees voetbal gehaald en dat was het doel. Wat me irriteert aan jouw reactie is dat je mensen aanvalt die enthousiast waren over de veranderingen bij hun club. Zij kennen de financiele huishouding niet maar daar wil jij ze op pakken. Dat is in mijn ogen onrechtvaardig.

12 juli 2018 om 04:27

Het jaar ervoor letterlijk exact hetzelfde resultaat behaald. Hoe kun je dat prima vinden met zoveel aankopen dat de geldschieter zelfs in moet grijpen.
Maar ok. Je hoeft de financiele huishouding niet te kennen om te begrijpen dat een heel elftal kopen voor een vermogen niet het beste beleid is. Zelfs als het wel "gekund" had, was het niet heel slim.

Kunnen we nu in hoger beroep tegen de Europese uitsluiting?

11 juli 2018 om 10:41

Hetgene waarvoor ze geschorst zijn is toch niet veranderd? Of mis ik iets?

11 juli 2018 om 12:04

Ja en nee. Ze moesten break-even spelen, dus over het hele seizoen niet meer uitgeven dan dat er binnen komt. Dat is dus niet gelukt.

Daarna hebben ze een plan van aanpak opgesteld voor de Uefa wat nogal opportunistisch was, zo zouden er tientallen miljoenen aan inkomsten uit de Chinese markt worden binnengehaald, wat dus niet is gebeurt.

Ik ben bang dat die uitsluiting niet meer wordt teruggedraait.

11 juli 2018 om 18:53

Dat plan ging als ik het goed begreep over de toekomst. Met een nieuwe eigenaar kan er een nieuw plan komen. Milan moet dacht ik nog beslissen of ze in hoger beroep gaan of niet.

AC Milan dag was in mijn jeugd DE topclub van Europa/wereld. PSG of City had nog “niemand” van gehoord. Italy dat was het voetballand met Sampdoria, Napoli en Parma. Wat een team had A-C Milan met Baresi, Maldini, Rijkaard, Basten, Gullit, lentini, Weah, Papin enz. Jammer dat zn club zo ver afglijd. Was 4 jaar geleden bij een wedstrijd van Milan in San Siro groot stadion maar half leeg tijdens een wedstrijd.

11 juli 2018 om 12:08

Maar inderdaad, toen ik klein was speelden daar Gullit, Rijkaart en van Basten, en dan ook nog al die andere kanonnen.
Zo'n geweldig team.

Zonde dat zon grote club zo gezonken is. Vond het altijd een prachtige club met harde spelers (gatusso/v bommel), maar ook spelers die alles konden (ronaldinho/kaka) helaas is dit al lang geleden.

ik zie ieder jaar berichten dat dit het jaar word dat AC Milan weer terug aan de top komt en het Juvetus moeilijk gaat maken, maar ieder jaar lukt het niet. ben benieuwd of ze nog ooit de top weer gaan halen

Psg moet niks omdat ze ongeveer 400 mil hebben uitgegeven aan spelers in een seizoen ( alleen neymar 220mil em mbappe 150mil). En milan wordt gelijk uit Europees voetbal gezet. Wat belachelijk dit. Hoop dat milan terugkomt en dat we weer is een keertje concurrentie krijgen. Maar nu ik dit lees denk ik niet dat milan terug komt( minimaal 2/3 jaar).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren