Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Als je zo belangrijk kan zijn voor Ajax op die leeftijd, fantastisch’

Laatste update:

Kasper Dolberg is bezig aan een indrukwekkende opmars bij Ajax. De Deen zorgt voor de doelpunten voor de Amsterdammers, terwijl hij nog maar achttien jaar oud is. Ploeg- en landgenoot Lasse Schöne is trots op Dolberg, die donderdag de matchwinner was in het Europa League-duel met Standard Luik.

/

“Hij is levensgevaarlijk”, zegt Schöne tegen AT5. “Als je zo belangrijk kan zijn voor Ajax op die leeftijd, fantastisch. Dat doet ons goed. Niet alleen de Ajacieden, maar ook de Denen thuis voor de televisie. Die denken natuurlijk: daar komt er een aan voor het Deens elftal.”

In alle competities speelde Dolberg dit seizoen twaalf wedstrijden voor Ajax; hij maakte vijf doelpunten. In de Eredivisie staat de teller op vier uit zes duels. In januari 2015 bereikte hij met Ajax overeenstemming over een contract en sinds het seizoen 2015/16 is hij actief in Amsterdam.

Denk je dat Kasper Dolberg in de toekomst overstapt naar de Europese top?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tuurlijk is het ophemelen nu begonnen, maar van mij mag Cassiera ook gerust starten a.s. zondag. Dolberg geeft aan dat het veel zwaarder is, en dan is er een doel voor volgend seizoen; een heel seizoen belangrijk zijn voor Ajax.

30 september 2016 om 08:23

Cassiera is ook een geweldig talent, maar heeft nog het nadeel dat de communicatie nog niet zonder hindernissen verloopt. Het mooie is dat hij weer hele andere kwaliteiten heeft en Ajax gewoon een extra wapen geeft om een wedstrijd te kantelen.

Dat ophemelen is toch niet zo erg of gek? Bij Dolberg zit er nuchtere kop op en brandt gewoon zelf al van ambitie.

30 september 2016 om 08:57

@tahaa

Heeft helemaal niets met ophemelen te maken. Hij levert iedere keer een uitstekende prestatie en krijgt daarom uitstekende kritieken. Je kunt toch moeilijk verwachten dat mensen gaan zeggen of schrijven dat hij er niets van kan terwijl een blinde met zijn stok kan zien dat we hier te maken hebben met een talent van de buitencategorie. Hij is in principe nog A junior en gaat ook zijn traditionele terugslag waarschijnlijk nog wel krijgen en dan zal hij vanzelf ook wat mindere kritieken krijgen. Nu doet hij het meer dan uitstekend voor een jongen van 18 jaar en komt alle lof die hem wordt toegezwaaid hem gewoon toe. Die heeft hij zelf verdiend met zijn prestaties en dat heeft dus helemaal niets met "ophemelen" te maken zoals jij schrijft. Hij maakte weer een prima doelpunt en de twee doelpunten die hij tegen PEC maakte, waren van een zeldzame klasse die ik heel lang niet in de Arena heb gezien. Alle lof die hij krijgt is derhalve terecht, en volgens mij is het een heel nuchtere jongen die heus wel weet dat hij er nog lang niet is.

30 september 2016 om 09:13

Dolberg is een eerste jaar senior, volgende week zal hij 19 worden. Doet het nu heel erg goed maar zie hem graag de rol van Cassierra als spits van zowel Jong Ajax als Ajax I invaller overnemen, denk dat Dolberg nog veel kan leren in de JL. Hij zal met Nouri, de Jong, Cerny, Eiting, Dekker en vd Beek genoeg bruikbare ballen gaan krijgen. Laat hem en Cassierra maar om de week afwisselen oid en dan staat het voor volgend seizoen al vast denk ik.

30 september 2016 om 09:25

Dus jij wil een scorende spits in de EL en voorronde CL terugzetten naar de jupilerleague. En jouw alternatief is een leeftijdsgenoot met een communicatiebeperking. Sorry hoor maar hiermee sla je door. Ik snap dat je Dolberg in bescherming wil nemen, maar nou straf je zijn goede presteren af. Optijd rust geven lijkt me voldoende.

30 september 2016 om 09:24

Natuurlijk moet je voorzichtig met zulke jonge gasten zijn maar de beste speelt, ik riep het van de week al, ik ben fan dus gewoon voor de leeuwen blijven gooien deze topper in wording. Rustig in zijn kop en dat is cruciaal om een stijgende lijn te blijven houden, ik denk dat het helemaal goedkomt met dit pareltje.

Het is natuurlijk een trend om zulke jonge spelers die in een flow zitten gelijk helemaal op te hemel (zie Fischer of Kisna bijv), maar deze jongen heeft overduidelijk iets extra's. Of hij nou bij een (sub)topploeg terecht komt, is voor later. Laten wij als Ajax en Nederlands voetbal eerst maar zoveel mogelijk seizoenen genieten van hem.

Ik zeg vaste #9 voor Ajax vanaf nu!

Wat een kwaliteit heeft deze speler zeg. als verdediger moet je hem constant in de gaten houden en zorgt hij altijd voor dreiging.
Hij is ook niet te lui om druk op de tegenstander te zetten en extra meters te maken. misschien zou hij dit wat minder kunnen doen om nog meer kracht over te houden.

Daarin tegen heb ik me gisteren weer, verschrikkelijk geërgerd aan die Gudelj. die echt geen extra meters loopt en denkt dat ie de belangrijkste speler is van Ajax.

Als je deze twee spelers vergelijkt qua werklust, zit daar nogal wat ruimte tussen!

30 september 2016 om 09:19

Ik was het helemaal met je eens totdat je zei dat Gudelj geen extra meters loopt, je kan veel van hem zeggen en vinden maar lui is hij zeker niet. Hij speelde overigens de eerste helft ook gewoon goed, had een paar belangrijke intercepties en had de voorassist op Traoré waardoor Dolberg kon scoren. De tweede helft zakte hij inderdaad ver terug. Ziyech brengt absoluut meer maar ik vind dat mijn mede Ajacieden wel erg hard zijn voor Gudelj. Die jongen werkt keihard en geeft alles en heeft ook hele goede wedstrijden gespeeld (vorig jaar PSV uit bv). Hij is gewoon een goede speler om erbij te hebben vind ik!

30 september 2016 om 09:57

Wat je zegt wellicht om erbij te hebben, maar als zowel Klaassen als Gudelj spelen is het middenveld van Ajax gewoon niet goed (gebalanceerd) genoeg. Beide spelers bewegen niet genoeg om constant een afspeelmogelijkheid te hebben op het middenveld. Dus ik zie in Gudelj momenteel alleen een stand-in rol voor Klaassen. Hoe jammer dat ook voor hem is.

30 september 2016 om 11:20

Gudelj speelt niet groots nee, maar is wel bv. betrokken bij een grote kans van Klaassen die de keeper had, was een prima pas. In mijn optiek is de kritiek wel wat overdreven, Gudelj is niet het type dat oogstrelend voetbal laat zien, maar kan een team wel sterker maken.

Het ophemelen is voor nu terecht. Ik vind het ook een geweldig talent, maar vergeet Bazoer niet. Begin vorig seizoen zei iedereen precies hetzelfde over hem en kijk waar die nu beland is. Bij dit soort talenten bepaald de dip alles voor de toekomst. Hoe snel en op wat voor manier kom je daar uit? Laten we bij Dolberg nu lekker genieten, maar ook dat afwachten voor we hem verder ophemelen.

30 september 2016 om 09:35

Klopt, t ziet er allemaal erg goed uit. Maar vertrouwen speelt daarin ook een grote rol. Scoort hij nu vijf keer niet, en verspeelt hij een paar domme ballen zijn de mensen waarschijnlijk alweer enigszins bekoeld. Maar vooralsnog lijkt het een jongen die echt all-round is als spits. Kan hij een beetje koppen?

30 september 2016 om 11:19

Juist, komt altijd wel een dip, maar Ajax heeft genoeg andere opties achter de hand om dat op te vangen. Bosz doet het daarom ook rustig aan met deze jongen.

Goed gezien van onze Marc! Gehaald voor 250.000

30 september 2016 om 11:18

Juist! Ik hoor weinig criticasters meer sinds zijn aankopen zijn gaan draaien, ook Viergever doet het goed en Sinkgraven laat leuke dingen zien, de spelers die misschien nog wel het meest beschimpd zijn na Overmars zelf.

Staat Dolberg na gisteren niet op 6 doelpunten voor Ajax? 2 vs Roda, 2 vs PEC, 1 vd PAOK ( ook assist meen ik ) en dan gisteren tegen Luik nog 1. Staat na 7 basisplaatsen en 6x invallen op 6 doelpunten en een assist, heel erg netjes.

30 september 2016 om 09:37

Qua doelpunten heb je inderdaad gelijk, assist meen ik inderdaad ook, weet ik niet zeker. En inderdaad echt lekkere cijfers hoor!

Hij blijft er altijd zo kalm onder in interviews, tot het onverschillige aan toe. Zou hij nooit eens in zijn bed 's nachts een klein kreetje slaken?

Vooral doorgaan met ophemelen :S Lekker laten rusten als je het mij vraagt. We hebben voorin zat opties dus Dolberg mag wat mij betreft best af en toe invallen. Het zou verschrikkelijk zonde zijn als hij weer ernstig geblesseerd raakt.

Buiten zijn goal vond ik hem maar matig. Wat mij bij hem en ook Younes vooral opviel is dat alle ballen weer terug werden gespeeld. Zelden draaide de aanvallers open, waardoor Ajax zeker in de tweede helft amper richting het vijandelijke doel kon opschuiven. Natuurlijk, hij schiet die bal keurig binnen maar ik vond het allemaal maar pover wat Ajax liet zien.

@ 020jeroen020 :heerlijk die opmerkingen van vooral doorgaan met ophemelen etc.

natuurlijk zal hij een dipje krijgen , maar hij doet het nu gewoon uitstekend. En dat mag wel gezegd worden toch.

Of is het tegenwoordig zo dat we alles maar negatief moeten zien? Azijnzeikers.
Jullie glas is zeker altijd half leeg? Hij speelt prima en maakt doelpunten, wees blij voor die jongen dat hij positieve reacties krijgt. Op jouw werk is het toch ook prettig als je een compliment krijgt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren