Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Als Huntelaar weer fit is, zal ik nog harder moeten werken bij Ajax’

Laatste update:

Lassina Traoré moest het lange tijd stellen met korte invalbeurten bij Ajax. De aanvaller kreeg zondag tegen ADO Den Haag echter een basisplaats van trainer Erik ten Hag. Traoré heeft zich als doel gesteld om in 2020 meer speeltijd te krijgen in de hoofdmacht van de koploper, maar weet tegelijkertijd dat het geen gemakkelijke opgave is om Klaas-Jan Huntelaar voorbij te streven in de pikorde van Ajax.

"Het was goed, fantastisch zelfs! Ik vond het in de openingsfase van de wedstrijd zelfs ongelooflijk, want ik ben echt heel blij dat ik mocht spelen", omschrijft Traoré zijn basisdebuut bij Ajax in gesprek met Ajax Life. De pas achtienjarige aanvaller kijkt reikhalzend uit naar het nieuwe kalenderjaar. "Maar als Klaas-Jan Huntelaar weer fit is, zal ik nog harder moeten werken om een kans te krijgen", zo voegt hij er gelijk aan toe.

Debutant Hansen: 'Na het WK Onder 17 begon het eigenlijk pas te lopen'

Voor Troaré kwam de basisplaats tegen ADO niet als een complete verrassing, daar Huntelaar met een kleine blessure kampte. "Hij heeft me voor de aftrap nog advies gegeven. 'Dit is jouw moment, laat jezelf zien en ren op iedere bal', zei Klaas tegen mij. Ik moest proberen om mijn energie over te dragen op de andere jongens." Troaré, die voor het zesde Ajax-doelpunt tekende, kijkt met een goed gevoel terug op het doelpuntenfestijn in de Johan Cruijff ArenA. "Het was een good sensation. Ik ben trots dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen."

Traoré zag zondag enkele bekende gezichten, want ook Jurgen Ekkelenkamp en Ryan Gravenberch maakten hun opwachting bij Ajax. "Een beetje vreemd was het wel. Maar ook gemakkelijk." Traoré heeft vooral een goede band met Ekkelenkamp, die eveneens tot scoren kwam. "Als hij of ik een beweging maakt, spotten we vanzelf het moment waarop we de bal moeten passen. Dat hoeven we niet eens meer af te spreken."

Lassina Traoré verdient meer speeltijd bij Ajax

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Maakte een goede indruk en met hem in de ploeg heb je veel meer opties dan met opa Huntelaar! Is ijzersterk in de duels, snel en kopsterk!

23 december 2019 om 12:11

@plopkoek: Denk dat Huntelaar nog steeds van meerwaarde kan zijn, maar dan echt alleen als pinchhitter. Denk dat we na de winterstop vaker Traore aan het werk gaan zien. Hebben bij de terugkomst van Neres en Promes wel een luxeprobleem voorin!

23 december 2019 om 12:32

Ja, wat me dit jaar sowieso opvalt is dat elke wedstrijd van Ajax met Huntelaar een verschrikking is. Iedereen begint maar hopeloos ballen in de 16 te pompen. Het is in mijn ogen leuk genoeg geweest met Huntelaar en het lijkt me tijd voor een mooi afscheid.

23 december 2019 om 21:46

Opa Huntelaar. Die man is 36 en heb je gezien hoe afgetraind hij nog is?? Voor Ajax is het wel beter als traore gewoon meer gaan spelen. Huntelaar vooral als invaller gebruiken.

Denk dat Huntelaar er toch wel mee op houdt na dit seizoen. Is duidelijk dat hij gewoon niet echt meer mee kan bij Ajax (of alleen invalbeurten). Bij een blessure moet een speler toch ook basis kunnen spelen. Nog niet zo heel lang geleden riepen mensen hier om Huntelaar in het Nederlands elftal etc. Mensen beginnen nu toch ook in te zien dat Huntelaar niet meer zo goed is (wat absoluut geen schande is). Als je hem laat invallen wanneer de wedstrijd al gespeeld is of als de tegenstander al moe is gespeeld dan is het logisch dat de gretige Huntelaar nog wel een goal maakt en dat heeft in mijn ogen dus een vertekenend beeld opgeleverd. Als ik Ajax was zou ik Huntelaar bedanken na dit seizoen en deze Traore veel meer kansen geven. Die jongen doet het al erg lang goed in de KKD en verdiend dus volgend seizoen zeker wel een kans in mijn ogen. Op een gegeven moment moet je ook doorselecteren en spelers als de Jong en Huntelaar wegdoen en meer jeugd de kans geven. Komen erg goede spelers aan bij Ajax maar vind dat Ten Hag bij sommige spelers wel heel lang heeft gewacht..

23 december 2019 om 11:44

Dat Traore vaker de kans mag krijgen ben ik helemaal met je eens. Deze jongen is voor een 18 jarige al redelijk compleet. Goed dat hij gisteren zijn kans heeft gekregen en hem ook heedt gepakt.

23 december 2019 om 11:51

Is duidelijk dat hij gewoon niet echt meer mee kan bij Ajax. Tja, wanneer je als 36-jarige 9 doelpunten maakt en 2 assists in omgerekend 11 wedstrijden, dan kun je moeilijk spreken over "niet meer mee kunnen".

23 december 2019 om 11:57

En dat is dus wat ik aangeef. Huntelaar komt er vaak in als de wedstrijd al gespeeld is of als de tegenstander al moe is. Dan maakt hij vaak nog zijn doelpunten. Als hij in de basis staat, voegt hij amper iets toe. Dat rendement geeft in mijn ogen dus een vertekenend beeld..

23 december 2019 om 12:46

Klopt Tilburg hele maal met je eens. Komt ook omdat de "basisvoorhoede" met Tadic, Promes,Neres of evt Labyad veel beweeglijker is met veel positiewisselingen. Promes kan links,rechts of centraal evenals die anderen. Kan the Hunter niet maar voor het laatste kwartiertje met 1-1 kan hij zeker nog

23 december 2019 om 13:48

Haha Tilburg, verzin je dat niet zelf?😅 Ik heb werkelijk niemand zien zeggen dat Huntelaar in Oranje moet, dat is natuurlijk belachelijk hij is bijna uitgespeeld.

23 december 2019 om 13:54

Nee dat verzin ik zeker niet zelf. Ik heb heel veel mensen hier op VZ vorig jaar en begin van dit jaar zien zeggen dat Huntelaar de beste Nederlandse spits is en geselecteerd zou moeten worden i.p.v. bijvoorbeeld de Jong. Dat ging niet over een paar mensen maar echt over een ruim aantal..

23 december 2019 om 14:44

Klopt inderdaad. Al ging dat volgens mij over de beste invaller voor Depay. Ongelooflijk dat mensen als breekijzer de 36-jarige Huntelaar boven Air force Luuk verkozen.

23 december 2019 om 14:50

Ja ging inderdaad over de stand-in van Depay. Ben ook niet kapot van de Jong en heb erg veel respect voor de gretigheid die Huntelaar op de mat legt voor zijn leeftijd maar zijn tijd is gewoon voorbij (bij Nederland).

23 december 2019 om 16:06

Ik ben juist erg te spreken over Luuk de Jong. Mits je hem als breekijzer gebruikt en van lange ballen voorziet. Zijn weinige betere spitsen op dat gebied dan Luuk vind ik.

Als Huntelaar weer fit is zal ik nog harder moeten werken 🤔. Ook als Huntelaar niet fit is zal je kei hard moeten werken 🙃

23 december 2019 om 12:12

Hij zegt toch juist dat hij hard moet werken. En als Huntelaar fit is, zal hij nog harder moeten werken. Staat nergens dat hij niet hard werkt als Huntelaar niet fit is.

Wat mij betreft mag deze jongen gewoon eens een langere reeks de kans krijgen. Sterk, kan goed koppen, meevoetballend maakt hij snel stappen, hij heeft een goeie versnelling en is niet zelfzuchtig. Kan echt dit seizoen uitgroeien tot de onbetwiste eerste spits van Ajax, en dat zou niet onverdiend zijn. Dan kan Huntelaar "gewoon" weer back up spelen, kan Tadic "gewoon" weer naar de vleugel waar hij toch beter rendeert dit seizoen in het aanvalsspel, en ontwikkel je deze talentvolle jongen door. Bijkomend voordeel is dat Danilo Pereira en Brobbey weer meer minuten kunnen maken in Jong Ajax omdat ze minder concurrentie hebben. Nu hopen dat Ten Hag het ook zo ziet....

23 december 2019 om 12:23

Wat doe je dan met promes en neres? Want die zijn na de winterstop weer fit.

23 december 2019 om 12:59

Een van die twee zal wel op de bank belanden, want het maakt niet uit hoe belabberd Tadic speelt, die blijft er altijd wel in staan...of ze staan er allebei in, en dat Ziyech op 10 komt te staan.

23 december 2019 om 14:13

Tadic is veruit de meest productieve speler van Ajax. Die ga je natuurlijk niet op de bank zetten nee

23 december 2019 om 14:53

Sterker nog, het verbaasd me heel erg hoe mensen over het gemis van Neres praten. Voor zijn blessure, was hij volgens velen nog de dissonant van Ajax etc. Mensen hun geheugen is erg kort maar voor zijn blessure was Neres allesbehalve een vaste basisspeler. Het is dan ook niet perse logisch dat Neres weer in de basis komt als hij terug is van zijn blessure. Denk dat hij gewoon weer moet banken..

23 december 2019 om 15:28

Jij snapt er echt niks van. Neres had een te lang seizoen gehad. Ook de Coppa gespeeld. Werd rustig gebracht. Kwam weer in vorm en werd basis en raakte geblesseerd. Een fitte Neres speelt altijd.

Wordt tijd dat er bij Ajax een spits doorbreekt die (deels) uit de jeugdopleiding komt. Ajax heeft prima spitsen gehad die relatief voor een schijntje zijn gekocht (zlatan, Suarez, Milik), maar de laatste goeie die uit de jeugd kwam was Kluivert. Dolberg was helaas een one season wonder gebleken, maar met Traore, Brobbey en Hansen komt er weer wat in aantocht.

Heeft gisteren meer laten zien dan Huntelaar de weken daarvoor. Deze man verdient zeker meer speeltijd!

Toch mooi dat Huntelaar zo'n jonge jongen moed inpraat en hem tips geeft ondanks dat ze concurrenten zijn.

23 december 2019 om 12:10

Vind ik ook, op en top professional die kerel. Maar die eenheid is wel vaker een kracht gebleken onder Ten Hag, want al die spelers gunnen elkaar wat, omdat het teambelang echt voorop staat. Dat heeft de trainer er dus echt wel goed ingeslepen en zo zie je dat iedere speler op zijn manier waardevol kan zijn.

23 december 2019 om 12:25

Zo zag je gisteren ook dat bijna alle spelers Traore de goal gunden en hem steeds nadrukkelijker gingen zoeken totdat hij ook zijn goal had meegepikt.

Nou sorry hoor maar Huntelaar in de basis kan echt niet meer. En dat zeg ik als mega Huntelaar fan. Hij werkt nog steeds lei en keihard en maakt z’n doelpunten maar die gast moet gewoon op de bank en invallen als het nodig is. Traoré gewoon in de basis zetten as tadic niet in de spits staat. Die jongen verdiend het gewoon.

Leuke spits, speelde goed. Alleen zijn rendement moet nog wat omhoog, hij had iets teveel kansen nodig voor zijn doelpunt. Wat dan weer wel een hele knappe was. Misschien komt het nog. Over wat we tot nu toe zien ben ik positief speelt ook goed bij Jong en scoort regelmatig.

Ook als Hunterlaar niet fit is moet je er keihard tegen aangaan. Als het moet afhangen of Hunterlaar fit is of niet dan ben je niet goed bezig. Gewoon stinkend je best doen en het maximale eruit halen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren