Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Als hij een basisplaats bij Feyenoord had, was hij onhaalbaar geweest’

Laatste update:

Club Brugge sloot de topper tegen Racing Genk zondag winnend af (4-1) en Ruud Vormer speelde een dijk van een wedstrijd. De middenvelder bracht evenwicht in het elftal, kwam tot scoren en trainer Michel Preud’homme gunde hem in de slotfase een publiekswissel. In Brugge is men dan ook erg tevreden over de 26-jarige Vormer.

/

De voormalig jeugdinternational kwam in de zomer transfervrij over van Feyenoord en had zelfs al eerder in de Jupiler Pro League terecht kunnen komen, zo verklapt hoofdscout Raymond Mummens van Blauw-Zwart: “We hebben hem drie jaar geleden al eens gescout. In zijn tijd bij Roda JC Kerkrade volgden we hem, maar toen trokken we Niki Zimling aan.”

“Vormer paste op dat moment minder goed in de speelstijl van Adrie Koster. Maar voor het voetbal dat Michel Preud'homme voor ogen heeft, is hij wel geschikt. Michel kende hem nog van Roda en zag er een acht in. Nu, als Vormer een basisplaats bij Feyenoord had, was hij onhaalbaar. Gelukkig was hij dat destijds niet. De puzzel moet ook in elkaar vallen”, aldus Mummens in Fan.

Is Club Brugge het plafond voor Ruud Vormer, denk je?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed voor Vormer dat hij toch zijn plek heeft gevonden. Voor Feyenoord kwam hij net te kort, dat was net te hoog gegrepen. Maar bij Club heeft hij zijn plek gevonden, dat past meer bij zijn niveau.

21 december 2014 om 23:50

Ik vond Vormer voor Feyenoord niet te kort komen, alleen Clasie stond voor hem, die speel je niet zomaar eruit..

22 december 2014 om 00:36

Vormer kwam zeker wel iets tekort voor feyenoord...blij toe dat die heel af en toe een vrijetrap er in schoot...nee was egt een stapie tehoog voor hem...maar leuk voor hem dat die belangrijk is voor club...volgens mij heb die er al 3 a 4 goals in legge ?

22 december 2014 om 01:35

Vormer had gewoon pech dat hij betere spelers voor zich had. Maar had volgens mij prima tot sterkhouder kunnen uitgroeien als hij altijd een basisplaats had gehad.

Past perfect in het Belgische voetbal, en bij Feyenoord was er simpelweg te veel concurrentie. Vult Simons perfect aan en speelt in dienst van Vazquez perfect zijn rol. Een typische box-to-speler, toch al weer zijn 3e goal in 12 competitiematchen. En ook al een goal in Europa. Doe je goed, Ruud!

22 december 2014 om 01:09

Madeira, serieus Simons van Psv? Voetbalt die nog steeds...

22 december 2014 om 01:18

Jup,, die Simons speelt nog, en hij is nog vrij goed voor iemand van zijn leeftijd!

22 december 2014 om 10:57

38 jaar en speelt nog praktisch elke match.

22 december 2014 om 17:56

Voetbalt die nog steeds? Hij doet het ronduit fantastisch in de Belgische competitie en in de Europa League, mocht je lacherig willen doen over het niveau in België. Hij is er 38 geworden en speelt beter dan vorig jaar.

23 december 2014 om 00:14

Juveforlive

Man man, ongelovelijk. Dacht dat die allang gestopt was.

23 december 2014 om 00:15

Pompopos

Superknap voor zijn leeftijd.

23 december 2014 om 00:16

Belgunner

Ja ik vond het nooit wat, een erg kleurloze voetballer. Maar ik heb er wel veel respect voor, dat hij nog speelt en blijkbaar een van de besten is volgens de leden boven ons. En ja, het niveau van NL en BE zal elkaar niet veel ontlopen.

Nuttige speler, had te veel concurrentie bij Feyenoord. Heeft overigens een prachtige vrouw ;-)

22 december 2014 om 08:16

Net ff gegoogld je hebt gelijk leuk vrouwtje doet ruudje goed

Deed gewoon onder voor de spelers die Feyenoord toen had ...

Vult prima zijn rol van nummer 8 in, staat tussen de verdedigende middenvelder Simons en de aanvallende middenvelder Vazquez. Als Feyenoord nu eens Immers zou lozen kon hij tussen Clasie en Vilhena spelen, maar ook Rutten koos gewoon voor Immers.

21 december 2014 om 23:42

In het artikel staat dat Vormer op 8 speelt, daar stond de afgelopen jaren Vilhena. Immers stond op 10.

Zelf vind ik Vormer meer een voetballende 6 en daar staat bij Feyenoord dus Clasie waar hij niet tegen op kon en terecht dus op de bank zat.

22 december 2014 om 17:59

Inderdaad, hij had de pech dat Clasie op zijn plek stond.

Doet het relatief goed , maar zijn ploeg draait momenteel wel geweldig, dus maakt het wel wat makkelijker!

Kljestan deed het ook goed in goed draaiende ploegen!

Kwam vandaag trouwens goed weg want kon rood hebben , maar was niet de enigste die aan rood ontsnapte vandaag!

Vandaag liet brugge wel wat 'magie' op veld zien! In 2 de helft toch!

22 december 2014 om 18:02

Potige match inderdaad. Ik vond vooral de scheidsrechter (vertenten) héél erg zwak. Komaan, is dit echt het beste wat we hebben in België? Schrijnend, dat die man een topper moet fluiten.

Hij bakte er werkelijk niets van en werd ook niet echt geholpen door zijn grensrechters. Brugge laat al gans het seizoen 'magie' zien

Ik neem aan dat men Raymond Mommens bedoelt. Blijkbaar een onbekende in Nederland. De man heeft meer dan 600 wedstrijden in de Belgische competitie gespeeld.

Er wordt hier bij VZ zo een teneur opgehangen dat Vormer de grote man is bij Club en dat is licht overdreven.

Vasquez (van Barcelona) en Rafaelov zijn de mensen die bij Club het verschil maken.

Vormer houdt het spel heel erg simpel en dat is een enorme kwaliteit maar als men wil laten geloven dat Vormer de reden bij uitstek is dat Club Brugge op dit moment de grootste titelkandidaat is, dan is dat simpelweg overdreven.

Het is buiten de twee reeds genoemde spelers vooral het collectief dat het hem doet bij Club, eigenlijk volledig naar het beeld van deze club, die het eigenlijk al ongeveer altijd met een goede spirit heeft gedaan.

21 december 2014 om 23:49

Klopt inderdaad volledig. Is van de 3 centrale middenvelders die spelen die eigenlijk als eerste uit de basis ga vliegen. Als Hans Vanaken komt naar Brugge (lokeren heeft al hun prijs een pak verlaagd) dan zal het zeker Vormer zijn die uit de basis verdwijnt.

21 december 2014 om 23:53

gohja verdwijnen, er is nog de beker, europees voetbal en in de competitie stapelen de wedstrijden zich op

Preud'homme roteert graag dus zal zeker nog genoeg wedstrijden spelen.

Maar of Club 5 miljoen voor Vanaken op tafel gaat leggen? Zo schitterend is die niet bezig.

22 december 2014 om 10:59

Als ze hem voor 4 miljoen kunnen halen moeten ze het doen. Maar dat is dan ook het maximum.

22 december 2014 om 18:15

Toch weet ik niet of een middenveld met Vazquez-Vanaken-Simons zo goed zou werken. Vadis heeft, net als Vanaken, veel meer klasse dan Vormer, maar het huidige middenveld draait veel beter. (los van het feit dat Vazquez veel beter is dan vorig jaar).

Er is nu meer evenwicht, door de kilometers en het verdedigende werk van Vormer. Vanaken moet echt niet naar Brugge komen. Misschien een cvm als opvolger voor Timmy (en tegelijk vervanger voor Menegazzo) en een snelle diepe spits, maar dat is het dan ook.

22 december 2014 om 18:04

Jorisdr
Vazquez, Refaelov, Ryan en Meunier. Die laatste 2 zijn geen aanvallers die ons in vervoering brengen met hoogstandjes en die het verschil niet maken met goals of assists, maar ze zijn minstens even belangrijk en onvervangbaar.

22 december 2014 om 23:24

Belgunner : je hebt natuurlijk gelijk door ook Ryan en Meunier te vermelden.

Mijn punt was dat men Vormer (zelfs op een Nederlandse website) niet meer credits moet geven dan hij verdient.

Vormer doet het schitterend door altijd voor de eenvoudige oplossing te kiezen en door met goed positiespel een aanval van de tegenstander in de kiem te smoren maar zeggen dat het door hem komt dat Club het nu zo goed dat, dat is gewoon ferm overdreven.

Ik liet me gisteren wat gaan en vergat daardoor Ryan en Meunier omdat die vooral inderdaad defensief puik werk leveren.

Goede aanvulling, waarvoor dank.

21 december 2014 om 23:55

Da's een idiote reactie want Finnbogason deed 't niet bij Lokeren en wel bij Heerenveen. Ik ga daarom ook niet beweren dat de Belgische subtop beter is dan de Nederlandse subtop.

Enige objectieve bewijsmateriaal dat we hebben is de uefa coëfficientenlijst

Maar moet echt in elk onderwerp over België het niveau vergeleken worden? Dat verveelt wel.

22 december 2014 om 18:10

Tja, da's gewoon de 'dorpsgek' van dit forum, gewoon negeren. Dat er 1 speler bij Feyenoord niet speelt en bij Club wel bewijst niets. Die coëfficiëntenlijst van de Uefa is inderdaad de 'minst slechte' maatstaf om onze competities te vergelijken.

21 december 2014 om 23:55

Finbogasson , bulykin , malki, vleminckx en armenteros scoorden er op los in nederland maar in belgie kwamen ze niet aan de bak...

Dus alle nederlanders die zeggen dat ze een beter competitie hebben als belgie worden met hun neus op feiten gedrukt

22 december 2014 om 00:06

Omdat ze in nl een betere aanvoer hebben :$

22 december 2014 om 00:06

Zou natuurlijk kunnen komen doordat men in Nederland ver voor uit wil spelen waardoor spitsen veel meer ruimte krijgen om te scoren. Vormer is een prima speler maar in de top van Nederland wordt van een speler in de positie waar Vormer het best tot z'n recht komt meer gevraagd dan Vormer kan brengen.
Het verschil tussen beide competities is niet zozeer de voetbal kwaliteit maar de intentie waarmee veel trainers hun spelers mee de wei in sturen.

22 december 2014 om 00:14

@tornado idd !
Je hebt volkomen gelijk.

Mijn antwoord was gewoon voor die idiote reactie van de persoon die er niks van af weet.

In Nederland wordt er veel aanvallender gespeeld en worden er meer ruimtes gelaten dus idd iets makkelijker om te scoren. Terwijl er in België iets verdedigender wordt gedacht!

Vormer doet het goed momenteel maar is natuurlijk omdat hij in een ploeg komt die momenteel op toerental draait. Hij is allesinds geen speler die het spel gaat kunnen maken, maar wel een goeie speler voor alle het vuile werk op te knappen!

22 december 2014 om 00:22

Proficiat een ploeg in crisis weg spelen.
Die ook nog is met een b-ploeg speelde!
Het zou maar erg zijn als je daar niet van kan winnen!

Dat is makkelijk zeggen als je die had geloot waren we 100% zeker dat je doorgaat want er is geen enkele mogelijkheid omdat te bewijzen!

Maar leef nog maar wat langer in je droom wereld met Feyenoord als beste ploeg van de wereld

22 december 2014 om 18:18

thebutcher
Negeer die gek gewoon. Hij kent er overduidelijk 'de ballen' van. (excuseer mij voor de uitdrukking)

22 december 2014 om 00:03

VZ maakt Vormer dan ook wel wat belangrijker dan hij werkelijkheid is. Ruud kent op dit moment een hele goede periode, houdt het spel simpel, staat positioneel goed en pikt af en toe zijn goaltje mee.

Maar Vormer is ook bij Club Brugge wel een dienende speler. Het verschil dient gemaakt te worden door vooral Vázquez en Rafaelov en in mindere mate Gedoz.

Dit Club is vooral een heel erg sterk collectief waarin elke speler min of meer kan gemist worden. Zoals gezegd is Vázquez de belangrijkste speler van Club en toch wordt ook zonder hem vrij vlot gewonnen van Racing Genk, de derde in de stand.


Vormer kan in het elftal ook gemist worden ; Ruud in deze vorm heeft zeker zijn waarde maar ook zonder hem blijft Club Brugge vooral een heel erg sterk collectief.

Het zegt vooral ook dat jij de Belgische competitie niet heel erg goed kent of niet goed volgt want anders zou je de huidige prestaties van Vormer correcter inschatten.

22 december 2014 om 09:31

Je kan er een geïsoleerd geval uithalen en daar heel je conclusie op gaan bouwen, maar dan maak je toch vooral jezelf wat wijs hoor. Kijk naar een objectieve maatstaf als de uefa coëfficiënten. Daar scoort België al voor het derde jaar op rij meer punten dan Nederland. Toeval?

In een goed draaiend elftal kan vormer goud waard zijn maar het is geen speler die een team mee op sleeptouw neemt als het slecht gaat.

Is ook niet vreemd dat hij het daar prima doet. Het Belgisch voetbal is meer vechtvoetbal dan in Nederland. En dat in een elftal waar Timmy Simons of all people, nog steeds een rol van betekenis speelt. Die had ik 5 jaar geleden al helemaal afgeschreven.

22 december 2014 om 18:12

Als je de Belgische competitie niet volgt, dan moet je geen zo'n kortzichtige en domme uitspraken doen.

22 december 2014 om 20:10

Zo negatief was die uitspraak helemaal niet hoor. Men is in België gewoon wat beter in het vechtvoetbal, het mentale aspect; alles geven en een doelpunt voorkomen is belangrijker dan een doelpunt maken.
In Nederland word je soms moe van het positiespel en verdedigers die maar moeten kunnen voetballen. Dat ze maar eens leren verdedigen...

Neemt niet weg dat ik het lachwekkend vind dat een Timmy Simons nog steeds bij een gerenommeerde club speelt daar. Dat is natuurlijk nog lachwekkender dan Sinterklaas in een string en toont ook wel aan dat Club Brugge toch wel van minder niveau is dan een psv en een Feyenoord, daar Simons en Vormer hier redelijk makkelijk mochten vertrekken en niet (meer) goed genoeg werden bevonden.

22 december 2014 om 21:22

Ik doel op je stuk over Timmy Simons, niet over het Belgisch voetbal. Vormer had de pech dat Clasie op zijn plaats stond, en Timmy haalt gewoon nog een heel hoog niveau, hij lijkt zelfs beter te zijn geworden.

Je volgt hem duidelijk niet, dus doe er dan geen uitspraken over. Tot vorig jaar was hij nog Belgisch international... Dat Club Brugge daarom minder is, slaat ook nergens op. Ik denk niet dat Club onderdoet voor Feyenoord. België haalt Nederland ook in op de coëfficiëntenlijst van de Uefa.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren