Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Als Ajacied mag ik zeggen dat ik de Kuip het meest echte stadion vind’

Laatste update:

Ajax hoopt komende woensdag in de halve finale van de TOTO KNVB Beker revanche te nemen op Feyenoord voor de 6-2 competitienederlaag van een maand eerder. De Kuip is opnieuw plaats van handeling, al wensen Ajacieden Sjaak Swart, David Endt en Andy van der Meijde een heel andere uitkomst dan het vorige duel. Met dit Ajax-trio blikken we vooruit op de derde en laatste Klassieker van het seizoen.

Door Peter van Drunen

Tussen 1997 en 2003 nam Van der Meijde als speler deel aan zes Klassiekers, waarvan hij er slechts één wist te winnen. In De Kuip kwam de Ajacied nooit verder dan een gelijkspel. “Als je daar aan kwam rijden met de bus, was dat intimiderend. Iedereen schreeuwde en schold. Daarna kwamen we onder luid gefluit het veld op. Het gaf wel een kick. Dan dachten we: we knallen erop, maar het was vaak niks”, zegt Van der Meijde lachend in gesprek met DAZN. De voormalig aanvaller hoopt dat Ajax de passie en strijd laat zien die Feyenoord in eigen huis op de mat legt. “Als Ajax niet meegaat in het gevecht, dan verliezen ze ‘m weer”, voorspelt hij. Winnen met een verschil van meer dan vier doelpunten lijkt de oud-speler van onder meer Ajax, Everton en Internazionale een mooie vergeldingsactie.


In bovenstaande video blikken Ajax-iconen Sjaak Swart, Andy van der Meijde en David Endt uitgebreid vooruit op De Klassieker.

David Endt koestert juist mooie herinneringen aan wedstrijden tegen Feyenoord in De Kuip. “Voor mijn gevoel worden de mooiste Klassiekers in Rotterdam gespeeld”, zegt de voormalig teammanager van Ajax. “De ambiance is er wat steviger en er is een groot fanatisme bij het Rotterdamse publiek. Het stadion is het meest echte stadion van Nederland. Dat is een nationale voetbaltempel. Ja, als eerlijke Ajacied mag je erkennen dat Rotterdam ook zijn voordelen heeft.” Gevraagd naar zijn mooiste herinnering aan een Klassieker, benoemt Endt de editie in De Kuip van 1995 waar de Amsterdammers een 2-0 achterstand ombogen naar een 2-4 voorsprong.

Sjaak Swart, met achttien goals topscorer aller tijden in Klassiekers, verwacht dat Ajax wraak neemt en dat de Rotterdammers zichzelf in de vingers hebben gesneden. “Feyenoord heeft het zichzelf moeilijk gemaakt. Als Ajax de beker wint, zitten zij met de gebakken peren. Ze hadden het inderdaad beter op een akkoordje kunnen gooien”, zegt Swart met een knipoog.

Wie bereikt de finale van de TOTO KNVB Beker?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb het gevoel dat Ajax zich niet opnieuw laat aftroeven. Het is zaak om Feyenoord zo snel mogelijk uit de wedstrijd te spelen door snel een voorsprong (2-0) op te bouwen. Als je Feyenoord te lang uitzicht geeft op resultaat dan zijn ze mentaal sterker, zeker in de kuip! We zullen zien, ik verwacht een makkelijke wedstrijd op een of andere manier.

26 februari 2019 om 10:37

Klopt, maar dit is dus de taak van Ten Hag. Die kan goed een team neerzetten, en tactisch is hij ook goed. Bij interviews legt hij ook heel duidelijk zijn beslissingen uit. Maar als hij de spelers niet kan motiveren dan is dat de reden waarom feyenoord 6 2 heeft gewonnen. Ik snap dat ajax nu er volop in gaat tegen feyenoord, maar je moet ook tegen heracles enz ook zon instelling hebben.

26 februari 2019 om 15:36

Als een speler zichzelf niet fatsoenlijk kan opladen voor een dergelijke wedstrijd als de Klassieker, heeft dat helemaal niets met Ten Hag te maken. Dat is een mentaliteitsprobleem.

26 februari 2019 om 10:37

Klopt, maar dit is dus de taak van Ten Hag. Die kan goed een team neerzetten, en tactisch is hij ook goed. Bij interviews legt hij ook heel duidelijk zijn beslissingen uit. Maar als hij de spelers niet kan motiveren dan is dat de reden waarom feyenoord 6 2 heeft gewonnen. Ik snap dat ajax nu er volop in gaat tegen feyenoord, maar je moet ook tegen heracles enz ook zon instelling hebben.

26 februari 2019 om 15:01

@taxidriver213

wat kan Ten Hag eraan doen dat hij geen elftal heeft dat in staat is fysiek de strijd aan te gaan? dat was namelijk het hele probleem tegen Feyenoord

26 februari 2019 om 15:08

Vind dat voor deze wedstrijd niet per se de taak van Ten Hag. Als ik er als speler met 6-2 af was gegaan de wedstrijd ervoor, zou ik geen motivatie van mijn trainer nodig hebben om me op te laden hoor. Als je je als Ajax speler nu niet voor deze pot kan opladen zit er iets goed mis in je systeem en trots gevoel om voor Ajax te spelen. Vast niet elke speler zal dat even veel hebben, maar een groot deel van deze ploeg denk ik wel. Ben benieuwd naar de wedstrijd, zie het wel gelijk opgaan maar heb wel vertrouwen in m'n clupie dat ze aan het langste eind gaan trekken.

26 februari 2019 om 15:41

@Japie_Krekel
Je hebt deels gelijk, want hoe kan het nou dat je als ajacied niet genoeg gemotiveerd bentom van FEYENOORD te winnen? Maar aan de andere kant heb ik het idee dat ze die wedstrijd op een verkeerde manier hebben benadert. Dezelfde manier hoe ze mindere ploegen benaderen. Ten Hag moet er dan voor zorgen dat ook het mentale aspect op orde is. In een seizoen gaat het niet altijd perfect, je hebt altijd een dipje ofzo, op dat moment moet een coach daar bovenop zitten. Ik ben heel erg benieuwd naar het verloop van dit seizoen, want er zijn genoeg mensen, ook ajacieden, die ten hag verkeerd bekritiseren vind ik. Dingen zoals opstelling en tactiek enz. alsof zij de trainingen en analyse van tegenstander bij mochten wonen. Ik vind ten hag dus wel bekwaam wat betreft tactiek en spelopvatting, en bij een eerste blik op de opstelling voor de wedstrijd geef ik hem tenminste de voordeel van de twijfel. Wel ben ik benieuwd naar het mentale aspect van de spelers tijdens een dip. Lukt het hem niet om psv thuis en feyenoord uit te verslaan vanwege gebrek aan inzet, dan zie ik hem ook liever vertrekken.

26 februari 2019 om 16:57

Ajax kan vaak fysiek niet mee doen met Feyenoord, dat is niet het probleem. Bij Ajax is het mentaal waar het probleem ligt. Ze moeten gewoon de bal het werk laten doen en die eens goed laten rond gaan

26 februari 2019 om 18:25

Bossie

Verklaar dan eens waarom Feyenoord rond de laatste 4/5 seizoenen niet van Ajax heeft weten te winnen. En dan na jaren eindelijk, eindelijk eens een knappe en terechte overwinning.

26 februari 2019 om 15:02

Nu doe je alsof we er met gratie van Ajax er 6 mochten maken. Het is ook een kracht van Feyenoord dat Ajax niks te vertellen had. Om dan ook nog eens een makkelijke wedstrijd te verwachten is ook enigzins verwaand. Ik verwacht een wedstrijd van twee ploegen die er voor gaan en het elkaar echt niet makkelijk gaan maken. Ik hoop dat ajax het weer aflegt, maar weer een monsterscore lijkt me verre van realistisch. 2-1 teken ik voor.

26 februari 2019 om 18:42

Feyenoord heeft al laten zien dat ze het in topwedstrijden, waar ze ruimte krijgen, het beste in zichzelf naar boven kunnen halen. Daarnaast is dit het enige waar Feyenoord voor speelt en ook nog thuis. Ik zal Feyenoord dus niet onderschatten, op deze manier zijn ze het gevaarlijkst

Ten Hag moet al het eremetaal binnen harken wat mogelijk is. Die gaat er echt geen akkoordje op gooien, dan verliest ie helemaal het gezag van de spelers.

Feyenoord zal zich vast weer gaan vastbijten in de duels en Ajax moet er maar onderuit zien te voetballen. Beetje zelfde recept als de vorige klassieker; nu alleen hopen dat ze er beter mee omgaan en niet zo makkelijk de goals tegen krijgen.
Ben benieuwd hoe Donny en Jens de balans op het middenveld vorm gaan geven met hun loopacties!

Voor mij is het echt 50/50 omdat Feyenoord het thuisvoordeel heeft.ik hoop dat Ajax dezelfde felheid heeft als in de Europese wedstrijden. Dan zie ik het uiteindelijk wel goed komen.

hallo Ajax gaat winnen! daar hebben ze teveel klasse voor! en het past ook bij het chaotiche feyenoord dit jaar! het zou mij verbazen als ajax weer gaat verliezen? ajax moet de flow er in houden! anders zijn ze kansloos tegen Real! mvg ritje

26 februari 2019 om 10:33

Je bent de wedstrijd van een maand geleden wellicht vergeten? Dat Ajax veel klasse heeft weet iedereen, maar op basis daarvan win je niet altijd een wedstrijd. Ajax is toen, buiten de eerste 15 minuten, volledig overklast imo en hadden niks te vertellen. Feyenoord speelde erg goed en de 6-2 was volkomen terecht. En dat terwijl Ajax betere spelers heeft dan Feyenoord.

Deze wedstrijden staan altijd op zich en dan maakt het niet uit in welke vorm een ploeg verkeerd.

Voor mij telt maar 1 ding en dat is winnen. Ajax heeft iets recht te zetten in Rotterdam en verwacht daarom ook een getergd Ajax aan de aftrap verschijnen. Ajax heeft al jaren niks gepresteerd in de beker en ondanks dat het vaak als 'troostprijs' wordt gezien door sommige mensen, is het gewoon een prijs die je kunt winnen. Daar moet je dan ook voor 100 procent voor gaan. Maar aan de interviews te horen lijkt dat gelukkig het geval. Het is ondertussen alweer een aantal jaar geleden dat Ajax een prijs heeft gewonnen, dus moeten ze alles op alles zetten om dit seizoen de dubbel te pakken. Maar voor Feyenoord geldt dat de beker het seizoen nog enigszins kan redden. Al vroegtijdig afgehaakt voor plek 1 en uit Europa geknikkerd. Dus die zullen er ook alles aan doen om deze wedstrijd te winnen. En ze hebben natuurlijk het legioen achter hen staan.

Ik durf mijn geld niet in te zetten deze wedstrijd. Beide ploegen zullen enorm gemotiveerd zijn om de winst te pakken. Heb nu al zin in morgenavond!

26 februari 2019 om 13:51

Precies dit dus. Velen spreken ook al een langere tijd over 'weer' een mislukt jaar voor Ajax. Maar het is niet eens zo ondenkbaar dat Ajax de titel pakt, beker wint, en het tot de 1/8e finales van de CL heeft geschopt. Dat is hoe je het wendt of keert gewoon een top jaar.
Maar het kan dus ook zomaar zijn dat ze morgen uit de beker vliegen, en net tekort komen voor de titel. Dan is die CL prestatie wel aardig, maar sta je dus weer zonder eremetaal.
Mijns inziens moet je die beker sowieso pakken met PSV wat al uitgeschakeld is. Feyenoord uit is niet makkelijk, maar al even geleden dat Ajax in de halve finale stond, en er dus zo dichtbij was.

Mijn gevoel zegt dat dit een hele lange wedstrijd gaat worden tussen gelijkwaardige tegenstanders. Ajax zal eerherstel willen en Feyenoord speelt de toppers goed. Daarnaast ook laatste mogelijkheid dit seizoen nog een beetje kleur te geven.
Zal mij niet verbazen als het binnen 90 minuten geen winnaar op levert. Het wordt een spektakelstuk!

26 februari 2019 om 15:30

Denk dat het net als in de competitiewedstrijden zal lopen. Een van de twee gaat de bovenliggende partij worden. De ploeg met de minste angst en de grootste wil om te winnen gaat dit potje binnenslepen. als ik een gokje moet doen denk ik dat Ajax gaat winnen.

Niet dat ik denk dat Feyenoord bang is of niet wil winnen, maar Feyenoord weet dat Ajax iets recht wil zetten. Hoe graag je dan ook wilt winnen, mentaal zet je je dan schrap en in de kern is dat een verdedigende stellingname.

Maar aangezien een bal rond is en raar kan rollen kan mijn voorspelling gewoon nu al de prullenbak in. Je weet het niet, er kan vanalles gebeuren.

Dat zou me wel verbazen. Feyenoord is thuis ijzersterk en dit jaar in topwedstrijden presteert het prima met de ruimte die het in deze potjes krijgt (behalve Ajax-uit maar dat was na 5 minuten al gespeeld door de rode kaart van St. Juste). Denk dat het een aardige kraker wordt met gelijkwaardige teams en dat het thuisvoordeel en de kolkende Kuip uiteindelijk nipt het voordeel voor Feyenoord doen uitwijzen.

Zeker weet je het natuurlijk nooit, maar ik ga er van uit dat Ajax zich niet weer zo laat aftroeven. De spelers zullen er ook wel op gebrand zijn om er voor te zorgen dat er gewonnen wordt. Ik zie het eigenlijk een beetje als de wedstrijden Heerenveen. Ajax speelt eerst gelijk met 4-4 om daarna met 3-1 te winnen.

Die Sjaak is buiten Amsterdam toch echt wel het lachtje in de Nederlandse voetbal.
In de vingers gesneden. Natuurlijk wil Ajax het blazoen op krikken. Maar je kunt hem ook omdraaien. Feyenoord kan na jaren weer vrijuit voetballen tegen Ajax. De druk om te winnen tegen Ajax werd zo groot. Zeker de afgelopen jaren waarin Feyenoord al een aantal keer had moeten winnen. Ze hebben de afgelopen jaren zo vaak tegen Ajax de kaas van het brood laten eten. Spannend gaat het worden in de wedstrijd van het jaar. Maar ik verwacht na 90 min gewoon een 2-1 overwinnen voor Feyenoord.

26 februari 2019 om 15:34

De lachertjes vind ik de mensen die zich laten opnaaien door Sjakies Swart of vhanegems en Kerkhofjes. Mensen met een haast eeuwenoude clubliefde en bijbehorende subjectieve mening.

En verder: iets met een knipoog.

Moge de beste winnen, mij maakt het niet uit.

26 februari 2019 om 15:59

Het verschil is dat niemand Sjaak Swart serieus neemt. Naar Van Hanegem z'n mening ben ik altijd wel benieuwd, die is vaak ook kritisch richting Feyenoord. Sjaak is een simpele sigarenboer waar niets zinnigs uitkomt (zeg ik als Ajacied).

26 februari 2019 om 18:58

Ach mensen nemen hem te serieus, verder zal het Sjaak een worst wezen want die heeft in z'n eentje meer gewonnen en voor het NL voetbal betekend dan de lachertjes.

Van der Meijde: ‘hopen dat Ajax met meer dan vier goals verschil wint’

Dit zei van der Meijde helemaal niet. Interviewer zegt: 4 doelpunten verschil? en van der Meijde reageert erop en zegt: Ik hoop het.

ON: Ik hoop ook dat Ajax er vollop opgaat en niet weer zo slap gaat spelen in de Kuip!

1 ding weten we zeker. Ajax gaat niet weer zo in elkaar zakken als de vorige keer. De instelling zal echt anders zijn. Wel zo beginnen als de vorige keer maar dat gewoon volhouden

26 februari 2019 om 15:37

Tja, de verwachting was dat Ajax Feyenoord vanaf minuut 1 alle hoeken van Rotterdam zou laten zien.

In,iddels kennen de Ajax-spelers zo ongeveer elke straathoek van Rotterdam na dat pak slaag, bij wijze van spreken.

In dit soort wedstrijden heeft Ajax eigenlijk ook types nodig die de beuk erin kunnen gooien. Dani De Wit zou zo'n type kunnen zijn die Ajax later in de wedstrijd kan inbrengen. En Huntelaar is ook nodig in zo'n wedstrijd met zijn slimmigheidjes. Ik zou Huntelaar in de spits laten beginnen ipv Dolberg.

Onana
Mazraoui De Ligt Blind Tagliafico
Vd.Beek Schone F.De Jong
Ziyech Huntelaar Tadic

Als ik Ajax was zou ik de beker laten lopen. CL en kampioenschap hebben prioriteit.
Een goede tactiek zou zijn om eens te oefenen op de 0 en een wedstrijd doodleggen.
Als het meezit scoor je je doelpunt en ga je door naar de finale. Zit het tegen heb je niet te veel energie verspeeld.

Als het aan mij ligt wordt:
- PSV kampioen
- Ajax wordt tweede maar wint Cl
- Feyenoord mag plaats van Ajax innemen en speelt voorronde Cl.
Iedereen in Nederland blij.

27 februari 2019 om 11:09

Met alle respect, maar Ajax gaat natuurlijk niet de Champions League winnen..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren