Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Allegri grijpt in na opstootje met De Roon: ‘Hou je mond en adem diep in’

Laatste update:

Juventus won woensdag weliswaar van Atalanta en vergrootte het gat met achtervolger Napoli tot vier punten, maar doorstond de avond toch niet helemaal zonder kleerscheuren. Mehdi Benatia kreeg het in de slotfase voorafgaand aan een corner aan de stok met Marten de Roon en beide spelers kregen vervolgens een gele prent voorgehouden door scheidsrechter Maurizio Mariani. Voor de Marokkaanse verdediger betekende deze kaart dat hij de volgende wedstrijd van La Vecchia Signora tegen SPAL aan zich voorbij zal moeten laten gaan.

Naast een gele kaart leverde het opstootje met de Oranje-international Benatia een flinke scheur in zijn shirt op. Tijdens het aantrekken van een nieuw tricot, kreeg hij aan de zijlijn op zijn kop van trainer Massimiliano Allegri: “Met Mehdi is het nu allemaal weer goed, ik gaf hem een uitbrander omdat hij al geschorst was door die gele kaart en hij het gevaar liep rood te krijgen”, legde de coach na de wedstrijd uit aan La Gazzetta dello Sport.

“Hou je mond en adem diep in. Je kunt niet zo de rest van de avond doorgaan”, ging Allegri verder tegen een woedende Benatia die moeite had om het incident achter zich te laten. “Het was gewoon een vlaag van woede. Benatia is een goede jongen, maar als zijn bloed begint te koken heeft hij moeite om zich in te houden. Ik moest hem vertellen dat hij zijn mond moest houden omdat hij maar niet ophield.”

Miralem Pjanic nam op het veld de rol van vredestichter op zich en tilde na afloop van het duel niet al te zwaar aan het incident: “Hij werd tijdens die actie aan zijn shirt getrokken en Benatia was boos, maar uiteindelijk kalmeerde hij. Het is jammer dat hij een gele kaart kreeg, maar hij speelde uiteindelijk een goede wedstrijd en er is verder niets gebeurd”, vertelde de Bosniër aan Calcio Mercato.

Snapte jij de reactie van Mehdi Benatia?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

@ Constant Kante

Nu wordt alleen Benatia geschorst voor de volgende wedstrijd en De Roon niet...zal ook wel met zijn afkomst te maken hebben? Of waarom gaat Allegri dan niet tegen De Roon tekeer na dat opstootje? Ook afkomst.

Zo zou Hadouir in ieder geval wel kunnen oordelen...

15 maart 2018 om 14:59

Hey, wie weet heeft het hier misschien wel te maken met het feit dat Benatia op scherp stond en De Roon niet. Gokje hoor.

Ik snap het punt dat je wil maken mbt het andere artikel, maar Hadouir heeft daar best een punt. Hij vergelijkt twee soortgelijke situaties onder dezelfde td en concludeert dat hij destijds wel een schorsing kreeg en spelers van Nederlandse afkomst niet. Dit kan natuurlijk te maken hebben met allerlei andere omstandigheden. Wellicht het feit dat het nu bij Feyenoord niet lekker loopt en ze die twee spelers harder nodig hebben dan Hadouir destijds. Doet echter geen afbreuk aan dat er een diepgewortelde vorm van discriminatie aanwezig in Nederland (en de rest van Europa) en dit systematisch ontkent wordt. Het bespreekbaar maken lijkt mij een goede zaak.

15 maart 2018 om 15:08

Hij kreeg een schorsing omdat hij Castro een gebroken kaak sloeg, Berghuis en van Beek waren aan het kemphanen maar niet meer dan dat. Mahi en Idrissi werden naar Groningen 2 gezet en dat was racisme, Veldwijk wordt naar Groningen 2 gezet en er kraait geen haan naar.

In de hedendaagse maatschappij wordt er bij bijna alles gesproken over discriminatie, maar in principe kan alleen de blanke man discrimineren. Mensen met een niet Westerse achtergrond (we blijven politiek correct) of vrouwen die het afleggen tegen een autochtoon of een man trekken linea recta de racisme kaart. We zijn compleet aan het doorslaan, je mag tegenwoordig helemaal niks meer. Je mag niet iemand zijn geslacht benoemen want wie weet voelt diegene zich wel een stoeptegel, we mogen geen dingen meer omroepen met dames en heren, er worden kamervragen gesteld over het woord allochtoon ( Nieuwe Nederlander of Mensen met een niet Westerse migratieachtergrond ) en er is altijd wel gezeik. Je kan het bijna niet meer goed doen, want zodra een zelfbenoemde minderheidsgroep het aflegt tegen het (blijkbaar) dominante en overheersende ras, is er sprake van racisme.

Vandaar de reactie van Samcro.

15 maart 2018 om 17:26

Ja het is een veelvuldig gehoord argument en zal zeker in bepaalde situaties ook ‘misbruikt’ worden, maar dat betekent niet dat het helemaal niet aanwezig is. De waarheid ligt ergens in het midden. Discriminatie is nu eenmaal een moeilijk onderwerp. We willen allemaal kunnen zeggen wat we willen, we willen dat iedereen overal tegen kan, maar we weten tegelijk ook gewoon niet wanneer je iemand kwetst. De nuance hierin vinden is als autochtoon ook lastig, omdat je nooit zal weten hoe het is om zo behandeld (gevoeld) te worden. Want ook al is iets onbedoeld, kan het kwetsend zijn. Ondanks dat Nederland tolerant is als maatschappij, zijn er wel verschillen in de samenleving die verklaard (zouden) kunnen worden door racisme en/of seksisme. Kijk bijvoorbeeld alleen al naar kansen op de arbeidsmarkt.

Dat van die gebroken kaak was ik overigens vergeten, lijkt me wel genoeg reden om iemand te schorsen ja. Zijn dus inderdaad niet echt vergelijkbare akkefietjes.

16 maart 2018 om 07:07

Noord Afrikanen en Arabieren zijn zelf grotere racisten dan Europeanen. Het slaven handelen in Europa heeft men van hen geleerd. Nog steeds komt daar slavernij voor. Kijk eens in de spiegel!

16 maart 2018 om 16:23

Ik denk dat je mij adresseert?

Ik ben ten eerste geen Noord-Afrikaan noch een Arabier, ten tweede doet dat er hier totaal niet toe. In de rest van de wereld is er wel meer mis, maar we praten hier over de situatie in Nederland.

15 maart 2018 om 15:21

Jou kunnen ze maar beter gelijk bannen van Voetbalzone. Voor Benatia was dit al zijn 5e gele kaart dit seizoen. Dit resulteert dus in een schorsing van 1 match.

15 maart 2018 om 16:07

Heb je ook een reden waarom of wil je er gewoon makkelijk vanaf zijn?

15 maart 2018 om 15:21

@Samcro

Je doet er belachelijk over maar het is gewoon een feit dat mensen waarmee men zich minder snel kan identificeren minder krediet hebben.
Kijk alleen maar naar Frank en Ronald de Boer die aan werkweigering deden bij Ajax en op handen werden gedragen. Kijk naar Seedorf hoe hij telkens werd uitgefloten als hij met Milan in de arena speelde. Gewoon beschamend.
De 1 heeft nooit wat fout gedaan en wordt uitgefloten en de ander respecteert Ajax niet door te weigeren om te trainen wordt bejubeld.
Dit is denk ik niet eens racisme maar een onbewust emotionele identificatie.
Als iemand iets flikt waar je je niet mee identificeert dan is het emotioneel erger dan dat iemand waarmee je je identificeert iets erger flikt.
Heel veel Marokkaanse voetballers worden in de media bijna als criminelen neergezet. Een Marokkaan is per definitie "zelfingenomen", "arrogant", "snel op z"n pik getrapt" zonder iets misdaan te hebben.
Veltman reageert na elke interview geprikkeld bij kritiek maar nooit wordt zijn gedrag verklaard vanuit de afkomst.
Doet een "Marokkaan" iets dat volgt er een emotionele reactie onbewust in het brein die je ertoe beweegt om deze persoon te verklaren vanuit zijn "afkomst" immers je ziet hem niet als 1 van jou.
Dit ontkennen is belachelijk. Hadouir heeft 100% gelijk.
Kijk alleen maar naar de reacties hier op voetbalzone.
Elke keer de behoefte om gedrag te verklaren vanuit afkomst.
Doet een "autochtoon" hetzelfde dan wordt het nooit verklaard vanuit de afkomst. Dat geeft aan dat men zich niet metbde eerste kan identificeren en daardoor een handeling per definitie emotioneel erger is wanneer deze wordt uitgevoerd door een persoon waarmee je je niet identificeert.
Boukhari is een van de meest vriendelijke voetballers. Werd bij ajax gewoon schandalig uitgefloten.

15 maart 2018 om 16:10

Ontkennen is belachelijk. Oh oké, dan zal ik maar meteen toegeven en zeggen dat ik een racist ben. Wat een waardeloze beargumentatie.

15 maart 2018 om 19:43

Wat je laatste punt betreft: Daley Blind ook.

15 maart 2018 om 15:32

Beetje onzin wat je hier zegt. Benatia heeft al genoeg gele kaarten gepakt. Vandaar dat hij geschorst is. En dit heeft niks met zijn afkomst te maken. Allegri wilt altijd dat zijn spelers nadenken op het veld. Dus opstootjes houdt hij niet van. En je zal zien dat bij elk opstootje hij altijd boos word op eigen spelers.

15 maart 2018 om 16:09

Ik refereer naar een discussie die op een ander artikel gaande was/is. Zit een beetje context bij dus, maar ik snap dat het verwarrend kan zijn of niet duidelijk over komt hier.

15 maart 2018 om 16:19

Ja zag de naan staan van de persoon. Maar ik weet natuurlijk niet waar het over gaat. Dus vandaar mijn reactie inderdaad.

15 maart 2018 om 16:07

Een typische reactie van iemand die bepaalde problemen tegen willens en weten in blijft ontkennen.

15 maart 2018 om 16:08

Waarom dan? Kom dan nondeju eens met argumenten ipv die simpele lege reacties.

15 maart 2018 om 16:17

Steekhoudende argumenten over dergelijke kwesties krijg je hier zo goed als nooit. Als je een beetje op niveau een discussie probeert aan te gaan krijg je alleen maar 'jij-bakken' om de oren. Spijtig, maar ik ben ook benieuwd naar de onderbouwing van Apocalyps.

15 maart 2018 om 16:39

@samcro

Inhoudelijk wordt er niet gediscussieerd op dat niveau. Je ziet het hier aan mijn reactie en in een ander kopje onder jouw reactie dat dat hier niet mogelijk is of niet gebeurd. Jammer, maar helaas. Lekker de focus houden op het voetbal dan maar.

15 maart 2018 om 16:13

Het word wel heel snel gegooid op discriminatie etc. Beide spelers komen met elkaar in de clinch en beide spelers krijgen geel. Het verschil is dat Benatia op scherp stond en De Roon niet.

15 maart 2018 om 18:57

Flauwe reactie. Discriminatie is een bewezen fenomeen als het feit dat het menseigen is. Het ontkennen dat iedereen (bewust of onbewust) discrimineert is een tekortkoming aan je eigen bewustzijn.

Ik ben er wel mee eens dat die kaart vaak onterecht of voorbarig gebruikt wordt. Echter betekent dit niet dat je iedereen die dit noemt bespot, want dan reageer je zelf ook uit onderbuikgevoelens en verlaag je jezelf tot hetzelfde niveau. Ik zou zeggen, beter zwijgen dan onzin uitkramen

Een gele kaart.. in de 82ste minuut.. bij een 2-0 voorsprong.. hij is nu geschorst tegen het altijd lastige Spal..en er weer bij tegen Milan..

15 maart 2018 om 15:29

Was niet expres dit. De Roon hield bij een aanval de shirt vast van Benatia. En liet niet los. Dus gingen beiden elkaar douwen. Wat natuurlijk geel is voor beiden. Ben het wel eens dat het goed uitkomt. Spal normaal geen probleem wezen.

15 maart 2018 om 16:40

De Roon houdt dus vast. Als Benatia niet reageert krijgt alleen De Roon geel. Nu komt het wel heel goed uit.

15 maart 2018 om 17:22

Je denkt dus dat hij het expres doet? Weet niet of je wel eens hebt gevoetbald. Maar als iemand zo lang aan je shirt trekt word je zeker boos. Weet niet of je ergens een filmpje kan vinden. Maar dat maakt een hoop duidelijk. Shirt van Benatia was helemaal gescheurd.

Speelden de Nederlanders een goede pot?, alleen dat interesseert me niet wie de winst pakt.
Die Marokkaan moet zich kunnen inhouden dan was er niets aan de hand, eigen schuld die schorsing, domme reactie.

15 maart 2018 om 20:10

Wat een stupide opmerking. Wellicht het filmpje bekijken voordat je onzin loopt te verkondigen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren