Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Alex Kroes bevestigt rol in oplichtingszaak van noodlijdende Belgische club

Laatste update:

Alex Kroes speelde eerder dit jaar een aanzienlijke rol in het overnamedebacle rond KV Kortrijk. De aanstaande algemeen directeur van Ajax bracht de Belgische club via een intermediair in contact met Maciek en Mikhai Kaminski, die lang de nieuwe eigenaars van Kortrijk leken te gaan worden. De Kaminski's betaalden echter geen stuiver, waardoor de overname in het water viel. Kroes bevestigt zijn betrokkenheid tegenover journalisten Bjorn Thimister en Jesper Langbroek, maar onthoudt zich voorlopig van verder commentaar.

In juni leek het allemaal nog rozengeur en maneschijn in Kortrijk. Eigenaar Vincent Tan bevestigde de overname van de Kaminski Group, die zo'n vijftien miljoen euro zouden betalen voor het grootaandeelhouderschap. De Kaminski's belegden kort daarop zelfs een persconferentie, waarin ze hun sportieve ambities met de club uitspraken. De betaling bleef echter uit.

Daardoor zwaait Tan nog altijd de scepter in het Guldensporenstadion. Nu blijkt dat ook Kroes zijn aandeel heeft gehad in het geheel. Kroes bracht de Kaminski's in contact met Kortrijk via zijn zakenrelatie Yiotis Panayiotou. Die vertegenwoordigde de Kaminski's toen ze zochten naar een Europese voetbalclub om in te investeren.

Panayiotou, die Kroes in zijn Go Ahead Eagles-tijd benaderd had of die club ook te koop was, vroeg de aanstaande Ajax-baas of hij nog een profclub for sale kende. Kroes wees op Kortrijk, waarvan hij de verkoopplannen kende via een andere kennis, Ken Choo. Panayiotou introduceerde de Kaminski's aan Choo, die de dagelijkse leiding heeft bij Kortrijk. Vlak daarna kwam Panayiotou achter de ware aard van zijn cliënten.

Een vos verliest wel zijn haren
Ze haalden dezelfde streek namelijk ook uit bij het Griekse Panetolikos. Ook die club ging akkoord met een overname, maar zag nooit een rooie cent terug. "Op het moment dat we doorhadden dat het fout zat, hadden Alex en ik de Kaminski’s al bij Kortrijk geïntroduceerd", vertelt Panayiotou aan Thimister en Langbroek. "Wij gingen ervan uit dat ze betrouwbaar waren."

"Ja, wij hebben die mensen aangebracht", bevestigt de voetbalmakelaar ook Kroes' betrokkenheid. "Maar we dachten dat alles goed was, omdat meerdere advocaten en clubs ze gecheckt hadden. Daarna bleek alles één grote leugen. Ik heb maanden van mijn tijd verloren en nooit een cent betaald gekregen, omdat de deals niet doorgingen."

Kroes bevestigt ook zelf zijn aandeel in de zaak. Inhoudelijk wil hij er echter niet verder niet op ingaan. Dat komt omdat hij met Ajax heeft afgesproken niet in de media te verschijnen tot zijn formele aanstelling. Die geschiedt op 15 maart 2024.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou, de volgende soap in Amsterdam dient zich alweer aan hoor. Lekker weer iemand met een zweem van duistere deals om zich heen de baas maken, dit heb ik eerder meegemaakt.

27 november 2023 om 12:41

On ja, wat heb je eerder meegemaakt? Op werkvlak of in de familiesfeer?

27 november 2023 om 12:47

Familie sfeer. Mislintat was mijn foute Duitse oom.

27 november 2023 om 12:55

Wat is hier precies duister aan? Alex stuurt ze alleen door naar een club die, naar zijn inziens, wel te koop is. Thats it. Niks soap of duisters aan.

27 november 2023 om 13:00

Een zweem van duistere deals? Doe even normaal, hij heeft iemand in vertrouwen geïntroduceerd en dit liep mis. Een dagelijkse aangelegenheid.

27 november 2023 om 13:11

Nou ja, iemand in vertrouwen geïntroduceerd. Deze iemand was blijkbaar behoorlijk onbetrouwbaar en met een beetje navraag had Alex dit waarschijnlijk ook wel kunnen weten. Nu kijkt Kortrijk toch een beetje naar Kroes met het idee van wat heb jij ons nou toch aangeraden?

27 november 2023 om 13:44

@jeffersen: zoals ik het lees heeft hij gewoon wat mensen aan elkaar voorgesteld die beide voor een andere partij iets zochten. Ik vind het allemaal niet zo boeiend dit

27 november 2023 om 14:30

Als het allemaal zo makkelijk was, waarom heeft Kortrijk zelf geen navraag gedaan dan? Je kan Kroes moeilijk de schuld geven van het feit dat Kortrijk nalatig is geweest.

27 november 2023 om 15:11

In principe is hier waarschijnlijk niets duisters gebeurd, maar je zou wel kunnen zeggen dat het wat zegt over de kwaliteit van Kroes dienstverlening.

27 november 2023 om 13:19

Heeft er zelf weinig mee te maken. Heeft slechts genoemd dat KVK een eigenaar zocht. Was slechts een doorgeefluik. Blijkt dat die Kaminskis heel europa door gingen. O.a. gesprekken met Atletico en Everton gehad, bankgaranties vervalst en zogenaamd 2 clubs wouden overnemen.

27 november 2023 om 14:13

Eerst even het hele stuk lezen. Er is niks duisters aan en hij neemt het niet mee naar Amsterdam.

27 november 2023 om 14:25

Pff Hij moet nog komen en nu al moet hij zich verantwoorden. Lekker begin zeg.

27 november 2023 om 14:39

Das wat overdreven . Maar hij heeft diep in dat zaakwaarnemers wereldje gezeten. Dat is een grote schimmige sector. Denk als hier wat journalisten echt in zijn verleden zouden duiken hij hier ook niet brandschoon uit zal komen. Wel grappig iemand anders tot oplichter uitroepen zonder daadwerkelijk bewijs. Maar goed voor hem, dat dat nog voor een redelijk aantal mensen nog niet de norm is.

Afgelopen maand is toch geen maand die vertrouwen schept omtrent Kroes. Zich laten ringeloren door louche figuren (al is natuurlijk de vraag in hoeverre hij echt betrokken was) en dan die quotes in dat boek over Ajax.

27 november 2023 om 12:56

Een ding kunnen we wel concluderen. We gaan hem vaker zien/horen dan Edwin van der Sar, of dat positief of negatief gaat zijn dat zullen we zien. Tot nu toe gaat het richting negatief.

27 november 2023 om 13:01

Bij AZ heb ik hem eigenlijk wel nooit echt heel actief bezig gehoord. Of ik moet dat volledig gemist hebben.

27 november 2023 om 13:19

Bij AZ was zijn rol ookwel heel anders; Director International Football Strategy wat dat inhoudelijk ook mag betekenen. Maar ben het met je eens, afgelopen maand schept niet echt vertrouwen nog.

27 november 2023 om 13:20

@Lierse, precies dit. Kroes is wat mij betreft een praatjesmaker. Mislintat bestempelen als oplichter, maar intussen fungeren als tussenpersoon voor echte oplichters.

27 november 2023 om 13:25

@ninjakai de gemiddelde bestuurder is toch sws veel een praatjesmaker?

27 november 2023 om 13:27

De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet......
De rest mogen jullie zelf invullen

27 november 2023 om 15:45

Je kunt dus wel zeggen dat hij verstand van heeft

27 november 2023 om 15:21

Mee eens Lierse. Voor de beeldvorming (en die speelt op veel plekken en zeker ook bij Ajax een belangrijke rol) is dit natuurlijk niet lekker. Het brengt in ieder geval geen rust.

Je kan zeggen dat beeldvorming en publieke opinie niet uit zouden moeten maken. Ben ik het op zich mee eens, echter blijkt de realiteit dikwijls anders in een omgeving die onder een vergrootglas ligt.

Daarom kon hij zo stellig vermelden dat Sven een oplichter was. Omdat hij er zelf ook 1 was :

on: hopelijk gaat dit niet het volgende debacle worden binnen Ajax. we kunnen het slechts afwachten

27 november 2023 om 13:23

Wat is het leven toch simpel voor sommigen.

Dus als ik jou vraag of je een goede slager weet, dan wijs je mij waarschijnlijk op jouw vaste slager. Als ik dan zaak vervolgens overval, ben jij een medeplichtige?

27 november 2023 om 13:55

Als ik klanten zoekt en jij raadt een aantal kerels mijn winkel aan en diezelfde kerels slaan mijn winkel kort en klein dan ben ik toch niet echt blij met jouw advies.

27 november 2023 om 16:26

Het leven is simpel ja, maar niet zo simpel dat jouw appels met peren vergelijking op gaat. Kroes raadt iemand aan die hij kent of hoort te kennen, of in elk geval de indruk wekt dit te doen. Dit is geen advies van een willekeurige voorbijganger.

Het zal ook wel eens niet. Het commentaar van tig jaar geleden dat er altijd alleen maar ideale schoonzonen bij Ajax zitten weten ze goed vermijden

Wat haal je er ook uit als Karmiski zijnde. Je doet alsof je een club koopt en dan maak je geen geld over. Zie het voordeel hier in dit verhaal ook niet echt. Buiten wat publiciteit om dan.
Hopelijk krijgen wij van Kroes uitleg wat zijn rol hierin was. Maar zoals ik het nu lees hebben ze de mannen eerst gecontroleerd voordat ze hun bij Kortrijk hebben aangeboden.

hij heeft het bij go-ahead en az goed gedaan, dus heb er nog wel vertrouwen in

Meneer Kroes is nog niet in dienst bij ajax, maar hij is enorm veel in het nieuws. Zou daar als AZ niet blij mee zijn.

27 november 2023 om 14:42

Nou zou dr als Ajax ook niet blij mee zijn. Lijkt steeds meer op een ongeleid projectiel. Terwijl Ajax rust en koersvastheid nodig heeft.

Ik mag hopen dat Kroeg deze lui dan ook echt een klap in de nek heeft gegeven, met z'n grote praatjes richting Mislintant. Man man man wat ongelukkig weer dit allemaal. Ook heel dom om zomaar lui aan te dragen bij andere clubs zonder dat je ze echt goed kent. Zullen ze in België blij mee zijn!

Tja en dan dom lopen lullen in de media over Mislintat. Die kerel kan beter gewoon is zijn mond houden in de media...

Misschien sta ik weer eens wat te naïef in het leven, maar wat heeft Kroes hier nu helemaal verkeerd gedaan dan?
Hij heeft toch alleen maar een te koop staande club doorgegeven aan iemand die op zoek was?

27 november 2023 om 13:06

Het roept natuurlijk wel vraagtekens op als die 'iemand' een oplichter blijkt te zijn. Niet dat ik de indruk heb dat Kroes er iets van afwist hoor, maar het is niet vreemd dat mensen dan ook even naar hem kijken om te zien of er meer achter zit.

27 november 2023 om 13:11

Het is wel een beetje ver gezocht imo. De vertegenwoordiger van de Kaminski's was/is een goede zakenrelatie van Kroes. Hoe ik het zo lees is Kroes met hun in (indirecte) contact gekomen via Panayiotou.

Ik snap dat dit mogelijk wat reputatieschade met zich mee brengt, of tenminste een wtf moment.. Het ziet er alleen echt helemaal niet ernstig uit.

27 november 2023 om 13:16

Bleek dat ze ook met Everton en Atletico hebben gepraat en dat het gebeuren in Griekenland redelijk paralel liep met KVK. Bij beide trokken ze redelijk gelijktijdig de stekker eruit.

Ben Ajacied, maar kan hier wel een beetje om lachen eerlijk gezegd. Zo’n grote mond al voordat hij begon en Mislintat een oplichter noemen. Wat mij betreft mag deze hypocriet ook na 1 maart lekker zijn wereldreis voortzetten.

Dus een partij had dit trucje al eens eerder geflikt, maar tijdens een backgroundcheck kwam dit publiekelijk geheim niet aan het licht? Wat een raar verhaal.

Overigens ben ik best benieuwd wat voor verdienmodel er achter deze handelswijze schuilgaat, want dit soort streken lever je niet twee keer als ze er niet op de 1 of andere manier geld mee kunnen verdienen. Het is jammer als noodlijdende clubs dermate wanhopig worden dat ze het overzicht verliezen. Je ziet het wel vaker. Als je dit soort verhalen dan hoort, is het toch wel goed dat de KNVB eerst alles in kaart wenst te hebben betreft een overname tegenwoordig.

27 november 2023 om 13:15

Ik heb even een beetje zitten googelen en gedacht wordt dat ze door middel van fundraising met extra geld van andere partijen er vandoor wouden gaan. Ze zouden om de overnameplannen legitiem te laten lijken o.a. bankgaranties vervalst hebben. Sneu ook. Zoveel clubs die speelbal worden en ten onder gaan aan oplichterd en vage eigenaren. Vond het verhaal van volgens mij Wigan dat vorig jaar online kwam hier nog het meest absurd.

27 november 2023 om 13:28

Ik zat inderdaad ook even te googlen naar aanleiding van deze reactie van Sirius, maar ik had het nog niet gevonden. Dit klinkt mij ook als een vrij plausibele verklaring in de oren, gezien meerdere keren bleek in de overnames dat de Kaminski Group er uiteindelijk financieel slechter bleek voor te staan dan gedacht.

Het feit dat ze eerder interesse toonden in eventuele overnames in Everton en Atletico Madrid en uiteindelijk uitkomen bij Panetolikos (laagvlieger en momenteel laatste op het Griekse hoogste niveau) en KV Kortrijk zegt ook wel wat. Ze houden er wel van om een act op te houden waarbij lijkt alsof ze financieel bijzonder slagkrachtig zijn en dat zullen ze niet puur vanuit een misplaatste hang naar status doen. Als er andere durfinvesteerders moeten worden overgehaald is dat natuurlijk echter vrij logisch.

Klinkt als een storm in een glas water...

Men schreeuwt alleen over dingen die normaal zijn hier, maken iemand slecht die niets verkeerd doet, jullie weten niets van zaken doen dan, deze man heeft heel veel kennis en ook in de voetbal wereld kent hij veel mensen, mag je dan niet even wat door geven. Jullie moeten eens gaan vragen bij Goahead Eagels hoe daar de mensen hem kennen, hij had aandacht voor elk mens op de werkvloer, was daar zeker 70 uur vaak aanwezig. Als je niet de weet wat hij doet, of wat het inhoudt , ga dan hier niet schreeuwen, er is totaal niets aan de hand.

Je zou maar zo sneu zijn andere mensen en partijen de shit in te helpen door ze op te lichten. Naar volk, puur voor eigen gewin anderen voor de bus gooien. Nog te veel clubs lijden hieronder.

Gaat men zijn pijlen nu richten op Az? Hij werkt toch voor Az. Mijns inziens is zijn rol minder dan niks.
Ik ken mensen die b....ga daar maar informeren. Wow wat een hoofdrol

Ik ben dan vooral benieuwd welk voordeel de oplichter uit dit verhaal haalt? Wat mis ik?

Beetje apart dat hij geen toelichting mag geven ivm een formele afspraak met Ajax maar wel bevestigd... Dat is ook gewoon spreken met de media, ongeacht het kanaal. Het blijft mij verbazen wat voor connecties sommige lui hebben en hoe naïef ze vervolgens zijn.

Leuk mensen introduceren maar geen background check? Ze komen er altijd te laat achter maar leren ho maar.

Iedereen met een paar ogen en een paar oren kon zien dat die twee rare mafketels waren.
En via een eenvoudige maar serieuze duik in hun verleden kon dat achterhaald worden.
Die twee zijn zelfs onthaald door de burgemeester van Kortrijk met alle égards.
Kun je nagaan hoe goedgelovig sommige mensen zijn.

Zoveel bijzonders is hier toch niet aan de hand?

Er is maar 1 conclusie in dit complete verhaal: de advocaten die zijn ingehuurd om zeker te zijn of het verhaal klopt hebben hun werk niet goed gedaan.

Als het zo voor de hand liggend was allemaal zoals de meeste reacties doen lijken dan is Kortwijk nalatig geweest. Einde discussie!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren