Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Al-Nassr shopt bij Manchester United: Ronaldo herenigd met oud-ploeggenoot

Laatste update:

Alex Telles maakt definitief de overstap naar Al-Nassr. Dat bevestigt de club uit Saudi-Arabië via de officiële kanalen. De transfer van de dertigjarige Braziliaanse linksachter hing al enige tijd in de lucht: onder meer transfermarktexpert Fabrizio Romano maakte er dinsdagmiddag al melding van. Telles tekent bij Al-Nassr tot medio 2025.

Telles wordt bij Al-Nassr ploeggenoot van onder meer Talisca, David Ospina, Marcelo Brozovic en Cristiano Ronaldo. Met laatstgenoemde speelde de vleugelverdediger in het seizoen 2021/22 samen bij Manchester United, dat hem afgelopen seizoen nog uitleende aan Sevilla. Met die club won hij de Europa League, door AS Roma na penalty's te verslaan.

United nam Telles in 2020 voor 15 miljoen euro over van FC Porto. In Manchester wist hij echter nooit te imponeren en een basisplaats te veroveren. Hij moest veelal genoegen nemen met een reserverol achter Luke Shaw. Toch kwam hij nog 30 Premier League-wedstrijden in actie voor the Mancunians, waarin hij 6 assists gaf. Verder kwam Telles in zijn carrière uit voor onder meer Galatasaray en Internazionale.

Telles is al de zoveelste speler die Europa gaat verlaten om in de competitie van Saudi-Arabië te spelen. Eerder deze transferzomer maakten onder meer Karim Benzema, N’Golo Kanté, Rúben Neves, Kalidou Koulibaly, Édouard Mendy, Roberto Firmino en Milinkovic-Savic de overstap naar het rijke Midden-Oosten. Tyrell Malacia ziet dankzij de transfer een concurrent op linksachter wegvallen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Iemand die toevallig weet of de "straf" van de FIFA nog staat voor Al-Nassr? Zij mogen toch geen nieuwe spelers inschrijven? aangezien ze nu rond zijn met Telles en Fofana lijkt het mij dat ze hier geen last meer van hebben.

18 juli 2023 om 12:59

Dat ging over 500.000 euro. Dus ik kan me niet voorstellen dat dat ook maar een seconde een probleem oplevert voor die Saoedi’s.

18 juli 2023 om 13:17

Maar is die straf ook direct weer weg als ze die €500,000 betaald hebben of moeten ze nog op de blaren zitten doordat ze zich niet aan de regels gehouden hebben?

18 juli 2023 om 15:23

Ze mogen geen spelers inschrijven, maar wel aantrekken. Er was ooit een Spaanse club die een transferban had, maar ook gewoon lekker door ging met kopen. Op de dag na afloop van de 2e transferperiode schreef het opeens enkele tientallen (jeugd)spelers in.

18 juli 2023 om 15:31

Dit betekent dan toch dat spelers in de eerste helft van de competitie geen wedstrijden mogen spelen, omdat ze niet op tijd ingeschreven waren?

18 juli 2023 om 15:55

Dat klopt. Barcelona, want daar gaat het over, mocht had een transferban van 1 jaar. In de zomerperiode en in de winterperiode mochten ze geen spelers aantrekken en inschrijven. Dat aantrekken deden ze wel en ze werden massaal op 1 februari ingeschreven. Dus zo kun je ook met de regels omgaan natuurlijk.

Ik dacht Al-Nassr geen spelers meer mocht inschrijven? Of is dit inmiddels alweer ingetrokken?

18 juli 2023 om 13:15

Ik veronderstel dat de 500K aan Leicester betaald is.
De 400 mil winst per dag van Aramco was broodnodig.

18 juli 2023 om 13:17

Er komt ooit weer een moment dat ze wel spelers in mogen schrijven. Dan kun je ze maar alvast beter onder contract hebben staan. En jij als Barca-fan moet toch weten hoe die zaken gaan?

18 juli 2023 om 14:53

Daar heb je me tuk.

Dat komt vast en zeker door Cristiano Ronaldo.

Hopelijk vangen we hier nog een miljoentje of 2 - 5 miljoen voor, weinig over bekend helaas. Vond het een hele goede linksback bij Porto, maar te licht voor United en de Prem. De zoveelste miskoop met verlies verkopen...

23 juli 2023 om 11:38

Je zegt het zelf. Het was een goede links back bij Porto en vond het een goede aankoop voor die 15 miljoen. Waarin Shaw ook beter ging spelen vanwege de concurrentie. Die won hij uiteindelijk makkelijk en mag je Telles als miskoop zien. Maar dit hadden we van te voren niet gedacht. Zo ziende dat die PL zwaarder is dan iedereen maar denkt. Zeker nu de middenmoot ook geld kan uitgeven voor die spelers en trainers.Iig is er wat geld bij door deze verkoop. Dat er nog paar meer mogen volgen

23 juli 2023 om 13:04

Was wat meer zelfs toch, 18m? en nu 7m terug. Niet best, maar kan slechter. Bij Bailly maken we echt gigantisch verlies als we die überhaupt kunnen slijten.

Naast dat het alleen promotie is om het wk binnen te halen … doen zij hetzelfde als turken jaren hebben gedaan … spelers halen die eigenlijk al klaar zijn maar nog even willen tanken … kwalitatief echt geen stap omhoog .. allemaal spelers op retour

18 juli 2023 om 14:37

wat een onzin, welke speler die ooit in turkije heeft gespeeld komt ook maar in de buurt van de status van Ronaldo of Benzema? Mensen vergeten even dat Benzema gewoon de huidige ballon dor winnaar is en samen met Haaland en Lewa gewoon de beste spits van de wereld is.

18 juli 2023 om 16:10

Dat klopt wel, maar die is ook in z’n nadagen. Die Saoedi’s hebben nu voetbal gekozen als hun speeltje en inderdaad, geld speelt geen rol. Maar je koopt daar echt niet ineens een voetbalcultuur. China paar jaar geleden was hetzelfde verhaal. Alleen die hebben regels opgesteld en Saoedi’s zullen dat vast niet doen. Deze impuls is er nu. Maar straks blijft het bij toppers in de herfst van hun carrière en net niet spelers. Het blijft toch een soort van nep. Geen passie op de tribunes zoals in Europa.

20 juli 2023 om 09:14

Ik snap wat je bedoeld. Maar dat argument over China wat ik telkens hoor is onzin. Daar gingen geen spelers als Ronaldo, Benzema en Kante heen, daar ging middelmaat heen.

23 juli 2023 om 11:05

Drogba, Tevez, Mascherano, Mikel, Pato, Hulk, Lavezzi, Yannick Carasco, Paulinho, Gaitan, El-Sharaawy zijn gewoon prima namen.

Sommige zijn zelfs nog actief of alweer terug in Europa omdat ze ook “jong” zijn vertrokken. Het heeft even wat buzz gecreeerd, maar niemand die het iets intereseerd nu. Zelfde gaat ook gebeuren met die Saudi League. Leuk voor de mensen daar. Maar sportieve prestige heb je daar gewoon niet. Geen hond die het wat boeit of je kampioen bent geworden van de Saudi League. Of Asia Champions League. Stelt helemaal niks voor.

Het is net zoals WK dames voetbal. Je gaat het eventjes kijken als het toevallig op tv is puur uit herkenning. Maar op een gegeven moment denk je ook, stelt geen ruk voor waar zit ik naar te kijken.

Ze gaan maar door, kost ze wel wat maar als het zo door gaat spelen er enkel buitenlanders in de competitie.

Nu werd de arbeidsmarkt van Saoedi-Arabië altijd gedomineerd door expats, dus dit valt wel in deze lijn. Nu zijn ze wel wat aan het veranderen daar. Voor alle overheidsbaantjes en representatieve functies -recepties, concierges, veiligheidspersoneel, toerisme- in de private sector geldt inmiddels dat 100% van het personeel Saoedisch moet zijn.
Het land is ook gewoon veilig om in te wonen en je hebt er zeker veel mooie bezienswaardigheden. Jeddah is een erg leuk stad om te bezoeken bijvoorbeeld.

Het grootste punt wat de westerse wereld verafschuwt zijn de strenge moslim regels daar.
Prostitutie, homoseksualiteit en buitenechtelijke relaties zijn ten strengste verboden.

Dit even om een beetje een ander beeld te geven aan Soedi Arabie. Heb het idee dat de meesten nog steeds dit land als ´zandbak´ ziet. Maar daadwerkelijk heeft het land echt wel stappen gezet en zie je ook dingen veranderen. Verschil tussen arm er rijk is wel gigantisch, maargoed dat gaat niet zo snel veranderen ben ik bang. Gastarbeiders krijgen echt mini salarissen (vanaf 175 tot 500,- per maand) en de rijken hebben ook echt veel.

23 juli 2023 om 11:11

Het lijkt me dan dat voetbal ook niet voor de gewone man te betalen is daar, is daar überhaupt iets van sfeer in de stadions?

23 juli 2023 om 11:33

Je beschrijft het inderdaad heel goed. Je kan er prima wonen en werken. Dat ze andere regels hebben vanuit hun religie zouden we in ‘t Westen ook eens kunnen leren respecteren ipv altijd maar te wijzen. Helemaal prima dat hier alles kan en je kan zijn wat je wil etc, maar dat maakt ‘t andere niet minder in de ‘zandbak’.

23 juli 2023 om 12:03

Driesz denk niet dat we het hoeven te respecteren, maar een heel land erop beoordelen is ook onzin. En al zeker het veroordelen van daar een paar jaar gaan werken op een voetbalsite. Alle landen hebben cultureel en/of politiek gezien zaken waar we ze op kunnen afbranden.

Is er iets bekend of United hier nog een transfersom aan overhoud? Zie ik niet in het artikel volgens mij.

23 juli 2023 om 11:33

5 miljoen + evt variabelen (geen idee hoeveel). Raar idd dat VZ dit er niet bij vermeld, zowat het enige wat ik uit dit artikel wilde halen

is toch lekker joh, zo'n rijk land die gewoon elke kansloze contractspeler voor je kan overnemen haha

mis je niks aan als man utd deze telles

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren