Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Al-Hilal straft treuzelend Barça keihard af en gaat beoogde aanwinst kapen

Laatste update:

Al-Hilal is het eens geworden met Wolverhampton Wanderers over de transfer van Rúben Neves. Volgens onder meer Relevo en Fabrizio Romano zijn de Saudi's bereid 55 miljoen euro neer te tellen voor de Portugese middenvelder. Neves is echter al tijden persoonlijk akkoord met het eveneens geïnteresseerde Barcelona. De Catalanen pakken alleen niet door.

Barcelona wil Neves al meer dan een jaar vastleggen en was daar deze zomer ook ontzettend dichtbij. Het dacht aan een ruildeal met Ansu Fati, waar laatstgenoemde zelf echter voor ging liggen. Vanwege de Financial Fair Play-regels kon Barcelona niets anders bedenken dan een spelersruil. Daarvan besloot Al-Hilal te profiteren.

De vermogende Saudi's kunnen probleemloos een miljoenenbedrag ophoesten en zijn met de Wolves al akkoord over de transfersom. Ook Neves zou inmiddels openstaan voor een verhuizing naar het Midden-Oosten. Naar verwachting tekent de 26-jarige middenvelder volgende week al bij Al-Hilal, dat daarmee de volgende wereldster naar Saudi-Arabië haalt. Karim Benzema trok deze zomer al naar de Golfstaat, terwijl Cristiano Ronaldo daar in de winter neerstreek.

Met de move naar Al-Hilal komt Neves voor zijn tweede verrassende transfer van zijn carrière te staan. In 2017 verkaste het toenmalig wonderkind van FC Porto al verrassenderwijs naar de Wolves, die toen nog in de Championship uitkwamen. Inmiddels staat de teller op 253 duels, waarin hij dertig keer scoorde en dertien assists afleverde. Neves' contract loopt nog een jaar door.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja ben je 26 en dan kies je voor zo’n overstap. Had echt makkelijk een stap omhoog gekund. Bij Arsenal of united niet misstaan.

18 juni 2023 om 16:51

Ik denk niet dat hij echt mee kan met de top maar wel met de subtop, hij heeft nog maar een jaar contract maar United en Arsenal zien liever Calceido komen.

18 juni 2023 om 17:32

Caicedo is natuurlijk ook veel jonger. Ik denk dat Neves wel degelijk het niveau aan kan. Is voetballend echt goed. Heeft misschien gewoon een nieuwe uitdaging nodig ja jarenlang bij wolves gezeten.

18 juni 2023 om 17:39

De absolute top is te hoog gegrepen denk ik anders had barcelona wel veel sneller geschakeld. Dit lijkt me puur een backup plan. Ook verdient hij waarschijnlijk 10x zoveel in saudi arabië als bij de subtop clubs in spanje/engeland. Het is sportief gezien zonde maar financieel kan je zoiets bijna niet afslaan.

18 juni 2023 om 17:41

Barca heeft voorkeur aan andere spelers. Dat wil niet zeggen dat Neves opeens een koekenbakker is.

Hopelijk is dat Saudi-Arabië ook maar een tijdelijke hype zoals China een paar jaar terug. Het blijft zonde als dit soort spelers zo vroeg Europa al verlaten voor het grote geld

18 juni 2023 om 17:02

Voor de komende jaren, totdat ze het wk 2030 binnen hebben. En ik geef je op een briefje: die gaan ze krijgen.

18 juni 2023 om 17:18

Als geld in zo'n land de drijfveer is voor dat soort spelers laat ze dan maar lekker gaan. Zie liever een iets minder getalenteerd elftal dat wel wil werken bij een mogelijke tegenslag.

18 juni 2023 om 17:36

En wie of wat is Europa tegenwoordig heb je meer kijkers in een China of een midden oosten het is belachelijk dat we nog achter lopen met dit soort teksten een hype dit is geen hype dit is blijvend want je hoort nog steeds overstappen dit soort spelers maken een competitie aantrekkelijker net als een Kante dus al met al is dit zo overrated wat je zegt met alle respect de eredivisie is echt niet beter dan de Saoedische league

18 juni 2023 om 18:55

Meer kijkers in China of SA, ja? Dat verklaart waarom ik overal in Europa shirts zie van een Arabisch of Chinees team ipv andersom.

De Eredivisie staat natuurlijk boven de SA.

Denk ni dat Barca wou doorduwen voor hem. Niemand gaat het daar erg vinden. Ze hebben nog Amrabat achter de hand

18 juni 2023 om 17:04

klopt maar ze zijn traag want toen ze Messi wilde kopen hadden ze opeens het geld maar ruben neves en amrabat blijven ze treuzelen

18 juni 2023 om 17:38

Neee geen getreuzel maar gewoon geen duidelijkheid vanuit barca omdat die bedrijven inhuren om spelers aan de club te linken al met al als barca duidelijk is maken ze geld over ze hebben er nu weer een talent bij voor 35/40 miljoen dus al met al is dit de fout van barca en niet te speler

18 juni 2023 om 17:13

Als Amrabat het alternatief voor Neves zou zijn bij Barcelona doen ze echt maar wat. Ja, ze spelen allebei ongeveer op dezelfde positie op het veld, maar het zijn echt totaal verschillende spelers. Neves speelt bij Wolves met een loper naast zich (lemina dit seizoen) en speelt als een soort regista vlak voor de verdediging. Niveau zeker niet, maar qua speelstijl vind ik hem nog het meest vergelijkbaar met Pirlo denk ik, al zag Barcelona hem als opvolger van Busquets door zijn voetballende kwaliteiten gelinkt aan positie op het veld.

Amrabat is juist die stofzuiger die Neves naast zich heeft bij Wolves in de vorm van Lemina. Speelt ook kort voor de verdediging en kan als enkele 6 uit de voeten, maar voetballend bij lange na niet het niveau van Neves. Komt daarnaast graag in de duels en wint die ook door zijn uitmuntende fysiek, maar het één keer spelen van Barcelona lijkt me echt niet voor hem weggelegd. Atletico werd een halfjaar geleden ook enkele keren genoemd, dat lijkt me een veel betere stap voor Amrabat; al is het even de vraag wie daar volgend seizoen trainer wordt natuurlijk

18 juni 2023 om 17:15

Amrabat zou ik totaal niet begrijpen. In niks een Barca voetballer. En als pivot al helemaal niet.

18 juni 2023 om 17:40

Wat is een barca speler tegenwoordig het tikkie takka voetbal is allang achterhaald want als je tactisch slim speelt met je team heb je het tikkie uit de takka gehaald en dan is een team niks meer waard dus al met al zoutkorrels amrabat juist wel begrijpen

18 juni 2023 om 17:46

Volgens mij heeft er net een week geleden een team de treble gewonnen wat elk team in de CL heeft weggeblazen behalve in de finale zelf (maar ik had het idee dat dat zenuwen waren) dat het één keer raken en aanvallend voetbal behoorlijk hoog in het vaandel staan, dus dat alleen al zou je standpunt dat dat achterhaald is behoorlijk onderuit halen

18 juni 2023 om 17:49

Was meer totaalvoetbal dan tiki taka. Pep speelde 3241, dat is geen ‘tiki taka opstelling’, dus ook jou standpunt PSVMANU slaat nergens op.

18 juni 2023 om 18:27

@HZ7-22: Tiki taka is in de kern niets meer dan één keer raken, korte passes waarbij veel spelers in het spel worden betrokken waardoor de focus op de opbouw en balbezit komt te liggen. Manchester City doet dat weliswaar op een andere manier dan Barcelona destijds, maar de onderliggende filosofie is in de basis nog hetzelfde. Vind je reactie daarom behoorlijk kort door de bocht

18 juni 2023 om 19:41

Heb je het tikkie uit de takka gehaald🤣🤣🤣

18 juni 2023 om 17:25

Wat ik vaak las is dat Xavi hem niet per se wil. Het bestuur en alle zaakwaarnemers en de speler zelf wel.

18 juni 2023 om 20:29

Klopt idd. Xavi wil amrabat maar het bestuur wou Neves graag. Meerdere keren gelezen toen .. Neves kunnen ze dus afstrepen . Ben alleen benieuwd wat ze dan met Kessie willen doen.

18 juni 2023 om 21:12

Kessie lijkt mij niet de favoriete optie. Maar ook absoluut geen flop. Ik denk als ze een goede optie krijgen hem vervangen, of het deze zomer is of daarna. Zubimendi wil denk ik gewoon lekker met Sociedad eindelijk de Champions League in, Kimmich onhaalbaar, Rodri uiteraard ook. Amrabat een optie maar hoe veel beter dan Kessie en wat is er mogelijk na Vitor Rogue en die jonge centrale verdediger.

18 juni 2023 om 21:41

@mcgregor

Nee Xavi wil Zubimendi. Als hij niet haalbaar is wouden ze Neves of Amrabat. Top prio is wel Zubimendi

19 juni 2023 om 13:02

Of Gundugan natuurlijk, benieuwd wat hij besluit want heeft echt alles in eigen handen.

Nou dan weet iedereen ook hoe hij over voetbal denkt. Totaal 0,0 interesse in succes. Geld geld geld. Hoop dat al Hilal failliet raakt en hij nooit meer aan voetballen komt op dit niveau. Word lekker putjesschepper

18 juni 2023 om 17:45

Waarom putjes schepper als je naast je zakken kunt vullen de beste faciliteiten hebt en een geweldige sfeer tegenwoordig ah man al die slappe verhalen ondertussen gaan wij hier failliet want ook hier word er met geld geld geld gestrooid alleen naar de verkeerde doelen

18 juni 2023 om 17:51

Geweldige sfeer? Als jij miljoenen kan verdienen in Camp nou of net wat meer miljoenen in een gaar stadion daar in een land waar mensenrechten niks boeit heb je het niet begrepen. Ook nog maar 26 man man man

18 juni 2023 om 20:01

Vind de opmerking van tukkercote ook beetje onzin… maar geweldige sfeer is natuurlijk wel lachwekkend. Misschien dat ze inmiddels ook weer 8000 gastarbeiders per wedstrijd met een trommel op de tribune zetten, maar van een voetbalsfeer is Saudi Arabië echt nog nooit iets van de grond gekomen… dan 5x liever naar (Noord) Afrika waar je oprecht fans van een club hebt en een echte heksenketel kan zien.

Negeren dat SA alsjeblieft.
Laat ze allemaal naar dat land gaan maar ik hoef t niet te weten en niet te zien. Duh
En geen wk daar aub

19 juni 2023 om 08:36

Ik snap wat je bedoeld maar hoezo geen WK daar ? Land is voetbalgek, en the US heeft ook een WK en die denken dat een bal er anders uitziet dan wij.

Gelukkig maar, zeiden dat ze probeerde Ansu + 10m te ruilen voor Neves...Kan natuurlijk niet gekker worden.
Dodged a big bullet

Dit zal komende jaren flink
Erger gaan worden spelers
Die wel leuk kunnen ballen maar niet de wereldtop zijn pakken daar welke zulke salarissen geef ze eens ongelijk.

26 jaar oud en nu al naar zo’n competitie willen… Doet me een beetje denken aan Oscar van Chelsea destijds. Daar hoor je nu niks meer van, wie weet hetzelfde met Neves straks?

26 jaar en al naar SA? Benieuwd wat hij daar kan verdienen.
Verwacht de komende jaren nog wel een hoop van dit soort transfers, gewoon het nieuwe China.
Wel benieuwd hoe het gaat als ze uiteindelijk het WK toegewezen hebben gekregen. Gaan ze dan door?

Al die jaloerse reactie word ik maar schijtziek van. Spelers die voor SA kiezen zijn zogenaamd geldwolven en hebben heen ambitie, leuk en aardig maar dat moet niet niet uitmaken. De clubs daar in het middenoosten willen groeien en tonen ambitie als spelers als benzema, ronaldo, kante, neves, khoulibaly etc daar spelen kan het gewoon een mooie competitie worden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren