Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Al-Hilal rondt topaankoop af en heeft volgende sterspeler alweer in het vizier

Laatste update:

Rubén Neves wordt de volgende topaankoop van Al-Hilal. Dat bevestigt Fabrizio Romano zondagavond. Volgens de Italiaanse transferexpert gaat Wolverhampton Wanderers, de club waar Neves de afgelopen seizoenen voor speelde, zo'n 55 miljoen euro verdienen aan de Portugese middenvelder. Dat bedrag wordt neergeteld door de Saudische club om het eenjarige contract van Neves af te kopen.

Op dit moment wordt er nog gesproken over de contractvoorwaarden, maar daar worden geen problemen meer verwacht. De deal zal spoedig rond worden gemaakt en dan heeft Al-Hilal, dat Barcelona aftroefde in de strijd om de spelmaker, nog een wereldster in de gelederen. Karim Benzema trok eerder deze zomer al naar de Golfstaat, waar Cristiano Ronaldo al een half jaartje actief is. CR7 komt uit voor Al-Nassr.

Met de move naar Al-Hilal komt Neves voor zijn tweede verrassende transfer van zijn carrière te staan. In 2017 verkaste het toenmalig wonderkind van FC Porto al verrassenderwijs naar de Wolves, die toen nog in de Championship uitkwamen. Inmiddels staat de teller op 253 duels, waarin hij dertig keer scoorde en dertien assists afleverde. Ook de bondscoaches van Portugal maakten gretig gebruik van de diensten van Neves, die tot dusver 39 keer voor de nationale ploeg uitkwam.

Koulibaly
Ondertussen denkt Al-Hilal alweer aan een volgende toptransfer, want na de aanval en het middenveld moet nu ook de verdediging versterkt worden. Daarvoor is Kalidou Koulibaly in beeld, zo weet Romano te melden. De Senegalese mandekker van Chelsea is een serieuze optie voor de Saudi's, die hopen dat ze de deal snel rond kunnen maken. Koulibaly kwam dit seizoen in 23 competitiewedstrijden in actie voor the Blues, waarvan iets meer dan de helft als basisspeler.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zozo, league wordt steeds interessanter om naar te kijken.

18 juni 2023 om 20:33

Nee toch? Er hangt niets wat lijkt op een voetbalsfeer in die stadions, er staan wat volgevreten vedettes op het veld met een paar semi-profs.. Het gaat nog jaren duren voor deze potjes leuk worden om te zien, tot nu toe is het vrouwenvoetbal 2.0

18 juni 2023 om 20:37

Saoedi-Arabië is Qatar niet. Een stuk groter land. Bij Al-Itihad zitten er meer dan 40.000 mensen op de tribune. En bij de overige topclubs zijn het aantallen waar een eredivisie club allerminst ontevreden mee zou zijn.

18 juni 2023 om 20:38

Klinkt net als Chelsea zo te horen. Weet niet of Koulibaly daar nog een keer zin in heeft.
Ik geef het in ieder geval zo'n 3 jaar voordat het een gevalletje China wordt. Is een keer klaar met het uitgavepatroon van de overheid en die clubs krijgen nooit genoeg inkomen om die salarissen op zichzelf te betalen.

18 juni 2023 om 20:44

Ik heb wat van die potjes gezien toen Ronaldo daar naartoe ging, gewoon uit nieuwsgierigheid, maar de sfeer die er hangt doet me enorm veel denken aan de sfeer rondom het vrouwenvoetbal.. Het lijkt er heel erg op, het is net echt, maar het is het niet.

18 juni 2023 om 22:37

Jaap Pieter

Al deze aankopen worden gedaan met het oog op 2030. Dan wil Saudi Arabie het WK organiseren en dit moet hierbij helpenn. De salarissen en andere investeringen maken dus op de middellange termijn niet uit.

18 juni 2023 om 20:36

Nou nou fantastisch hoor. Dan kijk je naar een wedstrijd waar bij beide ploegen twee (uitgerangeerde) topspelers staan en voorderest allemaal spelers van het niveau RKC Waalwijk. Gelukkig worden de spelers goed aangemoedigd door de 25 man in het stadion. Ik ga er voor klaar zitten om Neves samen met Koulibaly te zien spelen tegen een stel amateurs.

18 juni 2023 om 20:42

Je overdrijft een beetje. Tuurlijk is het niveau minder maar echt geen rkc. Op het wk voor clubs knap 2de geworden en 3x gescoord tegen Madrid. In de halve finale overtuigend gewonnen van de kampioen van zuid Amerika. Braziliaanse flamengo. Sorry maar dat zie ik rkc niet doen

18 juni 2023 om 21:08

Ja sterker nog Saoudi Arabie won nog van Argentinie op het WK en speelde best aardig voetbal.

18 juni 2023 om 20:45

Dit bedoelde CR7 dus toen hij zei dat die league top 5 of top 10 van de wereld was. Vind het nog steeds niet kloppen, maar ze gaan dus grof geld betalen voor meer grote namen.

19 juni 2023 om 07:05

CR7 zei dat dit later een top 5 league gaat worden, dus nog niet dat dit een top 5 league is. Met aankopen als Ruben Neves kan dat zomaar gaan kloppen!

55 miljoen voor Ruben Neves met nog maar 1 jaar contract. Dat maakt de prijzen die Chelsea vraagt voor Havertz en Mount wel een stuk realistischer denk ik. Het is mooi dat de spelers van Chelsea in de smaak vallen bij de Saudi’s, dat komt wel lekker uit als je voor de balans van je selectie wat spelers wilt lozen!

18 juni 2023 om 22:22

Dit is een beetje zoals al die mensen die naar antony wijzen om uit te leggen dat een transfersom te hoog of te laag is. Of zoals onze moeders vroeger zeiden, als hij in de sloot springt doe jij het dan ook.

Saudi is alleen aantrekkelijk door geld. United is de grap van de eeuw als het op onderhandelen aankomt. Laten we beide niet als maatstaf voor realisme nemen.

Koulibaly is niet verkeerd .
Valt me op dat er met 4 spelers van Chelsea werd of nog word onderhandeld
Kante al vertrokken
Ziyech , koulibaly en aubemayang word mee onderhandeld op dit moment

18 juni 2023 om 20:45

Ik zat inderdaad ook al te denken dat Chelsea wel blij zal zijn met Al Hilal. Koulibaly, Ziyech en Aubameyang die daar waarschijnlijk naartoe zullen vertrekken en waarschijnlijk zullen ze ook nog een goed en fors bedrag voor deze spelers aan Chelsea betalen, wat betreft de transfersom.

Kanté gaat overigens niet naar Al Hilal, maar naar Al Ittihad. Dezelfde club als Benzema.

18 juni 2023 om 20:48

Ja klopt idd die Amerikaan mag in zijn handjes klappen haha .. is aubemayang transfervrij of heeft hij nog een contract ?

19 juni 2023 om 01:36

Mendy schijnt ook gewild te zijn

19 juni 2023 om 13:41

Blijkbaar hoort bij de overname van Boehly & consorten iemand met de saudische nationaliteit. Heeft waarschijnlijk een verband met elkaar. Zuivere koffie lijkt het me ook niet helemaal

VI meldde dat Saoedi Arabie de 4 topclubs heeft gekocht. Daarbij moeten alle 4 de clubs 3 Europese sterren krijgen.

18 juni 2023 om 20:44

Klopt het Public investment fund, ook wel bekend als PIF en als de eigenaars van Newcastle united.

Met aan het hoofd ervan kroonprins Mohammed Bin Salman, ook wel bekend als de kerel die minister van defensie was van Saoedi-Arabië toen het erkende oorlogsmisdaden uitvoerde in Jemen.

18 juni 2023 om 21:17

@lierse1997 Ik mis vaak jouw reactie over de oorlogsmisdaden van de VS wanneer een speler een transfer naar de MLS maakt. Bij elk voetbalbericht met een politiek randje zie ik jou reageren. Als je dat ook nog eens gaat oppakken kom je in ieder geval iets sterker over.

On: Een transfer naar de zandbak als Portugees international op je 26e is natuurlijk drie keer niks. Natuurlijk zal hij daar een veelvoud gaan verdienen, maar dat kan je ook op je 32e doen. Beetje zonde dat een speler zo'n sportieve downgrade maakt.

18 juni 2023 om 21:24

Als er een speler een transfer maakt naar een club die eigendom is van een fonds waar Joe Biden, Donald Trump, Barack Obama of George Bush Jr. aan het hoofd staat dan zal ik helemaal los gaan.

Is echter nog niet gebeurd tot op heden helaas.

Wat een zwaar tekort aan ambitie als Neves zijnde. Hij is 26 jaar en het enige wat met deze stap belangrijk is, is geld. Zijn er nog voetballers die gaan voor geschiedenis schrijven bij topclubs zodat je later herinnert wordt als top/wereldspeler?

18 juni 2023 om 20:53

Hij gaat zeker puur voor het geld, heel heel veel geld natuurlijk. Maar als je vergelijkt met China. Daar zijn ook een hoop grote spelers naartoe gegaan. Maar daarvan zijn er ook nog een heel stel toch weer bij een grote Europese club terecht gekomen. Denk aan Carasco bijvoorbeeld. Neves is pas 26 dus nog best kansen na zijn tijd in SA.

18 juni 2023 om 20:53

Moeilijke keuze 200 miljoen op de bank wat genoeg is voor mijn hele familie en mijn kleinkinderen, of 2 miljoen supporters die blij met mij zijn tot dat ik in hun ogen iets fout doe en mij dan gaan stalken en beledigen op social media

18 juni 2023 om 22:25

wandering ik begrijp dit soort keuzes zeker. Maar als je zo'n vergelijking maakt moet je het niet laten klinken alsof er bij de andere keuze niet ook heel veel miljoenen op zn bank komen.

18 juni 2023 om 22:32

Neves ging op zijn 19e van FC Porto naar Wolverhampton dat toen nog in de Championship zat voor het geld. Dit is niet verrassend.

19 juni 2023 om 05:30

Het is uiteindelijk hun baan toch? Niets mis mee om voor een beter salaris te kiezen.

Ruben Neves zal nooit een top/wereldspeler worden. Waarom dan niet even 2/3 jaar je zakken vullen, zodat hij, zijn familie en zn kinderen financieel klaar zijn?

Heh, dit is echt onbegrijpelijk. Kon zeker wel een stap omhoog maken binnen de PL, had prima bij Liverpool, Chelsea, Spurs of United meegekund.

18 juni 2023 om 20:48

Later kan mogelijk nog. Even op korte termijn geld pakken en later terugkeren.

18 juni 2023 om 21:12

Je kan het ook omdraaien. 26 jaar, je bent nu of komt binnenkort in je prime. Je kan altijd op je 30e nog naar Saudi of ergens anders cashen.

18 juni 2023 om 21:16

Het is altijd maar de vraag of er dan nog zo een bod binnenkomt natuurlijk.

We hebben dit toch precies hetzelfde gezien in China. Chinezen hadden ook torenhoge ambities met hun competitie en geld als water. Ook met overheidssteun erbij. Genoeg goede spelers daar op een gegeven moment. Maar ook naar die competitie keek buiten China helemaal niemand. Project in China is ook gewoon keihard geflopt. Een competitie wordt niet opeens interessant met een stuk of 8 grote spelers die puur komen om hun zakken te vullen. Ronaldo levert natuurlijk wel een hoop publiciteit op maar deze Neves? Lekker belangrijk wat die daar uitvoert.

18 juni 2023 om 21:08

In China is het alleen maar mislukt omdat de overheid de stekker er uit trok. Dat zal uiteindelijk ook wel gebeuren in Saoedi-Arabië maar dat duurt nog wel tot minstens 2030.

Daarnaast waren de investeringen daar ook van een andere aard. In China werden zakenmannen aangemoedigd door de staat te investeren, maar plots vond er een beleidswijziging plaats. In Saoedi-Arabië investeert de staat letterlijk zelf.

19 juni 2023 om 00:17

In China ging het "mis" om twee redenen. In 2018 werd er een transfertax van 100% (!) ingevoerd, waardoor alle (buitenlandse) transfers dubbel zo duur werden, omdat hetzelfde bedrag ook diende overgemaakt te worden aan de Chinese overheid alszijnde belasting. Daarnaast werd er in 2020 een salarisplafond van €3 miljoen per jaar ingevoerd voor buitenlandse sporters/voetballers.

Als bovenstaande maatregelen niet werden ingevoerd door de Chinese overheid, dan weet ik zeker dat de Chinese voetbalcompetitie nu vele malen verder zou zijn geweest dan nu.

zo he lekker man, beetje sportswashing hier en daar.
mooi zeg... ik denk als deze rijke stinkerds maar een beetje om hun land, club en jeugd gaf hadden ze deze monster bedragen in andere dingen gestoken dan duur betaalde vedettes te halen.

okay ruben neves is dan geen vedette, maar 55mil... wat een onzin.

ik ben het dan ook eens met ceferin, en wat hij eerder zei over de saudis.
vanuit historie hebben ze met al-hilal een club die leuk mee doet in de aziatische CL, maar that's it.

noem mij maar een hater, misgunner of wat dan ook, maar ik hoop dat deze competitie net zoals de chineze competitie eindigd.

18 juni 2023 om 22:10

Voetbal is niet alleen voor Europa gemaakt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren