Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax zwakker zonder Suárez? Dacht het niet!

Laatste update:

Ajax is dit seizoen meer dan ooit afhankelijk van een bepaalde speler. Luis Suárez is de man in de Ajax gelederen. Veel doelpunten, assistst en een sterk verhoogd moreel ten opzichte van vorig seizoen maken de Uruguaan bijzonder. Ajacieden houden hun hart vast. Vertrekt de aanvoerder al in de winter? Of houden we hem nog tot de zomer in de Amsterdam Arena? Een langer verblijf heeft iedereen al uitgesloten.

Maar wat gebeurt er als Suárez wegvalt in de selectie? Oké, je moet een nieuwe aanvoerder zoeken. Persoonlijk ben ik al snel van mening dat de beste voetballer in de selectie al snel de baas is in de kleedkamer. Zonder Suárez kun je al snel stellen dat Demy de Zeeuw, Jan Vertonghen of Marko Pantelic zich zomaar kunnen opwerpen als nieuwe leider. Geen zorgen lijkt mij. De voornaamste reden van Martin Jol om Suárez de aanvoerdersband te geven, moet het verhogen van zijn volwassenheidsgraad zijn.

Ajax speelt al jaren goed aanvallend voetbal. Vaak gepaard met veel doelpunten. Met alleen al in de competitie achttien doelpunten (Let wel: hier zitten ook enkele strafschoppen bij) is Suárez dit seizoen natuurlijk de meest constante scorende factor. Daarnaast is Suárez ook nog eens de koning van de assist. Wel ben ik ervan overtuigd dat Suárez zich maar zelden in het echte combinatiespel wat Ajax speelt betrekt. De kwaliteit om zichzelf vrij te spelen en dan te scoren, danwel de assist te geven beheerst hij tot in de puntjes, maar als het op de snelle combinatie aankomt haakt de Uruguaan vaak snel af.

Kort gezegd maak ik me niet zo zorgen over een vertrek van Suárez. Natuurlijk dienen wij de meerwaarde te erkennen van een dribbel waarin hij vrijspeelt. Maar ik denk niet dat de kracht van Ajax hem echt in Suárez zit. Meer in het combinatiespel. De kracht van Suárez is dat we met hem ruimere cijfers kunnen neerzetten. Ajax speelt met Suárez spectaculairder voetbal. De Uruguaan is met zijn dribbels een smaakmaker en wel iemand die een wedstrijd kan openbreken, maar de stuwende kracht? Dat denk ik niet. Als je zo puik als Ajax kan combineren schiet het eindstation de bal er altijd wel in. Misschien win je zonder Suárez Vitesse uit misschien niet met 1-5, maar met 1-3, hetgeen ook drie punten oplevert. Daarnaast: Als Suárez opstapt, staat er wel een ander op.

Mochten er mensen zijn die nog steeds refereren naar Sparta-uit. Waarin Suárez maar niet kon scoren en dit voor heel Nederland het startrsein gaf om rond te roepen dat Ajax om Suarez draaide.... Ik zal jullie uit de droom helpen. Zlatan Ibrahimovic, Filippo Inzaghi en Cristiano Ronaldo hadden Aleksander Seliga die middag ook niet gepasseerd, hoor. Soms valt voor een keeper even alles goed. Seliga had zo'n middag. Ik ga hier niet beweren dat Ajax zonder Suárez op z'n sloffen kampioen wordt, maar Ajax wordt in zijn totaliteit niet zwakker in mijn ogen, wel minder spectaculairder.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je spreekt jezelf een aantal keren wat tegen. Met alleen combinatievoetbal lukt het lang niet altijd.
Als dat niet lukt heb je iemand als Luis Suarez heel hard nodig die een wedstrijd, zoals je zelf al zegt, uit het niets open kan breken. Dus Ajax zal zonder Suarez weldegelijk meer punten laten liggen als nu het geval is.

18 december 2009 om 08:28

we hebben gisteren gezien dat ajax dramatisch is zonder suarez en de zeeuw, dus je mooie geschreven stukje raakt kant noch wal.

en zo puik combineren als ajax? jezus wat een supporters-column zeg. enige realiteitszin schijnt niet te bestaan bij de schrijver.

en da de titel: ”ajax zwakker zonder suarez, dacht het niet”

1e zin: ajax is dit seizoen meer dan ooit afhankelijk van een bepaalde speler.

wat wil je nou man?

Er zitten een paar fouten in je stuk. Volgens mij bedoel je Sparta thuis (uit hebben we ze dit seizoen nog niet gehad) en het is minder spectaculair en niet spectaculairder.

Verder ben ik het als Ajacied zeker niet met je eens dat Ajax niet zwakker wordt. De combinaties waar je het over hebt heb ik al jaren niet echt meer gezien. Dit seizoen zie ik dit wel terug in sommige wedstrijden maar nog lang niet altijd.

Feit is wel dat Jol het voor elkaar heeft gekregen het team wat minder afhankelijk te maken van de individuele kwaliteit van Suarez. We scoren nu ook makkelijker wanneer hij zijn dag niet heeft. Maar om te zeggen dat we niet zwakker worden? Nee daar ben ik het niet mee eens. Hij schiet vrijwel elke strafschop erin (moet je kunnen), heeft een geweldige vrije trap en de kwaliteit om wedstrijden open te breken.

Ik was het met je eens geweest als je had gezegd dat we minder afhankelijk zijn en op papier zonder Suarez kunnen, maar zwakker worden we wel degelijk. Er zijn geen spelers binnen de selectie die hem kunnen vervangen. Minder spectaculair daar heb je zeker gelijk in. Hij is echt een speler waarvoor je naar het stadion komt.

Van mij krijg je 3 sterren.

Wat ik zo typisch vind is dat Ajax zo weinig kracht heeft als Suarez een mindere dag heeft. Natuurlijk kan Ajax winnen zonder hem, maar het voetbal, wat jullie zo belangrijk vinden, wordt er ontzettend lelijk van.

Natuurlijk kom er nu de onvermijdelijke flame naar mijn club.... maar goed.

Maar mijn punt is dat Ajax zonder een goede opvolger voor Suarez een probleem gaat krijgen. Jullie vorig held, Huntelaar, zorgde er voor dat Suarez zijn rol binnen het team kon overnemen. Wie kan dat nu? Misschien jullie man van 16 mln, misschien de oude Pantelic, maar om eerlijk te zijn denk ik dat het gat in het geval van een vertrek in de winterstop, minimaal 6 maanden vacant blijft en in het geval van een zomer vertrek, een jaar. Iets met vertrouwen geven aan de huidige selectie etc....

Inzaghi had hem zeker wel gepasseerd, haha!

Op zich redelijk geschreven, maar her en der wat foutjes (die hierboven ook al staan genoemd). Verder wel een interessante analyse, want ik ben het met je eens dat Suarez geen typische Ajax speler als je het vergelijkt met de spelers in de laatste gouden periode voorin speelde.

Tegenwoordig denk ik echter dat je als team altijd minimaal een speler moet hebben die iets speciaals kan brengen. Zo speelt Barca fantastisch aanvalsspel, maar hebben ze ook spelers als Messi en Zlatan die uit het niets kunnen scoren. Zelfde met Arshavin bij Arsenal bijvoorbeeld.

Daarom denk ik ook dat Suarez wel degelijk gemist gaat worden. Misschien niet in het positiespel, maar wel op momenten dat je net op zoek bent naar dat extra beetje. Bovendien wordt Ajax zo makkelijker te verdedigen, nu let iedereen op Suarez.

Al met al een prima stuk, maar door de foutjes 3 ipv 4 sterren.

Ik ben een Ajax supporter, maar de woorden 'ajax speelt al jaren goed aanvallend voetbal' moet ik tegenspreken. Als dat zo was geweest, waren ze wel wat vaker kampioen geworden. Alleen dit jaar is het voetbal aanvallend behoorlijk

Ik denk dat Suarez, ook wanneer die niet top speelt, veel belangrijker voor ajax is dan in dit stukje wordt beweerd. Elke verdediging weet dat ajax op bezoek komt met suarez en dat zij suarez geen ruimte moeten geven, omdat hij gevaarlijk is. Heel veel focus gaat op suarez, rugdekking wordt snel gegeven aan de man die op suarez staat. Suarez creeert op deze manier erg veel ruimte en tijd voor ploeggenoten.
Doet suarez niet mee, maar heb je iemand die wel goed meedraait in het positiespel, is het voor een tegenstander veel eenvoudiger te verdedigen, omdat het spel van ajax veel voorspelbaarder wordt. Individuele kwaliteit en onvoorspelbaarheid heb je nodig.
Als laatste krijg ik het idee dat je jezelf moed in praat voor een eventueel vertrek van Suarez, maar dat is maar een gevoel wat ik krijg.

Ajax is in ieder geval niet sterker zonder Suarez....

Ik vindt je stukje redelijk tot slecht geschreven.. Je spreekt jezelf echt regelmatig tegen, je zinsopbouw is niet goed, je hebt spelfouten en ik vindt dat je Suarez in dit stukje zelfs onderwaardeert. Het lijkt alsof je niet realistisch en objectief bent in het beoordelen van ajax. Je schrijft alsof ajax speelt als in hun filosofie maar daar heb ik weinig van gemerkt de laatste jaren..

Ik ga niet alle punten opnoemen, maar op een ding wil ik even doorgaan.
je zegt dat je vindt dat de beste voetballer een aanvoerder moet zijn ik weet niet of je zelf voetbalt, maar dit is echt niet de reden waarom een aanvoerder gekozen moet worden het zijn leiderschapskwaliteiten wat gepaard gaat met het kwaliteiten. maar ik weet ook niet wat jou definitie is van beste voetballer.

2 sterren..en niet omdat het ajax is hoor..

17 december 2009 om 15:18

Je loopt op zijn spelfouten te zeiken terwijl je zelf als een natte krant schrijft. Waar heb jij 'ik vindt' geleerd?

18 december 2009 om 17:20


een grotere spelfout dan "ik vindt" bestaat niet.

22 december 2009 om 08:36

:D ok touché, maar volgens mij ben ik geen columnist hier..

@hariaclan.

Volgens mij staat er dat de beste voetballer vaak de baas in de kleedkamer is. Hier staat dus niet dat de beste voetballer altijd een aanvoerder moet zijn.

Kritiek geven is altijd makkelijker, maar volgens mij moet jij uberhaupt het stuk nog even beter lezen voor je jezelf in een discussie mengt.

Je vermoord je stuk volledig met je laatste twee woorden: "minder spectaculairder". Man, dat is echt van het niveau lik-mijn-vessie. Pijnlijk aan de ogen. Ten minste voor mij. Voor de rest een zeer verwarrend stuk. Je zegt dat Ajax zonder Suarez kan en vervolgens haal je de wedstrijd tegen Sparta aan en verdedigt hem daar weer. Dat slaat echt helemaal nergens op.

Als ik je een advies mag geven:
Vorm een mening en blijf daarbij (tot aan het gaatje). Zoek argumenten om die mening sterker te maken en varieer wat meer met je woorden. Je gebruikt wel drie kee "de Uruguaan". Zoek andere synoniemen.

Al met al kan ik niet anders dan je 1 ster geven.

Suarez is wel degelijk 1 van de belangrijkste spelers bij de Amsterdammers.
Als hij weg zou vallen na de winterstop kan Ajax echt naar het kampioenschap fluiten.
Deze man is vaak zo beslissend bij de Amsterdammers dat ik toch wel tegen moet spreken dat de kracht niet bij hem ligt.
Verder vind ik het stukje ook al door de genoemde fouten niet echt professioneel overkomen.
En tuurlijk is kritiek geven makkelijk, maar daar is dit forum ook voor.

Gaat het op het laatst nou over Sparta of Suárez? En daarnaast is Suárez dé belangrijkste speler voor Ajax, als hij vertrekt kunnen ze het kampioenschap wel vergeten, je noemt hem steeds de Uruguayaan, probeer hem anders te benamen een paar keer zodat het leuk blijft, verder kunnen wat argumenten voor je mening geen kwaad, zodat het pakkender wordt voor de mensen die het lezen. Verder betrap ik je op wat spelfouten, maar dat is niet erg, dat overkomt iedereen. Ik kan je niet meer dan twee sterren geven sorry, zie dit niet als een aanval, maar opbouwende kritiek, als je de reacties boven me ook leest weet ik het zeker dat je de volgende keer een betere column kan schrijven, succes!

Ajax speelde thuis tegen Sparta, en niet uit..

matig stukje, Suarez is voetballend indd niet eens zo heel sterk maar scoort wel altijd. Ook als Ajax het moeilijk heeft dus dat gaan ze zowieso missen. Verder doe je alsof Ajax Barca achtig combinatievoetbal speelt, wat een ongelofelijke onzin. Iedereen praat elkaar na over het mooie voetbal van Ajax, ik heb de meeste wedstrijden gezien en er zat bij vlagen prachtig voetbal bij, maar ook grote delen van wedstrijden was het niet om aan te zien.

Geen bijster goed verhaal.

Suarez word wel degelijk gemist als hij er niet in staat.

Hij brengt meer als een beetje extra.

Ajax is zwakker omdat ze zonder Suarez op een betere verdediging stuiten omdat bij hem altijd meerdere mensen op hem letten en vooral voorzichtig moeten zijn voor zijn valpartijen.

18 december 2009 om 08:15

Sluit ik me helemaal bij aan.

Hij zal wel degelijk gemist worden. Tegenwoordig zie je overduidelijk dat clubs 2 man op hem zetten, zodat er veel ruimte ontstaat voor Pantelic en de Zeeuw. Ik geef je 2 sterren voor je atikel.

17 december 2009 om 21:12

Goed stukje, maar ben bang dat vandaag toch gebleken is dat Suarez te belangrijk is om op te bank te zetten

Euhhh ja, leuke titel in de wetenschap dat ajax nu 0-3 achterstaat zonder Suarez

Het tegendeel is toch wel bewezen lijkt me....
Met rust al met 0-3 achter tegen Anderlecht zonder De Zeeuw en zonder Suarez. Alhoewel het nu wel 1-3 staat door een goal van Emanuelson.

eeen ajax Zonder Suarez is niet goed in afmaken dat zagen we net ook tgn anderlecht
eenn 2sterren omdat je jij zelf tegenspreekt en veel fouten

Ey vriend ik zeg alleen Ajax - Anderlecht.

Doe je research beter. Dit wordt 1 ster aangezien ik niet lager kan geven.

Ik vind dit geen goeie research.
Elke basisspeler is van groot belang bij ajax.
De bank is niet evengoed als basisspelers.
En al helemaal niet zoals suarez.
Natuurlijk kunnen we hem afentoe een wedstrijd missen maar je mist genoeg aanvallen.

leuk verhaal maar het berust niet op de realiteit.
het bewijs is gisteren nogmaals geleverd, zonder suarez weet het elftal zich geen raad.

*fail*

Niveau zonder De Zeeuw & Suarez = 0. Kijk maar naar gisterenavond. Of naja, beter heb je niet gekeken.

Niet het beste stukje, maar dat zal ook liggen aan het feit dat Ajax gisteren dit artikel finaal ontkracht heeft. Ajax speelde gisteren redelijk, maar al na een paar minuten zie je dat Oleguer veel te weinig aan speeltijd toekomt. Als je zulke grote fouten maakt in de Europa League dan hoor je daar niet thuis. Die handsbal van van der Wiel was ongelukkig, hij was even de bal kwijt.
Zo zie je maar weer, Ajax moet Suarez zo lang mogelijk behouden, want Pantelic komt niet in de buurt van het niveau van Suarez.
Toch gaat het hier om de vormgeving van het stukje, en dat ziet er aardig uit.
4 sterren voor de vormgeving, min 1 ster voor het waarheidsgehalte van het stukje.
3 sterren.

Ajax zonder leiders is een kleuterklas zonder juffrouw!

Suarez is overduidelijk dé leider van Ajax op dit moment. Misschien niet verbaal maar wel voetballend. Hij is de regiseur, hij is de bepaler. Samen met de Zeeuw zijn zij de onmisbare leiders van Ajax. Kijk naar gister, Anderlecht. Meer hoef ik niet te zeggen. Het is een leuk stukje maar totaal niet op realiteit gebaseerd. Als je een speler in de gelederen hebt die zó aanwezig is, wedstrijd op wedstrijd, doe je deze jongen véél te kort met zo'n stuk.
Het rendement van Suarez van dit seizoen is ongeevenaard en Ajax moet zich wel degelijk zorgen maken om zijn mogelijke vertrek. Een speler van dit caliber staat niet zomaar even op!

Je hele artikel kan je wel weggooien na gisteren. Is al lang duidelijk dat heel ajax om De zeeuw en suarez draait. 1 ster

Mensen die alleen op basis van gisteren beoordelen kunnen zich zelf een 1 ster geven.

Helaas Boddah.. je bent zo goed als je laatste wedstrijd in het voetbalwereldje... En ajax kan gewoon (nog) niet zonder Suarez.... Al zullen ze dat wel snel moeten gaan leren....

Nou hahaha jongens genoeg gelachen, lekker makkelijker met zun alle deze man afzeiken en zielig gaan doen over een paar foutjes in zijn tekst
iedereen snapt zijn punt en weet dat hij ergens best gelijk heeft.
Suarez bemoeit zich niet met de eerste 80% van de aanval, dat laat hij aan de rest over
Dat wil deze beste man duidelijk maken, dat niet heel ajax anders gaat spelen zonder suarez
Tuurlijk geen ze goals missen en is hij de onbetwiste leider, maar ik snap het punt wel.
en dan jullie allemaal lekker makkelijk de tegenaanval gaan is slap en makkelijk

Zonder Suarez is ajax heel slecht!

Ze komen dan in het rechter rijtje.

quote:
Misschien win je zonder Suárez Vitesse uit misschien niet met 1-5, maar met 1-3, hetgeen ook drie punten oplevert.

Maar Suarez scoorde bijvoorbeeld ook twee doelpunten in het 2-2 gelijkspel uit bij Roda.
En dan gaat die theorie niet meer op.

Sowieso vind ik jouw schrijfstijl kinderlijk en de standpunten heel slecht onderbouwd.
Meer dan twee sterren is deze column niet waard.

Ajax zonder Suarez is echt te slecht voor woorden. Stel je voor dat de Zeeuw niet meedoet. Nou dan heeft Ajax echt een team wat goed mee kan in de middenmoot.
Was ook mooi te zien tegen Anderlecht.
Opzich wel humor, grootste begroting hebben en sinds langere tijd gewoon totaal niets meer winnen.
En dan denk het management nog gewoon dat Ajax "de beste" is.
Probleem ligt vooral in de denkwijze en de arrogantie van Ajax.
Ok dat ze de wereldbeker en de champion league gewonnen hebben is echt gruwelijk, maar komop op dat succes kunnen en moeten ze gewoon niet meer gaan teren.
Feit dat Ajax al jaren niets tot zeer zeer weinig heeft gepresteerd.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren