proevomaster
Algemeen
Vrienden (29)
Spelers & clubs
Youtubes
Clubexpert


 • Woensdag, 18 mei 2005
 • proevomaster
 • 185 punten
 • Lid
 • Geen ban
 • 1.591
 • 38 jaar (2-10-1982)
 • Oss
 • HBO P&A (afgestudeerd op Loopbanen van en loopbaanbegeleiding voor (ex-)beroepsvoetballers)
 • HR
 • 29
Persoonlijke berichten
28 oktober 2009 om 10:28
#1

Proevo,

je hebt mij ooit eens gevraagd of ik fan ben van Jack Black Tenacious D. Dat klopt helemaal en mijn `,avatar`, is dan ook JB.

nu moet ik heel eerlijk aan jou vragen, je plaatje lijkt wel verdacht veel op de South Park verpersoonlijking van je oude held Johan Derksen...

28 oktober 2009 om 15:56
#2

Het begint hier net een verkapte hyves te worden :)...

jb bij VI lijkt me ook niet echt een succes. 2e album was overigens iets minder. De film The Pick Of Destiny is overigens een must! Mocht je niets te doen hebben zoek dan op youtube Jack Black American Idol,..

lol

3 december 2009 om 15:53
#3

Waar zit die opleiding???

4 december 2009 om 13:04
#4

volgens mij bestaat er geen opleiding hbo voetbalzaken :D

4 december 2009 om 19:46
#5

Ik begin er sterk in te geloven dat jij Johan zelf bent. Aan je reacties te zien

10 januari 2010 om 15:41
#8

Proevo,

Allereerst mijn complimenten voor je stuk! Erg goed, geef er 5 sterren voor.

Ten tweede heb ik een vraag: hoe maak je allinea`,s dikgedrukt in een colum bij voetbalzone?

Groet,
Zuidvitess

11 januari 2010 om 14:41
#9

Dank voor je reactie.

Ik heb zijn biografie niet gelezen, ben me echter wel bewust van zijn staat van dienst en in grote lijnen zijn gedrag binnen en buiten het veld. Ik heb ooit een documentaire gezien over Garrincha, hoe de media met hem omging (ten faveure van Pele) en werd gewoon geraakt dat iemand dat zoveel leed kent, zoveel plezier kan uitstralen. Ik ga zeker zijn biografie lezen, dat ben ik al van plan sinds die documentaire.

Is het geen idee om een clubexpert aan hem te wijden? Als je met de kennis, die jij hebt over dit fenomeen, rondloopt, dan moet het toch haast wel frustrerend zijn dat hij relatief onbekend is? Ik zeg doen!

25 januari 2010 om 18:38
#10

Zeer goede column ik geef daarom ook 5 sterren.ik vraag me altijd af voor welke club je bent.het lijkt erop dat je een voorliefde voor PSV hebt maar klopt dat ook?

6 februari 2010 om 15:42
#11

Beste Proevomaster,

ik lees je stukken met veel plezier.
Ga zo door,

Groeten,

Jerra F

14 februari 2010 om 01:14
#12

Nou luister vriend, ten eerste: ik ben geen groot fan van Maalderink, maar ik heb wel groot respect voor hem, wat jij voor deze man jammergenoeg niet kunt opbrengen.

Dan: ik haal er genoegdoening uit jouw stukken af te kraken?
Ehm tja, als jij denkt dat ik zo veel moeite doe voor alleen jou, zit je er aardig naast. Ik vind het leuk om in mijn vrije tijd op Voetbalzone stukken te lezen, van wedstrijdverslagen tot columns van de zogenaamde clubexperts. Ik vind het over het algemeen interessant om te lezen wat voor mening de clubexperts hebben over de spelers, trainers, bestuur, of randzaken van hun favoriete club. Veel clubexperts kan ik dan ook zeer waarderen, ook als hun schrijfstijl niet geweldig is. Bij deze stukken gaat het immers om de mening en de argumenten waarmee zij hun mening verdedigen, niet over het niveau van hun Nederlands. De clubexperts zijn natuurlijk niet alleen maar schrijf-grootheden of ultieme voetbalkenners en ik probeer ze dan ook te corrigeren waar ze fout zitten, of hen te vragen om hun argumentatie te versterken, waar dat noodzakelijk is.

Echter, er is één clubexpert die mij na meerdere columns nog niet heeft weten te overtuigen. Die clubexpert luistert op Voetbalzone naar de naam proevomaster. Ook hem probeer ik te corrigeren door hem met zijn neus op de feiten te drukken, hem te vragen waar zijn argumenten verborgen zitten, hem te vragen waar hij de kern van het stuk heeft verstopt, of hem te vragen om de kleine fouten uit de tekst te halen. Geen enkele schrijver heeft ooit een goed boek geschreven, voordat hij vele fouten heeft gemaakt, waar hij, door daar door lezers op te zijn gewezen, van heeft geleerd. Proevomaster denkt daarentegen dat hij vanaf zijn eerste stuk slechts positief commentaar of lovende woorden van zijn lezers zal ontvangen. Van negatief commentaar lijkt hij namelijk niet gediend. En fouten hebben zich volgens hem zelf nog nooit in zijn tekst bevonden. Misschien is het handig als hij daarom voortaan naar zijn lezers gaat luisteren, zodat ook hij van zijn fouten kan leren.

Misschien zien we hem dan in de toekomst op zondagavond 23.00 naast Jack van Gelder zitten, terwijl hij zijn uitgesproken mening geeft over de wedstrijd van PSV dat weekend, met ijzersterke argumenten, zodat heel voetballiefhebbend Nederland hem gelijk zal moeten geven.

PS: naar aanleiding van de reactie hierboven van necpsv92: als iemand bij een ‘clubexpert’ al bijna niet kan herkennen wat zijn meest favoriete voetbalclub is, lijkt me dit geen goed teken..
Ik hoop dit alles je heeft benieuwd.

Aangepast op 14 februari 2010 om 01:16 door ersy.

15 februari 2010 om 16:29
#13

haha, thanks

Ik vind jou columns ook altijd zeer vermakelijk!

17 februari 2010 om 15:02
#14

Ey kan je je nou een beetje vinden in mijn woorden ? Ik wacht met genoegen op een reactie

21 februari 2010 om 01:49
#15

Ok. ik denk dat ik nu dan in ieder geval een beter beeld van je heb. Voortaan zal ik eens je stukken ook eens van een andere kant bekijken. En ok, eigenwijs zul je toch wel blijven, dat lijkt me overigens juist een goede eigenschap, juist ook voor mensen die columns schrijven. Maar als je dus stukken wilt blijven schrijven die verder weinig met PSV te maken hebben, lijkt mij een stuk over homofilie in de voetballerij zeer interessant. Zo`,n groot taboe, terwijl je het verder overal in de maatschappij vindt. En je maakt mij niet wijs dat het niet voorkomt in de voetballerij.

Succes trouwens morgen om 14.30, ik hoop dat mijn club kan stunten, al geeft jouw club weinig weg in eigen huis.

23 februari 2010 om 10:04
#16

Hee proevo..

Lid van de SFC had ik gezien :) Maar je hebt leuke stukken.
Ik volg ze iig, ga zo door!

Groeten Mullie (misschien ken je me wel, misschien ook niet, boeiend :))

24 februari 2010 om 17:49
#17

Keeper bij margriet 6 :).. Kan zo ook geen gezicht bij jou brengen, maar zag het toevallig op jullie site dat jij het was die de stukjes schreef.. las ze toen al

26 februari 2010 om 11:29
#18

Ha proevo,

Weer een geweldig stuk over Van Beveren. Blijf zo doorgaan ! Ik vind de Italiaanse voetbalwereld ook heel boeiend, mede ook omdat mijn vriendin Italiaans (en hartstochtelijk rossonero) is :-)

Aangepast op 26 februari 2010 om 11:30 door morpheus32.

13 maart 2010 om 16:29
#19

Haha profielplaatje is echt supervet!
Johan Derksen is echt geweldig, zeker als hij Wilfred Genee weer zit af te zeiken
Psvkampioen!

15 maart 2010 om 15:51
#20

Een stuk over Hugo Borst hè?

Wellicht is dat inderdaad een unieke kans, echter ben ik bij lange na niet zo thuis in de journalistiek en columnisten als jou, dus ik zal daar eerst eens wat research naar moeten doen! Bovendien zal ik een originele invalshoek en relatie moeten zoeken met Sparta.

Wordt een pittige! Thanks

23 maart 2010 om 14:28
#21

Hey proevomaster,

Bedankt voor je uitleg nog over mijn column van Nigel de Jong. Ik zag je reactie op mijn profiel pas vandaag. aangezien ik nooit kijk op mijn profiel haha. Na het EK van 2008 wist ik zelf waar het aan lag, net als iedereen denk ik. Het was natuurlijk het gebrek aan inzet en agressiviteit. Even kort door de bocht gesteld. Ik was na deze wedstrijd gebroken, bedroefd en zat serieus een aantal dagen in de put. Wanneer het over het Nederlands Elftal gaat ben ik zeer emotioneel en heb ik alles over voor onze trots. Dit is niet overdreven, want hou er echt van. Voor mij gaat niks boven dit elftal.

Toen ik op televisie die betreffende avond twee weken geleden dit onderdeel terug zag komen en er zo slecht gepraat werd over de Jong vond ik het tijd mijn mening te geven. En de huidige situatie tegenover die van twee jaar geleden af te wegen tegen elkaar. Toen was er een gebrek aan en nu is er genoeg en is het ook weer niet goed. Natuurlijk was de overtreding te fel en onnodig voor een vriendschappelijk duel, maar dit is wel het spel waar we jaren op gewacht hadden. Dat is wat ik duidelijk wilde maken en denk niet dat hiervoor een vernieuwend, grappig of exceptioneel aspect binnen de tekst noodzakelijk is. Het ging over de verhoudingen en het verschil van t.o.v. twee jaar geleden en dat is naar mijn mening enigszins genoeg vernieuwend.

Ik ben inderdaad ontzettend chauvinistisch en ben na een overwinning van het Nederlands elftal drie dagen in de wolken. Ik ben zo denk ik, omdat we zijn Nederlanders wat hebben we te maken met die andere landen. Neem een voorbeeld aan die Duitsers denk je dat die medelijden hebben met ons wanneer zeg Robben in de Bundesliga straks geblesseerd uitvalt. Nee hoor, daar zijn ze heel blij denk ik. Sterker nog, ik vrees zelfs nog in het slot van de competitie een zware blessure voor hem. Dat is dus waarom ik het minder erg vindt. Voor ons wegen de voordelen zwaarder op dan de nadelen en dit komt voor mij dat we eindelijk weer een bikkel in het elftal hebben. Vraagje? Hoe voelde jij je toen op het wereldkampioenschap van 2006 Khalid Boulahrouz Cristiano Ronaldo half door midden schopte. Je kan me niet zeggen dat je der ontzettend mee zat, of wel?

De WK kansen voor Holden zijn inderdaad sterk afgenomen/tot weg. Dit is erg verrot voor hem en in die wedstrijd viel het ook niet geheel goed te keuren. Alleen vind ik dat het op eindrondes toegestaan, omdat we dan toch op ons sterkst moeten zijn en dat kan ook door de concurrentie te verzwakken. Helaas, als het zo moet zijn wil ik best kampioen worden hoor. Mee, eens of niet?

Ik zal absoluut blijven schrijven. Vind het erg leuk om te doen en neem dit soort uitgebreide feedback graag aan. Vind dit helemaal niet erg, zolang er maar een boodschap achter zit, zoals bij jou. Hoop ook dat je me blijft volgen binnen de clubexperts, dan heb ik sowieso een kritische lezer haha. Trouwens wat is dat voor opleiding wat je doet? Wat kan je daarmee doen?

30 maart 2010 om 18:40
#22

Heey,

Wanneer kunnen we weer een artikel verwachten? Bij jou stukken weet je van te voren al dat het een heerlijk knus voetbalverhaal word!

31 maart 2010 om 17:44
#23

Hmm, dan zitten we dus met hetzelfde probleem
Zeer verstandige keuze van je!

12 mei 2010 om 13:52
#24

Ik denk dat ik ondertussen de draad weer op ga pakken. Jij?

12 mei 2010 om 23:36
#25

hey ik lees nu pas je stukje over het italiaans voetbal vergeleken met het nederlandse (van februari geloof ik) en ik daarover heel even iets kwijt

ik las in de reacties dat je geen italiaan bent en dat is eigenlijk mijn hele punt - jij weet niet hoe het in italië is, hoe men daar leeft en wordt opgevoed - naar mijn mening zijn italiaanse jongens van mijn leeftijd altijd beschaafd, tegenover mijn botte en brutale klasgenoten hier

omdat ik niet weet hoe de rest is, generaliseer ik echter niet
verder was de `,`,schwalbe`,`, van grosso geen schwalbe en heb je geen reden om het duimpje van totti irritant te noemen, wat overigens voor zijn pasgeboren kind was, als ik het me goed kan herinneren

zo zijn er een boel andere dingen, zoals het getalenteerd zijn van nederlandse wk-selecties tegenover de italiaanse, waar ik verder niet op in wil gaan

komt erop neer dat je meningen als waarheden stelt, maar het ergste vind ik dus dat je je uitlaat over dingen waar je niet eens van weet hoe ze zijn

hoop dat ik je hiermee wat bij kan brengen :)

ik denk namelijk dat jij best wel slim bent, maar sommige dingen die je zegt kunnen niet door de beugel - dit had je niet kunnen doen op een italiaanse site, en terecht

13 mei 2010 om 14:46
#26

Ik dacht precies het zelfde! Ik zet de open haard alvast aan als jou artikel gepubliceerd is! Mijn onderwerp gaat over de misverstanden van het Nederlands Elftal. De diepe aversie tegen 4-3-3, Dirk Kuyt die dat systeem om zeep helpt en het `,laffe`, optreden van Bert van Marwijk. Jij al een onderwerp?
Serieus ontslag genomen? Liggen daar emotionele, financiële of psychische redenen ter grondslag?

19 mei 2010 om 17:55
#27

Je gaat dus in Italië wonen...

19 mei 2010 om 22:04
#28

Ik heb net je artikel over Bert Maalderink gelezen (ja nu al), en ik kan niet anders zeggen dan dat ik het fantastisch vond. Moest af en toe echt even hard op laggen, ik vind het namelijk ook een irritante griezel.
Vooral dat over z''n stem fine-tunen zodat hij weer zo irritant mogelijk kon verschijnen in Zuid-afrika haha. Als je nog eens een hekel aan iemand hebt weet je wat je te doen staat!

20 mei 2010 om 17:00
#29

Inderdaad. Ging in de zomer naar Feyenoord-sampdoria, maar wat een geweldige supporters! Toch nog heel veel voor zo''n uitwedstrijd en blijven zingen, ook bij 3-0!

21 mei 2010 om 20:26
#30

Geweldig artikel over Brazilie. Mooi die misleidende titel em verder een leuk stuk om te lezen.

8 juni 2010 om 09:27
#31

Je schrijft mooie artikels.

23 juli 2010 om 16:26
#32

Dankuzeer!

13 oktober 2010 om 23:24
#33

Aangezien jouw afbeelding de South Park-versie is van Derksen lijkt me deze quiz wel iets voor jou:

http://www.vi.nl/interactief/vi-animatie-quizzen/s...
Vermoedelijk heb je hem al gezien :)

15 oktober 2010 om 21:09
#34

Waar blijf jij?!

19 oktober 2010 om 00:31
#35

Hee je afbeelding was op Voetbal International van vanavond.

21 oktober 2010 om 18:36
#36

Schrijf eens een nieuw artikel joh! Ik wacht er al te lang op

4 november 2010 om 13:53
#37

Proevo WE Want YOU Back!

14 november 2010 om 16:45
#38

Eindelijk, iemand met een voetbalvisie De reacties en posts op Voetbalzone gaan hard achteruit. Iedereen vraagt om streams en zulke reacties worden na een halve dag nog niet verwijderd. Overal staan provocerende reacties jegens andere clubs.

De clubexperts zijn niet van bijster hoog niveau. Veel korte en niets toevoegde clubexperts. Ook de ''bekende'' en ''begeerde'' clubexperts zoals Frikx, S.l.b., Lfcdutchy en Ajacied023 zijn niet erg actief qua clubexperts. Wordt dus tijd dat je terugkomt, haha

8 mei 2012 om 16:41
#39

Hoi proevo,

Ik heb op jou aanraden het boek Calcio gelezen van John Foot..erg leuk en informatief !
Bedankt voor de tip !

22 mei 2012 om 14:46
#40

Ik had het al tijdens de kerst dagen gelezen. Cadeautje van mijn lieftallige vriendin :-) Ik was het eigenlijk een beetje vergeten tot ik weer eens mijn oude berichten bekeek ;)-)

7 juli 2012 om 20:34
#41

Mag ik vragen waarom je fan bent van Reading.
Vind het zelf een geweldige club en woon zelf ook in de stad.

Reageer

Je bent niet ingelogd en kunt daarom niet reageren.

In de wandelgangen

Woensdag 28 juli
Juventus wil niet meer dan twee miljoen euro neertellen voor Kaio Jorge. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren