Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax wordt beschouwd als het sterkste team, dan hoor je wel bovenaan te staan'

Laatste update:

PSV heeft de landstitel voor het grijpen. Bij winst op Ajax mag de club uit Eindhoven zich voor de 24ste keer landskampioen noemen. Als Guus Hiddink de stelling wordt voorgelegd dat het aanstaande kampioenschap van PSV voor een groot deel te maken heeft met geluk, dan antwoordt de ex-trainer van de Eindhovenaren ontkennend. Dat de lijstaanvoerder sommige wedstrijden op het laatste moment over de streep heeft getrokken, heeft volgens hem vooral te maken met kwaliteit.

Met nog vier wedstrijden te gaan heeft PSV een voorsprong van zeven punten op achtervolger Ajax. "Ajax wordt beschouwd als het sterkste elftal, dat zeggen ze zelf ook. Maar het sterkste team hoort dan wel bovenaan te staan", zegt Hiddink in gesprek met de NOS. "PSV heeft dat niet, maar weet wel zodanig te spelen dat ze altijd, weliswaar met wat geluk links en rechts, hun wedstrijden weten te winnen.”

Dat PSV in de competitie dit seizoen verschillende wedstrijden met de hakken over de sloot naar zich toe wist te trekken, heeft volgens Hiddink niet alleen met geluk te maken. “Je moet het ook afdwingen en dan krijg je het af en toe mee, ook vaak in de laatste minuut. Dat is ook een kwaliteit van PSV”, aldus Hiddink, die uitkijkt naar het duel van zondagmiddag. “Het is ook een test voor Ajax. Zij denken: ‘wij zijn de beste, we gaan het nu laten zien.’ En PSV is sterk genoeg als team om zich in die wedstrijd te vechten."

PSV wordt zondag kampioen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Alle 4 de wedstrijden winnen en we hebben de schaal😉✌

15 april 2018 om 11:45

Te makkelijk, hij vergeet de valse start door de situatie 'Nouri even voor het gemak! Dat heeft feel gedaan met zijn teamgenoten!

15 april 2018 om 12:31

Sorry maar veel met een F schrijven? ik ben geen Nederlands leraar maar als ik het lees jeukt het.

15 april 2018 om 14:54

Je vergeet een komma te plaatsen.

Door wie dan? Naar mijn idee toch voor namelijk door mensen met een voorkeur voor ajax. Ik zelf hoor ook bij die groep, maar vind de ajax echt niet het beste voetbal spelen of het sterkste team hebben. Bij vlagen is het echt heel leuk hoor, maar er gaat zo verschrikkelijk veel fout en defensief is het vanaf de middenlinie zo zwak, dat je elke wedstrijd minimaal 3 keer moet scoren voor zekerheid. Dat doen ze niet, dan houdt het op. De nul kunnen ze niet op spelen, dus 1-0 is nooit voldoende. Dan ben je in mijn optiek niet de beste, dat is psv. Anders wordt je niet nu al kampioen. Ja het is misschien iets minder je smaak qua spel, maar dat zegt niets over kwaliteit en kracht van het team.

15 april 2018 om 12:09

@jdg84

Of Ajax of PSV beter speelt, is subjectief en voornamelijk een kwestie van voorkeur. De logica van de argumenten die je geeft om te betogen dat dat PSV is, kan ik echter totaal niet volgen. Volgens mij heeft Ajax toch echt de meeste doelpunten voor en de minste tegen. PSV heeft weliswaar meer clean sheets dan Ajax, maar het verschil is slechts 1. De stelling dat PSV beter zou zijn dan Ajax omdat de club vaker met 1 - 0 wint vind ik Jiskefetwaardig.

15 april 2018 om 13:29

Volgens mij heeft Ajax toch echt de meeste doelpunten voor en de minste tegen. PSV heeft weliswaar meer clean sheets dan Ajax, maar het verschil is slechts 1?
Psv heeft maar 1x minder gescoord dus dat zegt ook niks

15 april 2018 om 14:04

@duckiey

Je schrijft: "volgens mij heeft Ajax toch echt de meeste doelpunten voor en de minste tegen. PSV heeft weliswaar meer clean sheets dan Ajax, maar het verschil is slechts 1? Psv heeft maar 1x minder gescoord dus dat zegt ook niks".

Je hebt volkomen gelijk, maar mijn bijdrage was een reactie op een betoog dat PSV beter zou zijn dan Ajax. Ik heb echter nergens beweerd dat het omgekeerde het geval zou zijn.

17 april 2018 om 12:49

Er zit toch een verschil tussen het beste voetbal en het leukste voetbal. Het leukste is inderdaad subjectief en voorkeur, maar het beste, dat resulteert in punten.

De stelling dat PSV beter zou zijn dan Ajax omdat de club vaker met 1 - 0 wint. Die heb ik nooit geschreven en die verzin je echt zelf. Ik zeg dat Ajax niet op een 1-0 kan spelen, omdat ze maar 1 manier van spelen hebben. 1tje die aanvallend prima is bij vlagen, maar verdedigend dusdanig zwak dat ze hier niet op kunnen bouwen. Ik zeg nergens dat PSV meer wedstrijden met 1-0 wint, ik zeg dat PSV bij een 1-0 voorsprong een wedstrijd kan spelen waarin de winst voorop staat, niet de uiteindelijke uitslag. Spelen met een 1-0 voorsprong of winnen met 1-0 zijn twee verschillende dingen. We hebben het over "het beste voetbal" en daar is spelen met een voorsprong ook onderdeel van.

17 april 2018 om 19:05

@jdg84

Je schrijft: "de stelling dat PSV beter zou zijn dan Ajax omdat de club vaker met 1 - 0 wint. Die heb ik nooit geschreven en die verzin je echt zelf".

Je hebt het inderdaad niet letterlijk geschreven, maar als je schrijft "de nul kunnen ze niet op spelen, dus 1-0 is nooit voldoende. Dan ben je in mijn optiek niet de beste, dat is psv", dan is de conclusie toch echt hetzelfde omdat je dan feitelijk zegt dat voor 1 - 0 voor PSV wel voldoende is..

15 april 2018 om 12:10

Qua potentie zeker op bepaald soort plekken toch. Maar dat hoeft niet een specifiek persoon te zeggen. Maar mentaal zijn ze helemaal niet top. Dat is psv wel en daarom worden zij kampioen gecombineerd met kwaliteit uiteraard.

15 april 2018 om 13:47

PSV wel mentaal top? Waar haalt iedereen dat vandaan.... Het is gewoon elkaar napraten.. PSV heeft in de Eredivisie dit seizoen nooit echt onder druk gestaan, vroeg een riante voorsprong opgebouwd en dit is door geen enkele club meer serieus weggewerkt. Altijd liet Ajax weer punten liggen als het spannend kon worden. Feyenoord kwam nooit in de buurt. PSV gaat zeer waarschijnlijk kampioen worden. Dat is helemaal terecht en verdiend dan, maar om te zeggen dat dat komt door hun mentale kracht....

15 april 2018 om 12:26

Op basis waarvan is de verdediging zwak van Ajax? Kom is met feiten. Ajax heeft namelijk de minste doelpunten tegen gehad dit seizoen. PSV heeft 1x meer de 0 gehouden, maar daar tegenover wel 6 doelpunten meer tegen gekregen. Je hele argument dat Ajax zwak is in de verdediging is dus puur gebaseerd op je eigen beeldvorming.

Ik ben het met je eens dat PSV gewoon de beste is, maar dat is niet omdat hun verdediging zo geweldig is. Dat is omdat PSV gewoon efficiënter is en gewoon tot het einde voor de volle 100% er nog voor gaat. PSV staat bovenaan en heeft dus de meeste punten gehaald en is dus ook gewoon de beste, zo simpel is het. Je hoeft dus daarvoor geen sneer uit te delen aan de verdediging van Ajax.

17 april 2018 om 13:04

Beste Gierburts, waar zeg ik iets over de verdediging van ajax?

"...defensief is het vanaf de middenlinie.."

Keeper-verdediging-middenlinie-aanval.... Vanaf de middenlinie... ik hou zelfs de verdediging en en keeper hier weg van mijn argument dat ajax defensief zwak is..

15 april 2018 om 12:28

Goeie reactie Jdg84. Ik heb zelf ook een zwak voor Ajax maar zit me er wel aan te ergeren dat als er een ander team kampioen wordt deze dit volgens de criticasters niet echt verdient. Je hoort dan altijd verhalen over "kampioen van de armoede" etc. Nu ook weer uitspraken als "verveelvoetbal" en "minder kwaliteit". Ajax is minder constant dan PSV en speelt ook geen voetbal om van te watertanden.

15 april 2018 om 13:49

Andersom is het net zo. Ongeacht wie er kampioen wordt, er zijn altijd mensen die dat onderuit willen halen.. Geen aandacht aan besteden. Die mensen blijven dat toch doen en je kan er toch niks aan veranderen.

15 april 2018 om 13:19

Je mag vinden dat PSV een beter team heeft. Maar dat de verdediging van Ajax slechter is, is juist pure onzin. De aanval van PSV is juist wat beter is. Ajax moet talloze kansen creeren voordat ze scoren. Ajax heeft minder tegengoals dan psv en iedereen ziet dat de verdediging, helemaal nu Tagliafico er bij is Ajax veel beter achterin is.

17 april 2018 om 13:06

Nogmaals, ik zeg niets over de verdedigings-linie van ajax.

"...defensief is het vanaf de middenlinie.."

Keeper-verdediging-middenlinie-aanval.... Vanaf de middenlinie...

15 april 2018 om 13:42

De selecties zijn, zeker qua basis, zeer vergelijkbaar. Qua bank dacht ik dat Ajax er beter hoor stond begin van het seizoen, maar door blessures van Viergever, Sinkgraven, Dolberg hebben we in de breedte wel wat ingeleverd. PSV heeft, voor zover ik even weet, geen langdurige blessures gehad dit seizoen. Of ja, Locadia/Romero samen.. Ook het wegvallen van Younes nu helpt niet en Frenkie wordt nu ook gemist. Ten Hag heeft sinds zijn komst niet echt veel keuzes meer.. Het is voor 2 posities schuiven tussen Kristensen, Veltman en Wober.. En in de spits Huntelaar of Dolberg... Siem is ook een standaard wissel.. Ten Hag kan zo niet echt zijn stempel drukken, want hij heeft niet veel spelers op het gewenste niveau ter beschikking om echte wijzigingen door te voeren..

15 april 2018 om 16:16

Noch ajax, noch psv spelen denderend voetbal.. wel is psv meerdere keren goed weggekomen.. en toen ajax dichterbij kon komen na het verlies van psv tegen Willem 2, speelde ajax twee keer dom gelijk, dus dat heeft ajax aan zichzelf te danken. Ik denk uiteindelijk dat ajax een iets beter team heeft, maar ben erg van mening dat tegenstanders zich tegen ajax vaak 110% in willen zetten, waar diezelfde teams tegen psv het nog weleens laten afweten qua inzet en vechtlust.

Slecht geformuleerd. Er wordt gezegd dat Ajax de betere spelers heeft, dat is niet hetzelfde als beste team. Wel knap dat Hiddink durft uit te spreken dat PSV geregeld geluk heeft gehad.

15 april 2018 om 12:29

Datzelfde geldt voor Ajax hoor. Maar Hiddink is er de man niet naar om daar naar te wijzen.

Kan aan mij liggen maar ik heb juist het idee dat psv de laatste jaren gewoon de sterkste selectie heeft, tuurlijk de talenten bij ajax worden opgehemeld maar voor ze er klaar voor zijn zijn ze weg en zo kunben we elk jaar opnieuw beginnen.

Ik vind dat de hele traditionele top 3 geluk heeft gehad. PSV voornamelijk uit bij Zwolle en tegen FC Twente. In mindere mate zou je kunnen zeggen Feyenoord thuis en laatste pot AZ, maar die laatste wordt nogal overdreven mede door de vertekende samenvatting van NOS. Wat betreft Ajax staan mij voornamelijk Heracles en Twente bij, maar het zouden er meer kunnen zijn. Feyenoord heeft enorm gemazzeld in de beker tegen PSV en in de loting mbt thuis wedstrijden. Toch het maximale voor Feyenoord in de beker. Ik snap die selectieve verontwaardiging niet zo richting PSV. Beetje kinderachtig en gekleurd.

15 april 2018 om 12:20

Vergeet bij Feyenoord niet dat ze al tijden thuis spelen in de beker. Dat heeft zeker ook invloed gehad.

15 april 2018 om 12:21

Heb ik opgenomen in mijn pleidooi

15 april 2018 om 12:22

Daarnaast overigens Groningen uit van Ajax helemaal vergeten.

15 april 2018 om 12:48

Feyenoord speelt daarentegen wel vrijwel constant tegen Eredivisieclubs, ze loten praktisch nooit amateurs of Jupiler Leagueploegen

16 april 2018 om 12:06

@frederiklaan Shit ja sorry had ik overheen gelezen.

15 april 2018 om 13:44

Er zijn meer geluksfactoren dan alleen tijdens de wedstrijden zelf. Het aantal blessures is bijvoorbeeld ook een geluksfactor. Planning van de wedstrijden is ook een geluksfactor. Op dat gebied is PSV ook het gelukkigst dit jaar, waar bijvoorbeeld Feyenoord dat vorig jaar was.
Dat Ajax vaak hoger aangeslagen wordt heeft ook veel te maken met afgelopen seizoen, waar vooral in de EL goede resultaten geboekt werden. De terugval samen met de situatie rondom Nouri heeft veel impact gehad bij Ajax. De situatie rond Keizer en ten Hag ook. Uiteindelijk zullen we pas volgend seizoen zien wat het opgeleverd heeft als de Nederlandse clubs al of niet Europees actief zijn.

Beste team? Dat zullen er weinig beweren. Misschien bedoelen ze selectie maar zoiets is nog nooit een garantie op succes geweest.

Misschien moeten er een aantal hier switchen van voetbal naar dressuur. Dat is nl wèl een jurysport. Bij voetbal telt het aantal punten. Hou toch op met je gekrenkte ‘ maar wij zijn eigelijk toch de beste’. Misschien dat lollige ‘ wij zijn ajax, wij zijn de beste’ eens veranderen in ‘wij zijn ajax, wij zijn Eigenlijk de beste’.

15 april 2018 om 13:43

Misschien moet je je ook niet bezig houden met de overtuiging van anderen. Ajax is de beste club van Nederland. Ook als Psv dit jaar kampioen wordt. Als jij daar een andere mening in hebt, betekent dat niet dat ik de mijne moet veranderen. Wordt ook niet van jou gevraagd.

15 april 2018 om 14:16

Nee hoor, het is nog steeds wij zijn Ajax wij zijn de beste. Daar heeft PSV nog een hele rits titels voor nodig, voordat dat veranderd. Veranderd verder niets aan het feit dat PSV dit seizoen gewoon constanter en beter presteert. Stelling klopt ook gewoon niet. Bij Ajax is het verwijt dat het gewoon geen team is. Keizer begon het te lukken en toen kon die vertrekken en Ten Hag lukt het tot nu toe ook niet echt. Ajax komt in de meeste wedstrijden bovendrijven door individuele klasse, niet door de teamprestatie. Als de individuele klasse niet thuis geeft is puntenverlies het gevolg. Eigenlijk het omgekeerde van de periode de boer. Tot zeker vier keer toe had hij de mindere spelers van de twee, maar tot twee keer toe smeedde hij het beste team. Daar zaten maar weinig hoogvliegers tussen. Na Vertonghen en Eriksen waren eigenlijk Klaassen en Siem de Jong zijn beste spelers.

PSV is dit seizoen veel stabieler gebleken dan Ajax en veelal beslissend op de cruciale momenten. Daar gaat het om, en daarnaast heb ik Ajax maar weinig wedstrijden van minuut 1 tot en met blessuretijd zien domineren. Dat PSV niet het mooiste voetbal speelt mag best zo zijn, maar dat speelt Ajax dus ook niet. Ik heb dit seizoen amper van Ajax kunnen genieten. Vorig seizoen, onder Bosz, kwam juist de liefhebber van mooi voetbal weer een beetje - let wel, een beetje - aan zijn trekken. Ajax speelt toch al jaren niet het zo gepropageerde Ajax voetbal? En dat Ajax meer kwaliteit wordt toegedicht is min of meer napraterij van iedereen, want ik zie niet een voordelig verschil met de selectie van het huidige Psv. Waar de Ajax spelers wel jaren letterlijk de boventoon in voeren, zijn de niet waargemaakte, mondelinge beloften. Zelfs nu nederheid past vanwege de komende nederlaag vanmiddag, wat ook direct het kampioenschap voor PSV betekent, zijn de woorden alweer groter dan de straks gepleegde daden. Misschien dat er iemand binnen Ajax leeft, die deze kwalijke kwaliteit er uit kan timmeren. Gezien de prestaties de afgelopen jaren, in combinatie met het falende beleid/bestuur, bestaat daar helaas weinig kans op. Je zult maar supporter zijn, zoals ik. Dan weet je wat een Feijenoorder vaak jaren moet ondervinden;-))).

15 april 2018 om 15:11

Mag ik je glazenbol lenen? Vind je het zelf niet een beetje voorbarig om te spreken van een komende nederlaag? Je hebt een goed punt maar de wedstrijd is nog niet gespeeld.

15 april 2018 om 19:35

Die voorspelling was een van de makkelijkste, gezien het ontbreken van winnaarsmentaliteit bij Ajax. En als er voor komende zomer niet grondig wordt ingegrepen, zowel in directie, technische staf als ook de spelersselectie, zal een titel de eerstkomende jaren utopie blijken. Daarentegen stromen de miljoenen vanwege de verkopen weer binnen. Dus winst voor de NV en alweer verlies voor de Afc. Ook nog eens afgaande op de vertrekwens van de beste spelers. Voor Veltman, Schone en Wober is echt geen belangstelling, en laat dat nu juist de spelers zijn waar je juist van af moet zien te komen. Geen snelheid, geen wedstrijdhardheid in combinatie met geen daden maar woorden - dat laatste geldt niet voor Wober - is dodelijk voor je elftal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren