Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax wil opvolger van Edson Álvarez wegplukken uit de Bundesliga

Laatste update:

Ajax heeft opnieuw interesse getoond in Ilia Gruev, zo weet Kicker zaterdagavond te melden. De 23-jarige defensieve middenvelder van Werder Bremen, die daar nog tot medio 2025 vastligt, zou de directe opvolger van Edson Álvarez moeten worden. De Bulgaar was zaterdag al niet meer van de partij in het met 3-2 verloren duel om de DFB-Pokal met Viktoria Köln.

Gruev is geen onbekende naam in de Johan Cruijff ArenA. De achtvoudig international van Bulgarije staat al langere tijd op het lijstje bij Ajax, dat echter tot op heden nog heeft toegeslagen. In juni 2022 wist BILD al te melden dat Ajax achter de Oost-Europeaan aan zat. Een jaar later speelt Gruev nog altijd voor Werder, al komt daar naar verwachting deze zomer wel een einde aan. Naast Ajax hebben ook clubs uit de Bundesliga, Engeland en Italië interesse getoond in Gruev. De Amsterdammers lijken op dit moment echter het meest concreet te zijn.

Werder-trainer Ole Werner reageerde na de blamerende uitschakeling tegen Viktoria Köln kort op de interesse in zijn pupil. "Om eerlijk te zijn weet ik niet of hij van club gaat veranderen", hield hij de kaarten tegen zijn borst. Gruev zelf liet zich onlangs in gesprek met Kicker al uit over de interesse van Ajax, dat leek te zijn afgehaakt. "Daar was ik blij om moet ik zeggen. Ajax is een topclub in het Europese voetbal die veel topspelers heeft voortgebracht", vertelde hij. "Maar dat is verleden tijd." Ajax heeft zijn interesse in Gruev echter nieuw leven ingeblazen.

Bij Ajax zou Gruev de opvolger moeten worden van Álvarez, die de club deze zomer na vier jaar verliet voor een avontuur bij West Ham United. De 1.85 meter lange Gruev, die naast de Bulgaarse ook over de Duitse nationaliteit beschikt, kwam tot op heden tot 61 duels voor de hoofdmacht van Werder Bremen. Eerder doorliep hij daar ook al de jeugdopleiding. De in Sofia geboren middenvelder zou in Amsterdam de concurrentiestrijd moeten aangaan met onder meer Benjamin Tahirovic en Branco van den Boomen, die zaterdag tegen Heracles Almelo het blok vormden achter nummer 10 Kenneth Taylor.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Uit de Bundesliga ? Verrassend. Vond de aanwinsten vandaag niet onaardig. Laat Mislintat maar lekker koken.

13 augustus 2023 om 00:17

Ach maakt me niet uit waar ze hem vandaan halen, als het maar kwaliteit is. Vandaag waren de aankopen ook erg belangrijk.

Vind het wel dubbel want Tahirovic is tot nu toe niet echt een breker maar hij brengt wel veel voetbal. Hoop eigenlijk dat met een Sutalo en een Ito (of andere aankoop) Ajax verdedigend goed genoeg is dat vd Boomen en Tahirovic samen kunnen blijven staan.

13 augustus 2023 om 00:24

Zolang Taylor en Klaassen niet spelen is het goed. Dan kun je desnoods met Tahirovic VDB en en deze nieuwe aankoop spelen.

13 augustus 2023 om 00:39

Je moet aub wel beseffen dat Ajax niet een ploeg is, met deze selectie, die voor plek 9 strijdt, maar gewoon om het kampioenschap, laat staan top 2 (CL). Hoe over Ajax gesproken wordt door eigen fans is zo bizar m.

13 augustus 2023 om 01:04

Fijn om af en toe te zien dat er ook nog mensen objectief kunnen kijken. Natuurlijk moet er bij Ajax nog wat bij. Hierbij zijn imo, naast Satulo, een LB en een extra spits de hoogste prio. Als ze dat nog voor elkaar krijgen heeft Ajax echt een prima ream staan.

13 augustus 2023 om 01:05

Ik zie nergens staan dat we voor plek 9 gaan ? .

13 augustus 2023 om 01:49

Medic stal de show maar de revelatie voor mij is Tahirovic. Geen Bundesliga aankoop overigens. Dit gaat het koopje van het jaar blijken en die jongen is pas 20, hier gaat de club lang plezier van hebben. Als op het midden en centraal achterin de balans gevonden wordt wel fijn om daar weer eens een echte voetballer te hebben. Hoewel hij ook fel kan zijn. Voor Ajax, een club die in 85% van de wedstrijden op de helft van de tegenstander voetbalt moet een Poulsen, Enoh of Alvarez op 6 nooit het uitgangspunt zijn. Dat Alvarez vervangen moet worden door een breker is wat mij betreft een misvatting. Op die plek moet je juist een raspaard hebben. En dat betekent niet dat die nooit een bal zal afpakken, kijk bijvoorbeeld naar Frenkie de Jong. Maar iemand die kan draaien en vooruit denkt en het vermogen heeft om een bal in de drukte op de stropdas te leggen. Die assist vertelde het hele verhaal, perfect op diepte en snelheid over een paar man heen viel die waar die moest zijn. En als je in de verdrukking komt kan je altijd met de punt naar voren spelen en er een moker naast zetten.

13 augustus 2023 om 02:21

Je hebt helemaal gelijk, in de championsleague zou je met een soort Alvarez op 6 kunnen spelen. Maar in de Eredivisie kan je daar makkelijk Eriksen (goedkoop) voor halen. Lasse Schone in het seizoen 19/20 is het perfecte voorbeeld.

13 augustus 2023 om 07:07

Vd boomen en medic gister sterk. Tot nu prima aanvullingen van Mislintat. Dan nog Kudus weg voor 40, Sutalo erbij. Gaat ergens op lijken

13 augustus 2023 om 08:12

MGMV ik was altijd al vrij realistisch en voorzichtig ondanks mijn clubvoorkeur, maar na vorig jaar al helemaal. 😬

13 augustus 2023 om 09:03

Kudus moet je absoluut niet laten vertrekken. En zeker niet voor 40 miljoen. Ik ben echt niet altijd fan van hem, maar hij kan met zijn acties een wedstrijd openbreken. Geef hem een geheel blessurevrij jaar en hij gaat ons heel veel punten bezorgen. Ik zie naast een 6 ook graag een twee backs komen. Sutalo zou mooi zijn als cv en we hebben ook echt een afmaker nodig, die Brobbey het vuur aan de schenen legt. Wat betreft die 6 positie: in Europa en tegen Feyenoord en PSV hebben we een breker nodig.

13 augustus 2023 om 09:06

Er is 1 wedstrijd gespeeld. Laten we niet te hard van stapel lopen. Over een maand us de Klassieker al, dan kunnen we zien wat voor ploeg het is. Ik weet het allemaal nog niet, maar voor Alvarez zou ik lekker Matisuwa halen. Jongenvan de club die het heel erg goed doet in Frankrijk.

13 augustus 2023 om 09:51

Mee eens. Zie Schone

13 augustus 2023 om 10:02

Voor Alvarez moet je niemand halen. Vos en Tahirovic is voldoende. CM zijn dan Branco, Taylor en Fitz Jim. De 10 positie die is erg dun bezet met eigenlijk alleen Berghuis. Daar mag wel echt een aankoop komen. Taylor is een noodgreep als tien, bergwijn zou dat ook zijn en kudus zou dat ook zijn. Wel zou ik een tien met power halen om het gebrek aan fysieke power van Branco en Tahirovic te compenseren. Een soort Kudus maar dan taakbewuster, minder risico nemend en iets meer gefocussed op passing. Dan heeft Ajax echt in elke linie power zitten waar je op terug kan vallen als je het even niet weet of flink onder druk staat.

13 augustus 2023 om 10:02

Ryanbabel ik heb gisteren ook even zitten kijken maar die man o man wat heeft die kudus oogkleppen op ja hij scoort 1 goal maar voor de rest vind ik het maar vrij matig hoor. Ik zou hem voor 40 op men fiets wegbrengen

13 augustus 2023 om 10:39

040vaart, zo ken ik Kudus. Maar gisteren? denk niet dat je gekeken hebt, want gisteren speelde hij opvallend bewust, stond niet buitenspel, keek goed om zich heen en gaf keurige passjes??

13 augustus 2023 om 10:56

Een rechtsback lijkt mij ook nodig aangezien er niets offensiefs van de rechterkant komt.

13 augustus 2023 om 11:37

@040vaart, hij heeft vaak oogkleppen op, maar Suarez had dat ook wel in zijn tijd bij Ajax. Niet met elkaar te vergelijken, maar Kudus heeft iets extra's, maar ook iets om je aan te ergeren. Ik zie hem graag blijven.

13 augustus 2023 om 02:18

Zou Sven al van af juni 2022 bezig zijn geweest met het aankoop beleid van Ajax, want toen zou Ajax deze speler al op de korrel hebben?

13 augustus 2023 om 05:27

Wist niet dat Mislintat al afgelopen zomer werkzaam was bij Ajax?

13 augustus 2023 om 09:05

Vond de aankopen de beste spelers op het veld tegen Heracles. Denk vooral dat we van Tahirovic heel veel plezier gaan beleven. Zou zelf overigens kijken of Paredes is op te halen als vervanger van Alvarez. Mag voor 6 miljoen weg bij PSG en zou een fantastische voetballende 6 zijn voor Ajax, die daarnaast ook de nodige werklust en grinta met zich meebrengt

13 augustus 2023 om 09:23

@La Bombanera,

Probleem als je Paredes haalt is dat je gelijk Tahirovic op de bank kunt zetten en die carrière “verpest”

De beste moet spelen, dus ik dat opzicht ben ik wel weer voor. Alleen vind ik Tahirovic al de gehele voorbereiding heel sterk spelen.

Zullen we eerst een linksback doen?

13 augustus 2023 om 00:37

Dat wordt Hato. Medic en Sutalo de twee Slavische slagers centraal.

13 augustus 2023 om 01:24

Ja op allerlei mogelijke manieren. Ik dacht wel te zien dat ruimte in zijn rug gevaarlijk is en dat hij niet zo wendbaar in de 1 op 1 is. Maar qua rust aan de bal, aanvallend en verdedigend koppen, positionering, leiderschap, en blijkbaar afstandschoten kan hij wel veel toevoegen aan dit Ajax.

13 augustus 2023 om 01:51

Die gozer was overal, zweite Bundesliga zit conditioneel wel snor

13 augustus 2023 om 09:27

@AjaxNL,

Hato gaat geen linksback spelen, die word gewoon LCV. Het is een leuk talent maar simpelweg ook nog niet goed genoeg. Gisteren ook diverse malen simpele fouten maken.

SAE word de linksback, en voordat er gezegd word: die was ruk gisteren. Ja hij heeft fouten gemaakt.

Verder heb ik de wedstrijd eens opnieuw gekeken en veel op SAE en Hato gelet. En dan zie je dat Hato continu geen rug dekking geeft. Redelijk vaak te diep staat en dat hij niet (voldoende) coacht naar oa SAE.

Buiten de fouten die SAE maakte heeft hij ook een fors aantal keer de voorzet er uit gehaald, terug verdedigt, en Hato geholpen door achter de laatste man te duiken om een verdedigende actie in te zetten.

Ben zelf een Hato fan, maar die was gisteren echt niet zo goed als mensen denken. En SAE was niet zo slecht als mensen roepen..

13 augustus 2023 om 10:16

SAE was echt heel, heel slecht. Hij greep veelvuldig veel te slap in wat gewoon gevaar opleverde. Werd ook te simpel van de bal af gezet. Dan kan je wel gaan kijken naar positionering en coaching van andere, echter heeft dat weinig toegevoegde waarde als je op de momenten dat je er staat half bakken ingrijpt. Dat is namelijk de basis en zowel bij Rensch, Medic en Hato is dat zwaar in orde. Op het moment dat een van die drie ingreep, was het snoei en snoei hard. Niet wijfelachtig of slap. Stap twee is dan kijken naar positionering, concentratie, coaching en voortzetting. En op due vlakken scoorde Hato gisteren minder terwijl dat normaal beter is en Medic met onze rechtsback goed, terwijl dat normaal de grootste zwakte is onze rechtsback. Slap ingrijpen als een verdediger is een zware no no. Dat moet echt zonder angst en daar faalde SAE echt opzichtig in. Dur situatie bij de goal is een perfect voorbeeld. In plaats van wegrotten, slap buitenkant voetje en dat soort ingrepen waren er ontelbaar dan zie je vervolgens Rensch aan de andere kant zijn lichaam er tussen duwen, mensen van de bal zetten, Medic als een soort muur overal tussen staan en Hato met snoeiharde slidings de meubels redden als een soort laatste optie. Positionering kun je leren, coachen ook. Instelling daarentegen moet er gewoon zijn. SAE is vooral een voetballer en wil lekker voetballen. Berghuis heeft dat bv ook, die geeft af en roe ballen op eigen helft waar echt veel te veel risico in zit. Dat heeft te maken met zijn voetbal hart. Niet zo'n probleem als 10, dodelijk als linksback.

Zou Mislintat weten dat er nog meer competities zijn buiten de eredivisie en Bundesliga on?

13 augustus 2023 om 00:17

Dan krijgt die weer de verhalen naar z’n hoofd geslingerd, “niet goed genoeg gescout”

13 augustus 2023 om 00:18

Ja, de Serie A, Ligue 1, tweede Bundesliga en de Premier League bijvoorbeeld? Binnenkort weet hij ook dat er een Kroatische competitie is. Wat een gezeik zeg.

13 augustus 2023 om 00:18

Forbs PL, vd Boomen Ligue 1 , Sutalo uit Kroatië. Nee alleen de Bundesliga inderdaad.

13 augustus 2023 om 00:18

Tahirovic, van den Boomen, Medic, Forbs en wellicht Sutalo allemaal spelers die niet uit de bundesliga komen.. Ramaj is de enigste tot nu toe

13 augustus 2023 om 07:31

Medic komt toch uit de (2de) bundesliga?

13 augustus 2023 om 08:16

Is dat alsnog de Bundesliga Janssen? 😬🤦🏾‍♂️

13 augustus 2023 om 00:20

Toch mooi dat er buiten die Ramaj (mer 2 BuLi duels), er geen aanwinst uit de Eredivisie of BuLi komt.

13 augustus 2023 om 00:24

Ze waren al geïnteresseerd in deze speler als opvolger van Alvarez voor dat Mislintat er zat. En volgens mij komen Vd Boomen , Tahirovic , Forbs en Medic niet uit de Bundesliga. Alleen die keeper hebben ze uit die competitie.

Lekker stil gehouden weer. Laat maar komen! Sven lijkt er wel oog voor te hebben

Iemand die meer van deze speler weet en evt prijs, ik dacht zelf dat tahirovic de vervanger was?

Volgens mij hebben we Tahirovic al, en Vos erachter. Tenzij het voor een andere positie is.

13 augustus 2023 om 01:33

En FitzJim. Ajax is Ajax niet meer als de eigen jeugd pas op plaats 3 komt.

13 augustus 2023 om 01:53

Zag je vandaag ook dat 7 van de 11 basisspelers bij Ajax in de jeugd hebben gespeeld @oigatinha?

13 augustus 2023 om 05:41

Fitz Jim, serieus, die is niet goed genoeg. En kijk eens naar wie er allemaal in het veld stonden. Met je Ajax is Ajax niet meer.

13 augustus 2023 om 09:53

Wel als die eigen jeugd in deze lichting Taylor en Rensch als niveau hebben. Wat een verschrikking

Mss iemand anders ipv Taylor! Wat een drama weer vandaag... en een nieuwe spits zou ook niet misstaan want Brobbey krijgt ze er in een leeg doel nog niet in...

13 augustus 2023 om 00:19

Berghuis dadelijk als ie terug is van zijn schorsing. Taylor banken.

13 augustus 2023 om 07:41

Ben wel benieuwd naar de combinatie vd Boomen, Tahirovic, Berghuis.

13 augustus 2023 om 00:55

Ik zou graag Strand Larsen zien komen die heeft fysiek maar kan ook aardig ballen. Als je Steijn wilt pleasen kun je ook Lauritsen halen als back up voor Brobbey. Is vrij efficiënt en met z’n 25 jaar ook een goede leeftijd. Laat een van hun Brobbey maar onder druk zetten, want was niet best vandaag. Overigens heb ik nog steeds veel vertrouwen in Brobbey, maar hij was het beste toen hij streed om een plek met/tegen Haller

13 augustus 2023 om 07:14

Ik heb persoonlijk liever een technisch vaardigere speler in de spits die in de kleine ruimte ook een man kan uitspelen en waarbij de ballen niet van z'n voet springen als concurrent voor Brobbey dan een Strand Larsen of Lauritsen. Ik denk dat je anders teveel van hetzelfde voor de spits positie gaat krijgen wat voor tegenstanders weer makkelijker te verdedigen is.
Met Brobbey hebben we al een fysieke spits en Medic kan je uit nood nog als breekijzer inbrengen als ballen de 16 in gepompt worden(heeft bij St. Pauli in 20/21 drie wedstrijden als spits gespeeld met 1/2 g/a).

13 augustus 2023 om 08:17

Trobi eens, dat is de reden dat hij een concurrent nodig heeft.

13 augustus 2023 om 08:33

Ik zou Douvikas van Utrecht wel graag bij Ajax zien.

13 augustus 2023 om 09:54

Dat is de grootste winst tot nu toe als die zou banken. Speel je tenminste weer met 11 tegen 11

Nouja, ik weet het niet hoor. Weer zo'n speler die misschien wel lekker mee kan voetballen, maar die Ajax niet echt verder gaat helpen. En die je dan weer voor veel te veel geld gaat halen...

13 augustus 2023 om 00:19

Weer? Net als Van den Boomen en Tahirovic vandaag?

13 augustus 2023 om 00:24

Van den Boomen was transfervrij, dus altijd dikke prima. Tahirovic viel me inderdaad ook wel mee. Maar ben bang dat zo'n Forbs voor veel te veel munnie gehaald is. Maargoed, de tijd zal het leren zeggen ze dan...

13 augustus 2023 om 00:49

Forbs viel vandaag in de paar minuten dat hij speelde gewoon goed in hoor. Kwam gelijk dreiging vanuit. Op basis van wat denk jij dat hij voor teveel geld is gehaald dan? Wat heb jij gezien dat hij heeft gepresteerd bij Ajax wat ik niet heb gezien?

13 augustus 2023 om 00:57

Forbs is natuurlijk home grown en gaat hij enigszins presteren kun je hem voor een veelvoud verkopen. Schijnt dat City een terugkoop clausule heeft en ben wel benieuwd naar de inhoud hiervan. Hoop niet een ala Simmons dat je er niks mee bent opgeschoten…

13 augustus 2023 om 01:25

Verhaal is dat City in een andere deal (die niet doorging) voor Forbs een terugkoop clausule van 45 miljoen ongeveer had. Dus als dat vergelijkbaar is is het een prima deal.

13 augustus 2023 om 02:01

Precies, ze aller eerste actie was op volle snelheod en hij behield het overzicht voor de pass, speelde daarmee 2 /3 mensen uit en als de voorzet van ik dacht bergwijn, goed viel had die ook nog gescoord. Nee daar gaan we veel plezier aan beleven, tuurlijk is dit maar heracles en gaan er vast nog wel wat dingetjes mis.

Ik vraag me af of het een directe opvolger is, gezien het op het middenveld echt meer dan prima stond qua vervanging voor Alvarez. Ik heb de man geen moment gemist. Ik zou juist meer creativiteit rondom 10 willen zien. Ziyech is meer dan welkom.

13 augustus 2023 om 00:23

Zijn ook niet echt getest door met alle respect Heracles. Ik hoop dat Tahorivic ook dat echte verdedigende werk kan opknappen zoals Alvarez dat kon. Tegen de grotere clubs zal dat wel nodig zijn.

13 augustus 2023 om 01:57

Alsof Schöne zo’n stofzuiger was. Het moet daarachter gewoon goed staan. Als je niet zoveel balverlies lijdt als afgelopen jaar, heb je helemaal geen Alvarez nodig. Ajax moet de bal hebben, en houden, en voetballen.

13 augustus 2023 om 05:01

Klopt, maar toen loste frenkie ook nog best wel wat op hoor

13 augustus 2023 om 12:19

@real_ansterdam. Tuurlijk, het gaat om balans. Maar wat wil je als uitgangspunt, een Alvarez die problemen oplost, of een behendige voetballer die zorgt dat je minder in de problemen komt? Tete vind ik altijd een mooi voorbeeld. Dat was bij Ajax een back die constant achter de feiten aanliep, verkeerde gepositioneerd, te laat etc. Maar, hij was vaak in staat om met een spectaculaire sliding de bal te heroveren. Men zag dan vooral die glijactie en dacht wow, dat is een goede back. Nee, Ajax moet het hebben van snelheid in de opbouw van een aanval, tegenstander overrompelen met combinatievoetbal. dat ontbrak vorig jaar en daarom ging alles extreem moeizaam. Een goede voetballer op 6 maakt alvast een wereld van verschil. Niks tegen Alvarez, geweldige persoonlijkheid, maar in een Ajax in goede doen heeft zo’n type speler nooit een plaats.

13 augustus 2023 om 12:49

heb Alvarez genoeg cross-passes zien geven op Tadic de afgelopen jaren. Afgelopen seizoen was gewoon niet des Ajax. Laten we nou niet gaan afgeven op de vervanger van Frenkie omdat daartegenover alles wegvalt in het niets. Met een speler als Tahirovic kan Ajax wel weer hetzelfde spelletje spelen als in 2018-2019

13 augustus 2023 om 07:02

Eerder gisteren zat ik te verkondigen dat Taylor een prima back-up voor Berghuis is en dat een extra 6 veel meer nodig is. Heel eerlijk twijfel ik nu over dat eerste nadat Taylor zijn goede eerste wedstrijd als 10 geen vervolg heeft kunnen geven (understatement).
Maar ik vind Taylor al helemaal geen optie als 6 of 8 terwijl er met Kudus, VD Boomen en Bergwijn wellicht wel meer opties op 10 zijn.

Kortom ben nog steeds van mening dat een extra 6 belangrijker is dan een extra 10 maar iets minder als gisteren haha.

13 augustus 2023 om 08:58

Ben ik met je eens, Taylor vind ik ook meer een optie op 10 dan voor in het blok. Mij viel gisteren ook op dat toen Klaassen inviel, hij inviel als 8 en Vd Boomen naar 10 ging. Klaassen wordt dus lijkt het niet meer gezien als 10.

Maar heerst er dus geen vertrouwen in Vos als backup of hoe moet ik dit zien? Alle echt jeugdige jongens (Godts, Vos) worden zo wel makkelijk naar achteren gezet in de pikorde.

13 augustus 2023 om 10:43

Ik denk dat je het over een heel seizoen zal moeten bekijken met de jonkies. Het team is nog onstabiel en na een slechte voorbereiding moest er gewonnen worden dus dan snap ik dat je voor Klaassen gaat als invaller

13 augustus 2023 om 12:55

Wat betreft Klaassen had mijn opmerking niks met de jonkies te maken, maar met dat Vd Boomen naar 10 schoof ipv dat Klaassen daar kwam te spelen. Dat vond ik opvallend. Daardoor lijkt het alsof Klaassen dus niet meer als 10 gezien wordt.

Ajax kan beter Ladislav Krejci halen voor 6 positie heeft al meer bereikt in zijn carrière en kan eventueel ook centraal in verdediging en is penalty specialist.

13 augustus 2023 om 00:21

Goed talent inderdaad met hele mooie stats voor zijn positie.

Klaassen en Taylor moeten echt gaan uitkijken dat ze geen speelminuten meer gaan krijgen. Klaassen is sowieso al op retour en Taylor is noch vlees noch vis anders gezegd zelden te betrappen op toegevoegde waarde leveren. Dit soort aankopen (ook al is het een 6) zorgen toch voor meer opties/geschuif waardoor het dringen wordt op het middenveld. Deze Gruev is overigens ook geen topper hoor, 13 in een dozijn vm, maar goed het is wel een signaal naar de gevestigde orde. Hij (Gruev) is ook niet bepaald het niveau wat Ajax zou moeten nastreven, maar goed Svens Moneyball beleid is heilig verklaard en mag vooral hierop VZ niet kritisch bekeken worden, dusseh 'goed bezig Svennie!'.

13 augustus 2023 om 00:21

Zou je wat meer kunnen vertellen over wat voor type Gruev is? Is een jonge Bulgaars international die redelijk veel speelt bij Werder, maar jij hebt hem al veel zien spelen zie ik. Type Alvarez, Branco, Taylor, etc.? Gaat om een miljoen of 4 lees ik. Zal dan net als onze vriend Medic voor de breedte komen, maar het kan geen kwaad. Je gaat er nooit verlies op maken en voor de Eredivisie moeten ze prima breedte versterkingen zijn.

13 augustus 2023 om 00:29

Jij zult het als Psver allemaal wel weten Savano

13 augustus 2023 om 01:45

@summerof69 psver, pardon? Ben neutrale voetballiefhebber maar goed het gaat hier om Gruev. Toelichting: Deze jongen is bekend bij mijn collega (Bulgaar). Die kent hem inderdaad uit de jeugdelftallen als bij Bremen en zoals wij, met een beetje voetbalvolging bijvoorbeeld een veredelde jeugdspeler zoals Silvano Vos of Tygo Land kennen (ik noem maar wat), kent hij deze Gruev. Collega geeft aan dat er nog amper rek in zit en dat hij een te lage handelingssnelheid heeft ook niet kopkrachtig genoeg voor een cvm. Ik vertrouw op zijn expertise gezien hij bij andere uiteindelijke toppers het ook heel vroeg en scherp aan zag komen. Als een random Roemeen jou morgen naar Vos, Godts of Land vraagt, kun jij toch ook een kleine analyse loslaten. Zo moeilijk is dat niet hoor! Laat maar komen dan zullen we het zien, Sven schaperij viert hier hoogtijdagen. Haalt enkel b garnituur uit voornamelijk Duitsland en maar hossana met wishful thinking dat het louter parels zijn en ALLE andere topclubs hebben lopen slapen. Ja, laten we dat met z'n allen blindelings aanhouden. Sven ziet en weet alles, ... wij maar ook alle andere clubs niet, toch?!

13 augustus 2023 om 07:23

Voor een "neutrale" voetballiefhebber heb je wel een zeer negatieve mening over Sven. Er is 1 Duitste jeugdinternational gehaald als talentvolle back-up keeper. Sutalo komt uit Kroatie, Forbs een Portugees uit Engeland, Tahirovic een Bosnier uit Italie, Branco een Nederlander uit Frankrijk, dus hoezo "middelmaat" uit vooral Duitsland? Vind dat wel heel makkelijk Valentijn napraten. Conclusie is dus dat je hem nooit hebt zien spelen en het "hosanna" en "wishful thinking" is dat het parels zijn, omdat de Europese top niet ligt te slapen. Tja.... Dat vind ik ook wel heel simpel. Een jongen van begin 20 die een miljoen of 10 moet kosten kan ook simpelweg nog 3-4 jaar nodig hebben om naar dat niveau toe te groeien. Net zoals Martinez, Onana, Alvarez en Ziyech bijvoorbeeld. Niet iedereen is De Ligt of Mbappe.

13 augustus 2023 om 08:20

Neutraal? 😂

13 augustus 2023 om 11:09

@Sulejmanii Ohja Ajaxzone he, dus pro Ajax is de norm. Waarom piepen Feyenoord en PSV fans nooit als ik kritisch ben in hun topics. Antwoord: omdat ze dat vaak zelf ook zijn. Louter Ajax fans hebben lange tenen tav kritiek op Sven. Die is de nieuwe Messiah maar als je die waas voor je ogen haalt, zie je toch dat dit materiaal geen Ajax niveau is en zeker niet beter is dan het team van vorig jaar. Winst tegen Heracles en het is meteen hossana :D . Ik spreek jullie nog wanneer de ondergrens arriveert dan wil ik deze praatjes weer zien en geen geklaag wat er allemaal ontbreekt. Sven-sekte!

13 augustus 2023 om 11:42

@savano als "neutrale" fan reageer je wel heel gepikeerd en ga je niet inhoudelijk in op wat er gezegd wordt en probeer je nu 3 keer Mislintat af te branden. Prima hoor, maar dan kom je niet neutraal over. Ik denk zeker wel dat de selectie gebalanceerder wordt dan vorig seizoen. Toen misten we veel voetbal van achteruit met Bassey, Taylor en Alvarez en Tadic/Blind raakte aardig over hun top heen. Branco en Tahirovic lijken mij bijvoorbeeld hele slimme aankopen en is precies wat we misten op het middenveld. Een slechtere verdediger dan Bassey aantrekken is ook bijna onmogelijk, dus ik denk dat de ondergrens zeker wel omhoog gaat, maar het zal tijd kosten.

Prima middenvelder Ilia prima lengte zie ik kan prima voetballen heel comfortabel aan de bal. Is een links potje daar hebben wij er niet zoveel van. Kan niet alleen op 6 maar denk ook op 8 je moet mannen als Tahirovic Vd Boomen Taylor Berghuis Klaassen en in mindere mate Vos niet het gevoel geven dat alles makkelijk gaat. Spelen is niet alleen belangrijk ook je inzet durf je zelf pijn te doen geen hand rem situaties gwn alles geven en logische dingen doen.

Hoop eigenlijk niet dat dit klopt, al ken ik de speler niet. We moeten echt eerst sutalo en dan nog een linksback en een spits halen. Op het middenveld heb je naast Branco en tahirovic dan ook nog taylor en vos. Als je taylor voor een mooi bedrag kunt slijten dan kun je weer kijken voor een middenvelder maar andere posities zijn even belangrijker. Ook zie ik het liefst sanchez vertrekken en een nieuwe eerste rechtsback komen. En in de spits dan het liefst nog een talentvolle spits, laat me graag verassen daarin. Echt nog wel wat werk aan de winkel voor mislintat. Maar goed hetgeen wat die haalt is tot dusver wel positief, met name tahirovic en forbs lijken me topaankopen.

Zou toch liever nog andere positief gevuld zien worden. Linksback is echt wel nodig beide opties zijn niet goed genoeg. Zelfde geldt eigenlijk voor rechtsback. Taylor lost zich wel op met Berghuis. Spits positie vindt ik ook nog wel cruciaal om iemand voor te vinden. Deze man zal dan puur als backup moeten komen maar dan zou ik liever die Vos zien.

Ik het het grappig dat mensen commentaar hebben op Mislintat dat hij zogenaamd alleen in zijn eigen kring kijkt en niet verder dan een Bundesliga.
V/d Boomen is gewoon een topaankoop, hoe hij vandaag met balletjes strooit is hij de enige met creativiteit in het elftal.
Midic scoort een geweldige goal maar ik wil hem nog meer zien voordat ik hem kan beoordelen. Lijkt op een hele redelijke verdediger als ik hem zo zag.
Tahirovic wat minder gezien vandaag. Forbs kwam erin en het werd meteen leuker.
Waar slaat het commentaat op Mislintat dan op? Degene die er vorig jaar ook in stonden verzaken namelijk. Taylor is een drama. Brobbey houdt balletje vast maar doet verder weinig. Gelukkig dat Rensch weinig weerstand had. Kudus heeft er ook niet veel zin in behalve als hij de bal heeft. Tja.

13 augustus 2023 om 01:54

Tegen PROMOVENDUS Heracles thuis ... Dat is toch geen graadmeter. We gaan het in de EL zien en tegen de directe concurrenten. Kijk hoe matig de backs waren tegen dit Heracles, laat staan als een tegenstander van formaat op bezoek komt. Daar moet versterkt worden. Heracles deed amper iets en gaf zeeën van ruimte weg. Bergwijns 1e goal kijk maar terug hoe hij er langsloopt en niemand ingrijpt. Zo opportistisch bekeken, als straks de ondergrens wordt gepasseerd zullen de VZ Sven-sekteleden: StevenAFCA, Speedyafc en myvision ... het eerste piepen. Let maar op!

13 augustus 2023 om 10:28

@Savano, ff een cursus lichamelijke opvoeding volgen, gaat je helpen. De eerste goal van Bergwijn was rond minuut 75 en de spelers van Heracles grepen niet meer in, waar ze dat eerst wel deden. Als je eerst wel uitkwam net dubbele dekking en vervolgens niet, kan het op twee dingen duiden. Of de tegenstander heeft het gas ingetrapt of je eigen motor is leeg. Kijk maar eens naar hoe het aantal overtredingen rap toe nam na een uur en Heracles overal op het veld te kort kwam en net te laat was. Duidelijk teken van vermoeidheid. Enige vraag die resteert, heeft Heracles minder inhoud omdat ze een promovendus zijn of heeft Ajax meer inhoud itt vorig seizoen waar juist Ajax instortte na 70 minuten voetbal.....

13 augustus 2023 om 11:25

@ninjakai wat jij stelt klopt en is grotendeels ook mijn conclusie vandaar dat dit geen graadmeter/resultaat is voor hossana en 'we maken iedereen af'stemming die je hier ziet. Het feit dat vermoeidheid en niet meteen het kwaliteitsverschil de doorslag gaf, zou je aan het denken moeten zetten. Als straks een tegenstander van redelijk formaat komt, gaat deze vlieger dus niet op. Die zijn conditioneel verder dan Heracles en misschien ook Ajax zelf ... En dan? Plan B heeft Ajax niet gezien een kopkrachtige pinchhitter ontbreekt in de selectie. Maar goed, juichen we waren beter dan Heracles, lekker opportunistisch!

Je ziet na vanavond en in de voorbereiding dat Rensch, Sanchez, Wijndal en Salah gewoon geen Ajax materiaal is, waarom gaan ze nou niet zoeken naar een behoorlijke links en rechtsback ipv een middenvelder

13 augustus 2023 om 01:05

Ik heb zelf nog best vertrouwen in Rensch en Sanchez, maar de linkerkant is echt om te janken… Salahedine vandaag meerdere keren gestruikeld over z’n eigen voeten. Daarnaast een tegengoal veroorzaakt door slecht uit verdedigen. In de eerste 10 minuten was hij ijverig en had nog een mooi tackle, maar daarna was het echt afschuwelijk. Liet nog bijna iemand uit z’n rug lopen omdat hij niet aan het opletten was.

Ik had echt hoop met Salahedine en wellicht dat hij er komt, maar vandaag was weinigs goeds…

13 augustus 2023 om 01:28

Ja! En ik hoop dat hij weer naar de scouting luistert, zoals bij Sutalo, die al voor Mislintat door Ajax gescout werd. Deze Bulgaarse jongen blijkbaar ook.

Ik vind eigenlijk dat we geen vervanger voor Alvarez hoeven te halen. We hebben Tahirovic en Vos, laat die 2 het maar uitvechten. Maar als ze vinden dat er toch een vervanger moet komen, waarom niet proberen Schouten voor de neus van PSV weg te kapen? Schouten is goed, ervaren en Nederlands.

13 augustus 2023 om 09:22

Mee eens. Wat mij betreft komt er niemand. Als je iemand haalt dan echt een goede en dan mogen Klaassen en Taylor van mij wel vertrekken. Ik zou eerder voor een spits, links en rechtsback gaan. En als Rulli lang uit de roulatie is dan misschien een keeper erbij.

13 augustus 2023 om 10:42

Spits en LB ben ik het wel mee eens, uitgaande dat Sutalo gewoon komt. Ik vond Rensch gisteren best wel oke.

Een keeper hoeft van mij ook niet zo. Er zijn nu al 4 keepers. Mocht Rulli lang geblesseerd zijn, laat Gorter en Ramaj het dan maar met zijn 2en uit laten vechten. Alleen een oude stand in halen als je Gorter echt wil verhuren.

Kul gerucht…
Tahirovic speelt daar al.

Met 2 goede verdedigers en een middenvelder die ook wat kan verdedigen (Tahirovic) heb je al genoeg van dat soort spelers.
Een VDM is dus niet echt nodig, zeker niet voor vele miljoenen.

Slim scouten en kijken of je ergens een spits kan vinden die wat druk op Brobbey kan zetten. En een linksback zijn het belangrijkst voor mij.

Heb toch liever onze Mexicaan op de rechtsbackpositie. Rensch is een lachertje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren