Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax wil ‘heel sterk PSV’ inhalen: ‘Na winterstop meestal beste spel’

Laatste update:

Ajax moet in de tweede seizoenshelft minimaal vier punten goedmaken op PSV, de koploper van de Eredivisie. Hoewel de club uit Amsterdam de afgelopen jaren steeds een sterke race na de winterstop had én telkenmale de landstitel won, constateert Lasse Schöne dat men dit seizoen aan PSV een stevigere concurrent heeft dan in het recente verleden.

/

Schöne heeft er hoe dan ook vertrouwen in dat Ajax aan het einde van de rit op de eerste stek van de Eredivisie staat, ook al kwam de zege van zondag op Excelsior moeizaam tot stand. “We zijn de laatste jaren al vaker na een flinke inhaalrace kampioen geworden, maar we wilden het puntenverschil natuurlijk graag zo klein mogelijk houden. Ik ben blij dat dat gelukt is”, vertelde de middenvelder annex aanvaller aan NUsport.

Schöne is onder de indruk van het spel van het ‘heel sterke’ PSV in de eerste competitiehelft. “Het is dik verdiend dat wij samen de bovenste twee ploegen zijn. En aangezien wij thuis verloren van PSV, is het niet zo gek dat zij bovenaan staan. Ik denk dat het ook tussen ons tweeën zal gaan wie er straks met de schaal in de handen staat. Laten wij met Ajax vertrouwen op het feit dat we meestal na de winterstop ons beste spel laten zien.”

Wint Ajax of PSV dit seizoen de landstitel?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

dat ajax door een sterke reeks kampioen werd ligt er ook vooral aan dat de concurrentie veel punten liet liggen. het is niet persee omdat ajax zo goed was maar vooral de rest zo slecht

22 december 2014 om 07:40

Tuurlijk, heb je ook nog iets orgineels te melden? In jouw leven heb je alleen succes omdat anderen het zo slecht doet en jij daardoor opvalt...niet leuk als mensen dat over je zeggen he...

22 december 2014 om 07:44

Nee, dat niet. Maar soms is het gewoon wat het is.
Ook ik denk dat Ajax niet zoveel beter was de laatste jaren, maar dat wil niet zeggen dat ze niet gewoon weer kampioen kunnen worden. Want PSV is na de winterstop vaak ongehoord slecht.

22 december 2014 om 09:09

Dit PSV (wat ondertussen ook nog iets is versterkt) behaalde de tweede seizoenshelft van vorig seizoen maar één punt minder dan Ajax. Wanneer ze dat dit jaar weten te herhalen zijn ze zeer waarschijnlijk kampioen.
Hiermee zeg ik overigens niet dat ze ook daadwerkelijk kampioen worden. Verdedigend maken ze toch nog aardig wat fouten en er worden ook nog veel te veel kansen gemist. Het missen van kansen wordt door spelers als Narsingh en Wijnaldum dan vaak ook nog met een glimlach afgedaan. Dat kan je aan get einde van de rit echter lelijk opbreken.

22 december 2014 om 10:16

Het punt is dat hij gewoon gelijk heeft niks meer niks minder.

Dit seizoen is het gewoon niet om aan te zien echt verschrikkelijk.

22 december 2014 om 08:23

Als je zelf 14 wedstrijden op rij wint, dan ben je gewoon uitstekend bezig. Dan hoef je niet eens naar de concurrentie te kijken.

22 december 2014 om 08:42

Het begint toch echt bij jezelf. Als je zelf niet wint, maakt het niks uit wat concurrenten doen. Dus 'vooral te maken dat concurrenten verkiezen' slaat nergens op.

Die hebben geen invloed op je eigen wedstrijd. Het is een combinatie van beiden.

22 december 2014 om 09:25

Hij heeft wel een punt. Want ook al win je zelf 14 wedstrijden, de concurrentie zal toch echt zelf steken moeten laten vallen om ze in te kunnen halen. Je bent zowel van jezelf als van de ander afhankelijk.

22 december 2014 om 12:31

Dus heeft hij geen punt. Want het ligt niet alleen aan anderen. Klaar. Wat een gezeik weer. Ajax is nota bene vaak kampioen geworden door wedstrijden te winnen in directe confrontaties met een kampioenskandidaat (Feyenoord, Twente. Dat gezwets van sommige mensen is onbegrijpelijk, kampioen word je niet alleen doordat tegenstanders verliezen, je moet zelf ook winnen, en uiteindelijk is dat het belangrijkste, want als je zelf alles wint ben je kampioen, en andersom niet.

22 december 2014 om 09:18

Ik kan me uit het recente verleden nog een seizoenshelft herinneren dat Ajax vrijwel geen punt verloor! Als dat herhaald wordt hoef je nu niet naar de tegenstander te kijken!

22 december 2014 om 09:47

Het is natuurlijk iets van allebei. Aan de andere kant, er is geen enkele reden om aan te nemen dat PSV na de winterstop gaat choken, zoals ze dat in het verleden een paar keer hebben gedaan.

Ik typte dit al ergens anders:
De selectie van 2012-2013 uit elkaar trekken is het beste wat PSV in jaren is overkomen.

Dat elftal zat vol met prima spelers, maar allemaal zonder zelfkritiek en enige vorm van doorzettingsvermogen. Veel te veel spelers zonder winnaarsmentaliteit, zonder teamspirit. Altijd de koppies laten hangen en dan de schuld bij een ander leggen.

Daarnaast was dit ook de selectie van het chronische sjagrijn, onsportiviteit en heeft deze spelersgroep het aanzien van PSV door de plee gespoeld met hun gezeik, gezanik en vuil spel.

PSV is vorig jaar begonnen aan het bouwen van een nieuw elftal en een nieuw elan. Dat resulteerde in een vreselijk slechte eerste seizoenshelft in 2013-2014 (9e plek op de ranglijst). Maar sinds de winterstop van vorig seizoen is PSV steeds beter geworden en zelfs de best presterende club in Nederland.

De sfeer die nu rond de selectie hangt doet weer denken aan 2005, iedereen gelooft er in en voelt dat het dit jaar gewoon kan gebeuren. Weinig gezeur binnen de selectie, bankzitters die niet zeiken, maar gewoon 100% gemotiveerd invallen. Natuurlijk is niet elke wedstrijd CL-niveau, maar matige wedstrijden worden gewonnen en ook de wedstrijden tegen toppers (ajax, Feyenoord, Twente) worden winnend afgesloten. Dat was onder Rutten en Advocaat wel anders!

22 december 2014 om 10:34

Wietse Ajax won tien ook alles. Echt alles en dt ze kampioen werden kwam idd een Beetje door de concurrentie maar meer dor Ajax zelf

22 december 2014 om 11:39

Psv van de laatste jaren had een ''het komt goed mentaliteit"" en het psv van nu heeft een "" bloed zweet en tranen "" mentaliteit.
Dat zal de doorslag gevn en ajax denkt dat elk jaar het zelfde zal verlopen na winterstop..

22 december 2014 om 14:04

Zo werkt dat altijd lamlul. Een club wordt alleen kampioen als de andere het laten liggen.

Ajax moet blij zijn als ze aan het eind van de rit nog de tweede plek bezitten. Ik vind ze erg matig tot slecht spelen en zou het mij niets verbazen als Feyenoord ze nog pakt. Matige selectie op een enekele uitzondering na en een instelling van lik me vestje.

22 december 2014 om 08:26

Selectie is alsnog beter dan dat van vorig seizoen. Geen spits en vleugel lam destijds. Daarnaast heeft Ajax de meeste punten na 1 seizoenshelft ooit onder frank gepakt. Ook was het spel vaak niet om aan te zien voor de winterstop. Niks nieuws aan en blijkbaar is Ajax beter dan ooit van te voren onder frank bezig. Juist liggen ze nu uitstekend op koers evenals PSV.

PSV zakte vorig jaar voor de winterstop voortdurend door de ondergrens, na de winterstop presteerden ze prima. Dat is ook bij Ajax mogelijk, talent is er voldoende. Maar PSV is door het aantrekken van Guardado en de Jong pas echt aantoonbaar beter geworden. Ik sta helemaal achter de gedachte dat Ajax het eerste team vooral uit de jeugd opleiding wil opbouwen. Maar ze hebben toch echt ook goede, ervaren spelers nodig die nooit door de ondergrens zakken en leiding geven als de jonkies even de weg kwijt zijn op het veld. Moisander en Schone doen dat niet (meer), dus die dienen vervangen te worden door beter ervaren spelers.

Ik vond PSV vorig jaar dan een betere 2e seizoenshelft hebben dan vorig jaar.
En zolang er niemand weggaat, is er weinig aan de hand.

22 december 2014 om 08:30

Als PSV dit seizoen dan ook geen kampioen word met zo'n geweldige selectie dan moeten ze zich flink schamen. Sinds het topjaar met van Bommel, Alex, Gomes, Farfan, Vogel etc. heeft PSV nooit zo'n evenwichtige selectie gehad als nu.

22 december 2014 om 10:00

Vergeet Cocu niet! Je hebt gelijk hoor, ik denk zelfs dat deze selectie (aanvallend gezien) nog veel sterker is. De kracht van het PSV van Alex en Gomes was dat PSV altijd gecontroleerd kon aanvallen, in de wetenschap dat er achterin een dikke betonnen muur stond. Dat is nu wat minder.

Toch, als deze selectie bij elkaar zou blijven, dan denk ik dat (zeker met een gerichte aankoop op de CV-positie) overwintering in de CL volgend jaar zeker mogelijk zal zijn. Maar goed, de tragedie van een sterke selectie in Nederland is dat die meestal volledig wordt leeg gekocht.

22 december 2014 om 10:21

@hoppa!, uiteraard, Cocu en ook Aisatti en Affellay. ik vind het al een heel prestatie dat Brands afgelopen zomer de hele selectie bij elkaar heeft weten te houden. Wanneer PSV in de zomer kampioen word dan zullen er wel een aantal sterkhouders vertrekken. Vooral aan Wijnaldum en Depay zal flink worden getrokken.

Ja, vorig jaar had Ajax heel weinig concurrentie, het is daarom ook al weer 2 jaar geleden dat Ajax voor het laatst echt moest strijden voor de titel. Dat is redelijk lang geleden, en ik heb het idee dat de bepalende spelers: Cillessen, Van Rhijn, Schone en Boilesen het allemaal wel prima vinden. Dit Ajax is ook een stuk minder goed dan toen met Alderweireld, Eriksen, Siem de Jong en van der Wiel.

Overwinning van gisteren is goud waard, de druk op PSV blijft en het programma liegt er niet om voor de Eindhovenaren. Psv oogt sterk....maar vind ze toch ook weer erg kwetsbaar centraal achterin en op t middenveld is het altijd maar weer afwachten of Maher en Wijnaldum z'n dag heeft. Ajax moet z'n degelijkheid weer terug zien te vinden en dan is de 5de titel gewoon weer een feit.

22 december 2014 om 09:26

De druk op Ajax is er ook, die mogen ook geen punten meer morsen. En als ze zo spelen als afgelopen week geeft dat weinig zelfvertrouwen.

22 december 2014 om 09:59

Als je vier punten achterstaat op de koploper die iedere week een goede partij voetbal op de mat legt, je thuis met 1-3 weg bent gespeeld door diezelfde koploper en als je zelf zo beroerd speelt dan ligt de druk volgens mij toch echt bij jezelf en niet bij Psv. Je doet net alsof ajax zijn wedstrijden zo makkelijk wint. Als je alle zeilen bij moet zetten om van Excelsior te winnen en dankzij, nota bene, een Lucky van een verdediger de wedstrijd in de slotfase alsnog naar je toe trekt dan heb ik daar toch een iets andere mening over.

22 december 2014 om 11:48

weg bent gespeeld? Heb jij die wedstrijd niet gezien ofzo?

22 december 2014 om 12:10

Juist omdat ik de wedstrijd heb gezien zeg ik dat ja.

4 punten voorsprong, een beter doelsaldo, veel beter voetbal en een sterkere selectie. Plus PSV-Ajax nog op het programma. Seizoen zo goed als gespeeld lijkt mij, al moet PSV nog uit naar de toppers....

Ik zet mijn geld op Psv. Depay topscorer van Nederland.

22 december 2014 om 09:56

'zo goed als gespeeld' is natuurlijk ook overdreven. Met Twente, Vitesse en Feyenoord uit nog voor de boeg... Ook nog wat uitwedstrijden in het Noorden en daar is PSV doorgaans ook niet op zijn best.

Wat wel vertrouwen geeft is dat PSV niet automatisch choked dit jaar als er een top 5 tegenstander op het programma staat. Dat was eerdere jaren wel eens anders.

22 december 2014 om 10:19

Volgens hebben ze Heerenveen, Zwolle en Groningen al uit gehad.

Dus gelukkig niet al te veel wedstrijden in het noorden voor de boeg (alleen Cambuur).

Maar het klopt wel degelijk dat je zegt dat PSV daar nooit zo sterk is. 2 x verlies en 1 x gelijkspel dit seizoen. En dat zijn dan ook direct alle wedstrijden waar PSV geen 3 punten aan over gehouden heeft!

22 december 2014 om 10:00

Zeg dan maar 7 punten, ajax gaat er af in Eindhoven.

22 december 2014 om 11:13

En wat als depay en of Wijnaldum weg gaan in de winter? Over na gedacht?

22 december 2014 om 14:07

Hey bedankt he, hoef niet meer te kijken als het 'zo goed als gespeeld' is.
Ik lees dit al 4 jaar van p$v supporters vlak voor kerst. Ga maar lekker door want dan wordt P$V weer nerveus.

Heel sterk Psv? Ik noem het eerder een ''heel gelukkig'' Psv...

Zo goed is die selectie nou ook weer niet, alleen al de gemiddelde verdediging in NL is beter. Ik geef Ajax en Feyenoord een grotere kans. Feyenoord is stabieler, en als Ajax in één keer als een tierelier gaat draaien kijk ik er ook niet van op. Vindt het alleen zonde van Vitesse. Wanneer die club vanaf het begin v/d competitie een redelijk tot goede spits hadden gehad zouden ze nu stijf bovenaan staan.

1. Ajax
2. Feyenoord
3. Psv
4. Vitesse
5. PEC

22 december 2014 om 09:54

Ik vraag me af of dit een analyse is die niet heel sterk wordt beïnvloed door een antipathie tegen Psv.

Ik vind Feyenoord en Ajax namelijk alles behalve stabiel. Ook Feyenoord zakt nog regelmatig finaal door de ondergrens heen, iets wat PSV sinds de vorige winterstop niet meer is overkomen (behoudens die eerste helft waterballet tegen Estoril).

Ik geloof er in ieder geval helemaal niets van dat Feyenoord nog 12 punten gaat goedmaken op Psv. Het zou best kunnen dat Ajax nog kampioen wordt, maar de tweede plaats geeft PSV echt niet uit handen dan.

En dat gelul over de verdediging van PSV slaat natuurlijk nergens op, ze zijn de minst gepasseerde verdediging in Nederland. Ja, Bruma maakt wel eens een foutje, maar doorgaans staat hij er gewoon, net als Rekik. Veltman staat ook al weken te schutteren en bij Feyenoord is het ook niet bepaald internationale top wat er achterin rondloopt....

22 december 2014 om 10:14

@ezeltje Prik

Wat dat betreft zitten wij op één lijn. Ik denk alleen dat PEC en Vitesse 3e en 4e zullen gaan worden. PSV zie ik na de winterstop niet meer zo heel veel punten pakken. Zoals je zelf aangeeft, hebben ze écht veel geluk gehad. Vrees zelfs dat het voor PSV nacompetitie zal gaan worden.

22 december 2014 om 10:21

Sterke analyse!

"als" Ajax in 1 keer als een tierelier gaat draaien! Een analyse gebaseerd op het woordje als......

En dan het je het geluk wat PSV heeft gehad? Volgens mij heeft Ajax ook heel veel geluk gehad dat het er niet mer 3-0 is afgegaan in Rotterdam. En gisteren verdiende het ook niet de 3 punten tegen Excelsior.

Daarnaast heb je het over een verdediging. Dat een gemiddelde ED ploeg een betere verdediging heeft. Toch raar dat PSV na 17 wedstrijden de minst gepasseerde defensie heeft. Uiteraard laat de defensie wel eens wat steekjes vallen. Maar noem mij een team waar dit niet is? Heb de verdediging van Feyenoord in de wedstrijd tegen PSV ook zien lopen schutten en om nog maar niet te spreken over de verdediging van Ajax (tegen Vitesse).

Dus al met al beetje rare analyse.

22 december 2014 om 14:08

En ALS Almere city als een tierelier gaat draaien, winnen ze over 2 jaar de champions league.

Degene die de wedstrijd in Eindhoven wint wordt kampioen van Nederland. Het effect van die tik zal namelijk nog door dreunen in andere wedstrijden.

Ik hoop echt dat psv geleerd heeft van de 2e seizoenshelft, en aan het spel te zien nu en de 20 punten meer dan vorig jaar zie ik het wel positief in. Het gaat spannend worden tot het einde maar PSV gaat eindelijk kampioen worden.

Vorig jaar had Ajax in de 2de seizoenshelft wel geteld 1 puntje meer gehaald dan PSV en evenveel punten als Feyenoord. En toen verloor PSV 5 wedstrijden.
PSV is heel veel sterker en Ajax is zwakker dan vorig jaar
Dus PSV wordt minimal met 3 punten voorsprong op Ajax kampioen en Feyenoord wordt 3de.

22 december 2014 om 10:54

Dat Ajax maar 1 punt meer had gehaald dan PSV lag aan het feit dat ze in de laatste 2 wedstrijden niet meer hoefde te winnen. Een gelijkspel was voldoende en ze gingen dan ook totaal niet meer voor de winst. De wedstrijd tegen NEC boeide ze ook totaal niet meer en zag zelfs sommige spelers lachen voor NEC dat ze niet rechtstreeks degradeerde.

Het word gewoon heel erg spannend na de winterstop. Ajax heeft ook meer punten dan vorig jaar rond deze tijd. We zien het straks wel wie er kampioen is geworden.

Blijf maar dromen matige voetballer,psv word kampioen en Feyenoord word 2e want dit lamlendige en drama Ajax ligt er al uit in de beker al in de cl in de competitie liggen ze achter en ze zijn door Zwolle PSV Groningen Vitesse en Feyenoord compleet weg gespeeld

Ajax PSV en feyenoord ontlopen elkaar niet veel. De achterstand van feyenoord is vooral in de eerste weken ontstaan. Voor alle drie geldt, dat als het draait, ze hun wedstrijden met 2 vingers in de neus winnen. En als het niet draait, hebben ze nog moeite met de nummer laatst. Ajax en PSV zijn een paar keer heel goed weg gekomen, PSV zelfs al 2 keer met een winnende treffer in de blessuretijd.

Het ontloopt elkaar dus niet zo heel veel. Als Ajax en PSV op dezelfde voet doorgaan zullen ze beiden nog heel wat puntjes gaan verspelen.

Meestal weer onzin reacties natuurlijk.!!
Ajax heeft blijkbaar onder het bewind van Frank de Boer nu zijn meeste punten in de heenronde gehaald.
Het vertoonde spel van Ajax is bij vlagen goed, stukje Barcelona, PSG en bij vlagen dramatisch slecht waarbij bepaalde spelers consequent de zelfde fouten blijven maken, zowel nu als in het verleden.

De reden dat Ajax kampioen kan worden ligt bi Psv. Zolang de mooi weer voetballers denken dat ze er al zijn en niet iedereen er voor de volle 100% voor gaat kan het weer als een kaartenhuis in elkaar vallen.
Dit heeft dus niets me de sterkte van Ajax te maken maar wel met de "mentale" zwakte van Psv.

De resultaten uit voorgaande seizoenen hebben niets te maken met de resultaten van dit seizoen. Ajax heeft de afgelopen jaren dan wel goed gespeeld in met name de 2e seizoenshelft, PSV had vorig seizoen na een zwakke eerste seizoenshelft ook een sterke reeks. Het leverde wel een jaartitel op maar dat is puur statistieken. Ajax pakt de punten dit seizoen ook relatief gezien makkelijk. PSV heeft laten zien dat het een flinke groei heeft doorgemaakt. Wie er kampioen gaat worden is mij nog onbekend. Ik geef PSV wel de beste papieren maar 4 punten verschil is niet bijster veel. Wat wel duidelijk is dat Ajax en PSV boven de rest uit steken.

Bij PSV begint steeds meer het gevoel terug te komen dat het 'toch wel goed komt', dat gevoel wat we zo'n vijf jaar geleden ook hadden! De club bouwt aan een collectief en begint dat steeds meer te krijgen! Ik hoop alleen dat dit de komende jaren nog zo zal blijven, ben namelijk erg bang voor een leegloop wat naar mijn mening bij Ajax minder zal zijn. Een Depay, Wijnaldum of Willems kunnen makkelijk een stap hogerop en genieten van een hoop buitenlandse interesse. Daarnaast gaan Rekik en Guardado hoogstwaarschijnlijk ook weg. Wat we er voor terug krijgen is natuurlijk nog maar de vraag.

Ik ga ervan uit dat er bij Ajax nog geen leegloop zal zijn. Een Klaassen wat natuurlijk nu hun topper is, is naar mijn mening nog net niet ervaren genoeg om een stap hogerop te maken. En verder bezit de selectie individueel gezien niet zoveel kwaliteit als een Wijnaldum of een Guardado. Misschien dat Serero en Schone weg worden gekaapt maar volgens mij vinden de ajacieden dit niet zo erg, ondanks ik denk dat Schone vorig jaar voor de titel heeft gezorgd.

Hopelijk wordt het nog een spannende titelrace met weinig arbitrale fouten beslissingen en een aantal mooie wedstrijden zoals feyenoord-psv!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren