Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax wil Barcelona beroven van oogappel van Ronald Koeman’

Laatste update:

Ajax is in de markt voor Nico González, zo weet AS te melden. De Amsterdammers hebben de negentienjarige defensieve middenvelder, die dit seizoen veel indruk maakt in Barcelona B, volgens de Spaanse sportkrant een plek in de eerste selectie voor volgend seizoen aangeboden. Barcelona is zelf echter ook bezig om zijn aflopende contract te verlengen en volgens Sport is men in Catalonië optimistisch gestemd over die onderhandelingen.

González is de zoon van Francisco Javier González Pérez - kortweg Fran, oud-speler van Deportivo La Coruña en voormalig jeugdtrainer bij Barcelona - en een product van La Masia. Dit seizoen speelt de jonge middenvelder zijn wedstrijden in Barcelona B, voor wie hij voorlopig twintig keer in actie kwam. AS schrijft dat Ronald Koeman ‘een van de grootste fans’ van González is, terwijl hij binnen Barcelona wordt beschouwd als de natuurlijke opvolger van Sergio Busquets. De Catalanen willen zijn aflopende contract dan ook graag verlengen.

La Voz de Galicia schrijft dat Pere Guardiola, de broer van Pep en zaakwaarnemer van González, reeds een gesprek heeft gevoerd met de technisch eindverantwoordelijken Mateu Alemany en Ramon Planes. Barcelona heeft González een driejarig contract voorgeschoteld en is tevens van plan om hem volgend seizoen al te betrekken bij het eerste elftal, in ieder geval door hem dagelijks te laten meetrainen. González kan zijn wedstrijden dan nog spelen in Barcelona B, dat uitkomt op het derde niveau van het Spaanse voetbal.

Barcelona is optimistisch na de gesprekken met González, ondanks dat er meer kapers op de kust zijn. Naast Ajax zou ook Manchester City de jeugdinternational van Spanje op de korrel hebben. Ajax zou hem zelfs beloofd hebben dat hij volgend seizoen deel kan uitmaken van de eerste selectie. Barcelona zou echter ver willen gaan om González binnenboord te houden, waardoor het op dit moment niet aannemelijk is dat hij naar Amsterdam zal verkassen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat kan Ajax wel willen, maar dat gaat niet lukken als je het artikel leest. In het kader van "leuk geprobeerd". Zou wel mooi zijn uiteraard.

17 april 2021 om 10:05

Tis uiteindelijk met Onana ook gelukt. Dat kon barca ook niet tegenhouden hoe graag ze hem ook wilden houden

17 april 2021 om 10:14

Onana had toen geen zicht op speeltijd in het eerste, andere tijden. Nu is er geen geld en zal er meer beroep worden gedaan op eigen jeugd met dus aanzienlijk meer kans op speeltijd. Jammer Ajax

17 april 2021 om 10:14

Een keeper is wel een andere kwestie. De kans op speeltijd voor Onana was klein. De kans op speeltijd voor Nico Gonzalez is heel groot. Busquets loopt op zijn laatste benen. En Frenkie is bij Barcelona beter gebleken als middenvelder dan als verdedigende middenvelder.

17 april 2021 om 11:52

Als ik Frenkie zie spelen dan speelt hij toch meer vanuit de verdediging dan vanaf het middenveld? Ik zie het een beetje in de rol zoals Koeman zelf altijd speelde. De vrije voetballende verdediger die de kwaliteiten heeft om van achteruithet spel te verdelen en overal op het veld te verschijnen. Barcelona speelt een soort 3-4-2-1Waarbij Frenkie dus veel doorschuift en Araugo/Mingueza en Lenglet de centrumverdedigers zijn. Dest en Alba staan hoog als Backs maar verdigen ook mee net als Frenkie maar hebben de vrijheid om druk te zetten. Zoals Frenkie de vrije man is

17 april 2021 om 20:18

In het systeem met 3 verdedigers speelde hij enkele goede wedstrijden. Barcelona zal uiteindelijk weer terugkeren naar een 433. Frenkie heeft vaak genoeg als enige DM gespeeld in een 433 bij Barcelona. Maar dat was nooit een doorslaand succes.

17 april 2021 om 10:24

Ik betwijfel de haalbaarheid ook maar in januari was er een "Nederlandse club" die hem deze zomer wilde halen. Zou dus best al Ajax geweest kunnen zijn. Gezien zijn positie wel logisch dat ze naar zo'n speler kijken. Regeer en Taylor zijn defensief te zwak voor CVM, Regeer kan wel eens CV terecht gaan komen en Taylor als 8. Speler die dichtste bij CVM in de buurt komt voor Ajax binnen de club zijn nu Eiting, Llansana en Warmerdam van 18+ waarvan laatste 2 zeker niet klaar zijn voor Ajax 1 nu. Eiting is veel te veel geblesseerd en 30 jaar te laat geboren qua spel.

17 april 2021 om 12:29

Deze jongen speelt op een overvolle positie bij Barca, weinig ons op speeltijd aangezien Puig zelfs niet eens speelt, dit is wel precies het type speler dat Ajax nodig heeft, al koop je hem en laat je Barca een terugkoopclausule nemen

On: Hopelijk kunnen ze hem overnemen door te kopen en niet op huurbasis. Heb niet veel van hem gezien, maar zoals de artikel luidt, klinkt het als een aantrekkelijke speler voor Ajax.

Off: Wat ben ik wel blij dat Ajax inmiddels is uitgegroeid tot een Europese subtopper. Vroeger bleven mensen maar aanhaken dat zij allemaal talenten moesten huren van topclubs, ik ben echt blij dat Ajax van die status af is en gewoon elk jaar minimaal in de laatste 16 van een Europees toernooi zit, dat toont ook echt de kwaliteit.

17 april 2021 om 12:43

Aflopend contract. Geen transfersom (alleen opleidingsvergoeding).

Supertalent op Fm21, of hij er in het echt wat van kan geen idee.

Ps. Iemand een idee hoe het met Reis gaat? Was natuurlijk een stap (veel) te hoog naar Barca, maar hij was bij FCG echt een uitzonderlijk talent. Hoop hem gauw weer in de ED te zien

17 april 2021 om 10:43

Reis speelt als huurling in de 2e Bundesliga..

17 april 2021 om 10:44

Reis speelt momenteel bij Vfl Osnabrück in de 2. bundesliga omdat hij niet of weinig aan spelen toe kwam bij Barca B maar eerlijk gezegd geen idee hoe hij het in Duitsland doet kan inderdaad beter terugkomen naar de Eredivisie

Als dit waar is vind ik het een mooi statement van Ajax dat ze de strijd aan willen gaan met de top clubs. Ik denk alleen niet dat het gaat lukken als Barca hem echt wil houden.

17 april 2021 om 10:40

Deze jongen krijgt aanbiedingen van veel clubs. Ajax kan hem wel meer speeltijd bieden vermoed ik. Maar hij lijkt te blijven.

Oh wauw ik wist helemaal niet dat hij de zoon is van Fran. Fran is misschien wel mijn favorietste (is dat een woord?) voetballer ooit. 🙂

17 april 2021 om 12:33

Meest favoriete . En was echt een goede voetballer idd!

17 april 2021 om 14:37

Favoriet betekend al dat het je nr 1 is dus favorietst of meest favoriet is niet nodig. Jouw favoriete voetballer ooit.

Oh wauw ik wist helemaal niet dat hij de zoon is van Fran. Fran is misschien wel mijn favorietste (is dat een woord?) voetballer ooit. 🙂

Ajax kan het proberen, maar ik zie het als redelijk kansloos. Barca is meer dan ooit bezig met de doorstroom van jeugdspelers en met een ouder wordende Busquets, liggen er voor dit soort jongens gewoon kansen op speeltijd. Niet geschoten is altijd mis, maar ik denk dat deze jongen in Catalonië blijft.

17 april 2021 om 12:12

Ik denk dat Ajax juist spekkoper kan worden aangezien Barcelona al is voorzien van Frenkie, Pedri, Moriba en de niet aan spelen toekomende Puig, verhuurde Alena, waardoor er eigenlijk geen ruimte is voor een toptalent op het middenveld, zoals Nico Gonzalez.

Heb gehoord dat Barca 25 miljoen wil hebben. Lijkt me redelijk bedrag als hij echt zo goed is.

17 april 2021 om 12:45

Hij is transfervrij deze zomer... Dus hij is gratis op te pikken.

17 april 2021 om 14:22

Valentijn Driessen, is that you?

Kans is laag, maar zou mooi zijn als t lukt

Ik weet nog wel toen Ajax Cuenca haalde.. wauww een Barcelona talent die naar Ajax kwam. Iedereen praat er nu nog steeds over....

17 april 2021 om 15:22

En dus zal elk talent van Barcelona in de toekomst falen. Omdat Cuenca het niet waarmaakte..

De natuurlijke opvolger van busquets? Dat zijn nogal aardige verwachtingen. Zou Barcelona een hoop geld schelen natuurlijk en dat komt momenteel goed uit.

Goede zaak dit. Ook al lukt het zelden toptalenten of normale talenten die net buiten de boot vallen bij Barcelona hebben vaak genoeg bewezen een goede, riskante investering te zijn. Natuurlijk zijn er tal van voorbeelden waar het niet bij gelukt is, maar zie is hoe kleinere topclubs uit kleinere competities nu genieten/genoten hiervan: Ajax (onana), Dinamo Zagreb (olmo), Benfica (grimaldo), Red Bull Salzburg (jonathan Soriano). En nee Soriano was te oud voor een talent, maar bloeide op in het tweede team en schoot de Segunda Division en de Oostenrijkse Bundesliga in diggelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren